- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
- Konu Sahibi Kazuletbagyan
-
1 yaş egitimden anlayabilecek bir yaş kurallar baslaYaw ne çocuğu 1 yaşında bebek diyor. 1 yaşında ağzında dişi yoktu bebeğimin . Daha ne anlar konuştuğumuzdan da eğitim verelim. Çok abartılmış buldum konuyu açıkcası
Kirli Ayakkabı ve havlu konusunda uyarabilirsiniz . Sinir krizi geçirmenize gerek kalmaz dikkat ederler diye düşünüyorum
Cok guzel yazmissiniz ..Her seye musade ederek ozgur cocuk yetistirdigini iddia eden anneler var..Baskasinin cantasini karistirtmak ozgurluk degil..Minicikken bile her lokmada agiz sildim cocuklarim temizligi seviyor cunku boyle gorduler..1 yas kucuk falan degil..Musade edilemeyecek cok sey var..1 yaşındaki bebek neden bazı şeyleri öğrenemesin ya?
arkadaşım da böyle çoook rahat bi anneydi
daha yeni yürüyen bebeğini alıp restoranda masanın ortasına oturtup hepimizin yemeğini avuçlamasına müsaade ediyordu
porselen çay tabağı ve çay kaşığını eline verip birbirine çarptırarak kırmasına teşvik etmişti de restorandaki garsonlar biz kalkarken arkadan şükür hareketi yaptılar
benim çantamı vermiş çocuğun önüne
içindekileri boşalttırıyor
bebek kendinden büyük başka bi bebeği kaşla göz arasında ittirip düşürdü
anası bi kusura bakmayın diyip çocuğu almıyor yanına
en son çocuk bana şap diye yapıştırınca eşim müdahale etti beni kendine doğru çekerek
arkadaşım da bozuldu benim çocuğumdan mı kaçıyosun diye
hayırdan belli bi ölçüde anlar yani çocuk
3 aylık kedi yavrusu bile anlıyor
insan bu yani, iq seviyesi kediden kat kat fazladır
bu insanlar hem görgüsüz hem düşüncesizmiş
bi daha yatılı çağırmayın kabul de etmeyin
Ben parkta, bankta, yolda, lokantada yani her yerde bir kadının çocuğunu emzirebilecegini düşünüyorum ve bebeğimin ihtiyacı varsa emziririm. Ama evde boş oda varken emzirmesi ilginç olmuş tabi. Bunun dışında bir yaşında bebeğe çikolata verebilecek kapasitede bir anneden beklenebilecek davranışlar. Neyse geçmiş bitmiş. Bir daha kabul etmezsiniz.Herkese merhaba
Umarım Harika bir pazar geçiriyorsunuzdur...
Birkaç gün önce açmıştım konuyu... Hepiniz sükunetle yaklaşmamı söylediniz bende öyle yaptım ama birdaha onları misafir etmek istemeyeceğimi hiç sanmıyorum.
Çocukları inanılmaz hırçın. Allah için kadında elinden geldiğince peşinde dolanıyor ama mesela köpeğimi korkutuyor elindeki oyuncağı ile kadında Gülerek izliyor resmen. Benim oğlumda havlıyor korkusundan.
Çocuğa çikolata vermiş çocuk elin-ağzı çikolatalı bir biçimde evde dört dönüyor.
Sevmek istiyorum çocuğu yüzüme tokat atıyor,ısırmaya çalışıyor ve saçımı var gücüyle çekiyor çocuğu sevmek imkansız. Dün taksime gittik Caferilik kadının çocuğunu ısırdı. Annesi ne kusura bakmayın dedi nede başka birşey sadece gülüyor.
Çocuk 1 yaşında ama bilemedim bütün bebekler böyle saldırgan mı? Ben ilk defa bu kadar saldırgan bir bebiş gördüm.
Neyse geldikleri zaman banyo için havluları olup olmadığını sordum kadın var dedi ama bugün banyoya bir girdim bütün el-yüz havlularını kendilerini kurulamak için kullanıp ıslak ıslak oraya Bırakmışlar. En çok buna sinir oldum sanırım.
Çocuğun dışarda giydiği ayakkabıları babası altını temizlemeden evde giydirip,gezdirdi.
El yıkama lavabosunun yanında banyo var abdest almak için orayı kullanmak yerine ayaklarını lavaboya kaldırıp bütün banyoyu göle çevirmeleri çabası zaten.
Eşime ayrı sinir oldum. Bana hiçbir şekilde kullanma izni vermediği kredi kartı ile şuan arkadaşına bilet alıyor.
Sofraya bıçak koymuşum bal’ ekmek kırıntısı ile dolmasın diye ama sağolsunlar inatla bal’ı ve tahini ekmek kuruntusu ile doldurdular.
