• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ilgisizligi

Çok garip ya özel olcak ama insan merak ediyor cinsel hayat ne durumda evlilik beraber yaşamaktır ne kadar dayanabilirsiniz ki dertleşmeden zaman geçirmeden?
Kavga gurultu yok, elestiri yok , hakaret yok. Evde zaten kendi de yok. Yemekleri hep annesinde yiyor. Evde is yok yemek yok . Aslinda ortak paylasimin olmamasi disinda sorun da yok. Kendimi rahat hissediyorum aslinda. Lakin böyle sürerse arada hicbir bag olmayacak.

Sorunları göz ardı ederek çözemezsin bu çözüldüğü anlamına gelmiyor. Sizinki şu an evlilik hayatı değil garip bir ilişki sen de farkındasın ama yeni evlendiğin için göz ardı edeyim zamanla düzelir diyorsun. Ben sanmıyorum düzeleceğini. Tamamen annesini özlüyor adam. Yaklaşımlarından tut, yemeğine kadar annesiyle aynı olmanı istiyor. Belki de eve bile ısınamamıştır eski odasını vs özlüyordur ama kusura bakmasın evlenmeseydi bu ne ya resmen 3. Yaşında çocuk.
Benim anlamadığım insan oğluna demez mi oğlum sen artık evlendin eşini üzme yemeğini git evinde ye, artık bu kadar sık gelinmez eşini yalnız bırakma demez mi insan ya. Ailecek garipler. Ben oğlumu öyle de böyle de uzaklaştırırdım yemeğini evinde yemesini sağlardım.
Yine de bunu eşinizin çözmesi gerekiyor tabii. Evlendiğinin farkına varmalı artık. Bence gözünü korkutun bir iki hafta ailenize gidin.
"Aynı evde olduğumuz halde yalnız hissetmekten bıktım, bana gün yüzü göstermedin, beni soframda bile yalnız bıraktın, karşılıklı oturup benimle yemek yemedin, ben gidiyorum buna daha fazla katlanamam." der çeker giderim. Boşarsa da boşasın valla öyle ana kuzusuyla ömür geçmez zaten.
Zaten ben evden gitmistim geri baristik bu son durumu döndükten yaşiyorum. Annesi evine git mi diyecek rüyada görürüm ancak. Izinli bir gününde evde kaldi gitmedi ben de şasirdim. Annesi arayip yemege cagirdi. Her gün orda zaten , bir gün ya bir gün evindeydi sadece durdurmadi cagirdi. Ve bizim ayrilik noktasina geldigimizi de evi terkettigimi de biliyor bu sebepten.

Yoo hic sıkılmıyor alıstigi ortam onun. Zaten evlilige alisamadi bekar hayatini istiyordu farkindaydim. Ben gelmeyecegim sen gidebilirsin lafimdan güc alıp simdi orda yasiyor eve de uyumaya geliyor. Ya da beni bezdirmeye calisiyor. Pes edeyim diye.
Bence eve bir not bırakın. "Annenle mutluluklar ana kuzusu" diye. Habersizce çıkın gidin kurtulun o evden gerçekten bu adam ömrünüzü yer. Ruhen zihnen daha fazla yıpranmadan kurtulun. Belki de evlendiği için pişman olmuştur, boşamaya da çekiniyordur çünkü bir hatanız yok, sizi sinirlendirip bir açık bulmak için böyle yapıyordur? Ya da siz canınızdan bezip ayrılın diye yapıyordur? Zerre sevdiğini düşünmüyorum seven insan böyle yapmaz. En azından bu kadar yapmaz. Sizi hiç özlemiyor ki bu adam. Sadece anasını özlüyor. Evlendiği için it gibi pişman bence.

