Eşimin gıcık takıntısı

Ay verme içli köftelerden ona, bana gönder ben öğrenci sayılırım sevaptır
İçli köfte nasıl zor bir şeydir ya onun hamurunu yoğurduğum günden sonra 3 gün kolum uyuşuk kaldıydı.
Neyse nankör demek ki boşver. Yapsın yesin kendi.
Benimki de annemle anneannemden sonra beni beğenmez oldu. Anneannen olsa minicik sarardı o sarmaları diyor. Sen benim sarma sardığıma dua et beee. İstersem kafam kadar sararım dedim ben de.

Beğenmeyebilir normal bir durum herkesin damak zevki farklıdır. Sonuçta ortada çok ama çok büyük bir emek var, zaman var, birde özellikle düşünülmek var bunları es geçemez bence bu ayıptır nankörlüktür. Anneciğim ellerine sağlık demek bu kadar zor olmamalı. Birde bu eşinizle sizin aranızda bir sır olabilir ne güzel birşey birbirinizi idare etmek siz yiyorsunuz zaten sizi düşünerek bile sesini çıkarmamalı. Ama eşiniz bencil ne demek yollamasın sizide düşünmüyor.

Böyle erkekler okuyunca dumur oluyorum. Zira bizimki içinden kıl tüy çıkmadığı sürece her şeyi yer. Zavallim benden kek börek ayda yılda bir gördüğü için yaptığım zaman tadı nasıl olursaolsun bayılarak yer. Bana tek.sorun yiyeceklermis gibi gelmedi yalnız. Çünkü içine kendince başka malzeme katarak da olsa annenizin içliköfte lerini yemiş. Demek ki öyle ya da böyle yiyor. Bi daha onun yemekleri eve girmesin vs çok uç laflar.

Akrep miiibenimki de akrep. Ve gerçekten hep eleştirir bizimki dışa dönük değil ama beni eleştirir ben de zıkkım ye diyorum sen yap bende yiyiyim diyorum

Beğenmek zorunda değil.
Benim damak tadım zeytinyağlı sever. Eşimin ailesine de zeytinyağ ağır gelir. Eşimin ailesi lahana yapar ben lahanadan hazzetmem, dolmaları ağır gelir. Çorbaları çok acı gelir. Severek yemem. Eşimin annesi kışlık hazırlıktan verir illa ayrıca teşekkür etmiyorum.
illa pışpışlanma iltifatlar bekliyorsa yapmasın.
Her seferinde arayıp teşekkür etmek abartılı. Ek olarak içliköfte bana lezzetli gelmiyor açıkçası.

Eşinizin ailenizle ilgili söylediği olumsuz şeyleri ailenize anlatırsanız ileride de aralarında oluşabilecek sıcaklık ihtimalini yok edersiniz. araya kalın kalın duvarlar örersiniz. Sorunu beslemek yerine sorunu çözebilecek başka bir yol bulun. Eşinizin annesine e sırf eşinize nispet yapmak için olumsuz yaklaşımda bulunursanız, bir daha hiç samimiyet ortamı kuramayabilirsiniz, araya ördüğünüz kalın duvarlarla baş başa kalırsınız.

En azından nezaketen yazılır da her seferinde teşekkür etmesini bekliyorsanız ve bu meselede diretiyorsanız bence abartmışsınız. Annenize bunu söyleseniz ne değişecek? Damatlarına cephe almış olacaklar, eşiniz gözden düşecek siz o adamla aynı evde yaşamaya devam edeceksiniz. Ailenizi üzmeyin bence.

Zaten her seferinde teşekkür etmeniz de garip geldi. Annem bana arada yemek yollar hiç teşekkür etmek aklıma da gelmedi. Her seferin vuhuu şahane muhteşem fln demek de abartılı.

