Eşimin çocuğu

Bu hak mak meselesi değil basit matematik meselesi. 25bin tl kazanan adam 10bin tl ödeyerek kirada yasiosa hicbir özel okula hicbir cocugunu yollayamaz. Günümüzde özel okul zenginlere yönelik kaldı sadece. Ayriyeten makul yer olsun ama adı özel diye diye ortalik özel okul mezunu ama hicbir sey bilmeyen cocuklarla doldu taştı. Herkes kendine ne cok değer yüklüo şaşıyorum. Ne oluosa adı özel olunca.

Parası olmayan kişi 50 kişilik sınıfa vermesin, gitsin eş dost ile adres değiştirsin en fazla 35 kişilik olan okul bulsun daha iyi.

Adamın sen de kazanıyorsun sen ver dememesi çon enteresan değil mi?
Asıl iç bulandırıcı olan bu işte. Bu kadın ne derse yapılıyor. Ama konu sahibi ben de boşancam bana da 10 bin ver deyince param yok oluyor.

Koca kişisinin: Tamam okula verelim yazdığını okumadım. Konu sahibi eski eşe senin maaşın ne güne duruyor da dememiş(!) Eski yeniyi yüz yüze getirmek lazım fazla muğlak konu.

İlk defa bir foruma yazmak için üye oldum, deli olmamak işten değil eski eş hanımefendi ne kadar akıllı maşallah eşin seninle aynı evde yaşayacak, senin etinden, sütünden, yününden faydalanacak sen ona bir de evlat büyüteceksin mis gibi ama adam tüm kazandığı parayı eski eşinin eline sayacak; bahane de çocuk kolejli olsun ayrıca bu nasıl bir hadsizlik senin kazancın ile ilgili fikir beyan etmek eşin haddini bildirmedi mi bu arsız hanıma ben çok merak ediyorum hayır o bildirmediyse sen bildir lütfen ya da numarayı ver ben bildireyim o derece empati yaptım sinir oldum! Sen o nafakayı mahkeme kararında belirtilen miktara çek bir an önce de ortalık bir toz duman olsun derim zira neticede 2 evlilik yapılmış 2 çocuk var 2. Çocuğun hakkı hiç gözetilmiyor ayrıca ortak yaşam gideriniz de olmalı böyle iş olmaz çalışıp adama bakıyorsun resmen!!

Ya şu ilk eşi savunanlar siz adamı verem edersiniz. Adam tüm maaşını verse uste bi de arada kıçını bozdursa gene de yollayamaz o okula çocuğu. Neyi tartisiosunuz ki?

Ikinci cocuk hic olmasa da yollayamaz. Hic ayrılmamış olsalar da yollayamaz. Yemeden icmeden 6 yasindaki bebenin okuluna mi yatirsinlar tum kazandiklarini. Hic boyle sacma bisey duymadim ya.

Bunu talep etmek art niyettir. Ara bozmak istemektir. Düzgün insan bunu talep bile etmez.

Özel okul konusuyla ilgili çözümün ne olacağını yazdım ben zaten.

Hak mevzusuna gelince bunun kararını vermek konu sahibine düşmez eğer doğru ise eski eşin de bu konuda kendi fikrini beyan etmesinin de ona düşmeyeceği gibi.

Nasi düşmez? Kadindan para bekliolar vermek zorunda mi yani? Senin bu dedigin kadın kendi kendine aslanlar gibi cocugun ozel okul masraflarini halledio olur da konusahibi onun oglu gidio da benimki niye gidemio derse geçerli olur ancak.

Arkadaşlar keşke tek sorun özel okul olsa hatta para koparmaya çalışan eski eş olsa. Konuda iki buçuk yaşında bir çocuk abisini gördüğü zaman ağlama krizi geciriyor . Dayak yiyor .anne desen aman ağzımızin tadı kacmasin Ali Rıza bey kafasında . Geleceğine herhangi bir yatırım yapılmadigi gibi belli ki babası tarafindsn gözde olan çocukta değil . Annesi kendi bebegini kenara koyup basının çocuğunu seviyor neymiş kiskanmayacakmiş. Ortada cidden çok şanssız bir bebek var. Iki buçuk yaşında bir bebek. Gercektrn konu sahibini bulup kollarından tutup sarsmak istiyorum . Kendine geeeeeel diye .

Nasi düşmez? Kadindan para bekliolar vermek zorunda mi yani? Senin bu dedigin kadın kendi kendine aslanlar gibi cocugun ozel okul masraflarini halledio olur da konusahibi onun oglu gidio da benimki niye gidemio derse geçerli olur ancak.
Bakın tam şurada yazdığım gibi:eğer doğru ise eski eşin de bu konuda kendi fikrini beyan etmesinin de ona düşmeyeceği gibi.

Burada tartıştığımız yeni eşin söylediklerinin bana karışık gelmesi. Benim gibi bir iki kişiye de böyle yansımış. Yoksa ben iki çocuğa ayrım mı yapılıyor kısmını tartışmıyorum. Bunu tartışsam ilkini düşünmem.

Haa bir de Türkçe lütfen

Turkce olmayan ya da anlatım bozukluğu mu kastınız anlamadim ama ne problem var surda gösterir misiniz?

"Nasi düşmez? Kadindan para bekliolar vermek zorunda mi yani? Senin bu dedigin kadın kendi kendine aslanlar gibi cocugun ozel okul masraflarini halledio olur da konusahibi onun oglu gidio da benimki niye gidemio derse geçerli olur ancak."

