- 15 Şubat 2015
- 13.303
- 46.867
-
- Konu Sahibi Narcicegim26
Benim burada gördüğüm çocukların hep vicdan yapmasi.
Boylelerine genelde hep merhametli çocuk geliyor.
Belki de.Cocuklugunda ebeveyn eksikligini hissettigi icin kac yasinda olursa olsun babasindan gorecegi bir damla ilgi icin gozunun icine bakiyo cocuklar maalesef.
Belki de.
Ama genelde yaşlanınca felan hep yanında oluyorlar
Ve utanmadan da babayim ben havasına girip bunu hak görüyorlar.
Katılıyorum başka oda yoksa yaptığı hatanın farkına varana kadar salonda yatacak yok öle dava tamam bende öyle bişe yaşasam dövmem etmem sevgiyle yanaşmaya çalışırım ama kendi çocuğuma da bu kadarına izin vermem yatsın salonda sokağa atmıyoruz yaOz kardes olsalar da bi sure ayirmakta fayda var. Baska oda yoksa tabiki salonda yatacak akli basina gelene kadar. Birakalim küçük uykusunda şaplakla uyansin o zaman.
Makul ücret ne kadar makul? İstanbul'da en makul özel okul 100 bin TL civarıdır. Yarısını anne yarısını baba karşılayacaksa neden olmasın? Ha elini taşın altına koymayacaksan o zaman verilene razı olmak zorunda herkes, kimse kusura bakmasın. İlk evlilikten olan çocuğa 2. Eş sponsor olmak zorunda mı Allah aşkına?Evet bence de temel ihtiyaç değil ama 40 50 kişilik sınıflar var demiş. Kimse bu şartta devlete vermek istemez. Makul bir yer bulalım özele verelim der.
1.si konu sahibini inandırıcı bulmuyorum ilk çocuk çok küçükken evlilik yapıp hemen çocuk sahibi olmuş(!) bu konuda herkesle aynı fikirde olmak zorunda değilim. Konuda eksik olan çok şey var ve ben ikna olmadım. Bu konuda beğenmedim atarak benim bu konudaki hissiyatımı silmiyorsunuz, bilesiniz.Makul ücret ne kadar makul? İstanbul'da en makul özel okul 100 bin TL civarıdır. Yarısını anne yarısını baba karşılayacaksa neden olmasın? Ha elini taşın altına koymayacaksan o zaman verilene razı olmak zorunda herkes, kimse kusura bakmasın. İlk evlilikten olan çocuğa 2. Eş sponsor olmak zorunda mı Allah aşkına?
Zaten cocugunuza siz bakiyomussunuz evin geciminide siz sagliypsunuz bence daha neyi bekliyosunuz.Bir yakınımın tavsiyesi ile burada üyelik açtım, farklı görüşlere ihtiyacım var.. Eşimle ikimizin ikinci evlilikleri onun bir çocuğu var bizimde ikimizin ortak bir çocuğumuz var. Onun çocuğu 6 yaşında benimki (bu evliliğimden) 2.5 yaşında. Çocukla alakalı da biraz sorunlarımız var kıskançlık.. geldiğinde onunla daha çok ilgileniriz eksik hissetmesin diye kendi çocuğumu bile kucağıma pek almam o varken, tatillerde ve iki haftada bir hafta sonu alırız çocuğu birlikte etkinlikler yaparız. Kardeşiyle bağ kursun istedim hep. Düzenimiz vardır.bir odayı mecbur ikisinin odası yaptık. Annesi dolduruyor diye düşünüyoruz ne zaman gelse kardeşine vuruyor çocuğu itiyor. Benim çocuğum o geldiğinde huysuzlanıyor sürekli tetikte olmak zorundayım. Aynı odada yatıyorlar kameradan izliyorum tüm gece bazen
gece uyanıp vuruyor bir kaç kez denk geldik eşim gitti yanına yatmaya. Ben memurum eşim özel sektör. Maaşlarımız birbirine yakın. Bu bilgileri iyice veriyorumki yorumlarken soru işareti olmasın. Bizim evimiz kira. Karşı tarafın kira değil. Eşim yüklü miktar nafaka veriyor. Kadın da çalışıyor. Çocuğa kadının annesi bakıyor evleri yakın diye doğduğundan beri düzen böyleymiş.
