• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilgisizligi

Günaydın.
Açıkçası konuyu ilk okuduğumda çok üzülmüştüm.
Eşin seni sevmiyor,kendi ailen seni istemiyor diye boşanmıyorsun sanmıştım.

Oysa ki "boşanınca tek yaşarım,ailemle sıkıntım yok" deyince çok şaşırdım. Meğer sorun senin ailen ya da eşin değilmiş,senmişsin.
Kendi başına ayakta durabileceğin halde bu şekilde sıkıntılı hayatı tercih eden senmişsin.
Öyleyse bize sadece izlemek düşer,işin içinde olan sensin,herkes okur okur yorum yazar.
Ama eş ve eş ailesi tarafından aşağılanan sen olursun.

Kendi ailen de bilmiyor herhalde tüm bunları.
Hangi aklı başında aile evladının bu durumda olmasına razı olur ki?

Son duruma , hiçe sayılmanıza bu kadar sessiz kalışınıza şaşırdım açıkçası.

Aileniz esinizin evi otel gibi kullandığını biliyor mu? Biliyorlarda sizin o evde o şekilde yaşamanıza müsade ediyorlarsa onlara da diyecek söz yok. .

Son durumu yazayım merak edenler için. Eşimle barıştık . Ilk hafta birlikte gecti daha sonra ailesine gitmeye devam etti . Tek çözülmeyen nokta ailesine gitmesi olarak kaldi. Evde herhangi bir sorun yaşamiyoruz. Buraya yazdigim davranislarinin hicbirini yapmiyor artik. Annemlere seni götürmeyecegim ama ben giderim demisti tamam demistim.

İlk haftadan sonra evliligimiz garip bir döngüye girdi . Eşim işe gidiyor eve geliyor ve en fazla bir saat durup annesine gidiyor . Gece 11 civari bazen de daha geç geliyor. Izinli oldugu günlerde sabah kalkiyor hazirlanip cikiyor annesine gidiyor ve aksam yine ayni saatte eve dönüyor. Kahvalti dahil evde hiç yemek yemiyor annesinde yiyor. Ilk haftadan sonra sadece bir defa kahvalti yapti bir defa da yemek yedi.

Baristiktiktan sonra annesine iki defa gittim ikisinde de hicbir sey yapmadim sadece oturdum esim tepki verecek mi diye bekledim ama tepki vermedi ister yardim et ister etme dedi .

Eşim artik iş dışındaki bütun vaktini annesinde geçiriyor. Nadiren aksam erken geliyor 9 gibi cay kahve iciyoruz film izliyor falan . Bazen ariyorum ne yapiyorsun diyorum annemle misafirlikteyiz diyor . Kısaca evi sadece uyumak için kullaniyor . Ben ise rahatım neden böyle oldugunu düşünmek istemiyorum . Düşünürsem rahatim kacacak biliyorum .
Niye evlenmiş veya annesi ile ayrı ev neden tutmuş? Anlayamadım haftada 2 gün gitse tamam. Yani sizin sevişme dışında bir yeriniz yok. Bu evlilik mi?

Aileniz esinizin evi otel gibi kullandığını biliyor mu? Biliyorlarda sizin o evde o şekilde yaşamanıza müsade ediyorlarsa onlara da diyecek söz yok. .
Evet asıl suç onlarda. Oğlum git evine karın haklı demeliler. Yazık.

Merhaba hanımlar. Çalışan bir kadınım . 1,5 aylık evliyim. Eşimle 2. haftamızdan beri ailesi konusunda tartısıyoruz . Annesi sürekli çagırıyor eşim annesinden gelmez oldu sürekli orda olmak istiyor hatta orda yatıya kalmak istiyor. Bu arada yakın oturuyoruz kalmamiza gerek yok dedim diye 3 gun tavir yapti.

Ben gitmek istemeyince tartısmaya basladık ailemin yanına gitmek için senden izin mi almam gerekiyor diye sert çıktı . Onlar senin de annen baban vs diyor . Hastayım rapor aldım 2 haftadir ilaclar fayda etmiyor. Pazartesi bir daha hastaneye gidecegim dedim bugün, senin hastalıgın benim umrumda degil nereye gidersen git dedi . Sabah da kahvalti hazirlamıstım ben sana bir saat önce hazırla dedim yemiyorum dedi .
Huzursuzmuş eve hapsolmus benim yüzümden huzur vermiyormusum vs.

