• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin eski sevgilisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sinirlendiğim nokta konuyla alakası olmayan bir kadının yaşam biçiminin dile dolanmasıydı. Siz de diğer banlanan arkadaşı destekler şekilde yazınca sinirlendim doğal olarak. Konu sahibinin kocası hakkında yorum yapmadım bile.
yanlış anlaşılmışız o zaman. Ben daha konu açacam öbür gün buraya sizden akıl alacağım. siz gidince hep sizi aradı gözlerim benim Kudra hanım:)

Konu sahibine ısrarla seninle mantık evliliği yapmış diye tutturmanızın amacı me acaba hanımlar? Bir arkadaş öteki kadınla eğlendiğinden çok emin siz de adamın konu sahibini sevmediğinden çok eminsiniz.

Üstelik konu sahibi öteki kadına kötü bir şey de dememiş. Aksine kendi hayat şartları kısıtlı olduğu için ona özenmiş.

Konu sahibi herkesin hayattaki imtihanı farklı. Seninki de bu hayat şartlarında büyümekmiş. Okumanı destekleyen bir eşin var. Geçmişi boşver yaşayamadıklarına değil bundan sonra yaşayacaklarına bak. Eşinin seni sevmediğini falan da düşünmüyorum ben. İnsana sevmediğinin su içmesi bile batar derler. Uyumlu mutlu bir evliliğiniz varsa gerisi faso fiso

Okurken aklımdan geçenleri yukarıda bir üye daha yazmış. Sizin öfkeniz yaşayamadan, reşit olur olmaz yaptığınız evlilik yüzünden. Sizin de bir başkası ile dolu dolu bir ilişki gecmisiniz olsa umursamadiniz, siler geçirdiniz. Yasitlariniz universitede goygoy pesindeyken sizin cocuk ve evlilik sorumlulugunuz var. Benden size tavsiye başkasını( kardeş, arkadaş, eşin eski sevgilisi, komşu vs) kendiniz ile karsilastirmayin. Ve hayatiniza iyi tarafından bakın. Hedefler koyun, onlari gerçekleştirmeye uğraşın. Kimin yıldızının ne zaman kaç yaşında parlayacagi da belli olmaz.

ne azarlıyosun insanı ben mailden işyeriyle falan mailleşiyorum mailden çıplak foto göndermedim ki hiç, adam saklamış olarak yorumladım direk yaani nebiliyim maille nude gönderen mi var
Size abes geldi diye yıllar önce kullanılan mail hesabı şüpheli olmuyor. Ne yaşandı bilemezsiniz.

Biride dememis ki "adam fotolari saklamamis" google fotograflar , drive benzeri bir uygulama binali beyin anlatimiyla "bulut diye birsey var icine herseyi atiyosun"

Adamin fotolar telefonun bulutuna gitmis, ordan bulmus konu sahibi yani adam oturup da eski sevgilisinin memintolu fotolarıni (ki konu sahibinin ciplak foto tanimi nedir bilmiyoruz) aman ilerde ayrilirsam kendi kendime fiti fiti yaparim diye saklamamis adamcagiz. Oyle bulutunda kalmis iste.

Ozetle adam sigir. Kadinla olan iliskisi ciplak foto atsinda sexting yapalim kivaminda olmayabilir, tabi oladabilir, bunu bilemeyiz.

Kadinlar olarak, bir iliskiyi elestirmememiz gerekirken ustune bir de iliskinin kadin tarafini duvardan duvara vurmak cok çiğ bi davranis. Bunu yapan birkac arkadas okudum, bence gidin agziniza biber surun. Bu erkolarin ataerkil dilini kendi agziniza yerlestirip psikolojik siddet sarmalina katkida bulunmayin.

Canım seni çok iyi anlıyorum okutulmamişsin bir hayat gormemişsin ve eşinin seninle diilde başkalariyla yaşadiklarini öğrenince üzülüyorsun bu çok normal
İnşallah sınavını kazanır bileziğini koluna takar ve hayatını yaşarsın.
Geçmişide düşünme canını sıkma
Eşine çok kizdım yaşayacagini yaşayip senin gibi genç ve gözü acilmamiş kıza musallat olduğu için.

