Eşimin gıcık takıntısı

Beğenmiyorsa yemesin, sakin annenize oyle birşey soylemeyin cok üzülür. Kadincagiz sizin icin emek emek uğraşıyor eşinizin yaptığı cooook ayıp. Ayrica
o yemiyor diye niye sizde yemeyeceksiniz ki.

Kesinlikle annene söyleme , yazık üzülür kadın.GeLen yemekleri sen afiyetle ye , baksın Sana öyle boş boş .Ne güzel ona değer veren birileri var , kıymet bilmiyor ..

Off üç gündür kabak detoksu yapıyordum içli köfteyi de yiyemedim canım çok cekmisti sinir oldum sinir.... Üstüne de bu....

Esinizin yaptigi durustluk degil resmen terbiyesizlik. Yalniz her seferinde yabancidan gelmis gibi tesekkurlere,alkislara bence gerek yok. Gonderen anneniz,komsu degil. Benim annem beklemez mesela.Arada ya da yuz yuzeyken eline saglik,cok severek yedik dese yeter.Bu tesekkur konusunu da biraz siz abatmissiniz gibi ama esinizin yorumlarina kirilmakta haklisiniz. Birakin yemesin.Asla tadina bile baktirmayin.Bir sucu olmayan annesiyle de aranizi bozmayin. Kendi annenize hele hic soyleyip kadini yok yere uzmeyin.

Niye almiyacaksinizki annenizin gönderdiklerini gelir yemekler ona vermeyin eşiniz teşekkür etmiyorsa siz edin o yeterli degili?ziyarete gitmek istemezse ailenizi sizi bıraksın işiniz bitince alsın şahsen böyle laf etse sen gelme derdim eşime

Ayda üç bana da çok geldi. Ben kendi aileme bile ayda üç akşam gitmek istemem, ablam evli beş yıldır, o da ayda bir gelir bize yeter:) bu konuda adam hakli olabilir. Bir de sizin anne baba, sizin kardeş sizin yenge. Yani siz ortamda mutlusunuz ama eşinizi bayıyordur muhakkak.
Bu konuda adama hak verdim. Ama diğer konularda hak vermek imkansız
Eşinizin bu kıllığı,. Bu güzel takıntısı, bu aciksozlulugu, bu eleştiri asikligi...bana çok tanıdık geldi. Terazi burcu mu acaba,??

Bu takıntı değil bence karakter meselesi. Eşiniz ailenize karşı saygısız. Neden şükran duyulur birine iyiliği dokunduğu için. Sizi düşünmesi teşekkür etmek için yeterli değil mi? Ki zaten beğenmedim kısmı bahane.

Eşiniz takıntılı değil düpedüz terbiyesiz. Sakın annenize bize bir şey gönderme diyip kırmayın. Gelen şeyleri kendiniz yiyin, detoks yaptığınız zaman komşuya vs verin.
Hem gelen yemekleri yiyip hem beğenmedim demek yüzsüzlüğün kaçıncı evresi acaba. Bide göndermesin demiş. Ayyyy sinirlerim bozuldu be.

Her yemek geldiğinde eşin teşekkür etmek için araması bi bana mı saçma geldi

Mesele her seferinde teşekkür etmesi değil. Zaten şimdiye kadar daha bir kere teşekkür bile etmemiş olması. İlk defa açık açık tesekkur etmesini istedim. Bence bu da oldukça.normal. hep teşekkür etse de bu yemek için edesi gelmese neyse... Hiç teşekkür etmediği gibi bugün bütün içli kofteleri de yedi

Yemekleri siz yiyin eşinize asla vermeyin. Madem kıymet bilmiyor. Kötü bile olsa insan teşekkür eder gosterilen emekten ötürü.Nezaket kuralıdır.. Bir daha da asla yemek ve teşekkür konusunu acmayin. Benim eşimin de var böyle insanı deli eden tavırları. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. İçimden ne halin varsa gör diyorum geçiyorum. Gerçekten insanı kendilerinden de sogutuyorlar.

Beğenmiyorsa ne diye yiyor o zaman, asıl iki yüzlülük bu diyemediniz mi?

Nezaket diye birşey var eşinizin haberi yok herhalde.
Her gönderdiğinde değilse bile arada bir teşekkür etmek kimseyi iki yüzlü yapmaz.
Ayrıca ne hakla annenin yemeği eve girmeyecek der eşiniz, alır güzel güzel yerim yerinizde olsam.

Eşiniz beğenmiyor madem yemesin bundan sonra hiçbir şekilde iki yüzlülük asıl kendi yaptığı oluyor farkında değil yada işine gelmiyor.

Eşimin ailemle olmakla ilgili bir sıkıntısı yok. Bazen benim aklıma gelmez o söyler çağıralım diye. Mesele annemlere gitmek ve annemin yemekleri. Zaten kimsenin yemeğini beğenmiyor ve eleştiriyor bayıla bayıla ama annemin yemeğini elestiremiyor ya, o onu mutsuz ediyor. Yoksa kardeşimi babamı falan çok sever bensiz bile takilirlar. Tabiki tam bir akrep... Teraziler kibardir canım ya :)) teraziyim ordan biliyorum

Tabi ki annenize söylemeyin böyle bir şeyi. O yemesin siz yersiniz. Eşiniz çok tuhaf.
Ne demek annenlerden bu eve yemek girmeyecek ya? Hem yiyor hem de beğenmiyorum bu eve göndermesinler lafa bak. Bir kere kendisinin düşünmesi lazım, kadın o kadar yapıyor, özeniyor gönderiyor , gönderme diye bir şey demeyelim kırmayalım diye deli mi ne

Çok uzatiyorsunuz. Eşimin annesi de eşimle kek filan yollamiş teşekkur etmedim, yemiyorum ben zaten pek.
Bu kadar tesekkur et diye baski yapacaksiniz eve sokmayin doğru demiş. Kendiniz oturun yiyin, kendiniz tesekkur edin.
Ayda 3 defa ailenize yemege gitmek gayet fazla bana, ben her hafta her hafta kaynanaya gidemem dogrusu.

Ben de cok nazliymişim ha.

Çok olmuştur onsuz gittiğim. Herkes eşli benim ki ortada yok... Ben ediyorum teşekkür zaten laf arasına oluyor benim teşekkür de kimse özel olarak teşekkür telefonu beklemiyor sonucta. Ama eşim bir kere bile elinize sağlık demedi ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…