Ottan çöpten sürekli kavga çikariyor su getiriyorum bardagi niye almadin diyor sehpa önünde oraya birak dedim sen hep böyle yapiyorsun gecen babama da su verdin bardagi beklemedin diye söylendi . Ekmek almaya gidiyorum diye çıkiyordu evde ekmek var dedim tabi ya sana sormam lazimdi ben niye düsünüyorum ki her seyi sen bilirsin zaten sana danismadan ekmek dusunmek almak benim ne haddime diye söylendi. Senin derdin ne dedim derdimi biliyorsun dedi ( derdi ailesyle vıcık vicık olmamam ).

Yaptigim hicbir yemegi begenmiyor sürekli kusur buluyor yemiyor evden işim var deyip cikiyor annesinin oraya gidip yemek yiyor. Ben istemiyorum diye beni artik zorlamiyor gidelim demiyor ama tek basina gidiyor . Gecen sabah gitti aksama dogru aradim gelecekmisin diye ben yemegimi yerim cayimi icerim sohbetimi yapar gec gelirim bekleme dedi bunu defalarca yasadik her izin gunünde . Bana karşı çok öfkeli ve tepkili . Her şeyi denedim kahvalti hazirlamadim yemek yapmadim disarda yedi annesinde yedi beni aç birakıyor diye orda burda söylendi. Annesinde yemek yedigimizde herkesin icinde bak ögren ben böyle seviyorum sen böyle yapamiyorsun diye insanlarin icinde rencide etmeye başladı.

Ayni evin içinde birbirimize duvar ördük evli oldugunun farkinda degil alişamadi sahiplenemedi . Gittikçe uzaklaşiyoruz birbirimizden . Sürekli bir laf sokma savunma halinde her seyi sen biliyorsun benim fikrime saygin yok farkinda olmadan beni asagiliyorsun saygisizsin . Amcamlar geldi sen telefonla oynadin (2 dakka bir seye bakip birakmistim ) , babamin bardagi bitti kalkip cay doldurmadin , uykusuzum diye bahane ettin uyukladin (cok uykusuz ve yorgundum annesigilde oturdugum yerde uyuklamisim kasitli degildi ) kasten yaptin beni rezil ettin dedi.

Üzerimde otorite kurmaya her dedigini yaptirmaya çalısıyor . Hicbir seyi unutmuyor uzerini kapatmiyor çözdük sorunumuzu tamam diyorum içimden alakasiz bir zamanda eski tartismalari acip tekrar kavga ediyor . Nisanliykenki tartismalarimiza kadar götürüyor kavgayi. Birlikte hicbir seyi paylasamiyoruz ne duygusal ne de cinsel hicbir yakinligimiz kalmadi. 1,5 aydir ilk haftamiz disinda her gunumuz tartismayla geciyor. Bosanmak dısinda butün onerilerinize açıgım nasil aşabilirim bu sorunlari.

Not: Nişanliyken hic mi farketmedin diyenlere ithafen anneci oldugunu biliyordum bu kadarini beklemiyordum. Ayrica nisanliyken böyle sert kaba degildi kücük bir tartismada bile işini gücünu birakir yanimda olur kendini affettirirdi çok degisti taniyamiyorum.

NOT : Son durum 58. sayfada
Evli olduğunun farkına varamamış henüz 😪

Günaydın.
Açıkçası konuyu ilk okuduğumda çok üzülmüştüm.
Eşin seni sevmiyor,kendi ailen seni istemiyor diye boşanmıyorsun sanmıştım.

Oysa ki "boşanınca tek yaşarım,ailemle sıkıntım yok" deyince çok şaşırdım. Meğer sorun senin ailen ya da eşin değilmiş,senmişsin.
Kendi başına ayakta durabileceğin halde bu şekilde sıkıntılı hayatı tercih eden senmişsin.
Öyleyse bize sadece izlemek düşer,işin içinde olan sensin,herkes okur okur yorum yazar.
Ama eş ve eş ailesi tarafından aşağılanan sen olursun.