Ya lütfen genç kızlarda böyle adamlara kapilmasin ya rica ediyorum adamlar herseyi yasayip 20 lik gözü acilmamiş kızlarla evleniyor
Yapmayın bunu kendinize lütfen sizde yaşayin hayatı görün geçirin sonra denginizle evlenin
Boyleleri kadinlarla olup olup ailesinin istediği gibi "bakire"kız istiyorlar ilişki yaşayan kadınlara farklı gözle bakıyorlar İğrençler.

Merhaba arkadaşlar buraya yeni katıldım. Ben 3 yıllık evli ve 2 yaşında bir çocuk annesiyim. Şu an çalışmıyorum, okutulmadığım için evlendikten sonra liseyi açıktan bitirdim ve şimdi yksye hazırlanıyorum, kısaca kendimi özetlemek istedim. Ben evlendikten 1 ay sonra eşimin bilgisayarında google fotoğraflardan eski kız arkadaşıyla olan türlü türlü fotoğraflarını gördüm. Yatakta, otelde, çıplaklarken vs. Gördüğüm günde hamile olduğumu öğrendim ve yavaş yavaş psikolojim bozulmaya başladı. Eşim bana teknoloji özürlüsü olduğunu ve gerçekten unuttuğunu söyledi. Ama bende bu artık bir takıntı olmaya başlamıştı ve eşimin geçmiş dekontlarına, yıllar öncesinden kalan e mail hesaplarına varana kadar her şeye baktım. Baktıkça daha çok şey çıktı karşıma. Sürekli bir yerlerden fotoğraflar çıktı. Sürekli eşimle o kadını sarmaş dolaş gördüm. Sanki kendime acı çektirmeyi severmişim gibi. Daha geçenlerde bilgisayarını geçmiş döneme yükledim, sistemi geri yükleyince tekrar silinen fotoğraflar çıktı karşıma. Kadını inanılmaz takıntı yaptım kendime. Kadının hayatını kıskanıyorum resmen. Kadın 12 yıldır çalışıyor, benden 8 yaş büyük. Okumuş etmiş. İstediğini giyip istediği yere gitmiş eşimde bile kalmış hatta. Bense evden kapıya çıkarılmazdım ki zaten 21 yaşımda sırf o evden kurtulmak için evlendim yoksa beni okutacakları yoktu. Sürekli kadının hesabına bakıyorum, sürekli aklıma o fotoğraflar geliyor ve ben kafayı yiyecek gibi hissediyorum. Psikolojik tedavi de aldım ama iyileşemedim, ilaçlı tedavi de aldım ilaçsız da. Ne yapacağımı bilmiyorum. Resmen 3 yıldır bununla cebelleşiyorum ve stalk yapmaya engel olamıyorum. Kafayı yemek üzereyim artık kafamın içinde ki bu beyinle yaşayamıyorum. Bana akıl verin ne yapayım ben? İnsan travmasını nasıl atlatır?
Herkesin iyi kötü bir geçmişi var. Siz bu durumu yaşasaydınız ve evlenseydiniz başınıza böyle kakınç hale getirilmesini ister miydiniz? Yanlışlıkla dahi görseniz bakmamanız gerekirdi. Hele ki iz sürmek, takıntı haline getirmek hiç hoş değil.
Benim başımdan 15 senelik bir evlilik geçti. Çoğu şeyi ilk yaşadığım kocamdan seneler sonra boşandım. Sizin gibi zihniyette olsalardı benim hiçbir şekilde tekrar evlenmemiş olmam gerekirdi.
Adı üstünde geçmiş gitmiş. O kadının hayaletinin peşini bırakmadıkça mutlu bir evliliğiniz olamaz. Kimse de mutsuz olmak için evlenmiyor.

Nerden biliyorsunuz yahu? Belki mutlu keyifli bir ilişki yaşandı, güzel ayrıldılar falan. Hakkında hiç bişey bilmediğiniz bir kadın, hiç bişey bilmediğiniz bir ilişki.

