- 23 Ocak 2016
- 32.464
- 48.778
Anladım eğer böyle bir şey sezdiyseniz bu adamı biraz yola getirmek size düşüyor.Yani umarım çocuk için harcar ki bende dumur olurum. Ama zannetmem kendini kenarda parası olunca güvende hissediyor. Misal seneye de kızımın ana okuluna gidecek kres fiyatları yükseldi malum ben düzeni bozulmasın diyorum ama o yüksek böyle olursa aynı yere gönderemeyiz diyor. Ki özel okula flan da asla göndermez. Oraya para yetişmez diyor. Yani o parayı kendisi için biriktiryor
Evlilikte bu kadar senin param benim param olmaz, ya ev arkadaşı ya da karı koca olursunuz,aile olamazsınız ki.Merhabalar benim eşim çok cimri yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum. O da bana senin gözün doymuyor diyor bir türlü ortak yol bulup anlaşamıyoruz Allah aşkına bi fikir verin. Biz 2 sene önce ev aldık eşyaları yeniledik ilk başta alırken ihtiyac olanlara eşim bisey demiyordu aldık salon takımı yatak odası çocuk odası neyse şu 1 senedir artık bisey almak istemiyor sürekli bir para biriktirme hırsı var alcaksan kendin al diyor. Yani hesaplarımız da ayrı ben biriktircem diyor. Cimriligine gelirsek bir özel gün bilmez doğum günümdü bu hafta fincan takımı alıp gelmiş bende teşekkür ederim flan dedim ama üzüldüm de yani en azndan bi bileklik bari alsaydı diye tabi bisey demedim ama. Maddi durumumuz da iyi bu arada ikimiz de çalışıyoruz memuruz. Balkon yaptırdık mesela yarı parasını verirsen öyle kapatırız diyor. Balkona takim alalım diyorum yarısını ver yoksa kendim almam diyor. Ama benim istediğim bisey olsa diyelim robot süpürge o gereksiz diyor istersen kendin al diyor tamam kendim alıyorum almasına ama o kendine para biriktiriyor bana da söylemez zaten ne biriktirdi ne yaptı. bende eve bisey alıyorum sürekli. en son bugün yine kavga ettik ben hali almak istedim mutfağa. almam senin gereksiz harcamalarına para veremem dedi. alacağımız balkon takımını iptal etmiş bende 1 haftadır onu araştırdım neden iptal ettin dedim. Sabah sinirle alma bisey demiştim o yüzden iptal etmiş bende sinirli biseyler söyledim. O da bana bağırdı ben senin doğum günün için uğraştım onu görmedin bile doyumsuz birisin isteklerin bitmiyor flan dedi çok zoruma gitti.
Ama ev almışlar bu kolay bir şey değil ikisi de altlarına araba almışlar valla o kahve makinesini alayım o süpürgeyi alayım deseydi bu adam bu mallar olmazdı buraya kalıbımı basarım.Ev eşyalarını yenilemiyor yanlız
İlk evlenirken düzgün bi eşya almamışlar ev alınca da minderde mi oturacak kadın
Yeni eve yeni eşya alsın bi zahmet ya
Herkes mi cimri yorumları okurken şok oluyorum
Bunu istemekte haklısınız işte buna hak veririm sanırım fincan da ister deyip fincan almışHep hediye almaz zaten 3 4 senedir bir tane bile hediye almadı ilk defa bu sene artık ağzımla istedim borcun bitti paran da var bileklik yada kolye bekliyorum bu sefer doğum günümde dedim ama almamış
Bende tam tersi düşünüyorum o kadar emek verip çalışıyorum ben kazandığım parayı kendime lüksüme evime harcayamayacaksam zaten çalışmasam daha iyi yorulmam en azndan. Ben zaten her yerde fazlasıyla destek olurum o harcasin ben harcamim zaten demem ufak tefek şeyleri özellikle gözüm görmez alır geçerim yani
Ben fincan konusunda adama hak verdim şahsen. Bakmış ki eşi durmadan ev eşyası dan bahsediyor,adam sanmış ki ev eşyası alırsa karısı mutlu olacakZaten üstüne örtü taktım demişsiniz, eski hali da kullanılabilir. Ayrıca misafir odası mı kaldı ya? Artık herkesin tek bir oturma odası oluyor, annelerimizin zamanında kaldı misafir odasıama insana fincan seti hediye edilme, o ev esyasidir hediye değil. O konuda hak verdim, ben olsam kabul etmezdim.