Eşinizi annesi dolduruyor gibi geldi bana. Eşinizin konuştuğu laflar onun değil annesinin lafları. Yavaş yavaş arayi açın. Bugün su film var onu birlikte izliyelim, akşamları korkuyorum gibi
Denedim. Sonra izleriz dedi internetten izleriz dedi. Korkuyorsan sen de gel dedi. Suraya gidelim dedim gezmek icin sonra gezeriz dedi. Sürekli oyalama halinde. Ben de biraktim artik ipini . Annesi dolduruyor artik eminim. Ama çok usta şekilde farkettirmeden dolduruyor. Kendinin yaninda bana laf soktu annesi , annenin ne dedigini duydun mu dedim yalan mi söyledi dogru öylesin babam da bana laf söyledi ne var bunda anne baba cocuklarini elestiremez mi dedi.

Ya bu sözler bi erkekten cikmaz bunlar ezberletlmis kelimeler kusura bakma ama esin tam bir ana kuzusu anasi öğretmiş oğlu sana gelip tekrarlams benim esim haftada bir anasını babasını görüyo nankör evlat şirinimi dönmüş oluyo hayat mücadelesi herkesin ayri esin o evden çıkmaya niyeti yok
Farkindayim zaten annesinin laflari bunlar. Ve esimin o evden cikmaya niyeti yok bunun da farkindayim. Bu işin oluru nasil onu da bilmiyorum.

Zaten ben evden gitmistim geri baristik bu son durumu döndükten yaşiyorum. Annesi evine git mi diyecek rüyada görürüm ancak. Izinli bir gününde evde kaldi gitmedi ben de şasirdim. Annesi arayip yemege cagirdi. Her gün orda zaten , bir gün ya bir gün evindeydi sadece durdurmadi cagirdi. Ve bizim ayrilik noktasina geldigimizi de evi terkettigimi de biliyor bu sebepten.
Ve buna rağmen hâlâ böyle? Evi terketmene rağmen. Bir de kaynanana hiç kızma suçun büyüğü eşinde. Anne eşim yemek yapmış bugün gelemem demek çok zor değil olması gereken bu. Acı ama gerçek bence asla yoluna girmez bu evlilik. Tahminimce boşanmak isterseniz seve seve kabul de eder. Kusura bakmayın ama eşinizden nefret ettim. :(

İyi de bu üzerinde anlaşmaya vardığınız şartlar bir evliliği sürdürmek için yeterli mi? Bu yaşam biçimine evlilik denilemez. Niye buna göz yumuyorsunuz ki adam değişmek istemiyor size hakaret etmemesi sorunlarınızı yok etmiyor. Ortada görmezden gelemeyeceğiniz kadar büyük bir problem var ne demek yani adam evi otel olarak kullanacak sonradan evliyim diye ortada gezinecek. Eve evliliğe alışamadı zamanla alışır gibi bahanelerle kendinizi kandırmayın lütfen. Sorgulamanız gereken tek şey sizi sevmeyen bu adama ömrünüzü feda etmekte kararlılı mısınız?
Anlasmaya varırken annesine gitmesine karişmamam şarti konulmustu. Bu şartin bu şekilde kullanilacagini bilmiyordum tabi ki. Hali altina süpürdügüm bir sorun var evet lakin kendimi evde rahat hissediyorum onu cözemedim. Rahatim hic ugrasmayayim kendi kendine oynasin dursun diyesim geliyor.

Farkindayim zaten annesinin laflari bunlar. Ve esimin o evden cikmaya niyeti yok bunun da farkindayim. Bu işin oluru nasil onu da bilmiyorum.
Oluru yok. Boşanmayı neden istemiyorsun? Böyle bir adamı sonsuza kadar sevemezsin sonuçta illa soğuyacaksın bu huylarından. Bizim midemiz bulandı zamanla sen de bıkacaksın göreceksin ama zaman kaybetmiş olacaksın işte. :(

Bence eve bir not bırakın. "Annenle mutluluklar ana kuzusu" diye. Habersizce çıkın gidin kurtulun o evden gerçekten bu adam ömrünüzü yer. Ruhen zihnen daha fazla yıpranmadan kurtulun. Belki de evlendiği için pişman olmuştur, boşamaya da çekiniyordur çünkü bir hatanız yok, sizi sinirlendirip bir açık bulmak için böyle yapıyordur? Ya da siz canınızdan bezip ayrılın diye yapıyordur? Zerre sevdiğini düşünmüyorum seven insan böyle yapmaz. En azından bu kadar yapmaz. Sizi hiç özlemiyor ki bu adam. Sadece anasını özlüyor. Evlendiği için it gibi pişman bence.
Ayrilmak istese ben evden gittigimde barismaya calismazdi . Ailesi zaten ilk gun sadece müdahil oldu sonra sesleri cikmadi. Esim ilk zamanlar ugrasmadi sonradan ugrasti baristik ama sonuc pek parlak olmadi.

