Eşimin gıcık takıntısı

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.375
6.061
35
Merhaba hanımlar...
Umarım herkes iyidir..

Eşimle anlasamadigim bir konu var. Bu ara da iyice arttı.. annemlerle aynı sehirdeyiz ve onlara (korona öncesi) yemeklere gider gelirdik. Kardeşlerim de evli hep beraber annemlerde olurduk. Ama her seferinde eşim sorun çıkarırdı. (Bu yemek işleri ayda 3 kez olur en fazla, belki hic 3 kez olmamıştır bile, tahmini diyorum.)

eşim annemin yemeklerini çok beğenmiyor ama hayatta da annemin yemeğini beğenmeyen bir eşim var yani. Çünkü yemek konusu bizde inanılmaz bir olay. Adam kendince gurme. Aklınıza gelebilecek herşeyi evde yapmaya çalışan, her yemeği eleştiren ve bu yüzden beni de yemek yapmak doğurmuş biri. Ancak onun istediği özellikleri taşıyorsa benim yemeğim güzeldir onun icin.. teşekkür etmeden once, eline sağlık demeden elestirir... Yanii annemin yemegini beğenmiyor olması tamamen eşim kaynaklı. Her gittimizde de niye biz gidiyoruz onlar gelsin biz istediğimiz gibi yemek yapalım diyor. Yani derdi annemlerle olmak değil, yemekler.

Şimdi korona olayları da olunca hiç birimiz birbirimize gitmiyoruz. Ama annemlerin alışverişini yapıp kapıdan bıraktığımız da annem bizlere özenerek yaptığı yemeklerden gönderiyor. İçli köfte yolladı kaç kez, yöresel hepimizin çok sevdigi, zor yemeklerimizde yaptı yolladı vs vs . Kardeşlerimin hepsi ve eşleri begeniyor, anneme mesaj yazıp teşekkür ediyorlar özelden. Ben de mutlaka arayıp teşekkür ederim ama eşim bazen hepsini yiyor yemeklerin bazen yemediği de oluyor ama beğenmedim deyip, annene nasıl teşekkür edeyim güzel olmamış ki iki yüzlülük mu yapayim diyor.

Bugün de annem içli köfte yollamış , memleketten gelen peynirden basmış koca bir şişe yollamış...

Dedim ki bı teşekkür et, beklerler. Yok! yok! yok!.. Bana, sen ben gibi yaz diyor. Her seferinde aynı sey, çok mu zor bir elinize sağlık demek. Yapmıyor ya.

Yazma, senin ne olduğunu annem babam da bilsin dedim. Aşırı kıymet veriyorlar çünkü. Zaten adam akıllı birşey beğenmediğini biliyor annemler. Ben detoks yapıyorum diye yarın yiyecektim benim içli köfteleri de yedi ama bir tesekkur etmiyor ya.

Dedi ki artık annenlerden buraya hiç bir şekilde yiyecek gelmesini istemiyorum, annenlerin yemeği eve girmesin dedi.
Tamam bunu anneme derim. Senin yaptığın şeylere kıymet vermiyor gönderme diyeceğim! Sinirlerim bozuldu ya.

Şimdi anneme desem mi demesem mi? Sırf bunun yüzünden cingar çıkartsam mi? Kayınvalidem de başka şehirde sürekli birşeyler gönderir sağolsun. Hep teşekkür eder mutlu olurum. Ona durup dururken rest çekmek istemiyorum, aramız kayinvalideyle çok iyi ama bunu kullanıp misilleme mi yapayım ne yapayım bilemedim. Bu seferde işin içinde yokken kayinvalidemle kötü mü olmuş olurum. Offf bilemiyorum...Bu adamın yemek takıntısı beni deli ediyor artık deli!!!!!

Bizim bu mutfak meselelerinden dolayı o kadar çok sorunumuz oluyor ki anlatamam.... Çocuğuna tabağına ozendigi kadar ozenmiyor

Çok uzun oldu kusura bakmayın, sinirlerim çok bozuldu akşam akşam...

Ortada annenize ve size yapılan nankörlük var. Hadi bunları da geçtim nimete karşı nankörlük var.

Eşinizin telefon arkaplanını Afrikalı aç çocuk görselleri ile donatın. Allah varlıkla imtihan ediyor eşinizi yoklukla da etmesin inşallah.

Eşim benim yaptığım yemeğe laf ederse BİR DAHA ONA YEMEK YAPMAM.