Bunun bir tık ötesi,dolaptaki yiyecekleri ayırıp etiketlemek.Evlenmeden önce böyle değildi ya en pahalı yerlere yemeğe götürürdü doğum günümde altin kolyeler bileklikler neler neler alırdı yani asıl gerçek yüzünü evlendikten sonra görmeye başladım doğrusu ama ayilamamisim demek ki çocuk olduktan sonra onun da masraflar işin içine girince gördük gerçek yüzünü. Bende o kadar çok sinir oluyorum ki tmam doğum günümde bisey almasın önemli değil eve alınanın parasını aliyo onu da geçtim ama bari ihtiyaçları alsa diyorum en azndan. Bir ara eve alınan temel eksikleri bile almıyordu kavga ettim onu da mı ben alcam sen ne işe yarican o zaman diye onu almıyorum çocuğun bazı ihtiyaçlarını da ona aldiriyorum ama bu durumdan bile o kadar çok yoruldum ki eve bisey alalım desem oflayip pufluyo. Dün hali alalım dedim ya küstü uyudu resmen ya evdeki halinin neyi var diyo ben senin gereksiz harcamalarına ortak olmak zorunda mıyım diyo
Tülin diye bir kadın var. Ozvesade. Ben de onun önerilerini dikkate alıyorum bir tek. Fissler ben de aldım ama daha yeni aldım. Arkadaşımin tavsiyesi ile. Robotu bir ara Instagram etkisi ile 3 yıl önce alacaktım. Son anda almadım. Hakikaten o zaman alsam kenarda beklerdi. Yine Arkadaş tavsiyesi ile aldım. Ben kendi cevremin tavsiyesine dikkat ediyorum çünkü benzer yaşam sekillerine sahibiz. Halı yıkama almam çünkü evde koyacak yer yok. Fenomenlerin ayrı temizlik odası var. İçerik üretiyor. Alır keyfi temizler. Ama benim bunun için vaktim yok ki. Annem de alalım ortak kullanalım dedi. Ne gücümüz yeter ne vaktimiz yeter. Onun yerine sık sık halı yıkatmak ayniya gelir dedim. Instagramdan bir kaç kez mekana gittim. Ne zaman gitsem pişman oldum. Daha da gitmem. Bir de öyle bir büyülü ilizyon var ki. Her zaman gitmeden veya almadan bir şeyi araştırırim. Ama fenomenler onerdiyse iyidir diye iyi diye ovenlerin de olduğunu anladım. Mesela doğal dondurma mekanı diye bir yere gittik. Dondurmaları o kadar kötüydü ve o kadar pahalıydı ki. Ama yorumlar falanca önerdi geldik muhteşemdi şeklinde. Birşeyi almak veya gitmek istiyorsam artık olumsuz yorumlara bakıyorum. Olumsuz şeyler ne kadar benle ilgili veya benim de olumsuz bulacağım bir şey ona bakıyorum.Evet öyle bir algı yaratılıyor ki onlarsız hayat berbatmış gibi. Ben bu konuda annemi örnek alıyorum. Annemin geçmişte ihtiyacı olmayan şeyleri almamaya çalışıyorum. Mesela fisslerim var çünkü elektrikli ocağım. Daha az elektrik yakmak için aldım. Kurutma makinesine çok direndim. Evlendiğimden beri herkes al da al al da al. Asabiliyorum ben çamaşırı. Elim kolum tutuyor. Neyse 2 sene önce çocuk olunca çocuk kıyafetleri için ihtiyaç olduğunu düşündüm aldım. Ama 8 sene önce de alabilirdim o zaman elektrik israfı geldi. Kahve çay makinem yok. French press çaydanlık ve cezve bana yetiyor gibi gibi.
Ben de takip etmiyorum onları. Bazı anne çocuk hesaplarını takip ediyordum kitap paylaşımı yapan. Onlar bile zamanla bozdu. Para kazanmak için mükemmel bir ürün diye sürekli bir şeyler tanıtıyorlar. Bir gerçekmutfak var beğendiğim aklıma gelen.
Siz kaç kişisiniz tam olarak. Ben dili kullansaniz ve kendinizden örnek verseniz daha iyi olurdu. Bir tek siz çalışmıyorsunuz. Nerdeyse herkes çalışıyor bu zamanda. Bunu üstünlük gibi yazmaya calismissiniz o komik geldi bana.Sizi bilmiyorum ama biz çalışan insanlarız. Öyle bütün kışı tek montla geçiremiyoruz. Mesela kahverengi bir elbisenin üzerine siyah şişme mont giyemiyoruz, kaşe kaban gerekiyor. Bunun renkleri gerekiyor. Spor giyinince spor olanları gerekiyor. Erkekler de aynı şekilde takım elbise üstüne mont giyemezler, ayakkabı kemer ve kaban rengi uyumlu olmalı falan filan. Giyimine kuşamına dikkat eden, çalışan insanlar için bunlar ihtiyaç.
Ben ve diğer giyimine kuşamına dikkat eden kadınlar, biz…Siz kaç kişisiniz tam olarak. Ben dili kullansaniz ve kendinizden örnek verseniz daha iyi olurdu. Bir tek siz çalışmıyorsunuz. Nerdeyse herkes çalışıyor bu zamanda. Bunu üstünlük gibi yazmaya calismissiniz o komik geldi bana.