Kendi ailen de bilmiyor herhalde tüm bunları.
Hangi aklı başında aile evladının bu durumda olmasına razı olur ki?
Günaydin . Çabasini görünce düzelecegine dair bir düşünceyle baristim lakin sonucun böyle olacagını kestiremedim hiç. Şu an kendimi beklemeye aldim nereye kadar gidecek görmek istiyorum.

Ailem durumdan haberdar babamin yorumu zamanla sıkılır gitmekten sabret oldu. Annem ise tayin iste baska şehire git ardindan gelirse gelir gelmezse kendi bilir dedi. Benim düşüncem bu kış burdayim bakalim ne olacak nereye kadar sürecek. Olmuyorsa annemin önerisini kullanacagim.

Eşinizde iş yok annesindede iş yok.Benim erkek kardeşim vaktini annemde geçirse annemde bende senin evin yuvan var ne işin var zırt pırt burda derdik.
Annesi tam tersini yapiyor ogluşunu istiyor. Normali bu lakin anormal biri karsimdaki .

Son duruma sessiz kaliyorum çünki bilinçsizce ben kabul ettim. Anneme ben giderim dediginde karismam demistim. Simdi bunu ordan gelmeyerek kullaniyor. Beni yalniz birakiyorsun dedim bir defa yalniz kalmak istemiyorsan benimle gelebilirsin çözüm basit dedi. Bir daha açmadim konuyu. Ailem biliyor bu durumu.

Günaydin . Çabasini görünce düzelecegine dair bir düşünceyle baristim lakin sonucun böyle olacagını kestiremedim hiç. Şu an kendimi beklemeye aldim nereye kadar gidecek görmek istiyorum.

Ailem durumdan haberdar babamin yorumu zamanla sıkılır gitmekten sabret oldu. Annem ise tayin iste baska şehire git ardindan gelirse gelir gelmezse kendi bilir dedi. Benim düşüncem bu kış burdayim bakalim ne olacak nereye kadar sürecek. Olmuyorsa annemin önerisini kullanacagim.

Ailenin bu kadar umursamaz olmasına çok şaşırdım.
Eşin de bunu kullanıyor demek ki.
Zaten Cemre tüm bunlara razı,ailesi de susuyor,ben de istediğim gibi oynarım diyordur.

Sen bilirsin ister bu kış ister bu yaz bekle. Adam değişmez,neden değişsin ki?
İstediği hayatı yaşıyor,adamın bir şikayeti yok ki.
Ailesi de memnun,sonuçta seni hem eve geri getirmişler hem de istediklerini yapıyorlar.
Sen de evin işini,kocanın gönlünü yapmaya devam ediyorsun.
Bu karakterdeki bir adamla nasıl sevişilir,o da ayrı tartışma konusu bence.

Adama ve ailesine kızmamak gerek bence.
Adam kurallarını söylemiş.
Sen de kabul etmişsin.

Son duruma sessiz kaliyorum çünki bilinçsizce ben kabul ettim. Anneme ben giderim dediginde karismam demistim. Simdi bunu ordan gelmeyerek kullaniyor. Beni yalniz birakiyorsun dedim bir defa yalniz kalmak istemiyorsan benimle gelebilirsin çözüm basit dedi. Bir daha açmadim konuyu. Ailem biliyor bu durumu.

Eşiniz ve annesi sizi böyle yaparak yıldırmaya çalışıyorlar. Bir şekilde pes edip gitmeye başlayacaksınız eşinizle diye düşünüyorlar muhtemelen. Nasıl bir erkek eşiniz, nasıl bir anne kayınvalideniz? İçleri nasıl el veriyor şu duruma anlamak mümkün değil. Ben o evde kalmaya devam edemezdim açıkçası, eşim her akşam eve geldiğinde normal muhabbet edemezdim, Allah size sabır versin.

Eşiniz bu gücü birazda ailenizin bu duruma sessiz kalısından alıyor zaten. BaEbanız baştan beri eşinizin yanında durumdaydı siz bu konumday olmazdınız.