Ne hali varsa görsün

Beğenmiyor olabilir görmezden gel beğenmek zorunda değil ama bizim kültürümüz de, teşekkürler, elinize sağlık terimleri kullanılır nezaketen bunu yapmamış olması hoş durmuyor. Annene söyle uygun bir yolla kadınn zahmet etmesin bence. O kadar el emeğine teşekkür etmemek de çok saçma. Herkese karşı mı böyle eşiniz? Yemeği bahane ediyor olabilir mi bence iyi gözlemleyin.

Esiniz sadece bu konuda mi problemli..cok zor biri

İlk yıllar öyle yaptım ben de. Yemezsen yeme dedim yapmadım şimdi onun hoşuna gidecek şekilde yapıyorum. Aslında onun istekleri de gerçekten yemekleri aşırı lezzetli hale getiriyor. Kendisi de harika yemekler yapıyor. Hakkını yiyemem. En lüks en harika restorantda yiyemeyecegimiz yemekleri en lezzetli şekilde yapıyor. Ama eline sağlık dememesi sürekli eleştirmesi gına getiriyor insanı herşeyden sogutuyor.

Sinirilerim bozuldu okurken bile. Bayıldım harika olmuş demesine gerek yok ki teşekkür ederim ellerine sağlık demesi kâfi.
Bence annenize söylemeyin. Eşinizi de zorlamayın artık teşekkür etmesi için. Annenizin gönderdiği yemekten de 1 lokma vermeyin ona. Hatta evde de bütün yemekleri kendisi yapsın. Gerçekten nankör va aşırı kaba.

Ve siz de ona hiçbir şey için teşekkür etmeyin yaptığı şeyleri eleştirin görsün bakalım emeği küçümsemek nasıl oluyor.

eşinize söyleyin eline sağlık demeye içi elvermiyosa emeğine sağlık desin. insanlar o kadar emek veriyolar uğraşıyorlar yemek yapmak için.

ukalalik yapmanin alemi yok.
siz de eve her gelen yiyecek için eşinizden mesaj arama beklemeyin ailenize karşı. siz onun yerine de deyin. ne gerek var ki meseleyi bu kadar uzatmaya.

ayrıca ben de kaynanamin sürekli eve yemek göndermesinden getirmesinden rahatsiz oluyodum. memnun olmak zorunda değil eşiniz.

inşallah cozersiniz sorunu

Ne kadar değişik insan. Hiç umursama annene söyleme üzülmesin. Annenin gönderdiği herşeyi sen ye eşinin sevdiği beğenerek yediği şeyleri de verme sen ye. Begenmiyorsa yapsın yesin. Paşa keyfi bilir

Kocanız resmen terbiyeden yoksun biri.İkiyüzlülükle nezaket arasındaki farkı bile bilmiyor.

Ben olsam asla ve kata bunu anneme söylemem ,niye durduk yere kadının kalbini kırayım..Kocanıza da teşekkür etsin die baskı yapmayın. Annenizi arar ya da mesaj atar ve ikiniz adına sadece siz teşekkür edebilirsiniz.Annenizin illa o arasın die bekleyeceğini sanmam,siz de söyleseniz olur.

Şunu da ekleyim .Paşa kocanız bu eve annenin yemeği girmeyecek demiş de tek karar mercii o mudur? Beğenmiosa yemesin.Siz de annesinin yemeklerini sokmayın dicem ama ne bu misillemeye ne de böyle bi karara gerek var bence. Onun kendi kendine verdiği kararları kabul etmek zorunda değilsiniz.Kocanızın eşisiniz,kölesi değil.Pöff sanırım kk'da okuduğum en saçma ve en sinir bozucu konulardan biri.

Yemek olayı dışında başka bir teşekkür etmeme ya da kıymet bilmeme durumu yok aslında. O da benim aileme kıymet verir. Elinden geleni yapar, saygilidir, bizimkleri önemser, düşünür. Ama iş yemege gelince adam değişiyor. Garip bir hal alıyor. Yediklerinin lezzeti aşırı aşırı önemli. Ha çok şükür öyle bu yemek neden böyle falan filan demez kolay kolay yememezlik de yapmaz ama eleştirir. Kıyasıya eleştirir... Asla da tam olarak beğenmez hep eksiği vardır....

Yemekteyize katılsın :)

O zaman hiç büyüklerimiz üzülmesin eşine söyle, annenin yemeklerini yemesin teşekkür etmemesine de yapacak birşeyin yok gibi kabul etmek durumunda gibisin, eşinin huyunu sen daha iyi bilirsin büyükler yanlış anlamasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…