38 yaşındayım. Çalışmadığım hiç bir dönem olmadı. Mont dediğiniz şey soğuktan korur. En fazla çok sıcak tutan ve daha az tutan şeklinde sayıları olabilir. Kalanı tüketim oyunları işte. Servisle ise gidip geliyorum. Klasik de giysem spor da giysem üstüne aynı montu giyerim. Takım elbise hariç diğerlerinin üstüne hepsi de giyiliyor. Ben bu kadar tüketmeyi sevmiyorum. Eşyaları amacına uygun kullanmayı seviyorum. Botum eskimeden montum eskimeden de yenisi almam. İsteyen 7 yıl aynı montu giyiyor desin.
Bazen de cimri cimridir.anasına kanına canına bile cimridir.bazı huylar sevgi falan da görmüyor bence.Ay aynı arkadaşımın kocası
Kız tatile gitmek ister 'bende tatile gidecek para yok, biletleri otelleri sen alırsan gelirim" der devamlı param yok der, masraflarını sayar, alınması zorunlu olan şeylere katılır,diğer her şeye "gereksiz, çok istiyorsan sen al" der. Çocuğun kreşi için bile "o kadar para vermem, çok istiyorsan öde yazdır. İstemiyorsan da gitmesin" dedi.
Bu cimrilik değil, sevmediğinden- el gibi gördüğünden
Kadında da sorun var.anlamış olduk sana verdiği cevapla.Siz kaç kişisiniz tam olarak. Ben dili kullansaniz ve kendinizden örnek verseniz daha iyi olurdu. Bir tek siz çalışmıyorsunuz. Nerdeyse herkes çalışıyor bu zamanda. Bunu üstünlük gibi yazmaya calismissiniz o komik geldi bana.
38 yaşındayım. Çalışmadığım hiç bir dönem olmadı. Mont dediğiniz şey soğuktan korur. En fazla çok sıcak tutan ve daha az tutan şeklinde sayıları olabilir. Kalanı tüketim oyunları işte. Servisle ise gidip geliyorum. Klasik de giysem spor da giysem üstüne aynı montu giyerim. Takım elbise hariç diğerlerinin üstüne hepsi de giyiliyor. Ben bu kadar tüketmeyi sevmiyorum. Eşyaları amacına uygun kullanmayı seviyorum. Botum eskimeden montum eskimeden de yenisi almam. İsteyen 7 yıl aynı montu giyiyor desin.
Kabanlarınızı nereden alıyorsnz yaBen ve diğer giyimine kuşamına dikkat eden kadınlar, biz…
Gerisine yanıt bulamadım, sizin tercihiniz. Ben kazandığım parayı mezara götürmek yerine kendime harcamayı tercih ediyorum.
Boynerde bir alana bir bedava vardı geçen hafta. Kampanya bitmediyse bir bakın derimKabanlarınızı nereden alıyorsnz yasezon sonu bi kaç tane alsam diyorum
SüperBoynerde bir alana bir bedava vardı geçen hafta. Kampanya bitmediyse bir bakın derim
Tülin diye bir kadın var. Ozvesade. Ben de onun önerilerini dikkate alıyorum bir tek. Fissler ben de aldım ama daha yeni aldım. Arkadaşımin tavsiyesi ile. Robotu bir ara Instagram etkisi ile 3 yıl önce alacaktım. Son anda almadım. Hakikaten o zaman alsam kenarda beklerdi. Yine Arkadaş tavsiyesi ile aldım. Ben kendi cevremin tavsiyesine dikkat ediyorum çünkü benzer yaşam sekillerine sahibiz. Halı yıkama almam çünkü evde koyacak yer yok. Fenomenlerin ayrı temizlik odası var. İçerik üretiyor. Alır keyfi temizler. Ama benim bunun için vaktim yok ki. Annem de alalım ortak kullanalım dedi. Ne gücümüz yeter ne vaktimiz yeter. Onun yerine sık sık halı yıkatmak ayniya gelir dedim. Instagramdan bir kaç kez mekana gittim. Ne zaman gitsem pişman oldum. Daha da gitmem. Bir de öyle bir büyülü ilizyon var ki. Her zaman gitmeden veya almadan bir şeyi araştırırim. Ama fenomenler onerdiyse iyidir diye iyi diye ovenlerin de olduğunu anladım. Mesela doğal dondurma mekanı diye bir yere gittik. Dondurmaları o kadar kötüydü ve o kadar pahalıydı ki. Ama yorumlar falanca önerdi geldik muhteşemdi şeklinde. Birşeyi almak veya gitmek istiyorsam artık olumsuz yorumlara bakıyorum. Olumsuz şeyler ne kadar benle ilgili veya benim de olumsuz bulacağım bir şey ona bakıyorum.