Kadın tesettürlü ama eşimin yanında başı açık gezdi ve çocuğu eşimin yanında arkası dönük emzirmeye çalıştı falan. Bunlar benim için sorun olmadı tabi ama tesettürlü ise niye böyle davranıyor anlam veremedim. Taksimde de sıcak olduğu için başını açtı gezdi. Ama kadın da haklı bir yandan kocası çocuğu bir kere kucağına alıp taşımadı kadın yoruldum al diyor başım ağrıyıp diyor yada sen doğurdun falan diyor...
Bayanın anlatışına göre örtü falan olmadan direk emzirmiş gibi. Örtüyle dışarıda bile emzirilirBizim burada da normal
Bende emziririm herkesin yaninda ve heryerde
Bunun icin emzirme ortuleri var , ortuyorsunuz emziriyorsunuz kimse de garip karsilamiyor
Arkamı dönerek, örtü örterek, tişört altından, gömlek düğmesinden; otobüste, avmde, evde, parkta her yerde bebeklerim her istediğinde emzirdim. Hatta sling içinde yürürken bile emzirdim. Meme bebek beslensin diye var. Bebeğin hakkıdır.Eşiniz nereli merak ettim. Birinin yanında emzirmenin başı açık yada kapalı olmakla ilgisi yok. Ben açığım kendi babamın yanında bile arkamı dönüp emzirmedim. Normal karşılanan yeri de daha önce duymadım hiç
Benm büyük çocuğumda ellerini yıkamadan asla rahat etmez evet böyle alıştı benden gördü . Gözünün içine baktığımda anlar kızmam bile başkalarının yanında. Şuan 6 yaşında.1 yaş egitimden anlayabilecek bir yaş kurallar basla
Cok guzel yazmissiniz ..Her seye musade ederek ozgur cocuk yetistirdigini iddia eden anneler var..Baskasinin cantasini karistirtmak ozgurluk degil..Minicikken bile her lokmada agiz sildim cocuklarim temizligi seviyor cunku boyle gorduler..1 yas kucuk falan degil..Musade edilemeyecek cok sey var..
O da bir şey mi? Ben burada bir üyenin bebeğinin 6 aylıkken "Anne dizin başladı." dediğini okumuştum.Benm büyük çocuğumda ellerini yıkamadan asla rahat etmez evet böyle alıştı benden gördü . Gözünün ine baktığımda anlar kızmam bile başkalarının yanında. Şuan 6 yaşında.
Ama 12 aylık öğrenmiş olmaz. Madem öyle neden bez bağlıyoruz herkesin süper zekalı bebekleri var anlaşılan 9 aylıkken eğitime başlıyorlar 1 yaşında tuvaletini söylüyor . Duy da inanma. Şuan 1 yaşlarında bebeği olanlar dışında yorumlamasın eğitim konusunu komik oluyorlar çünkü.
Ok bu dogru bende ikeada emzirmistim oglumu kuytu kosede ama bu bi zorunluluk durumu.. misafirlikte ayri odaya gecilir baska bir erkegin yaninda.. ya da ben cok geri kafaliyim. Ne münasebet baska alan varken sıkıla darala emzireyim?Arkamı dönerek, örtü örterek, tişört altından, gömlek düğmesinden; otobüste, avmde, evde, parkta her yerde bebeklerim her istediğinde emzirdim. Hatta sling içinde yürürken bile emzirdim. Meme bebek beslensin diye var. Bebeğin hakkıdır.
Ohaa: ( 1 yasinda cocuk cok anlamaz ama anne bazi seylere mudahale edebilir. Bazi anneler cok rahat bu dogru.. Benim 3 yasindaki oglum gecen babasinin cebinden bozuk para almis.. buyuk oglum anlatiyor baskasinin esyalari izinsiz karistirilmaz diye:)) cantami filanda karistirmaz cunku bunu ona snlatarak ogrettim. Buyuk oglum 5,5 yasinda.. o biliyo.. digeride ogrenmistir. Ilk kez yapmisti zaten1 yaşındaki bebek neden bazı şeyleri öğrenemesin ya?
arkadaşım da böyle çoook rahat bi anneydi
daha yeni yürüyen bebeğini alıp restoranda masanın ortasına oturtup hepimizin yemeğini avuçlamasına müsaade ediyordu
porselen çay tabağı ve çay kaşığını eline verip birbirine çarptırarak kırmasına teşvik etmişti de restorandaki garsonlar biz kalkarken arkadan şükür hareketi yaptılar
benim çantamı vermiş çocuğun önüne
içindekileri boşalttırıyor
bebek kendinden büyük başka bi bebeği kaşla göz arasında ittirip düşürdü
anası bi kusura bakmayın diyip çocuğu almıyor yanına
en son çocuk bana şap diye yapıştırınca eşim müdahale etti beni kendine doğru çekerek
arkadaşım da bozuldu benim çocuğumdan mı kaçıyosun diye
hayırdan belli bi ölçüde anlar yani çocuk
3 aylık kedi yavrusu bile anlıyor
insan bu yani, iq seviyesi kediden kat kat fazladır
bu insanlar hem görgüsüz hem düşüncesizmiş
bi daha yatılı çağırmayın kabul de etmeyin
Ben bu meme, emzirme işinin çok abartıldığını düşünüyorum. Diyelim ki bebek avcumuzu, parmağımızı ya da dirseğini emerek karnını doyuracak. O zaman da böyle kaçak göçek emzirme ayini olur muydu? Öncelik elbette bebeğin ve annenin rahatı olmalı. Bu örnek için dediğiniz doğru genel anlamda bu emzirme meselesini özellikle kadınların kınadığını görüyorum. Üzücü. Sanki ben akşam kumandayla göbeğini kaşıyan kocasını ayartmaya çalışıyorum. Hemen bir ahlaksızlık iması yapılıyor. Eğer emziren bir kadından, memesinden sekse uzanan bir yolculuk yapıyorsa hayal dünyasında bir zahmet er kişinin ahlakı sorgulansın ensesine vurulsun.Ok bu dogru bende ikeada emzirmistim oglumu kuytu kosede ama bu bi zorunluluk durumu.. misafirlikte ayri odaya gecilir baska bir erkegin yaninda.. ya da ben cok geri kafaliyim. Ne münasebet baska alan carjen sıkıla darala emzireyim?
