- 19 Mayıs 2020
- 46.372
- 207.477
Zaten o yeri nedense hep kadınlara geliyor. Erkekler dilediği yere t*ş*ğını yayıp kömüş gibi yığılıyorlar, bam güm duru durağı yok. Kadınlar yeri gelsin sussun yeri gelsin yutsun idare etsin, kaçsın göçsün zart zurt. Aman adamların ayağına takılmayalım sorun çıkarmayalım da naparsak yapalım.Yazdıklarınıza kelimesi kelimesine katılıyorum. Bu benim kırmızı çizgim denilen konularda başta anlaşılamıyorsa o ilişkiye başlamamak lazım. Diğer anlaşmazlıklarda bir şekilde orta yol bulunabiliyor zaten.
Ben eski evliğimde bu konuyla çok savaştım. Tabii ben de gençtim, şu anki kafa yapısında değildim, önce beş altı yıl dayandım; çünkü kendi ailemden bile sürekli evlilik fedakarlıktır, yeri gelir kişiliğinden de ödün verirsin, yeri gelir susman da gerekir, “bunlar benim doğrularım dediğim de” o neymiş sen bu kafayla bir daha zor evlenirsin gibi gibi manipülasyonlara çok maruz kaldım. Bitirme kararı aldığımda psikolojik olarak çökmüştüm, çünkü verdiğim ödünler sayesinde ben “ben” değildim artık. Bitirdim, bıraktım ve inanılmaz rahatladım. Hayat görüşümüz çok farklı olan insanla “aşk” adı altında evlenmem bir daha :)
Aynen kadın yapıcı olur, yeri geldiğin de susar diye çok duydum ben. Hatta eski eşim okumuş kızların böyle her şeye bir cevabı olduğunu bilsem evlenmezdim demişti. Okumuşlukla ne alakası var İsa, halbuki kendisi de okumuştuZaten o yeri nedense hep kadınlara geliyor. Erkekler dilediği yere t*ş*ğını yayıp kömüş gibi yığılıyorlar, bam güm duru durağı yok. Kadınlar yeri gelsin sussun yeri gelsin yutsun idare etsin, kaçsın göçsün zart zurt. Aman adamların ayağına takılmayalım sorun çıkarmayalım da naparsak yapalım.
Ortada çok ciddi bir durum yokken hiç görüşmemek de olmaz ki. Sanırım çocukları da var. Gemileri yakmanın daha sonra dönüşü olur. Burda okuyorum eşiyle ortak karar alıp aileyle görüşmüyorlar. Daha sonra bir anda sen ailemle arama girdin diye adamlar çemkiriyor. Aileyle görüşmeyi azaltmak daha mantıklı geliyor bana. Daha sonra eşi dönüp de ona sen istemiyorsun zaten sen problemlisin diyemez. İnsanlar konu sahibine çemkirmeden, kavga etmeden istediğimizi yaparız demişler bir nevi. O da onlara aynısını yapacak.Bugün işim var dedin, yarın işim var dedin bir sonraki eş yine tutturacak sen bahane buluyorsun diye. Ben kendi adıma o tatlı tatlı ve politik mesafe koymayı başaramıyorum. Direkt gemileri yakarım ben.
Ezik adam. Yukarıda olması aşağı inmene bağlı. Iy.Aynen kadın yapıcı olur, yeri geldiğin de susar diye çok duydum ben. Hatta eski eşim okumuş kızların böyle her şeye bir cevabı olduğunu bilsem evlenmezdim demişti. Okumuşlukla ne alakası var İsa, halbuki kendisi de okumuştu
Demek istediğinizi anlıyorum, hak veriyorum da. Herkes yapamıyor ama işte öyle. Ben mesela böyle taktiklere gelemiyorum, politik davranıyorum çünkü öyle davranmaya çalışınca kendim yine huzursuz oluyorum.Ortada çok ciddi bir durum yokken hiç görüşmemek de olmaz ki. Sanırım çocukları da var. Gemileri yakmanın daha sonra dönüşü olur. Burda okuyorum eşiyle ortak karar alıp aileyle görüşmüyorlar. Daha sonra bir anda sen ailemle arama girdin diye adamlar çemkiriyor. Aileyle görüşmeyi azaltmak daha mantıklı geliyor bana. Daha sonra eşi dönüp de ona sen istemiyorsun zaten sen problemlisin diyemez. İnsanlar konu sahibine çemkirmeden, kavga etmeden istediğimizi yaparız demişler bir nevi. O da onlara aynısını yapacak.
