- 9 Ocak 2012
- 14.812
- 28.352
-
- Konu Sahibi Narcicegim26
Amin aminHiç sasmiyor ya çocuklarına bile sevgi besleyemeyen bencil insanların tek derdi yaşlanınca bakilma istediği yaşlanınca sürünür anca
Eğer yazdiklariniz birebir doğru ise eli öpülecek kadınsınız. Ben ağzım açık okudum. Hep verici olmak belli bi yerden sonra inanın birşey kazandırmıyor.kimse de madalya tapmıyor. Karşı taraf belli ki huzur bozmak için yapıyor bunu siz de çekmektedir zorunda değilsiniz. Tabii en iyisini yine siz bilirsinizBir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar
Boşanma sürecinde olduğum eşimin de ilk evliliğinden bir kızı vardi,2 yıldır hicbir sekilde aramiyor sormuyor çocuğu ama ilerde "o beni bulacak,bana gelecek" inancı sonsuz beyfendinin.. bu adamlar çocuklarına hicbir emek harcamadan gelecekte onlardan beklenti icinde olmayı başarabiliyor cidden, hayret edilesi bi durumTabi tabi. Büyük olanım 10 yaşında biliyor her şeyi. Küçük olan 2,5 yaş. O da hoşlanmıyor babadan. Büyüdükçe fark edecektir. Şimdiden büyük olana diyormuş ki yaşlanınca bana bakar mısın? Kendisi 33 yaşında şimdiden bunun derdime düşmüş. Bir bardak su vermesin çocuklar ona hak etmiyor. Çocukları 3 ayda bir birkaç saat alıp aç açına bırakıyor. Hiçbir şey hak etmiyor o nedenle. Teşekkür ederim amin amin
Var ama yok bir baba olan kayınbabam şu an 3 kızının evinde de kendini oraya ait hissedemiyor, sanki bi laf edecekler gibi geliyor diyor.Boşanma sürecinde olduğum eşimin de ilk evliliğinden bir kızı vardi,2 yıldır hicbir sekilde aramiyor sormuyor çocuğu ama ilerde "o beni bulacak,bana gelecek" inancı sonsuz beyfendinin.. bu adamlar çocuklarına hicbir emek harcamadan gelecekte onlardan beklenti icinde olmayı başarabiliyor cidden, hayret edilesi bi durum
Boşanma sürecinde olduğum eşimin de ilk evliliğinden bir kızı vardi,2 yıldır hicbir sekilde aramiyor sormuyor çocuğu ama ilerde "o beni bulacak,bana gelecek" inancı sonsuz beyfendinin.. bu adamlar çocuklarına hicbir emek harcamadan gelecekte onlardan beklenti icinde olmayı başarabiliyor cidden, hayret edilesi bi durum
Kimse kendi çocuğundan başkasını düşünmezz konu sahibi çpk fazla iyi niyetliBence de 2000 lira çok az ama adam şuana kadar evdeki çocuğuna 2000 lira bile ayırmamış. Eski eşde bu adamın bir çocuğu daha var onun hakkınıda yemeyeyim diye düşünmemiş. Üstelik o senin kardeşin değil diyip o evi birbirine katmış. Açıkçası ben böyle bir insana merhamet etmem şu saatten sonra. Alsın nafakasını otursun. Evi var maaşı var. Bu zamana kadar aldıklarına saysın.
Konu sahibi iyi bir üvey anne olmaya çalışırken kendi çocuğunu dışlamış resmen.Kimse kendi çocuğundan başkasını düşünmezz konu sahibi çpk fazla iyi niyetli
Tabi tabi bana diyor ki ileride oğlum ben sizi aradım telefonla ama ulaşamadım uzaktaydım başka yerde gelemedim derim. Bu arada oğlum akıllı saatini hep kapalı tutuyor ki muhatap olmayım şunla diyor. Ben zorla görüştürüyorum. Pislik karakola gidip polislerle gelir diye uğraşmak istemiyorumBoşanma sürecinde olduğum eşimin de ilk evliliğinden bir kızı vardi,2 yıldır hicbir sekilde aramiyor sormuyor çocuğu ama ilerde "o beni bulacak,bana gelecek" inancı sonsuz beyfendinin.. bu adamlar çocuklarına hicbir emek harcamadan gelecekte onlardan beklenti icinde olmayı başarabiliyor cidden, hayret edilesi bi durum
Bunların hepsi aynı galiba,benim eş kişisi de benim zorumla eski eşine birkaç kez mesaj atmıştı çocuğu görmek için,kadin da cevap vermedi ama eşim o mesajları saklıyor ilerde göstermek için.. istese gidip görür ama arabasının km yapmasını hesaplayan bi kafası var,çocuğunu görmek icin bile olsa.Tabi tabi bana diyor ki ileride oğlum ben sizi aradım telefonla ama ulaşamadım uzaktaydım başka yerde gelemedim derim. Bu arada oğlum akıllı saatini hep kapalı tutuyor ki muhatap olmayım şunla diyor. Ben zorla görüştürüyorum. Pislik karakola gidip polislerle gelir diye uğraşmak istemiyorum
Çocuklar çok akıllı oluyorlar. Anne o mesajları söylemiştir çocuğa ama çocuk istememiştir. Çünkü gerçekten düşünen baba sürekli görüşür. Arada bir gelip ceee diyip yok olmaz.Bunların hepsi aynı galiba,benim eş kişisi de benim zorumla eski eşine birkaç kez mesaj atmıştı çocuğu görmek için,kadin da cevap vermedi ama eşim o mesajları saklıyor ilerde göstermek için.. istese gidip görür ama arabasının km yapmasını hesaplayan bi kafası var,çocuğunu görmek icin bile olsa.
