- 19 Mayıs 2020
- 46.461
- 207.907
-
- Konu Sahibi Narcicegim26
İkinci çocuğa verecek parası olmayan adam ilk çocuğun özel okul taksidi için kime güvendi bunu anlamak zor değil aslında.Ayrilirsak sana ve ortak cocugumuza o miktarda parayi veremem diyen adam bariz evlat ayrimi yapiyodur. Gerisi bos bana gore.
Adam olmayan parayı özel okula vermeye karar vermiş sorun da burda bşlamış zaten. Eski eş kişisi çocuğunu özel okula vermekte kararlıymış. Çocuğun babası param yok kirayı krediyi verince kalmıyor dediğinde de onları eşin ödesin sen okulu öde demiş. Kadın adamın yeni karısının maaşının bile hesabını yapmışYaa eve giren para 50 bin üstünde adam 10 bin çocuğa 10 bin kiraya veriyor, 5 bin kalıyor diyor. Bu hesapla bakınca zaten olması gereken bu değil mi diye bakıyoruz.
Eee kendi memur, kirayı koca veriyorsa mutfak sana kalır Tabi. Araba alıp borç da yapmışsınız. Adam zaten olmayan parayı özel okul yardımına bulunamaz boşuna veryansın. Eşit maaş almaları problem, kadın benimki bana da kalsın istiyor bence. Eski eşin çalıştığı ne kadar ve cebine mi kalıyor kazandığı, ben sanmıyorum. Bu yüzden kafa karıştırıcı evet
Aynen yani o yuzden anlamiyorum hala su kadar girdi bu kadar harcandi muhabetinjİkinci çocuğa verecek parası olmayan adam ilk çocuğun özel okul taksidi için kime güvendi bunu anlamak zor değil aslında.
Kendi gibi birini bulur evlenir diye aklı çıkıyor. Cebinde parası yok harem kafasına girmiş. Başından beri dediğim bu.Adamin o kadina zaafi var. Kadinda durumun farkinda ve kullaniyor gibi görünüyor katip ya
iki eve de eşit verecek adam diye bir mevzu olabilir mi zaten? bunun yasada bile yeri yok. birlikte yaşadığın, ortak hayatı paylaştığın eve de diğerine de eşit verilecekse bu işin kumalık tanımından farkını anlayamıyorum doğrusu.Adam tüm gelirini iki ev arasında eşit dağıtacak ve kadının evde yaptığı yemek, ütü,(ha yapmasın ortak yapsın onlar da diyen olacakta hayat paylaşıyorsan hep öyle olmuyor olabilir durum, eş hasta olsa yine yanındaki eş bakacak mesela, ne kadar ekmek o kadar köfte diyemeyeceğine göre) eşin mutluluk ve mutsuzluğunu paylaşmak yeni eşe kalacak. Evlilik tanımı bunun neresinde ben anlayamadım. Siz başka ülkede yaşıyorsunuz, bizim ülkeden başka yerlerde de böyle talepler oluyor mu çok merak ediyorum. Orada da kumalık durumu gibi mi olsun isteniyor ya da yasalar ne diyor?Ayrilirsak sana ve ortak cocugumuza o miktarda parayi veremem diyen adam bariz evlat ayrimi yapiyodur. Gerisi bos bana gore.
Kendi gibi birini bulur evlenir diye aklı çıkıyor. Cebinde parası yok harem kafasına girmiş. Başından beri dediğim bu.