Sizin yorumlarınızı duruşunuzu hep çok beğenirim, istenmeme olayını daha önce de okumuştum. Sebepleri neydi ki canları mı sıkılıyorduEşinizin ailesini de bu kadar umursamayin . Ben istenmeyen bir gelindim çocuğum olana kadar bosansam eminim mutlu olurlardı . Çokta umrumda olmadı yani ailesi ne düşünüyor ne yapıyor banane ki . Herkes birbirini sevmek onun mutluluğu için çabalamak zorunda değil . Başkalarının niyetlerine bakmayın . Rahatsız olmakta haklısınız gitmeyin . Bu işler biraz bana kendini küçük düşürmek gibi geliyor . Yani eşim benim nikahlı eşim başka bir kadınla ilgili kendimi böyle bir kıyasa sokmam , sokacağım bir ortmada da olmamaliyim. Evlilik iki kişiliktir disaridakileri katıp katmamak sizin elinizde sürekli böyle ortaya katarsanız siz zararlı çıkarsınız . Bırakın kim kiminle samimi olursa olsun eşiniz gidecekse zaten giderdi .
Sizin eski evliliğinizde olduğu gibi benim de geçmişimde ya da ilişkilerimde buna benzer, bu ölçüye gelmese de denemeler, zorlamalar, bazen istismarlar oldu çünkü bizim toplumumuzda hiçbir kadın çok üzülerek söylüyorum bunlardan muaf kalamıyor. Bu öğretilerle büyütülüyoruz, çevreden bunları görüyoruz, bize öğretilmesi gerekenler öğretilmiyor. Yüzme bilmeden suya atlar gibi, kendimizi ilişkilerde, evliliklerde buluyoruz.Yazdıklarınıza kelimesi kelimesine katılıyorum. Bu benim kırmızı çizgim denilen konularda başta anlaşılamıyorsa o ilişkiye başlamamak lazım. Diğer anlaşmazlıklarda bir şekilde orta yol bulunabiliyor zaten.
Ben eski evliğimde bu konuyla çok savaştım. Tabii ben de gençtim, şu anki kafa yapısında değildim, önce beş altı yıl dayandım; çünkü kendi ailemden bile sürekli evlilik fedakarlıktır, yeri gelir kişiliğinden de ödün verirsin, yeri gelir susman da gerekir, “bunlar benim doğrularım dediğim de” o neymiş sen bu kafayla bir daha zor evlenirsin gibi gibi manipülasyonlara çok maruz kaldım. Bitirme kararı aldığımda psikolojik olarak çökmüştüm, çünkü verdiğim ödünler sayesinde ben “ben” değildim artık. Bitirdim, bıraktım ve inanılmaz rahatladım. Hayat görüşümüz çok farklı olan insanla “aşk” adı altında evlenmem bir daha :)
Öyle bir ailede büyümemekle alakalı bir şey bu. Görmediyseniz yapamıyorsunuzdur. Malesef evliliklerde yeri geldiğinde politik olmak şart. Bizimki gibi bağları olan toplumlarda ipin ucu çok kaçar çünkü.Demek istediğinizi anlıyorum, hak veriyorum da. Herkes yapamıyor ama işte öyle. Ben mesela böyle taktiklere gelemiyorum, politik davranıyorum çünkü öyle davranmaya çalışınca kendim yine huzursuz oluyorum.
Bizim ailede de yoktur ama eşim doğulu ve iki kardeşi kuzeniyle evli. Çok kalabalıklar birbirlerini görmeden büyüyen kuzenler vs. Ülkede çok yaygın dediğiniz gibi herkes aşiri şok oluyorArtık cevap yazmıyorum ben sanki ilk defa duydular kuzenle evlenmeyi kaldı ki adamın kuzeni bile değil. Enseste vardı konu.
