- 23 Ağustos 2012
- 49.449
- 229.068
Valla içime doğdu sizin anne hem el lezzeti olan hem hijyenik yemek yapan biri ... kısa açık kahve saçlı mı, okurken nedense aklıma böyle geldi kendisi, neyse.
Konuya gelince bence eşiniz bulmuş bunuyor el yapımı içli köfte yenmez mi yahu deli mi bu adam .... okurken bunaldım aşırı seçici sanırım ya da kocanız KV türevi çekilcek dert değil ben önüne konan yemeği yiyen erkekleri takdir ediyorum
Çok ayıp ediyor yani virüz var, işsizlik var binlerce insan darboğazdayken nimete burun kıvırmak ... bilemedim
Konu yemek olunca bir garip oluyorBir şey beğenilmese bile teşekkür edilir. Teşekkür ederim bir nezaket cümlesidir. Aman da çok beğendim harika olmuş demesine gerek yok. Anne bizi düşünüp yapmışsın eline sağlık demesi yeterli. Annem öyle yapsa gönderse, ister eşimin annesi ister benim olsun, berbat olmadıkça gayet de yerim ve çok hoşuma gider düşünülmüş olmak. Eşiniz maalesef nezaketten uzakmış.
Eşin ailenle,annenle falan arası iyiymiş e yemeğe de teşekkür etmeyiversin, güler yüzlü, hürmetli olması yeterli. Belki annenin ‘damat bi teşekkür etmedi’ diye aklından bile geçirmemiştir. Eşinin bu yemek takıntısına kızdığın için bu konuyu kendine kendine büyütürsün gibi geldiİçli köfteyi böldü içine kendince birşeyler katıp yedi. Sanırım reyhan ekledi. O yüzden der ki beğenmedim, beğendiğim hale getirdim...
Otursun kendi yapsın o zaman yemekleri siz mutfağa el sürmeyin. Annenize birşey demeyin, laf arasında eşinizin de teşekkür ettiğini belirtin arada yeterli. Ben kocam için annemin yemeklerinde mahrum kalmazdım yerinizde olsam. Teşekkürü ayrı bir tören olarak beklemeyin, adam nankör,yokluk bilmiyor. Canım çekti valla biri yapsa da içli köfte yesem.sevmiyorum nankör insanları, siz de huzurunuzu bozmayın ısrarcı da olmayın, anne yemekleri gelince afiyetle tek başınıza yiyin.İlk yıllar öyle yaptım ben de. Yemezsen yeme dedim yapmadım şimdi onun hoşuna gidecek şekilde yapıyorum. Aslında onun istekleri de gerçekten yemekleri aşırı lezzetli hale getiriyor. Kendisi de harika yemekler yapıyor. Hakkını yiyemem. En lüks en harika restorantda yiyemeyecegimiz yemekleri en lezzetli şekilde yapıyor. Ama eline sağlık dememesi sürekli eleştirmesi gına getiriyor insanı herşeyden sogutuyor.
Bu yasa gelmis ne deseniz yapmayan adamı nasıl değiştirebilirsiniz ki,siz ailenizle aranızı iyi tutun önemli olan o,geri kalanida esinizide kafanıza takmayın değişmez sadece aklıma gelen sizin aileniz yakın sık sık görüşüyorsunuz ona mı daraldi kıskandı tepkiyi böyle veriyor.Çok olmuştur onsuz gittiğim. Herkes eşli benim ki ortada yok... Ben ediyorum teşekkür zaten laf arasına oluyor benim teşekkür de kimse özel olarak teşekkür telefonu beklemiyor sonucta. Ama eşim bir kere bile elinize sağlık demedi ya...