Esler ortak oduyor zaten herseyini babasi ödesin diye bisey ben hic duymadim. Zaten benjm oldugum yerde ozel okul ucretleri bile burayla kiyaslaninca cok dusukiki eve de eşit verecek adam diye bir mevzu olabilir mi zaten? bunun yasada bile yeri yok. birlikte yaşadığın, ortak hayatı paylaştığın eve de diğerine de eşit verilecekse bu işin kumalık tanımından farkını anlayamıyorum doğrusu.Adam tüm gelirini iki ev arasında eşit dağıtacak ve kadının evde yaptığı yemek, ütü,(ha yapmasın ortak yapsın onlar da diyen olacakta hayat paylaşıyorsan hep öyle olmuyor olabilir durum, eş hasta olsa yine yanındaki eş bakacak mesela, ne kadar ekmek o kadar köfte diyemeyeceğine göre) eşin mutluluk ve mutsuzluğunu paylaşmak yeni eşe kalacak. Evlilik tanımı bunun neresinde ben anlayamadım. Siz başka ülkede yaşıyorsunuz, bizim ülkeden başka yerlerde de böyle talepler oluyor mu çok merak ediyorum. Orada da kumalık durumu gibi mi olsun isteniyor ya da yasalar ne diyor?
yani bizim ülkede mevzu çok değişik bir algı içinde değerlendiriliyor. daha öncede yazmıştım burada benim bir arkadaşım eski eşi eczacı bir kadınla evlendi diye ben öyle şey mi olur dediğim halde avukata danışmaya gitmişti, yeni eşinden nafaka alabilir miyim eski eşimin, onların haneye giren parası fazlalaştı diye. avukatta saçmalamayın deyip göndermiş kendisini. yani bir büyük aile olarak görüyor bazıları bu durumu galiba.Esler ortak oduyor zaten herseyini babasi ödesin diye bisey ben hic duymadim. Zaten benjm oldugum yerde ozel okul ucretleri bile burayla kiyaslaninca cok dusuk
Gerçek şu ki, eski eşin konforu birçok evlilikte yok, kaç tane çalışan kadının kocası ortak çocuğun her şeyini finanse edebiliyor, kadının maaşı gıcır gıcır cebinde kalıyor ki?iki eve de eşit verecek adam diye bir mevzu olabilir mi zaten? bunun yasada bile yeri yok. birlikte yaşadığın, ortak hayatı paylaştığın eve de diğerine de eşit verilecekse bu işin kumalık tanımından farkını anlayamıyorum doğrusu.Adam tüm gelirini iki ev arasında eşit dağıtacak ve kadının evde yaptığı yemek, ütü,(ha yapmasın ortak yapsın onlar da diyen olacakta hayat paylaşıyorsan hep öyle olmuyor olabilir durum, eş hasta olsa yine yanındaki eş bakacak mesela, ne kadar ekmek o kadar köfte diyemeyeceğine göre) eşin mutluluk ve mutsuzluğunu paylaşmak yeni eşe kalacak. Evlilik tanımı bunun neresinde ben anlayamadım. Siz başka ülkede yaşıyorsunuz, bizim ülkeden başka yerlerde de böyle talepler oluyor mu çok merak ediyorum. Orada da kumalık durumu gibi mi olsun isteniyor ya da yasalar ne diyor?
Böyle yüzsüzlük görmedim. Bu resmen kocamı elimden aldı, bedelini ödesin kafası ya artık. Boşanmayın la o zaman. Hayret valla.yani bizim ülkede mevzu çok değişik bir algı içinde değerlendiriliyor. daha öncede yazmıştım burada benim bir arkadaşım eski eşi eczacı bir kadınla evlendi diye ben öyle şey mi olur dediğim halde avukata danışmaya gitmişti, yeni eşinden nafaka alabilir miyim eski eşimin, onların haneye giren parası fazlalaştı diye. avukatta saçmalamayın deyip göndermiş kendisini. yani bir büyük aile olarak görüyor bazıları bu durumu galiba.
endaze yok zaten bu durumlarda, kimisi hiç bakmıyor, bir bölümde işin cılkını çıkarıyor.Gerçek şu ki, eski eşin konforu birçok evlilikte yok, kaç tane çalışan kadının kocası ortak çocuğun her şeyini finanse edebiliyor, kadının maaşı gıcır gıcır cebinde kalıyor ki?
eski eşi hala kocası gibi görmekten kaynaklanıyor belkide, hani o zenginleştiyse ben de faydalanmalıyım diyor belkide, ama tezattır ki kendisi zenginleşse ve böyle bir talep gelse çıldırır muhtemelen. ama evet en büyük etken hırs bencede. önceden kıymetli olmayan elden gidince aniden kıymete biniyor. kaynanaların evlenen oğlunu kıymete bindirmesi gibi.Böyle yüzsüzlük görmedim. Bu resmen kocamı elimden aldı, bedelini ödesin kafası ya artık. Boşanmayın la o zaman. Hayret valla.