Kadın sevişmiş ama. Fotoğraf da çektirmiş. Mutlu bir ilişki olamaz o yüzden.

Adam gönlünü eğlerken kadın her gece "peki biz şimdi neyiz, beni almayacak mısın ühüğğğ" diye ağlamıştır.
Sonra adam terk etmiştir kadını.
Kadının "öf bunun ailesi hiç bana göre değilmiş, benim aileme hiç benzemiyorlar. hiç uğraşamam" deyip ayrılmış olması imkansız.
Ya da normal iki yetişkin olarak artık anlaşamıyoruz, ayrılalım deyip ayrılmış olamazlar.
Kadın terk edilince de yeşilçam filmlerindeki gibi gidip en yakın pavyona kaydını yaptırmıştır büyük ihtimalle.
Bu işler hep böyledir. Araştırmanı öneririm.

O kadını takıntı yapman şartlarına bakıldığı zaman anlaşılır bir durum.
Senin yaşamak istediğin ve yaşayamadığın özgürlüğü yaşamış olması, üstelik bu özgürlüğü zamanında senin kocanla yaşamış olması senin takıntını kamçılıyor. Eğer bu kadın senin gibi kısıtlanmış biri olsaydı birkaç gün bakar öfkelenir unutur giderdin. Bu kadar takmazdın.
Bundan kurtulmanın en etkili yolu da kendini gerçekleştirmek olur. Okulunu bitirmek genel geçer bir ünvan vb bir şeyler yapmakla bu psikolojiden kurtulabilirsin.
Kocanla ilişkinizde sorun yoksa boşuna adamı darlama sakın. Sonuçta eş tercihini senden yana kullanmış. Keza çeşitli nedenler olsa da sen de Onu tercih etmişsin. Huzurunuzu kaçıracak bir şeye mahal verme derim.

Benim mailimde de yillar önceki sevgilimle çekildiğimiz bir sürü fotoğraf var. Aklıma bile gelmez o kişi üstünden kaç yıl geçmiş. Buna anlam yüklemek kuruntu bence.

Size katilmiyorum gonul eglendirme dedigimiz şeyde bi erko yalniz ve gerzekse bayaaa uzun surebilir o yalnizligi dinsin diye 😀 neticede ihtiyac karsilaniyordur...

Belki kadın evlenmek istemedi? Neden tüm değer yargılarınız erkeği yüceltmek üzere? Bilip bilmediğiniz konu da. Uzun süreler birliktelik ve birsürü anıları var oraya buraya gidilmiş saklanmamış kimseden neden gönül eğlendirmek olsun? Kadın onun aile yapısını beğenmemiş olup yolları ayırmış olamaz mı? Çok çirkin bir üslup cinsellik karşılanıyormuş ondan uzun sürmüş vs. kafa yapınız şu galiba hemen evlenselerdi sevmiş sayılırdı dimi evlilik olmayan bir ilişki takılmadır size göre. Bence onun ayrımını zaten yapmışlar ondan yazmayacağım içeriği bilmiyoruz onlardan dinlemek lazım ve
üzgünüm ama çokça var kadın bırakınca nispet yapar gibi zırt diye ailesinin istediği tanımadığı kadınla evlenip mutsuz olan erkek.Ondan çokta deli gibi aşık olarak evlendiğini düşünmüyorum bazılarının sadece mantık evliliği. Bu konudan muaf tutuyorum bu lafımı.
Konu sahibi eşiniz sizi sevdiğini hissediyorsanız bu gerçektir sevilmemek hissedebilinir bir duygu her zaman. Geçmiş adı üstünde bu adam ağaç kavuğunda yaşamadı tek sizle evlenene kadar illa ki aşık oldu sevdi bilmem ne? Siz yaşamadınız diye bence o kadına taktınız gibi.
Vesvese vermeyin kendinize boşuna. Ayrıca özel şeylere bakmak yerine silseydiniz kadının mahremine kadar neden deştiniz. Hiç hoş bulmadım incelemenizi. Sadece sizi yaralar. Nitekim değersizlik duygusu kaplamış bile sizi.
Önemli olan adamın şuan kimi sevdiği? Şuan da yaşıyoruz geçmişte değil.

