- 11 Aralık 2018
- 39.670
- 245.838
Az değil aslında. Çocuksuz 2 yetişkiniz evde sadece akşam yemeği yeniyor. Mutfak ve temizlik masrafı evin giderleri faturalar vs 15 binin üzerinde. Buna kreşi eklerseniz bir de çocuk detayı eklerseniz 25’i rahat bulur.Çok az bir sorumluluk üstlenmiş. Zaten kendine para saklaması da hiç hoş değil. Çalışan, ayakları üstünde duran birisiniz. Bazı şeyleri onun icazetine bırakmayın.
Korkmuyorum ama vermez yani. Paranı dikkatli kullan der yettiği kadar harca der vermez bende istemem zaten o duruma düşürmem kendimi. Söylediğiniz ağır gelmiyor çünkü normal bir evlilik olmadığının öyle gorunmediginin çok farkındayım. Normal değil ev arkadaşı gibi ama mecbur aynı eve çıkmış hani tanımadan masraflar ikiye bölünsün diye birbirini bulmuş iki ev arkadaşı gibiyiz daha çok.Siz kocanızdan korkuyor musunuz? Yani normal insanlar maddi olarak sıkıştıysa ve ihtiyacı varsa kocasından destek alır, babasından değil. En baştan evlilik birliğiniz kurulmamış. Adam cimri mi değil mi hala bilmiyorum, pek cimri görünmüyor. Ama üzgünüm muhtemelen sizi sevmiyor. Seven insan kıyamaz çünkü. Siz o evin bedava hatta üstüne para veren hizmetçisi gibisiniz. Ağır gelebilir söylediklerim ama görünen bu.
Yok ev arkadaşlarından biri diğerinin hizmetini görmez. Sizinki ev arkadaşlığı değil.Korkmuyorum ama vermez yani. Paranı dikkatli kullan der yettiği kadar harca der vermez bende istemem zaten o duruma düşürmem kendimi. Söylediğiniz ağır gelmiyor çünkü normal bir evlilik olmadığının öyle gorunmediginin çok farkındayım. Normal değil ev arkadaşı gibi ama mecbur aynı eve çıkmış hani tanımadan masraflar ikiye bölünsün diye birbirini bulmuş iki ev arkadaşı gibiyiz daha çok.
Yok ne 25 bini ya. Kreş 5 bin. Mutfak masrafı ne tutar bilmiyorum ama elektrik en fazla 300 gelir gelmez bile. Su kartlı sistem 250 lira yuksetse 3 4 ay yeter. Dogalgaz da 2 3 aydır 700 1000 en fazla. Onu bile fazla açtırmaz. Fatura çok geliyor diye. 21 e sabitler sabah da 20 ye düşürür gider. 10 15 ancadir yani masrafAz değil aslında. Çocuksuz 2 yetişkiniz evde sadece akşam yemeği yeniyor. Mutfak ve temizlik masrafı evin giderleri faturalar vs 15 binin üzerinde. Buna kreşi eklerseniz bir de çocuk detayı eklerseniz 25’i rahat bulur.
Çocuğa sebze meyve et süt yumurta almıyor musunuz? 10 tane organik yumurta 80-100 lira. Sebze meyveyi pazardan alsanız dahi haftalık en az 500 lira o da yarım yamalak sadece çocuk için alırsanız. Etin kilosu 500, balığın en ucuz 100 lira. Bakın ben çocuksuzum sadece yeme içmeye 8-10 bin gidiyor yaklaşık. Siz çocuğu beslemiyor musunuz? Çubuk krakerle mi büyütüyorsunuz?Yok ne 25 bini ya. Kreş 5 bin. Mutfak masrafı ne tutar bilmiyorum ama elektrik en fazla 300 gelir gelmez bile. Su kartlı sistem 250 lira yuksetse 3 4 ay yeter. Dogalgaz da 2 3 aydır 700 1000 en fazla. Onu bile fazla açtırmaz. Fatura çok geliyor diye. 21 e sabitler sabah da 20 ye düşürür gider. 10 15 ancadir yani masraf
Yok ben konu sahibi hanimefendinin ev ve eşya konusunda yaptıkları büyük masraflari düşünerek az bulmuştum.Az değil aslında. Çocuksuz 2 yetişkiniz evde sadece akşam yemeği yeniyor. Mutfak ve temizlik masrafı evin giderleri faturalar vs 15 binin üzerinde. Buna kreşi eklerseniz bir de çocuk detayı eklerseniz 25’i rahat bulur.