Anlasmaya varırken annesine gitmesine karişmamam şarti konulmustu. Bu şartin bu şekilde kullanilacagini bilmiyordum tabi ki. Hali altina süpürdügüm bir sorun var evet lakin kendimi evde rahat hissediyorum onu cözemedim. Rahatim hic ugrasmayayim kendi kendine oynasin dursun diyesim geliyor.
O zaman siz baba evine dönmek istemiyorsunuz. Sanırım baba evi daha zor?

Oluru yok. Boşanmayı neden istemiyorsun? Böyle bir adamı sonsuza kadar sevemezsin sonuçta illa soğuyacaksın bu huylarından. Bizim midemiz bulandı zamanla sen de bıkacaksın göreceksin ama zaman kaybetmiş olacaksın işte. :KK43:
Boşanmayi aklima koymustum bosanacaktim kendi vazgecirdi. Simdi daha ay dolmadan bir daha bosanacagim demek tuhaf geliyor bu defa isteksizim üstelik.

Akllı bi kadınsın belli, bunun sürdürülebilir olmadığının da farkındasın. Anladığım kadarıyla şu an bekleyip görmek istiyorsun ne olacağını.

Tek tavsiyem bu esnada kendini yıpratma, düşünüp durma. Ortak arkadaşlarınız yok mu? Evlendikten sonra evlerine gittiğiniz sizi davet eden arkadaşlar vs? Ya da yaşıtınız kuzenler mesela?

Akllı bi kadınsın belli, bunun sürdürülebilir olmadığının da farkındasın. Anladığım kadarıyla şu an bekleyip görmek istiyorsun ne olacağını.

Tek tavsiyem bu esnada kendini yıpratma, düşünüp durma. Ortak arkadaşlarınız yok mu? Evlendikten sonra evlerine gittiğiniz sizi davet eden arkadaşlar vs? Ya da yaşıtınız kuzenler mesela?
Ortak arkadaslarimiz var lakin yakin degiliz , benim ailemin oldugu sehirde görüsme imkanimiz nadir oluyor. Kendinin arkadaslari ve benim arkadaslarim ile de ayri görüşüyoruz. Davetlere annesi ile birlikte gittik. Kendinin gitmek istedigi arkadaslari zaten annesinin de annelerini tanidigi bekar arkadaslarinin evi oluyor annesi de yanimda olmali giderken bu nedenle ben gitmek istemiyorum.

Bir arkadasinin esiyle cok iyiyiz defalarca davet etmek istedim hep erteledi ve oraya gitmek istemiyor. O da senin kafandan onun icin istiyorsun sizi fazla görüştürmemek lazim demisti bir defasinda. Kisaca benim anlastigim görüsmek istedigim çift arkadaslari yerine hicbir ortak paydam olmayanlari tercih ediyor gorüsmek icin ben de pek gönüllü olmuyorum havada kaliyor. Disarda gezmek istedigimde de anneme , amcama , ablama , amca ogluna ve sonrasinda dis kapinin mandallarina kadar gitmek istiyor ki ben bunu teklif ettigimde sadece onunla basbasa bir gun gecirmek istiyorum . O da havada kaliyor.

Annesiyle geze geze gezme ve eglenme kavrami ev ve akraba ziyaretlerinden ibaret olmus. Annesi ile gezmesi de şundan dolayi annesi ayaklarinda sorunlu oldugunu çok yürüyemedigini söylüyor , nereye gitse eşim araba ile götürüyor ve gidince de oturuyorlar tabi alişmiş böyle böyle. Esimi arayip ben filancadayim gel beni eve götür diye aradigi çok olmustur. Artik yaninda her gün dibinde aramasina gerek kalmiyor. Esim de annesini gezdirip duruyor artik bekarligindaki gibi.

