Merhaba hanımlar...
Umarım herkes iyidir..
Eşimle anlasamadigim bir konu var. Bu ara da iyice arttı.. annemlerle aynı sehirdeyiz ve onlara (korona öncesi) yemeklere gider gelirdik. Kardeşlerim de evli hep beraber annemlerde olurduk. Ama her seferinde eşim sorun çıkarırdı. (Bu yemek işleri ayda 3 kez olur en fazla, belki hic 3 kez olmamıştır bile, tahmini diyorum.)
eşim annemin yemeklerini çok beğenmiyor ama hayatta da annemin yemeğini beğenmeyen bir eşim var yani. Çünkü yemek konusu bizde inanılmaz bir olay. Adam kendince gurme. Aklınıza gelebilecek herşeyi evde yapmaya çalışan, her yemeği eleştiren ve bu yüzden beni de yemek yapmak doğurmuş biri. Ancak onun istediği özellikleri taşıyorsa benim yemeğim güzeldir onun icin.. teşekkür etmeden once, eline sağlık demeden elestirir... Yanii annemin yemegini beğenmiyor olması tamamen eşim kaynaklı. Her gittimizde de niye biz gidiyoruz onlar gelsin biz istediğimiz gibi yemek yapalım diyor. Yani derdi annemlerle olmak değil, yemekler.
Şimdi korona olayları da olunca hiç birimiz birbirimize gitmiyoruz. Ama annemlerin alışverişini yapıp kapıdan bıraktığımız da annem bizlere özenerek yaptığı yemeklerden gönderiyor. İçli köfte yolladı kaç kez, yöresel hepimizin çok sevdigi, zor yemeklerimizde yaptı yolladı vs vs . Kardeşlerimin hepsi ve eşleri begeniyor, anneme mesaj yazıp teşekkür ediyorlar özelden. Ben de mutlaka arayıp teşekkür ederim ama eşim bazen hepsini yiyor yemeklerin bazen yemediği de oluyor ama beğenmedim deyip, annene nasıl teşekkür edeyim güzel olmamış ki iki yüzlülük mu yapayim diyor.
Bugün de annem içli köfte yollamış , memleketten gelen peynirden basmış koca bir şişe yollamış...
Dedim ki bı teşekkür et, beklerler. Yok! yok! yok!.. Bana, sen ben gibi yaz diyor. Her seferinde aynı sey, çok mu zor bir elinize sağlık demek. Yapmıyor ya.
Yazma, senin ne olduğunu annem babam da bilsin dedim. Aşırı kıymet veriyorlar çünkü. Zaten adam akıllı birşey beğenmediğini biliyor annemler. Ben detoks yapıyorum diye yarın yiyecektim benim içli köfteleri de yedi ama bir tesekkur etmiyor ya.
Dedi ki artık annenlerden buraya hiç bir şekilde yiyecek gelmesini istemiyorum, annenlerin yemeği eve girmesin dedi.
Tamam bunu anneme derim. Senin yaptığın şeylere kıymet vermiyor gönderme diyeceğim! Sinirlerim bozuldu ya.
Şimdi anneme desem mi demesem mi? Sırf bunun yüzünden cingar çıkartsam mi? Kayınvalidem de başka şehirde sürekli birşeyler gönderir sağolsun. Hep teşekkür eder mutlu olurum. Ona durup dururken rest çekmek istemiyorum, aramız kayinvalideyle çok iyi ama bunu kullanıp misilleme mi yapayım ne yapayım bilemedim. Bu seferde işin içinde yokken kayinvalidemle kötü mü olmuş olurum. Offf bilemiyorum...Bu adamın yemek takıntısı beni deli ediyor artık deli!!!!!
Bizim bu mutfak meselelerinden dolayı o kadar çok sorunumuz oluyor ki anlatamam.... Çocuğuna tabağına ozendigi kadar ozenmiyor
Çok uzun oldu kusura bakmayın, sinirlerim çok bozuldu akşam akşam...