Onları eşiyle birlikte yapmışlar ama. Konu sahibi şu an 11 bin kredi ödüyor bir de kendi masraflarını yanlış anlamadıysam.Yok ben konu sahibi hanimefendinin ev ve eşya konusunda yaptıkları büyük masraflari düşünerek az bulmuştum.
Organik yumurtayı ben alıyorum. Süt annemin hayvanları var o gönderiyor ama göndermezse yine ben alıyorum. Çalıştığım yer köye yakın çünkü. Pazar alışverişi de ortak birlikte çıkıyoruz kimde ne varsa harcıyor 200 300 ben katıyorum 300 400 o balık da aynı şekilde pazara çıkınca onları birlikte alıyoruz. Eti esim alsa köfteyi ben alıyorum bir iki o tavuk alsa bi çıktığında o alıyor çünkü her şeyi kendisi alınca da her şeyi bana yıktın der bende laf vermemek için alırım. Çerez abur cubur almaz mesela. Onları da ben alırım geneldeÇocuğa sebze meyve et süt yumurta almıyor musunuz? 10 tane organik yumurta 80-100 lira. Sebze meyveyi pazardan alsanız dahi haftalık en az 500 lira o da yarım yamalak sadece çocuk için alırsanız. Etin kilosu 500, balığın en ucuz 100 lira. Bakın ben çocuksuzum sadece yeme içmeye 8-10 bin gidiyor yaklaşık. Siz çocuğu beslemiyor musunuz? Çubuk krakerle mi büyütüyorsunuz?
Kendi masraflarım çocuğun giyim oyuncak masrafları evimin gerekli gördüğüm eksikleri.Onları eşiyle birlikte yapmışlar ama. Konu sahibi şu an 11 bin kredi ödüyor bir de kendi masraflarını yanlış anlamadıysam.
Bunları böyle ince ince hesaplıyor olmanız da çok garip ama bişey diyemiyorum.Organik yumurtayı ben alıyorum. Süt annemin hayvanları var o gönderiyor ama göndermezse yine ben alıyorum. Çalıştığım yer köye yakın çünkü. Pazar alışverişi de ortak birlikte çıkıyoruz kimde ne varsa harcıyor 200 300 ben katıyorum 300 400 o balık da aynı şekilde pazara çıkınca onları birlikte alıyoruz. Eti esim alsa köfteyi ben alıyorum bir iki o tavuk alsa bi çıktığında o alıyor çünkü her şeyi kendisi alınca da her şeyi bana yıktın der bende laf vermemek için alırım. Çerez abur cubur almaz mesela. Onları da ben alırım genelde
İnce hesap değil yani her şeyi fazlasıyla yapıyorum. Gittim halımı kendim aldım bugün kendim bir daha da bisey al demem birikim yapmaya devam etsin ne yapabilirim kiBunları böyle ince ince hesaplıyor olmanız da çok garip ama bişey diyemiyorum.
Neyse sonuç olarak bu işin çözümü yok belli ki. Kararınız nedir?
Siz de hizmetini görmeye devam edersiniz, gül gibi geçinip gidersiniz.İnce hesap değil yani her şeyi fazlasıyla yapıyorum. Gittim halımı kendim aldım bugün kendim bir daha da bisey al demem birikim yapmaya devam etsin ne yapabilirim ki
Hizmete yardim eder kendisi de evi süpürür çamaşır asar katlar makineyi boşaltır tabiki kadının yükü daha fazla yemek çocuk şu bu ama ne yapabilirim ki eve halı almadı diye adamı kapı önüne mi koycam. Yada bi halı için ayrilcam mi. Şuan için ayrılık gibi bir düşüncem yok ama ilerisi ne olur bilemem tabiSiz de hizmetini görmeye devam edersiniz, gül gibi geçinip gidersiniz.