Hepsinden ziyade adam bağımlı olduğunu kabul etmiş biliyor farkında yani durumun. Fakat çözmüyor. Hani sorun olarak görmese filan tamam derim. Adam çözmek istemiyor mücadele istemiyor. Problemi görüp kılını kıpırdatmıyor. Halinden memnun sizi istediği şeye ikna etmiş. Tüm sorunlarımla bu kadın beni kabul ediyor demiş. Evli ev arkadaşları olmuşsunuz. Size şunu söyleyim böyle devam ettikçe alışılacak ve eşinizin annesine olan bağımlılığı giderek artıyor. Ailesinin evinde dolduruşa gelmeye devam ediyor. Adamın yuva kurma, eş olma ruhu yok. Yarın birgün bu kopuk evlilikte bile mücadele edilmesi gereken şeyler olacaktır yalnız kaldığınızda daha da kötü hissedeceksiniz. Sizin de bir planınız var ya da kendi düzeninizi bozmaktan korkuyorsunuz ancak yıllar boyu böyle gitmez sizinde canınıza tak edecek. Belki de eşiniz gerçketen anasının memesine dönmek isteyecek 😂 boşanalım diyecek. Bence bu süreci uzatmayın her şeyin derinleştiği dönem olur. Kış demişsiniz beklemek gözlem için ama.bu 4 ay demek eşiniz daha da beter dolacak demek. Bekleyeceksiniz kendinizi her türlü şeye hazırlayın psikolojiniz az zarar görsün

Okurken bunaldım resmen elin oğlu var diye hayatta çekemem ben bunları..Adam seni sevmiyor sanki..ne o artistik hareketler..sanki gökten zembille indi altın çocuğa bak senn..
Bu arada sende iyi değilsin üzgünüm napıyorsun kendini yıpratma lütfenn..bu çile çekilir mi..adapte olmuş un galiba düzelecek diye ne düzelmesi gittikçe kötüye gidiyor..kendine dikkat et kendine özen göster karşındakine değil...

Annesinin yorumu şu yüzume söylemedi başkalarina söylemis ordan duydum ben de . Insan ailesinin yanina gitmez miymiş ne varmis annesini bir yere götürüyorsa annesine gidiyorsa sanki kötü bir yere mi gidiyormus beni kötü bir yere mi götürüyormus.

Ki eşim artik her gün annesinde sadece geceleri çalismadiginda evde . Sadece bir gün evde kaldi onda da annesi yemege cagirdi ben gitmedim esim kendi gitti .
Kusura bakmayin ama bunun adi evlilik degil. Bu adam degismez.

Şok oldum adam sizinle zorla evlenmiş gibi resmen allah akıl versin . Hakkınızda hayırlısi olsun ama samimiyetle soruyorum neden devam ediyorsunuz , katlaniyorsunuz ? Gecen zamanınıza çok yazık olacak gibi esiniz adam olmaz çünkü .cidden hayırlısi olsun sizi için bu arada anneniz tek makul mantıklı kişi gibi duruyor bu hikayede .

Bende de vardı bir benzeri. Ama benim babam böyle sessiz durmadı ben de bu durumu kabullenmedim tabiki. Ailem dağ gibi arkamda durdu. Tasdiknameyi verdim ellerine. Bikere beni saymayan insana saygı duymam o koca ve kaynana müsveddesini arayıp ne varsa içimde herşeyi söyledim. Hakkımı helal etmediğimi söyledim. Kızın da çeksin dedim. Sende de kız var dedim. Tamamen düzeldiler. İstediğim zaman gidiyorum şimdi. Yemeğe bana misaifr gelmelerinde bi sakınca zaten görmüyorum. Ama beni kimse biryere gitmeye zorlayamaz. Madem onun anasıyla yaşayacaktın ne diye evlenip kendi aileni bıraktın? Bu eş aşlesini böyle üstün yapan şey oğullarındaki 10 gram ç*k mü ? Kendine saygısı olan hiçkimse bu durumu kabul etmez seninde sabrın bitince aynılarını yapacaksın. Ya onlar değişecek ya da boşanacaksın böyle devam etmez çünkü. Kaynananda hergün kaynanasına gitmez bunu böyle bil.

Back