Örnek verecek olursam eşimin maaşı 25.000 10.000 vermekte karşı tarafa. Mahkemenin belirlediği rakam 2.000 bu arada eşim gönlünden koptuğu için veriyor. (detay veriyorum yasal olarakta)
Eşimin eline 15.000 kalıyor bunun 10 bini bizim kiramıza gidiyor 5 bini de (Kıskanclık sebebi ile çocuğunu pedagoga götürüyor ayda 2 defa) ama fayda etmiyor annesi doldurduğu için.
Kira harici baştan sona eşimin kişisel harcaması dahil faturalar ödemeler mutfak yemek araba kredisi bizim ortak çocuğumuzun tüm gideri vs bende oluyor.
Yalnız bir sorun daha çıktı ortaya. Eski eşi aradı çocuğu bu yıl koleje vermek istiyormuş. Büyük şehirdeyiz kolej fiyatı yıllık her şey dahil (servis yemek kitap kıyafetmalzeme) 280.000 demişler. Eşimin bunu ödeme gücü yok. Benim çocuğum da devlet okuluna gidecek bu enflasyonda.
Eşim güzel bir dille tüm masrafları detaylıca anlattı maaşını vs zaten yüksek miktar destek oluyorum bu yüzden diğer çocuğuma bile katkıyı sağlayamıyorum x’e sağladığımdan dedi. Doğru.. yine de pek sesimi çıkarmadım bu zamana kadar pasif kaldım.
Kadın ise çocuğun eğitiminin önemli olduğunu devlet okulunda 40-50 kişiyle nasıl eğitim göreceğini anlattı.
Eşim de diyor ki iyi hoşta ne ile vereyim param yok anlamıyor musun diyor bu konuşma telefonda oldu duyuyorum aynı odadaydık.
Kadının çözümü şu beni kastederek sizin masrafları o (ben) karşılar zaten memur o sen paranı olduğu gibi verebilirsin çocuğumuzun eğitimi her seyden önemli dedi.. zaten herşeyi ben karşılıyorum cebimize 1 kuruş para kalmıyor. Kadın kirayı da bana kitleme derdinde. Eşimin tüm parasını maaşını istiyor. açıkçası bu bardağımı taşıran son damlaydı. Bu zamana kadar sustum gerçekten de benim çocuğumun hakkı fazlasıyla yendi hiç hissettirmedim annesi olarak ama bu son damlaydı. Eşim düşünüyor şimdi ne yapacağını. İnanın boşanmayı düşündüm bu kadar da olmaz artık.. çocuğumun hakkı yeniyor, yeri geliyor kardeş zorbalığına dayağına maruz kalıyor o da çocuk diye sabır gösteriyorum susuyorum o da çocuk diyorum hoşgörü yapıyorum gözümün önünde yavruma tokadı basmışlığı var besmele ya sabır çeke çeke güzelce konuştum siz kardeşsiniz senin koruman lazım bak nasıl acıdı öp hadi barışın dedim vururum demeye devam etti yine sesimi çıkaramadım o da kendi çocuğum olsa kızarım belki ama yapamıyorum kötü ben olurum ,tuvalete kapanıp ağladım ağladım varın siz düşünün. Artık çocuğum o geldiğinde hep ağlıyor o gittiğinde normale dönüyor.. benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu geceleri korka korka uyanıyor iç çekiyor uykusunda ağlayarak.. ben dayanamıyorum artık siz ne dersiniz ben haksız mıyım farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum bu gidişle boşanacağım çünkü çocuğum büyüdükçe bu ayrımlar ve haksızlıklar da artacak gibi hissediyorum. Artık dayanamıyorum kendimi geçtim yavrumu ateşe mi atıyorum nolur yardımcı olun aileme herşeyi anlattım senin kararın dediler çevremde herkes bitir maaşın var çocuğuna zaten sen bakıyorsun adamın katkısı yok diyorlar
Sizin hissiyatınızı silmek gibi bir çabam yok zaten, hepimiz kendi düşüncelerimizi söylüyoruz. Bildiğim kadarı ile insanlar boşanır bosanmaz aynı gün bile evlenebiliyor; evlenen kadınlar benim gibi hemencecik hamile kalabiliyor.1.si konu sahibini inandırıcı bulmuyorum ilk çocuk çok küçükken evlilik yapıp hemen çocuk sahibi olmuş(!) bu konuda herkesle aynı fikirde olmak zorunda değilim. Konuda eksik olan çok şey var ve ben ikna olmadım. Bu konuda beğenmedim atarak benim bu konudaki hissiyatımı silmiyorsunuz, bilesiniz.