Ortak arkadaslarimiz var lakin yakin degiliz , benim ailemin oldugu sehirde görüsme imkanimiz nadir oluyor. Kendinin arkadaslari ve benim arkadaslarim ile de ayri görüşüyoruz. Davetlere annesi ile birlikte gittik. Kendinin gitmek istedigi arkadaslari zaten annesinin de annelerini tanidigi bekar arkadaslarinin evi oluyor annesi de yanimda olmali giderken bu nedenle ben gitmek istemiyorum.

Bir arkadasinin esiyle cok iyiyiz defalarca davet etmek istedim hep erteledi ve oraya gitmek istemiyor. O da senin kafandan onun icin istiyorsun sizi fazla görüştürmemek lazim demisti bir defasinda. Kisaca benim anlastigim görüsmek istedigim çift arkadaslari yerine hicbir ortak paydam olmayanlari tercih ediyor gorüsmek icin ben de pek gönüllü olmuyorum havada kaliyor. Disarda gezmek istedigimde de anneme , amcama , ablama , amca ogluna ve sonrasinda dis kapinin mandallarina kadar gitmek istiyor ki ben bunu teklif ettigimde sadece onunla basbasa bir gun gecirmek istiyorum . O da havada kaliyor.

Annesiyle geze geze gezme ve eglenme kavrami ev ve akraba ziyaretlerinden ibaret olmus. Annesi ile gezmesi de şundan dolayi annesi ayaklarinda sorunlu oldugunu çok yürüyemedigini söylüyor , nereye gitse eşim araba ile götürüyor ve gidince de oturuyorlar tabi alişmiş böyle böyle. Esimi arayip ben filancadayim gel beni eve götür diye aradigi çok olmustur. Artik yaninda her gün dibinde aramasina gerek kalmiyor. Esim de annesini gezdirip duruyor artik bekarligindaki gibi.
Bu sonsuza kadar böyle gidebilir. Bence yol yakınken daha fazla yıpranmadan boşayın kurtulun kendinize yeni bir hayat kurun. Sonunun ne olacağını beklemeye değmez.
Boşanmaya gönüllü değilsiniz ben olsam gününde soğuyup boşanmak isterdim. Sizi anlayamadım o açıdan. Cidden içinizde hala sevgi var mı bu çocuğa karşı?

Bu sonsuza kadar böyle gidebilir. Bence yol yakınken daha fazla yıpranmadan boşayın kurtulun kendinize yeni bir hayat kurun. Sonunun ne olacağını beklemeye değmez.
Boşanmaya gönüllü değilsiniz ben olsam gününde soğuyup boşanmak isterdim. Sizi anlayamadım o açıdan. Cidden içinizde hala sevgi var mı bu çocuğa karşı?
Çok yeniyiz bir defa boşanacagim diye evden ayrildim baristik . Simdi daha ay dolmadan tekrar demek dogru gelmiyor. Ve evde rahatim varligi olmadan da rahatim. En azindan etrafin lafiyla ugrasmiyorum başım agrimiyor. Sadece eşim nereye kadar böyle devam edebilecek , baglar tamamen ne zaman kopacak ya da kopacak mi , degişir mi diye meraklarim var . Bekleyip görecegim bakalim.

Baristiktan sonra iki defa gittim annesine. Son gidisimde kv bana laf sokuşturdu esimin ve kayinpederin yaninda. Kayinpeder kayinvalideye fena kizdi ona laf söyleyecegine ogluna söyle diye basladi agzina geleni saydi kv sustu kaldi. Eve dönerken de esim annesinin elini öptu , kv önce sarildi sonra iki yanagindan öptu bir daha sarildi güle güle oglum dedi. Bunu ilk defa yapti. Sanki yillardir gorusmuyorlar her gün orda halbuki.
Kauinpederle konuşsan o daha anlayışlı biri sanki

Son durumu yazayım merak edenler için. Eşimle barıştık . Ilk hafta birlikte gecti daha sonra ailesine gitmeye devam etti . Tek çözülmeyen nokta ailesine gitmesi olarak kaldi. Evde herhangi bir sorun yaşamiyoruz. Buraya yazdigim davranislarinin hicbirini yapmiyor artik. Annemlere seni götürmeyecegim ama ben giderim demisti tamam demistim.