Ben bu meme, emzirme işinin çok abartıldığını düşünüyorum. Diyelim ki bebek avcumuzu, parmağımızı ya da dirseğini emerek karnını doyuracak. O zaman da böyle kaçak göçek emzirme ayini olur muydu? Öncelik elbette bebeğin ve annenin rahatı olmalı. Bu örnek için dediğiniz doğru genel anlamda bu emzirme meselesini özellikle kadınların kınadığını görüyorum. Üzücü. Sanki ben akşam kumandayla göbeğini kaşıyan kocasını ayartmaya çalışıyorum. Hemen bir ahlaksızlık iması yapılıyor. Eğer emziren bir kadından, memesinden sekse uzanan bir yolculuk yapıyorsa hayal dünyasında bir zahmet er kişinin ahlakı sorgulansın ensesine vurulsun.
Bu zihniyet "o da o saatte çıkmasaymış" zihniyetiyle kol kola gezen arkadaş aslında.
Benm büyük çocuğumda ellerini yıkamadan asla rahat etmez evet böyle alıştı benden gördü . Gözünün içine baktığımda anlar kızmam bile başkalarının yanında. Şuan 6 yaşında.
Ama 12 aylık öğrenmiş olmaz. Madem öyle neden bez bağlıyoruz herkesin süper zekalı bebekleri var anlaşılan 9 aylıkken eğitime başlıyorlar 1 yaşında tuvaletini söylüyor . Duy da inanma. Şuan 1 yaşlarında bebeği olanlar dışında yorumlamasın eğitim konusunu komik oluyorlar çünkü.
Emzirmek ayip degil bilakis gerekli birsey. Ama bi kere elin herifinin yaninda ben cok rahat edemeyebilirim. Malum emzirmek keyf yapmakla esdegerde bi anne icin.. rahat edemezsem keyfim bozulur. Zorunluluk durumunda ordu olsa farketmez cocugum icin.Ben bu meme, emzirme işinin çok abartıldığını düşünüyorum. Diyelim ki bebek avcumuzu, parmağımızı ya da dirseğini emerek karnını doyuracak. O zaman da böyle kaçak göçek emzirme ayini olur muydu? Öncelik elbette bebeğin ve annenin rahatı olmalı. Bu örnek için dediğiniz doğru genel anlamda bu emzirme meselesini özellikle kadınların kınadığını görüyorum. Üzücü. Sanki ben akşam kumandayla göbeğini kaşıyan kocasını ayartmaya çalışıyorum. Hemen bir ahlaksızlık iması yapılıyor. Eğer emziren bir kadından, memesinden sekse uzanan bir yolculuk yapıyorsa hayal dünyasında bir zahmet er kişinin ahlakı sorgulansın ensesine vurulsun.
Bu zihniyet "o da o saatte çıkmasaymış" zihniyetiyle kol kola gezen arkadaş aslında.
Kadının öncelikli vazifesi erkek olunca, memenin işlevi erkeğe göre düşünülüyor. Yoksa önce kadınlar "höst kendine gel, haddini bil" derdi bunu eleştiren/bakan/ konuşan erkeğe. Ama nerde? Önce kadınlar girişiyor sağlı sollu. Auuvvv memesini göstermiş. Ne memeymiş arkadaş.Dünyada Meclis’te emziren senatör örnekleri var ama bizde emzirme tüü kaka. Çok ayıp.
Çünkü meme. :)
Hayır örtü yok kıyafetini sıyırıp arkasını dönerek yaptıBayanın anlatışına göre örtü falan olmadan direk emzirmiş gibi. Örtüyle dışarıda bile emzirilir
1.5 yasinda bebegim var sanirim yorum yapabilirimBenm büyük çocuğumda ellerini yıkamadan asla rahat etmez evet böyle alıştı benden gördü . Gözünün içine baktığımda anlar kızmam bile başkalarının yanında. Şuan 6 yaşında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?