ya bilmiyorum bana anormal gelmedi
hakikaten silmeyi unutmuştur benim telefonda da tonla gereksiz resim var hiç silmiyorum
hafıza dolarsa bakmadan siliyorum anca öyle yani
bilgisayarda da eski şeyler var işi gücü bırakıp onları temizlemiyorum
msj bile silmeyen insanım adam da silmemiştir unutmuştur sahiden
buluta kaydedildiyse zaten cihazdan silsen bile geri getirebiliyorsun çünkü bulut depolamanın amaçlarından biride bu
otomatik yedekleme gibi düşün
senin bunları bu kadar takıntı yapman açıp hepsine tek tek bakman hiç normal değil
bende diğer arkadaşlar gibi takıntı yapma sebebinin ilişki geçmişinin olmaması olarak yorumluyorum
benim eski sevgilimin geçmişte kör kütük aşık olduğu kadınları bilirdim hepsini anlatmıştı sohbet sırasında
o kişiler için neler neler yapmış saysam hepsini ohoo aşkından ölmüş onlara dersiniz
bunların hepsini gülerek konuştuk zamanında ve hiçte kıskanmadım hiç kıyaslama yapmadım
hatta en sonuncu sevgilisinin fotosunu özellikle ben görmek istedim
hatta bunu isterken de bak sinirleneceğim bi foto gösterme şöyle normal bi fotosunu göster diye takılmıştım
ne kompleks yaptım ne kıskançlık, onların üzerine konuştuk sonra sarılıp uyuduk mesela akşamında
çünkü ben şu ana bakarım geçmişe değil
bende geçmişte çok aşık oldum aşk için neler neler yaptım
yaşanmışlıktır bunlar ve geçmişte kalmıştır
birine aşık olursun duygular zirvedeyken başka hissedersin
aşk bitince başka hissedersin
ben aşkından öldüğüm kişileri seneler sonra gördüğümde ay bunu mu sevmişim deyip gülüyorum mesela
hiçbiri ile de şu an gelseler sevgili olmam
çünkü duygular biten şeylerdir geçmişte yaşanmaz
hep şöyle düşünürüm karşı tarafın geçmiş aşklarıyla ilgili de
o dönem beni tanımıyordu bile , şu an beni tanıyor ve hayatında ben varım
bitti gitti yani
ben de zaman zaman bir iki tanesini merak edip stalklamışımdır ama
aa bu da böyle biriymiş işte deyip kapamışımdır

Yahu niye catlitim beni taniyomusunuz ki boyle bi yorum yapiyosunuz ben sadece bu durumda bunlari dusunen arkadasa uzulurum bu kadar basit... onu tahrik edip kasimaya ne gerek var ? Derdini anlatmis şeymi diyelim " Hoooo kocaniz gecmisde onunla birlikte olmus sizi sevmiyooor ayaginizin ustundede duramiyosunuzzzz boşa kocani "?? Bunumu diyelim amma saçma sapan yorum yapiyosunuz yaa hayret biseysiniz... ayrica google herseyi sakliyor bunu bilmeyen agir zeka sorunludur adam belli ki kontrol etmemis kalmis...
Derdini anlatan insana kocan boşver o kadını kullanmış demek bence hiç etik değil . Eskiden insanlar ilişki yaşadı diye şimdiki eşini niye sevmesin ? Hepimiz eskiden birilerini sevdik evliyseniz yanınızdaki adam da sevdi . Birilerini gördü heyecanlandı . Fotoğrafları silmesi gerekirdi burada adam suçlu olabilir . Ama siz direk kadına saldirdiniz. Hiç tanımadığınız bir kadının cinsel birliktelik yaşamasını kullanılmak olarak tanimladiniz. Keşke banlanmasaydiniz merak ediyorum cinsel birliktelik yaşarken sizce sadece erkek mi zevk alıyor ? Tüm kadınlar kullanılıyor mu ? Dini açıdan bakıyorsunuzdur şimdi siz günah sadece kadın için mi var ?