İlk haftadan sonra evliligimiz garip bir döngüye girdi . Eşim işe gidiyor eve geliyor ve en fazla bir saat durup annesine gidiyor . Gece 11 civari bazen de daha geç geliyor. Izinli oldugu günlerde sabah kalkiyor hazirlanip cikiyor annesine gidiyor ve aksam yine ayni saatte eve dönüyor. Kahvalti dahil evde hiç yemek yemiyor annesinde yiyor. Ilk haftadan sonra sadece bir defa kahvalti yapti bir defa da yemek yedi.

Baristiktiktan sonra annesine iki defa gittim ikisinde de hicbir sey yapmadim sadece oturdum esim tepki verecek mi diye bekledim ama tepki vermedi ister yardim et ister etme dedi .

Eşim artik iş dışındaki bütun vaktini annesinde geçiriyor. Nadiren aksam erken geliyor 9 gibi cay kahve iciyoruz film izliyor falan . Bazen ariyorum ne yapiyorsun diyorum annemle misafirlikteyiz diyor . Kısaca evi sadece uyumak için kullaniyor . Ben ise rahatım neden böyle oldugunu düşünmek istemiyorum . Düşünürsem rahatim kacacak biliyorum .
Kardeş bu normal mi sence.doldurmak gibi olmasın senin iyiliğin için söylüyorum. Anladım ben seni huzurum kaçmasın napıyosa yapsın annesinde sonuçta diyosun da. Adam resmen yatmaya geliyo eve. E neden evlisiniz o zaman senle vakit geçirmiyor bile. Neden evlendi madem böyle olacaktı. Bir çiftin tek paylaşımları cinsel hayat ve yatak olmamalı bence

Ayrilmak istese ben evden gittigimde barismaya calismazdi . Ailesi zaten ilk gun sadece müdahil oldu sonra sesleri cikmadi. Esim ilk zamanlar ugrasmadi sonradan ugrasti baristik ama sonuc pek parlak olmadi.
Afedersiniz ama sizinle cinsellik dışında etkileşimi yok galiba.
Böyle bir eziğin cinsel ihtiyacını bedava gideren bir kadın olmak iğrenç hissettirmiyor mu size?
Çünkü annesine aşık, hayatındaki tek eksik cinsellik. Çocuk da istemiyor çünkü sizi sevmiyor.

Evinizde rahatsınız madem bu adamcığı boşayıp yine tek başınıza yaşamaya devam edin ki zaten yalnız yaşıyorsunuz.

Çok yeniyiz bir defa boşanacagim diye evden ayrildim baristik . Simdi daha ay dolmadan tekrar demek dogru gelmiyor. Ve evde rahatim varligi olmadan da rahatim. En azindan etrafin lafiyla ugrasmiyorum başım agrimiyor. Sadece eşim nereye kadar böyle devam edebilecek , baglar tamamen ne zaman kopacak ya da kopacak mi , degişir mi diye meraklarim var . Bekleyip görecegim bakalim.
Bir süre belirlediniz mi kafanızda?
Kaç ay, kaç yıl bekleyeceksiniz?
Ki boşa bekliyorsunuz. Adam size açık açık ben böyleyim, sen bana uyacaksın demiş. Zaman ver değişeceğim dememiş ki.

Elalemin lafını çekemem diyorsunuz ya merak etmeyin elalem sizi zaten konuşuyor "zavallı cemre, dul kadın gibi bir başına yaşıyor, kocası evi otel cemreyi hizmetçi gibi kullanıyor, genç de kadın tüh vah vs"

Back