Bence ne sizin ne de onun annesini dahil etmeyin. Teşekkür et diye de sorlamayon canım siz de. Annenizden gelen karışamaz ama yiyip yemmekte serbest tabi ki

siz yiyin vermeyin esinize annenize söylemeyin kayınvalidenizin bu konuda günahi yok onu karıştırmayın
eşiniz gıcık bir insanmiş içli köfte beğenilmezmi Allah sabır kolaylık versin

kayınvalidenizle paylaşsanız durumu olmaz mı? ben olsam paylaşırdım anne benim annemin gönderdiği yemeklere teşekkur etmiyor, aramızda sorun oluyor diye, yakın değil misiniz?

benim babam öyle ne yazık ki, kardeşim nasıl özenerek çok guzel bir restorana göturdu o kadar işi olmasına rağmen, şu şöyleydi bu böyleydi dedi, uyardım, ne yapayım yalan mı söyleyeyim diyor, misafirliğe gittiğimizde de hep aynı davranırdı. ben dobrayım der.
nasıl dobralıksa.

Annenize de kayınvalidenize de söylemeyin.Annenizin yaptığı yemekleri de sadece siz yiyin eşiniz de afedersiniz ama zıkkımın dibini yesin.Ben de çok sinirlendim bu ne hanzoluk ya

Siz teşekkür için ısrar edince olayın sıcağıyla yemek girmeyecek demiş muhtemelen. Annenizden yemek gelirse neden geldi diyecekmiş gibi gelmedi bana. Kv ile misilleme yapmaya gerek yok bence. Ama ben olsam gelen yemeklerden kırıntıcık bile yedirmezdim :)

Eşinizinki takinti falan değil bence burnu büyüklük. Yemeği beğenmeyen, yemek takıntısı olan adam annenizin gönderdiği icli köfteleri yemez. Hadi bı tane tadımlık yer, begenmediyse bırakır, bu sizinkileri de yemiş. Bence eşiniz kompleksli ve o kırılgan egosunu bu şekilde tatmin ediyor. Eşinizin problemlerinden dolayı siz niye annenizin yemeklerinden mahrum kalasiniz? Bence anneniz yemek gönderince açık açık belirtin, madem beğenmiyorum bu yemeği yemiyceksin, ben yiycem diye

Bir konuda da kayınvalide güveç yapmıştı gelin hanım da güveci beğenmeyip komsuya vermişti. Daha sonra kendi güveç yapmıştı. Sizin de eşiniz beğenmiyor, eleştiriyor ama içine başka seyler koyup yiyor. Ben bu kayınvalidelerin yemeklerine talibim. Zira sağ olsun oglumdan fırsat bulup doğru düzgün yemek yapamıyorum da. Söz bak bende, eşimde beğeniriz. Çünkü kuru yemekten içimiz kurudu Ya bi şükredin işte ne var. Allah bereket versin, eline sağlık demek çok mu zor.

Mesela normalde ben annemle konuşurken söylerim eşim yemek ayırt edıyor ya da etmıyor dıye. Sen annenle hiç konuşmadın mı eşinin takıntılı oldugunu? Eger annen bıraz bılıyorsa kırılmaz zaten. Annen sana yemek verecegı zaman soylersın annecim tek kişilik koy biliyorsun eşim yemiyor herşeyi felan diye. Böylelikle iki tarafı da kırmamış olursun

Sizin anneniz siz cocukmussunuz gibi neden size surekli biseyler gonderiyor eşinizde beğenmiyorsa beğenmesin tartismanin ne manası var evinizde de ne bulursanız onu yiyin ayy sistimmm

Kayınvalidenizle aranızı bozmayın durduk yere. O kadının suçu günahı yok üzmeyin. Ama kayınvalidenizle konuştuğunuz bir vakit "annem de sağolsun birşeyler gönderiyor ama x beğenmiyor, yemek zorunda değil ama nezaketen de olsa teşekkür etse iyi olurdu, arada bir annemin yemeğini yediği halde teşekkür etmiyor ayıp ediyor." Diye annesine şikayet edin. Ayrıca ne demek ya 'annenin yemeği bu eve girmesin' demek??? Kendisi yetmezse yemesin ama siz yersiniz ne alaka yani çok saçma konuşmuş. Ben olsam "sana ne be ben istiyorum, yemezsen yeme ben yerim." derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…