Kendinizi gerceklestirmeniz lazim. Kendi ayaklariniz uzerinde durmaniz lazim. Siz o kadinin basardiklarini cok rahat basarabilirsiniz. O zaman bence dusunmeyi birakirsiniz. Takintiyi birakamiyorsaniz bu durumu nasil lehime ceviririm diye dusunun. Siz bu kadini gecmeye calisiyorsunuz. Hos bence bir kadin isterse her siniri asar.

Daha çok adamın keyifli anlarını savunuyor anlamı çıkıyor yazdıklarınızda.
Ayrıca konu sahibi kadın hakkında hiç bir muamelede bulunmamış tersine özenmiş onun hayatına. Ortada bir muamele varsa onu da eşi yapmış. Hayatını yaşamış sonra iyi toy bir kız bulup evlenmiş. Adam konu sahibi gibi birini seçtiğine göre büyük ihtimalle de o terk etmiş kızı aile yapısına uymuyor diye.

Tersi de olabilir kadın terk etmiş olabilir. Ama adamlar hep ben terk ettim der kuyruk dik tutulur 🤣 Sizin dediğiniz gibi de olabilir. Kadından da dinlemek gerek. Kadın okumuş kültürlü gezmiş görmüş çalışan biri belki de seküler kaldı onların yanında ve adamın aile yapısını hiç beğenmedi bu durumda var ki bu kadınlarla evlilik yapmak zordur. Gayet kendi kararları ile hareket eden biriyse. Ama bu konu sahibi iyiyse diğeri hayatını yaşamış diye kötü sayılamaz. Oh sefası olsun şuan aklının ucundan dahi geçmiyordur ama bir çift göz üzerinde habersiz çok kötü birşey bu.
Acil toparlanması lazım konu sahibinin Kendi özgüvenini yakalamalı böyle hayatı kaçırır. Adam ve diğer kadın kendi hayatlarına bakıyor şuan netice de.
Ve eski sevgililere bakmak travma yaratır insan da. İster istemez özenmek değil nefretlik duygu geliştirir bu eşine yansır dolaylı olarak kadına birşey yapamaz yani ondan zararlı konu sahibi çıkar evliliğine zarar verir. Bunun birde ismi vardı retroaktif kıskançlık diye geçmiş kıskançlığı...

Nefret ediyorum artık erkeklerden
Siz erkeklerden nefret etmiyorsunuz. Kadına taktınız çünkü siz nefes alamazken kadın hayatını yaşamış. Siz kadının maddi, manevi özgürlüğünü kıskanmışsınız bence. Siz daha çok gençsiniz. Okur işe girer hayatınızı yaşarsınız
yeter ki isteyin.

Canım seni çok iyi anlıyorum okutulmamişsin bir hayat gormemişsin ve eşinin seninle diilde başkalariyla yaşadiklarini öğrenince üzülüyorsun bu çok normal
İnşallah sınavını kazanır bileziğini koluna takar ve hayatını yaşarsın.
Geçmişide düşünme canını sıkma
Eşine çok kizdım yaşayacagini yaşayip senin gibi genç ve gözü acilmamiş kıza musallat olduğu için.

Konu sahibi suçlu ne diye zırt diye evleniyor o yaşta okusun üniversiteye gitsin aileden kaçacak diye başka bir adama bağlı olmak tekrar ah ah. Evlenince hayat mayat yaşanmıyor hikaye bunlar. Üniversite hayatı yaşamak bambaşka. Gençlik ateşiyle.
Evli iken muhabbetin bile değişiyor arkadaşlarınla. Sorumlulukların bir sürü. Hiç fark yok demesinler gayet var.
Ailesi okutmadı ise birçok kuruluş yardım ediyor devlet bile sanırım. Okumak isteyen okur birşekilde yarı zaman çalışarak da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back