Siz yazilanlara inanmamakta baya iyisiniz, yazilmayanlari görüyorsunuz sadece.

Konu ilk çocuk ikinci çocuk ayrımı tamam bazı arkadaşlar demişler ikisine de eşit davrandığı sürece istediği yerde okutsun evet katılıyorum eşit yapabiliyorsa istediği yerde okutsun ama benim çocuğumu kenara koyup ben çalışacağım edeceğim bebeğimin yanında olamayacağım eski eşi böle dicek yok öyle dünya tabiki babası 2 bin verir daha sonra ekstra bişi çıkarsa kendisi alıp verebilir bu çocuk babasının evine de geliyor ayrıca öteki kadın napıyor acaba hem çalışıyor hem evi kendisinin oh mis gibi

Siz yazilanlara inanmamakta baya iyisiniz, yazilmayanlari görüyorsunuz sadece.
Çünkü eksiklikler var, siz inanmış olabilirsiniz bana inandırıcı gelmedi, memur bir kadının bu kadar şeyi görmezden gelmeye çalışıp eğitim kararı vermesi.

"Nasi düşmez? Kadindan para bekliolar vermek zorunda mi yani? Senin bu dedigin kadın kendi kendine aslanlar gibi cocugun ozel okul masraflarini halledio olur da konusahibi onun oglu gidio da benimki niye gidemio derse geçerli olur ancak."
Anlatım bozukluğu değil kısaltmalarınız ile yazınızı okumak çok zorlaşıyor.

Ve şimdi doğruya doğru kim kendi çocuğu dururken kocasının çocuğu da olsa tamam dövüp etmezsin ama onu dört dörtlük okutup edip kendi çocuğunu boşverebilirki ki birde şu var kim eski eşine nafakadan başka ekstra para veriyorki bencede eski eşle aralarında bişi geçmiş olabilir adam korkudan yapıyor olabilir

Konu sahibi, bir şeyi merak ediyorum. Neden özel okula amenna dediniz? Sizin eşiniz 25 bin tl kazanıyor. Şu an en ucuz okul 200 bin..sadece eğitim masrafı yıllık. Bunun servisi var yemeği var forması var. Oldu mu 260 bin en az. 10 ayda ödenir çoğu okul. Aylık 26 bin. İkiye bölün 13 bin. Bir de 2 bin nafaka 15 bin..sizin eşiniz 15 bin sırf tek çocuğuna verecek..elinde kalacak 10 bin. Daha terapisi var. Kendi kişisel harcamaları var. Kira var 10 bin. Yeter mi? Yetmez..
Siz eşinizi finanse edeceksiniz. Yani bir nevi özel okul ücreti dolaylı olarak sizin sayenizde finanse edilmiş olacak. Bakın sizinde öz çocuğunuz var. Onun da harcamaları olacak. Niye buna göz yumuyorsunuz? Ben eşinizin dediğine hiç inanmadım. Yalan söylüyor. Geçiştirilen sizsiniz. Artık 50 bine özel okul yok. Özel okulda çocuk okutacaksan aylık ücretini zorlanmadan vereceğin bir gelirin olmalı. Bir de eski eş ne hakla devlette okutamam diyor. Kendisinin de eski eşinin de durumu yok. O zaman çocuk mecburen devlette okuyacak. Veya düşük mevcutlu devlet okuluna kayıt yaptirmaya çalışacaksın. Kira ödüyorsunuz eviniz yok. Kiralar her geçen gün artıyor. Kirada otururken büyük borçlara kime güvenip girmeye çalışıyor eski eşiniz?
Size yalan soyluyor. Eğer özel okul olursa evin tüm gideri, ayrıca adamın gideri, ayrıca çocuğunun terapi gideri sizde olacak. Biraz da kendi çocuğunuzu düşünün. Eşim 25 bin alan, kirada oturan, 2 çocuğu olan biri olsa tek çocuğunu özel okula verebilirsin diye asla demezdim.
" 125 bin" kazan, benim çocuğumu da verecek durumda ol o zaman ikisini de özele verebilirsin amenna derdim.

Son düzenleme:
Aşırı tezatlık içeren bir konu. Halbuki konu içinde özellikle bunları da bahsediyorum ki soru işareti olmasın diye belirtmiş. Benim daha çok soru işaretim oluştu

Adamın imkanı neyse o
Yarısını verebilir en fazla
Diğer çocuğa tabi ki bakacak bunu bilerek evlenmişsiniz ama tüm maaşı ver diye bir şey yok kusura bakmasın ilk eş

İşte adamda da biraz gevşeklik var bence eski eşi karısının maaşını nasl bilebiliyor evi nasıl karın yönetsin hesabı yapabiliyor yani sen maaşını bana ver siz eşinizin maaşıyla geçinin diyebiliyor öteki çocuğu kadın anasının evinden getirmedi ya

Eski eş madem bu kadar kiymetliymiş neden boşanmış eşiniz? Ben hayatımda böyle saçma sapan birşey duymadım. Sayenizde gelirleri artmış, yaşam standartları yükselmiş resmen. Eşinizle ciddi bir konuşma yapın. Eski eşine mahkemenin verdiği nafakanın dışında bir kuruş bile veremezsin diyin. Kabul etmezse de boşanın.Zaten faydadan çok zararı var hiç olmazsa çocuğunuzun şiddete maruz kalmasını önlemiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…