Yaşınız genç sanırım, evet ailenin onaylaması aileyi kırmama vicdan yapma gibi hisleri birçok evlat yaşar ama anne babanın gönlünü hoş tutarken eşin gönlünü yıkmak diye bir şey de söz konusu olamaz, siz ona aileni sil demiyorsunuz ki veya ailene söyle hiçbir akrabalarıyla görüşmeyecekler de demiyorsunuzdur, onlar o kızla da görüşür başka akrabalarıyla da görüşür, dün sinir oldukları kişiyle bugün bal börek de olurlar, ki akrabalık ilişkileri biraz tuhaf anlaşılmaz ilişkilerdir herkes herkesi çekiştirir arkasından etmediği lafı bırakmaz ama yüz yüze gelince can ciğer kuzu sarması olurlar böyle komik akıl sır ermeyen bir ilişkidir akraba ilişkileri, burada dengeyi sağlayacak olan eşiniz misal akraba kızın kayınpederinizin arabasına binme olasılığı yüksektir çünkü ara ara düğün dernek meseleleri yüzünden bizzat arabayla evinden almışlar, eşinizin bu yaşanmışlıklar yüzünden öngörülü olup tekrar bir nişan bir akraba toplantısına katılma vs durumlarında babasına siz önden gidin biz senaasm’la arkadan geleceğiz diyebilir, böyle yaptığında ne onlar kırılır ne siz o kızla aynı arabada yolculuk yapıyorsunuz diye gerilirsiniz.Evet zaten eşim aklı başında olsaydı mantıklı birisi olsaydı ben ailesiyle bunları yaşamazdım ki her şeyin sorumlusu o tabiki herkes kendi kök ailesinden sorumlu. Herkes kendi kök ailesini yönetecek. Ama eşime karşı da baskı yapıldığını düşünüyorum gerek duygu sömürüsü gerek kızarak hatta şunu gördüm küserek ne halin varsa gör biz karışmıyoruz demek. Düşünüyorum aileye karşı onaylanma hissi yaranma hissi her evlatta var mıdır diye. Ama bende var mesela annem babam küsse mutsuz oluyorum onu o şekilde aklamaya mı çalışıyorum bilmiyorum. Sanki büyükler daha düşünceli olmalı gibi geliyor bana yine de eşim suçlu tabiki
Vizyonsuzlar.Eşinizin ailesini de bu kadar umursamayin . Ben istenmeyen bir gelindim çocuğum olana kadar bosansam eminim mutlu olurlardı . Çokta umrumda olmadı yani ailesi ne düşünüyor ne yapıyor banane ki . Herkes birbirini sevmek onun mutluluğu için çabalamak zorunda değil . Başkalarının niyetlerine bakmayın . Rahatsız olmakta haklısınız gitmeyin . Bu işler biraz bana kendini küçük düşürmek gibi geliyor . Yani eşim benim nikahlı eşim başka bir kadınla ilgili kendimi böyle bir kıyasa sokmam , sokacağım bir ortmada da olmamaliyim. Evlilik iki kişiliktir disaridakileri katıp katmamak sizin elinizde sürekli böyle ortaya katarsanız siz zararlı çıkarsınız . Bırakın kim kiminle samimi olursa olsun eşiniz gidecekse zaten giderdi .
İşte bunların hepsine sebep biraz da kadınların kendi aileleri hatta anneleri, bize dik durmayı eyvallahı olmayan biri olmayı öğretmek yerine herkesi idare etmeyi öğretiyorlar özellikle erkekleri idare etmeyi, önce baba varsa abi amca dayı idare etmeyi sonra koca ve ailesini idare etmeyi çünkü onlara da idare etmeyi öğretmişler, erkek idare edilir ailesi idare edilmelidir neden? Çünkü bizim toplumda kadın erkek için kendi kimliğinden kişiliğinden doğrularından vazgeçmesi gereken biri olarak görülüyor.Kadınlar yeri gelsin sussun yeri gelsin yutsun idare etsin, kaçsın göçsün zart zurt. Aman adamların ayağına takılmayalım sorun çıkarmayalım da naparsak yapalım.
Bende öyleyim işte direk koparmak istiyorumDemek istediğinizi anlıyorum, hak veriyorum da. Herkes yapamıyor ama işte öyle. Ben mesela böyle taktiklere gelemiyorum, politik davranıyorum çünkü öyle davranmaya çalışınca kendim yine huzursuz oluyorum.