2.si makul ücret ve okul hakkında yorum yaptım 50 kişilik okula vereceğine başka çözümleri söyleyerek.
Not:Madem çok konusunun arkasında nerede konu sahibi yukarıda aynı fikirde olmadıklarımla paylaştığım soru işaretlerini cevaplarda belki o zaman ikna olabilirim.
Kadınlar aynı gün evlenemez, iddet süresi var. İddet süresini kaldırmak için dilekçe verirse ancak bunu kaldırır. Konu sahibinin de ikinci evliliğiymiş. Bu konuda tecrübesiz değil kısacası. Çocuk için evlendiyse bile çocuklu biri ile maruz kalacağı şey az çok bellidir. Bunu da eş kişisini tanıyarak karar verir.Sizin hissiyatınızı silmek gibi bir çabam yok zaten, hepimiz kendi düşüncelerimizi söylüyoruz. Bildiğim kadarı ile insanlar boşanır bosanmaz aynı gün bile evlenebiliyor; evlenen kadınlar benim gibi hemencecik hamile kalabiliyor.
25 bin tl maaş şu şartlarda maalesef komik bir rakam ve adam evli olmasa bile kira+ yaşam masraflari olacakti. Bu nedenle eski eşin bu kadar saçmalamaya hakkı yok diye düşünüyorum. Devlet okulları konusunda bilgim yok fakat imkan yoksa 50 kişilik sınıftada okuyabilir. Yuzbinlerce çocuk okuyor değil mi?
Konudaki eski eş misiniz? Hemen hemen her mesajınız konu sahibi yalancı çıkarma çabası, şu şöyle olamaz, bu böyle olamaz. Biraz değişik geldi bu tutumunuz açıkçası...1.si konu sahibini inandırıcı bulmuyorum ilk çocuk çok küçükken evlilik yapıp hemen çocuk sahibi olmuş(!) bu konuda herkesle aynı fikirde olmak zorunda değilim. Konuda eksik olan çok şey var ve ben ikna olmadım. Bu konuda beğenmedim atarak benim bu konudaki hissiyatımı silmiyorsunuz, bilesiniz.
2.si makul ücret ve okul hakkında yorum yaptım 50 kişilik okula vereceğine başka çözümleri söyleyerek.
Not:Madem çok konusunun arkasında nerede konu sahibi! Yukarıda aynı fikirde olmadıklarımla paylaştığım soru işaretlerini cevaplarsa belki o zaman ikna olabilirim.
Çok komiksiniz alıntılayanlara aynı fikirde olmadığıma dair cevap verdim. Ben size diyor muyum tavsiye ile gelen konu sahibinin o yakını siz misiniz diye?Konudaki eski eş misiniz? Hemen hemen her mesajınız konu sahibi yalancı çıkarma çabası, şu şöyle olamaz, bu böyle olamaz. Biraz değişik geldi bu tutumunuz açıkçası...
Ben de pek inanmadım ya. Bu kadar saçmalık 2. Evlilik için fazla. Hem birbirinin dengi olmamışlar maalesef. Hem konu sahibi öz anneden daha verici, hem adam ilk çocuğa bu kadar düşkün ama o bebekken boşanılıyor koşa koşa evleniliyor. Bütünnnn maaşını ne hikmetse boşandığı eşe veriyor falan.Konudaki eski eş misiniz? Hemen hemen her mesajınız konu sahibi yalancı çıkarma çabası, şu şöyle olamaz, bu böyle olamaz. Biraz değişik geldi bu tutumunuz açıkçası...
