Eşimin gıcık takıntısı

Biraz abartmışsınız gibime geldi. Çoğu erkek kendi eşine bile eline sağlık demekten aciz , siz annenize teşekkür etsin mesaj atsın diye bekliyorsunuz.

Annenize eşinizin genel olarak böyle olduğunu kendi annesinin de yolladıklarına teşekkür etmediğini falan söyleyebilirsiniz. Yani yemek konusunda çok seçici insanlara bende sinir oluyorum. Hatta eşim de gurme gibidir her yemeği yemez, zor beğenir. Annemlerle farklı şehirdeyiz ama aynı şehirde olsak ve annem yemek yollasa kendim teşekkür ederdim. Eşimin de yemek seçtiğini gerekirse yemediğini ama senle ilgisi yok anne o çok yemek seçiyor diye açıkça söylerdim. Hatta söylemişliğim de vardır. İnsanlara saygı duymak da lazım. Kendi annenize neden yemek yollama diyesiniz, kendiniz afiyetle yiyin. Teşekkür edin oldu bitti. Eşinizin de kendiniz gibi ince fikirli olmasını beklemek sizi yıpratır. Herkes kendi davranışlarından sorumlu. Sizin kv ye teşekkür etmeniz sizin ona saygınızı gosterir. Eşinizin annenize teşekkür etmemesi de onun vurdumduymazlığı. Böyle düşünürseniz ancak rahat edersiniz. Öbür türlü sürekli ailenizle eşinizin arasında kalırsınız.

Benim eşimin de aşçılık üzerinde resmen tutkusu var. O kadar harika ki el lezzetine hayranım. Fakat bir defa olsun yaptığım yemeğe laf etmişliği yok. Annem onun önüne taş koysa teşekkür eder. Kesinlikle bunun mutfak veya iyi yemek yapmasıyla alakası yok adam nankör su katılmamış nankör hiç bir şeyi de hak etmiyor. Anneniz ne güzel anne kayınvalideniz ne güzel insanlar imrendim

ailenize ayar çekin şu damadı göklere çıkarmasınlar, ne olduğunu da anlatın bilsinler.
adam terbiyesiz bir kere, iki gün sonra annenizi başkasının yanında rezil etmeye kadar gider bu.
şimdi ne mal olduğunu anlatırsanız bir defa üzülürler geçer. sonra adam azınca önünü alamazsınız bu sefer daha çok üzülürler.
çünkü bi insan terbiyesizse sınırını bilmez. illa onların yanında da aşar haddini. sınırını bildirmek için de haddini bildirmek gerekir.

ayrıca annenizin yemeğine laf edecekse bunu sizin suratınıza yapamamalı. kesinlikle karşı çıkın buna.

aileniz de bu kadar değer vermesinler üç günlük adama yahu.
kız aileleri çok şımartıyor bu adamları. çok gereksiz şeyler ama bakıyosunuz çoğu aile bu hatayı yapıyor.

bi daha da annenizden gelen hiçbir şeyi vermeyin kocanıza. laf edip edip gömmesine müsaade etmeyin.
taş yiyesice nankör.

Siz kayınvalideye misilleme yapmayın öncelikle. Kadının haberi bile yok yani ne suçu var :)

İkincisi eşinize neden teşekkür et diye baskı yaptınız anlamadım. Benim annem de yollar hep eşime teşekkür et demek aklıma bile gelmemişti. Veya kayınvalidem de yollar ben özellikle arayıp teşekkür etmem ne bileyim. Kayınvalidemin yemeklerinden bazılarını ben de beğenmem. Eşim yer kalkar ben yemem. Olay orda kalır büyüklere yansıtmak ayıp olur bence. O kadar düşünüp yollamışlar.

Beğenmiyorsa eşiniz yemesin. Teklif dahi etmeyin haber de vermeyin şu geldi bu geldi diye. Ya da yarım ağız sorun istiyor musun diye. Siz yiyin. Annenize falan anlatmayın durumu.

Benim esimde kendince gurme ağzına layık olursa hemen söyler guzel pişmiş falan diye ama olmadıysa misafir falan dinlemez pat diye yapıştırır lafi yok az pişmiş yok şurası söyle falan bi ara fena bozdum şimdi artik olmayan bisey varsa once ben söylüyorum sonra evet bende dicem ama kizican diye demedim der bende kayinvalidene misilleme yapma kadının yoktan cani sıkılır bende bazen öyle düşünürüm ama onların günahı yok ayrica annenizin gonderdiklerine esinizin karsmasina izin vermeyin tesekkur etmiyorsa yemesin gelmesin ne demek gelirse yemez olur biter göndermesine niye karsti

Beğenmediği için tesekkur edip eline saglik demiyor ama löp löp yutuyor öyle mi...o kadar dürüstçe ilk lokmadan sonra yemesin.anneniz de damat diye pohpohlamasin.kusluk olmasın ama soğuk davransın.gurmeymiş peh