Sirketi küçülmeye gidip , eleman çıkarmaya başlayınca bende kovulursam ne olur diye düşündü. Mecbur zaten gondermeyecektime döndü olay.E madem öyleydi, ne diye pılısını pırtısını toplayıp gitti? Pekala o gece de uzlaşabilirdiniz, eğer başından beri böyle düşünseydi. Aklınca terbiye etmeye kalktı, sıkıyı görünce ardına baka baka döndü geri.
Bazıları resmen boşanıyor beynen boşanmıyor sjsjsjs hele erkeklerin çoğu zaten bu benim hala karım gözü ile bakıyor, boşanmayı başlatanın daha çok kadın olmasından kaynaklı bu da sanırım.eski eşi hala kocası gibi görmekten kaynaklanıyor belkide, hani o zenginleştiyse ben de faydalanmalıyım diyor belkide, ama tezattır ki kendisi zenginleşse ve böyle bir talep gelse çıldırır muhtemelen. ama evet en büyük etken hırs bencede. önceden kıymetli olmayan elden gidince aniden kıymete biniyor. kaynanaların evlenen oğlunu kıymete bindirmesi gibi.
O zaman eski esim de gelsin benden nafaka istesin yeni gocasu benden daha zengin diye.bigigihih hayatimda boyle sacmalama duymaximeski eşi hala kocası gibi görmekten kaynaklanıyor belkide, hani o zenginleştiyse ben de faydalanmalıyım diyor belkide, ama tezattır ki kendisi zenginleşse ve böyle bir talep gelse çıldırır muhtemelen. ama evet en büyük etken hırs bencede. önceden kıymetli olmayan elden gidince aniden kıymete biniyor. kaynanaların evlenen oğlunu kıymete bindirmesi gibi.
Intikami cocuktan almio. Kendi cocugu dahi olsa biri digerine zarar veriosa uzaklastirirsin göz göre göre küçüğü dövdürtmezsin.Neden o kadar şeyin intikamını çocuktan alsın ki? 6 yaş minicik bir çocuk. Babayı koysun kapıya, ek iş yapsın baba. Kendine güvenmeyen çocuklu erkek de kadın da evlenmesin bir zahmet
artık o para kadının kendi parası olmuyormuş, haneye giren para olarak değerlendirilirmiş ve evin ortak parasıymış, bu sebepten benim arkadaşında hakkı varmış, bana böyle açıklamıştı :) benim arkadaş eski eşiniz olsa kapıda çadır kurardı belkiO zaman eski esim de gelsin benden nafaka istesin yeni gocasu benden daha zengin diye.bigigihih hayatimda boyle sacmalama duymaxim
Parası olmayan kişi 50 kişilik sınıfa vermesin, gitsin eş dost ile adres değiştirsin en fazla 35 kişilik olan okul bulsun daha iyi.Parası olan verir. Olmayan 50 kişilik sınıfa razı olur. Çaresi yok ki bunun. 25 bin maaşı var bu adamın, eline kalan 5 bin lira, bir de özel okul sayıklıyor, ne yaşıyor bu adam? Eski eş şimdi evli olsalar özel okulun ö sünü anamazdı, adamın maaş belli kendinin maaş belli, şartlar belli. Herkes birbirini yeme peşine düşmüş.
Ben evlat ayrımı yaptığını düşünmüyorum ikinci hanımın farklı lanse ettiğini düşünüyorum.Ayrilirsak sana ve ortak cocugumuza o miktarda parayi veremem diyen adam bariz evlat ayrimi yapiyodur. Gerisi bos bana gore.