Çok üzülüyorum buna annem de bu kafada biri babam özgürlükçü biri olsaydı şu anda bu özgüvenim olmazdı.İşte bunların hepsine sebep biraz da kadınların kendi aileleri hatta anneleri, bize dik durmayı eyvallahı olmayan biri olmayı öğretmek yerine herkesi idare etmeyi öğretiyorlar özellikle erkekleri idare etmeyi, önce baba varsa abi amca dayı idare etmeyi sonra koca ve ailesini idare etmeyi çünkü onlara da idare etmeyi öğretmişler, erkek idare edilir ailesi idare edilmelidir neden? Çünkü bizim toplumda kadın erkek için kendi kimliğinden kişiliğinden doğrularından vazgeçmesi gereken biri olarak görülüyor.
Çok haklısınız aslında ben nişan attığım da barışmayı hiç istemedim ve yaşayacaklarımı tek tek biliyordum ki beklediğim gibi oldu. Eşimin ailesine böyle konuşamadığını korktuğunu fark ettim. Mecburen barıştım çeşitli sebeplerle. Ama şuan düşünmüyor her şeyi göze aldım artık piskolojim kaldırmıyor
Çocukça bir şeydi anlam yüklenecek bir şey de yaşanmadı diyor. Ama işte sonuçta eşim rahatsız olmuyorum hiç sorun değil diyemedim. Ailesine zaten yorum bile yapmadım ama rahatsız olacağımı az çok biliyorlar yine gelsin ama özel olarak almak garipsedim
Doğru, bunları yaşayacağımı biliyordum. Nişandan önce bilsem kesinlikle ayrılırdım hiç hoşlanmam böyle şeylerden ne gerek var böyle bi şeyi yaşamaya. Nişandan sonra anlattı. Bu kadar gelinip gidildiğini de bilmiyordum arabasıyla alacak bırakacak kadar
Yeni anne olacaklara, annelere ve evlenecek kadınlara tavsiyemiz olsun o zaman, boyun eğen akıllarına yatmayan şeylere bile susmak zorunda kalan kadınlar olmasınlar çocuklarını da böyle yetiştirmesinler.Çok üzülüyorum buna annem de bu kafada biri babam özgürlükçü biri olsaydı şu anda bu özgüvenim olmazdı.
Amin mune işte anadolu kadını eşinle kötü olma eşinin ailesi ile kötü olma mantığı. İnşallah bizler bunları kıracağızYeni anne olacaklara, annelere ve evlenecek kadınlara tavsiyemiz olsun o zaman, boyun eğen akıllarına yatmayan şeylere bile susmak zorunda kalan kadınlar olmasınlar çocuklarını da böyle yetiştirmesinler.
Süsten ziyade fazlaca derin dekolteli giyiniyor :)Ahahah guzel bakarim kalplere :) Soyle bu didisinin didisi akraba ex kisisinin madem hissiyati yok neden girdigi ortamlarda konu sahibinin selamini almiyor, konusmuyor? Garezi ne? Ben aslinda bir hissi oldugundan degil de tamamen egosal bir davranis gosterdigini dusunuyorum. Kendi egosunu boyle tatmin ediyor. Suslenme kismina gelince, konu sahibi ekstra suslu oldugunu soyluyor ona istinaden yazdim.
Umarım ortamda moralinizin bozulduğunu belli etmemişsinizdir.
Aynen öyle birden fazla sorun ve hâlâ ben suçluyum. Çözüm ne peki boşanmak mı ?Daha güzel anlatılamazdı. Şu ana kadar bu konuda en beğendiğim yorum. Eşinizle ve ailenizle yaşadığınız sağlıklı ilişki için de sizin adınıza çok sevindim. Bu dengeleri kişisel sınırları aştırmadan sağlayan çok az insan vardır bence toplumumuzda. Ayrıca evlilikte bir şeyden rahatsız olunuyorsa ve bu dile getirildiğin de sorun sen de kendin çöz diye manipüle ediliyorsa, bir süre sonra kişinin ruh sağlığı bozulmaya başlıyor zaten.