Eşimin gıcık takıntısı

Ben de aynısını Kayınvalideye yapardım.
Kadın onu hak etmiyor gibi bir şey yok senin annende bunları hak etmiyor.

Kendi annesinin yemeklerine ne diyor insanlıktan nasibini alamamış kişilik? Kusura bakmasın ama Allah açlıkla imtihan etmesin kimseyi. Hayatında o içli köftenin içindeki kıyma kadar et yememiş insnalar var

Biz aynı binadayız, ben yemesem de teşekkür eder ve tabağını dolu gönderirim.

Nasıl yemekler bunlar birkaç tarif öğrenmek isterim
Bu arada ben de kayınvalide yemeklerini yiyemiyorum, memleket farkı kültür farkından mıdır bilmem midem almıyor tadı tuhaf geliyor. Allahtan ayrı şehirlerdeyiz ama onlara gittiğimizde yemeksizlikten birkaç kilo veriyorum bir haftada

yani ne saçma bir durum annenizin yemeklerini vermeyin ona sadece siz ve cocuklar yesin kimse onun kafasına silah dayamiyor ki bu yemeği yiyeceksin diye ne alaka?

Eşinizin çocukluğuna hatta bebekliğine inmek lazım bilinçaltına ulaşan uygulamalarla.
Bunu laf olsun diye söylemiyorum, ciddiyim
oral dönemde yaşanan bir olaya/duruma takılı kalmış eşiniz.

Kv'ye misilleme yapmak ve ailenize durumu aksettirmek hiç iyi fikirler değil.
Strateji değiştirin.
Anneniz yemek gönderince kocanızın gözünün önünde afiyetle yiyin, kocanıza teklif dahi etmeyin.
Niye bana da ikram etmedin? Diye sorarsa
tek kelime ile cevap verin; 'Sence?'

Adam bu meseleyi çekişmeye hatta güç savaşına çevirmiş;
'yemekten en iyi anlayan benim'
Onun oyununa niye geliyorsunuz?
Konuyu gündeminizden düşürün.

Annemin yemeğinden yer misin?
Güzel olmuş, ara teşekkür et, mesaj yaz ayıp olmasın vs bırakın bunları.
Çok istiyorsa ailenize giderken de kendi yemeğini götürüp, yesin, sebebini de kendi açıklasın.
Herkes kendi davranışlarından sorumlu.
Ona ayıp olmasın, bu yanlış anlamasın diye yıpratmayın kendinizi.
Değiştiremeyeceğiniz şeyleri sizi rahatsız etme/önemseme derecenize göre, ya kabul edip normal karşılayın ya da değiştirmek için
daha ciddi ve kesin yollar deneyin.

Ben bunu fark edip, anneme eşimin davranışları eşime de annemin huyu-tutumları için açıklama yapmayı bıraktığımdan beri huzur buldum.
Size, yıllarca eşlmle annem arasında kaldığım ve zamanında çok yıprandığım olayları yazsam destan olur.
Geç de olsa akıllandım ben.
Siz bari geç kalmayın.

Eşiniz sizin ailenizle olan sürekli içli dışlı olma durumundan rahatsız. Bunu bu şekilde dışa vuruyor olabilir. Kendi ailesi uzakta yani kv sorununuz yok. Şimdi burada bir kadın sürekli kv dibimizde her ay birkaç kez yemeğe gidiyoruz sürekli yemek gönderiyor yazsa. Herkes der mesafe koy. İlle böyledir demek istemiyorum. Ama farklı açılardan bakmanızı isteyeceğim sadece. Kardeşleriniz, anneniz pek bir sıkı fıkı durum var adam da bunu bukadar istemiyor olabilir.Birazda o açıdan bakın.

Bizde eşim arada yaptığım yemeklere yorum yapar ve açıkça bu olmamış der. Gıcık olduğumu anlayınca çok güzel olmuş eline sağlık ama bir daha yapma diyor.

Ben de aynen. Kayinvalidem zaten bastan savma yemek yapiyor. Ne baharat ne tuz ne salca. Koca tencere yemege 1 cay kasigi salca mi koyulur. Midem almıyor gidip eltimde yiyorum halbuki yemek kulturleri de cok genis ama cok kotu yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…