Sizi hatırladım önceden de konu açmıştınız. Eşiniz hep yemek işlerine girişiyordu size sormadan, yorgun argın onlarla uğraşıyorum diye dert yanmıştınız.
Orada da aynı şeylerden bahsetmiştim siz eşinize yardım etmemelisiniz. Sizin belli bir sınırınız yok. Yapmam deyip yapıyorsunuz böyle oluyor.
Sizin yerinizde olsam annemin yemeklerinden bi lokma vermem eşime, yemeğe giderken kendine yemek yap istersen derim, sofrada herkes eline sağlık deyince eşim susuyorsa sen neyini beğenmedin canım teşekkür etmedin derim, şunu şunu derse tamam öbür yemeğe seninkini yeriz artık dimi falan diye ortaya lafı atar, şaka yapmışım gibi gülerim, yptığım yemeği eleştirirse tabağı önünden çekerim kendin yap derim, baktım hala eleştiri boş tabağını koyarım kendi doldurur, gelen kilolarca ürüne tırnağımı bile değdirmem.
Sizin eşiniz alanı boş bulmuş lafının şirazesi kaymış. Kim alınır mı gücenir mi yok. Kafasına göre yaşayıp konuşuyor. Çeki düzen vermesi lazım kendine. Bunu da tatlı laflarla sözlerle yapması için baya geç olmuş.

Adamin begenmedim deyip yemesi de degisik
Sizin israrla tesekkur et anneme diye ustelemeniz de degisik
Anneniz o yemekleri sizin icin gonderiyor. Esiniz onun bir seyi degil ki ne kadar severse sevsin,ne kadar kiymet verirse versin arada siz varsiniz diye geliyor o yemekler yani esinize ozel degil. Bundan sonra ne yedirin ne de tesekkur et diye israr edin bence. Annenize de ayiptir bir sey soylemeyin. Her seyi herkesin bilmesi gerekmiyor

Annemin yemeklerinin kırıntısını yedirmem daha öyle eşe. Benim yaptığım yemeği de hep eleştirecek bende ona yemek yapıcam, oldu!
Kendi pişirsin kendi yesin eşiniz.
Annenizden yemek gelmesine de karışamaz, siz yiyin sakın annenize söylemeyin.

Niye teşekkür etsin diyenler ya da yemek göndermesinden rahatsız oluyordur göndermesin diyenler. Adam homini gırtlak, gelen yemekleri yiyor ya hu.
Beğenmeyen yemez, gayet de beğeniyor. Yaptığı gıcıklık. Saygısızlık net.
Ne yesin, ne yorum yapsın. Hem yiyecek hem bu eve daha gelmesin diyecek, oldu paşam

İnsan beğenmediği şeyi yemez. Yiyormuş.

Zıkkım yesin
bi yemektir ne olmuş yani
Sağlıklı temiz olduktan sonra hele biride özenmişse daha ne olsun
Bende bu derece midesini düşünen insanlara ifrit olurum

İnsan beğenmediği şeyi yemez. Yiyormuş.
Yine de siz kayınvalidenizin yolladığı her şeye arayıp teşekkür eder misiniz?
Annemin yolladığı hiç bir şeye ekstra oo eline sağlık yapılmadı. Ben de yapmadım. Bana tuhaf geldi açıkçası. Her seferinde arayıp iltifatlar edilmesini beklemesi.
Ben de kayınvalidemin yemeklerine bayılmam ama nezaketen yerim.

Hiç bir şey söylemeyin annenize. .gelen yiyecekleri MMM diyerek yiyin ona vermeyin sen zaten beğenmiyorsun. Hiç ağzının tadını bozma de.kv hiç karıştırma. Afiyet olsun mis anne yemekleri.

AA o ne demekmiş ya sakın annenize söylemeyin, annenizin gönderdiklerini de kendiniz yiyin ona asla yedirmeyin. Benim annem uğraşıp yapacak paşazade kulp bulacak zıkkım yesin. O yemesin siz yiyin

Benim eşim de bahsettiğiniz gibi ama aileme karşı böyle laflar etmedi hiç. Diğer konuda zorlamanız saçma illa teşekkür et diye baskı yapıyorsunuz. Haksızsınız. Ayda 3 kez de eşimin tüm ailesiyle görüşmek istemeyebilirim bana göre fazla.

Annenin yemeği bu eve girmesin diyen adamın alnını karşılarım ben hösstt yani terbiyesiz...sizde bosverin yemesin siz yiyin....ne laf etsin ne yesin terbiyesiz. Bu arada tabi ki asla annenize bahsetmeyin. Siz unutursunuz anne babalar unutmaz

beğenmiyorsa yemesin vermeyin ona . hem dbini sıyır hem nankörlük yap terbiyesizlik resmen. onun ağzından teşekküre gerek yok bayıldım yedim de geç. kendi şeyini yesin o da madem o kadar beğenmiyo özenle yapılmış yemeği

Beğenmiyorsan dokunma içli köftelere ben yiyeceğim diye söylerdim.
Hem yemeği yeyip hem nankör olma en sinir olduğum şeylerden biri
Ramazanda da böyle eş konuları vardı burada
Bazı insanlar buldukça bunuyor şımarıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…