Verin faturaları da ödesin,o zaman eşit olursunuz. Kredi de sizdeymiş. Mutfakla kreş de ondan. Bence görev paylaşımı adil gibi duruyor. Siz kendi maaşınızdan birikim yapabiliyor musunuz? Memur maaşları ne kadar bilmiyorum ama azdır yani,öyle bolluk bereket içinde yaşanmaz o maaşlarla bence.Cevapladım. Kızımızın kresini ödüyor. Bir de mutfak evin temel ihtiyaçları. Onu da bir iki aydır yapıyor önceden biraz o alsa hepsini almam biraz da sen alcan derdi. Bende almam dedim ister al ister alma sen para biriktircen ben evin herseyini mi yapicam o zman sen ne işe yariyon evde dedim baya büyük kavga ettik şimdi temel ihtiyaçları alıyor yani
Tamam siz kendi paranızı harcayın istediğinizi alın ama ona da evin giderlerini ödetinBaşta ikimiz de böyle bir talepte bulunmadık zaten ev alalım evimize göre alırız her şeyimizi diye ilk 6 sene hep birikim yaptık bir bardak takımı bile almadım evime üst baş kıyafet hep aynı şekilde doğru düzgün bisey almadım yani. Ev aldık eşya aldık tmam rahatlarız dedik biraz rahat harcarız evimiz arabamız var nasıl olsa dedim ben biraz da yiyip içelim yani gezelim ama eşim böyle yapmak istemedi birikim yapmaya devam etmeyi seçti o zman da hesaplar ayrıldı. Ben senin gereksiz harcamalarına ortak olmam dedi. Bende evim var arabam var artık sürekli para biriktirip durmicam dedim öyle ayrıldı hesaplar yani
Yok işte aynen devam edersiniz mutlu mesut diyorum ben de. Konu açma amacınızı anlamadım sadece. Çözüm önerilerine hayır, yapmaz, yapamam gibi cevaplar verdiniz. Boşanma zaten aklınızdan geçen bir şey değil. Eee? Sanırım kocaya sövdürüp rahatlamaktı amaç.Hizmete yardim eder kendisi de evi süpürür çamaşır asar katlar makineyi boşaltır tabiki kadının yükü daha fazla yemek çocuk şu bu ama ne yapabilirim ki eve halı almadı diye adamı kapı önüne mi koycam. Yada bi halı için ayrilcam mi. Şuan için ayrılık gibi bir düşüncem yok ama ilerisi ne olur bilemem tabi
Faturaları adam ödüyormuş zaten dark.Verin faturaları da ödesin,o zaman eşit olursunuz. Kredi de sizdeymiş. Mutfakla kreş de ondan. Bence görev paylaşımı adil gibi duruyor. Siz kendi maaşınızdan birikim yapabiliyor musunuz? Memur maaşları ne kadar bilmiyorum ama azdır yani,öyle bolluk bereket içinde yaşanmaz o maaşlarla bence.
45 bin civarı alıyoruz bize fazlasıyla yetiyor aslnda ama işte hala daha anlaşmazlık yasiyoruz. Bende birikim yapıyorum. Bende eşime söylemem ne biriktirdim ne aldım.Verin faturaları da ödesin,o zaman eşit olursunuz. Kredi de sizdeymiş. Mutfakla kreş de ondan. Bence görev paylaşımı adil gibi duruyor. Siz kendi maaşınızdan birikim yapabiliyor musunuz? Memur maaşları ne kadar bilmiyorum ama azdır yani,öyle bolluk bereket içinde yaşanmaz o maaşlarla bence.
E yeter o zaman daha napmalı ki ben mi anlamadım acabaFaturaları adam ödüyormuş zaten dark.