Yapıpmasi gereken bu mu sizce? Çocuğu psikoloğa götürüp destek almalılar. Çocuk daha çok kinlenir salona gönderilirse. Çocuğun annesi olsam oğlumu ayırıyorlar diye düşünürdüm. Çocuk da ben onların öz evladı değilim o nedenle beni ayırıyorlar psikolojisine girebilir.Oz kardes olsalar da bi sure ayirmakta fayda var. Baska oda yoksa tabiki salonda yatacak akli basina gelene kadar. Birakalim küçük uykusunda şaplakla uyansin o zaman.
İki çocuğu da psikoloğa göndeiyorlarmış en baştan beri büyük çocuk zaten gidiyor küçük olan da psikolojisi bozulunca onuda götürmüşler zor durumdalar yani …Yapıpmasi gereken bu mu sizce? Çocuğu psikoloğa götürüp destek almalılar. Çocuk daha çok kinlenir salona gönderilirse. Çocuğun annesi olsam oğlumu ayırıyorlar diye düşünürdüm. Çocuk da ben onların öz evladı değilim o nedenle beni ayırıyorlar psikolojisine girebilir.
Evet bu, evde başka oda olsa zaten aynı odada yatio olmazlar. Sanki sokaga at ayazda yatır dedim neyi abartiosun ki bu kadar. Anadoluda 5 kisi salonda uyuyor millet. Çocuğun annesi düzgün düşünemediği için bu sorunlar yasanio, ne düşünürse düşünsün. Onlar kötü düşünmesin diye verdigi tavizler bini aşmış. Kendi cocugunu telef mi etsin göz göre göre. Götürmüş işte psikolog hic görüştürme demis ben gene salonda yatsin bi müddet diyorum.Yapıpmasi gereken bu mu sizce? Çocuğu psikoloğa götürüp destek almalılar. Çocuk daha çok kinlenir salona gönderilirse. Çocuğun annesi olsam oğlumu ayırıyorlar diye düşünürdüm. Çocuk da ben onların öz evladı değilim o nedenle beni ayırıyorlar psikolojisine girebilir.
Size katılıyorum, konu da bana da geçmeyen şeyler var. Resmen kendi çocuğuna üvey anne olmuş konu sahibi. Mantığım almıyor. Bende eş kişisinin ilk evliliginin bitmesinde rolü var diye düşünüyorum açıkçası.Ben de pek inanmadım ya. Bu kadar saçmalık 2. Evlilik için fazla. Hem birbirinin dengi olmamışlar maalesef. Hem konu sahibi öz anneden daha verici, hem adam ilk çocuğa bu kadar düşkün ama o bebekken boşanılıyor koşa koşa evleniliyor. Bütünnnn maaşını ne hikmetse boşandığı eşe veriyor falan.
Yani ben de Ya adamın parayı kendi için kullandığını ama eski eşi bahane ettiğini ya da eski eşe olan zaafından kaynaklandığını ya da konu sahibinin bu kadar verici olmadığını ve az önce okuduğum mesajla aklıma geldi daha önce hiç düşünmemiştim adamın evliliğinin bitmesine neden olduğunu düşünüyorum.
Adama git diyor adam pılını pırtını toplayıp hop gidiyor. Üstelik 2. Evlilik yani çaba bile yok
Büyük çocuğu götürdükleri psikolog bu durum için bir tavsiye vermiş olmalı. Onun tavsiyesinin büyük çocuk salonda yatsın olduğunu sanmıyorumİki çocuğu da psikoloğa göndeiyorlarmış en baştan beri büyük çocuk zaten gidiyor küçük olan da psikolojisi bozulunca onuda götürmüşler zor durumdalar yani …
Çocuk zaten her gün onlarda kalmıyor. Orada kaldığında konu sahibi kendi çocuğuyla kocası büyük çocukla yatsa sorun kalmaz orta da.Evet bu, evde başka oda olsa zaten aynı odada yatio olmazlar. Sanki sokaga at ayazda yatır dedim neyi abartiosun ki bu kadar. Anadoluda 5 kisi salonda uyuyor millet. Çocuğun annesi düzgün düşünemediği için bu sorunlar yasanio, ne düşünürse düşünsün. Onlar kötü düşünmesin diye verdigi tavizler bini aşmış. Kendi cocugunu telef mi etsin göz göre göre. Götürmüş işte psikolog hic görüştürme demis ben gene salonda yatsin bi müddet diyorum.