Annede de problemler vardı,evliliğimin bitmesinde onun da payı var mesela,o yüzden söylememiş olabilir ama örneğinizde olduğu gibi gerçekten evladını seven,düşünen bir baba herşeyi yapardı. Ben düşünemiyorum evlâdım olacak ve 2 sene hicbir sekilde sesini duymayacagim, görmeyeceğim.. sanırım dünyayı yıkardım.. erkekler evlatları bile söz konusu olsa merhametsiz ve bencil olabiliyorlarÇocuklar çok akıllı oluyorlar. Anne o mesajları söylemiştir çocuğa ama çocuk istememiştir. Çünkü gerçekten düşünen baba sürekli görüşür. Arada bir gelip ceee diyip yok olmaz.
Mesela arkadaşım anlatmıştı. Çocuğunun bir arkadaşının anne babası boşanmış. Ama baba her öğle arası gelip çocuğa yemek yedirir görüp gidermiş. Zaten sonra da anne baba barışmış. İşte isteyen baba her zaman her şekilde evladının yanında olur.
Böyle kötüleri Allah bildiği gibi yapsın inş. Mümkünse de çoğalmasınlar
O kısmı bilemem tabi. Allah’ım ayırmasın inş okula kreşe bıraktığımda özlüyorum. Hergün alırken heyecanlanıyorum.Annede de problemler vardı,evliliğimin bitmesinde onun da payı var mesela,o yüzden söylememiş olabilir ama örneğinizde olduğu gibi gerçekten evladını seven,düşünen bir baba herşeyi yapardı. Ben düşünemiyorum evlâdım olacak ve 2 sene hicbir sekilde sesini duymayacagim, görmeyeceğim.. sanırım dünyayı yıkardım.. erkekler evlatları bile söz konusu olsa merhametsiz ve bencil olabiliyorlar
Amiin inşallah,cook teşekkür ederimO kısmı bilemem tabi. Allah’ım ayırmasın inş okula kreşe bıraktığımda özlüyorum. Hergün alırken heyecanlanıyorum.
Siz de istiyorsunuz Allah sağlıkla nasip etsin inş. Babası da harika bir adam olsun
Çok teşekkürler amin amin hepimiz inşAmiin inşallah,cook teşekkür ederimeşimin çocuğunu bir kez görmüş olmama rağmen ben bile nasıl özlemiştim gittiğinde, ki kanı canı olsa insan nasıl özler..
Allahım tüm çocukları kötülüklerden korusuninşallah bundan sonra sizin de herşey gönlünüze göre olur,evladınızla cook mutlu olun.
Oz kardes olsalar da bi sure ayirmakta fayda var. Baska oda yoksa tabiki salonda yatacak akli basina gelene kadar. Birakalim küçük uykusunda şaplakla uyansin o zaman.Ay abartmayın siz de. Eski es kişisi gerçekten suistimal ediyor saçmalamış. Ama siz de saçmalıyorsunuz. Babası bir zahmet nafaka harici de maddi manevi destek olacak çocuğuna. Bu kadar maddi destek olmamalı konudaki fazla. Ama manevi desteğini azaltsin ne demek. Çocuğu götürüp salonda yatırmak ne demek? O ev o çocuğun da evi. Misafir degilki salonda yatsın.
Zeka küpüne bak, 20 yıl sonra o üç kıytırık mesajı göstermeye utanmayacak mı? Gerçekten 20 üstü yaşa gelmiş koca kadın olacak kızı bunu yer diye mi düşünüyor? Maşallah eşine, bu yaşta bu zeka.Bunların hepsi aynı galiba,benim eş kişisi de benim zorumla eski eşine birkaç kez mesaj atmıştı çocuğu görmek için,kadin da cevap vermedi ama eşim o mesajları saklıyor ilerde göstermek için.. istese gidip görür ama arabasının km yapmasını hesaplayan bi kafası var,çocuğunu görmek icin bile olsa.
Benim burada gördüğüm çocukların hep vicdan yapmasi.Zeka küpüne bak, 20 yıl sonra o üç kıytırık mesajı göstermeye utanmayacak mı? Gerçekten 20 üstü yaşa gelmiş koca kadın olacak kızı bunu yer diye mi düşünüyor? Maşallah eşine, bu yaşta bu zeka.
Bunu ona çok anlattım ama anlamak istemedi..bundan sonra da ne yapar inanın hiç bilmiyorum. Inşallah geç olmadan hatasını anlar ama hiç sanmıyorum, o sadece kendini düşünen bencil biriymiş,çocuğu falan umrunda degilZeka küpüne bak, 20 yıl sonra o üç kıytırık mesajı göstermeye utanmayacak mı? Gerçekten 20 üstü yaşa gelmiş koca kadın olacak kızı bunu yer diye mi düşünüyor? Maşallah eşine, bu yaşta bu zeka.