Eşiniz niye babasına söylemiyor hesap sormuyor? Ya da durduk yere huzursuzluk çıkmasın deyip düğüne gitmemezlik yapmıyor da önden koşuyor? O da gitmese olurmuş hem -size göre- bahanesi de hazır. Eşim kırılır rahatsız olur üzmeyeyim durduk yere dememiş, halay çekmeye koşmuş. Ee akrabası, niye gitmesin düğüne derseniz o kızın da akrabası, o niye gitmesin? Sizin kayınpederiniz o kızın da büyük dayısı. Arabası yoksa evden alması anormal bir şey mi? Düğünde tişört değil abiye topuklu giyiliyor. Dayısının arabası müsaitse tabi ki yeğenini alacak arabaya. Başka şehre gitse hadi neyse söylenmekte haklısınız.
Sizi sayması gerektiği halde saymayan etmeyen kişi kayınpederden önce kocanız. Niye hala berabersiniz mesela? Bu kız zorla sevgili olmamıştır herhalde kocanız da yapmıştır bir şeyler. Niye hesap kıza kesiliyor? İstemeyen en baştan istemesin. Eş ailesiyle kökten iletişimi kesmezseniz bu sorun da bitmez ama siz de onu yapamazsınız. Kocanız müsade etmiyor çünkü. Anam babam deyip esip gürlüyor. Ya o kız ya ben veya ya ailen ya ben dediğiniz an sizi seçse keşke de rest çekebilseniz. Ama zaten bundan emin olsanız yapardınız. Kimse eşinin eski sevgilisiyle aynı ortamda olmak istemez ama eş de gidip halasının torunuyla takılmasın. Dün yediğin hurmalar bugün tırmalar işte böyle. Hayatınızı zindan etmeye kararlısınız anlaşılan. Kendiniz eder kendiniz bulursunuz. Siz sadece eşinizle aile kurdunuz, onunla evlenip çocuk yaptınız. Eş ailesine de bayramda seyranda gidip hal hatır sorun geçiştirin olsun bitsin. O kız da o kız diye hırslanmaya devam ederseniz yaranız hiç kapanmaz. Kayınpederi kayınvalideyi sinirlendirirseniz eşinizi de sinirlendirmiş olursunuz. Bırakın kayınpederin aile ilişkilerine karışmayı da eşinize kesin hesabı.
Yok bu son damlaydı ben artık eşime ailenin iyi niyetli olduğuna inanmıyorum ya ben ve çocuğumuzla aile olmayı öğrenir ona göre davranırsın ya da kök ailenle ömür boyu mutlu mesut yaşarsınız dedim. Böyle yazıyorum ediyorum ama ruh sağlığımı bozacaklar yakında bu böyle devam edemez. Çünkü içim almıyor mantıken hayır olması gereken bu desem de onları artık tabiri caizse öcü gibi görüyorum. Allah kolaylık versin bize çocuğumuzun hatrına zor günlerden geçiyoruz üst üste geliyor ne diyeyim