Eşimin cimriliği sürekli gözüme batıyor

boşanma sırasında taşınamazlar bölünüyor ama gizliden gizliye bankada biriken para ne olacak sanıyorsunuz?

Gidip aldım bugün ama olay şuna döndü nasıl olsa o alıyor diyip bisey almıyor o kendine para biriktiriyor ben hem evin eksiğini görüyorum hem ev işi hem çocuk hem çalışıyorum yani madem her şeyi ben kendim yapabilirim bu adamı neden yanımda tutuyorum. Bu güne kadar hali almadım değil alamadim eksiklerimi öncelik sırasına göre hallettim sıra halıya anca geldi. Koltuğu halıyı perdeyi her şeyi çalışan bayanım diye ben alcam kocam ne yapicak peki?

Eşiniz maaşını olduğu gibi biriktiriyor mu?
Fatura ödemiyor mu mesela?
İşinize gelmiyorsa elbette kocayı yanınızda tutmak zorunda değilsiniz arkadaşım. O apayrı bir konu.
Benim eşim esnaf,ben çalışmadığım dönemde bile bir lira para istemedim kendisinden. Her zaman kendi param vardı,olduğu kadarıyla evimin ihtiyacını gördüm. Eğer sizin gibi cümleler kursam boşardım bakardım yoluma.

Ev alip esyalari uenilemissinizdir bunlar hep masraf. Durmadan biseyler almaya doymaya kadinlar cekilmaz cidden.

Çok benzer şeyleri yaşamışız. Bana da başta evin kredisini sen çek zaten birlikte ödüyoruz dedi çektim tmam dedim. Sonra bana kaldı. Araba aldım zorla almak istemedi başta ama diğer arabayı kendisi kullanınca bana almak zorunda kaldık kredini kendin öde ona göre çek dedi. Ben birikim yapicam bana bulaşma dedi. Eve aldığı şeylerde birini kendi alsa ikinciyi bana aldirirdi yani yaz ayındaki zam gelene kadar bende sizin hesap kendime bir çorap bile alamadım. Şuan iyi zam geldi de biraz öyle toparladım. Bende resti çektim evin temel giderine karışmam dedim. Aylarca o para biriktirdi ben hep eksideydim ama dönüp de bi ihtiyacın var mı demedi. Lens alacaktım alamadım o ara bi sıkışıklıktan babam anlatmıştım o para atmış dayanamamış da.

Her insan farklıdır. Ev almışsınız hayrlı uğurlu olsun, baştan aşağı dizmişsiniz maşallah nazar değmesin. Yani param varda halı için kocamı darlamam diye düşüyorum çünkü erkekler önemzemez böyle seyleri biz kadınlar severiz. Benim eşim estetik ameliyatı olduğumda aman gözünü seviyim borca girmeden atlatalım su dönemi dedi tamam dedim ertesi gün kirada oturduğumuz eve usta çağırıp boyasını yaptırıp evi sıfırdan dizdim hem de hiç aklımda yokken işe başladığımda da eşim ile beraber ödemeye başladık ama ben maaş olarak daha yüksek aldığım için kendim ona pek yansıtmadan hallettim. Bunlar benim için dert değil ama sizin için dert ise aranızda problem var demektir. Ya eşinizden bir sey beklemeyin ya da kendiniz halledin moraliniz bozulmasın. Ama doğum gününüzde de kahve fincanıda ayıp olmuş biraz

Bende gereksiz şeyler almıyorum ki zaten bana da bir dudukluye o kadar para vermek saçma gelmişti almadım. Airfryer aldım onun taksiti bitti robot aldım onu ödüyorum balkon yaptırdık yani bende butcemi aşan yada her gördüğüm şeyi almadım. Gidip o kadar para verip bi dyson almadım yani eve ihtiyaç ne var koltuk takımı yatak odası çocuk büyüdü çocuk odası. Aldığım şeyi de öyle dur 2 sene geçti degistireyim demiyorum. Mekan gezme tozma bizde yok denecek kadar az zaten bi gidersek ayda bir iki yemeğe çıkarız o kadar yani. Bazıları beni öyle bir anladı ki sanki evde her şey var durmadan eşya alıyorum ama öyle bsey yok yani.

Bende aynı fikirdeyim. Elbette kenarda paramız da olsun aylık 3 5 atalım ama bende giyim kusamima dikkat ederim bir montu 5 6 sene giyerim ama yanına yedek de alirim 5 senelik kazak da vardır dolabımda ama o var dur bu sene almim demem nasıl her ay kenara 3 5 atıyorsam evim kendim yada kızım için ayrı butcem de vardır

Arkadaşım biz alırken 2 sene önce o kadar pahalı değildi bende gidip istikbalden bellonadan almadım bütçeme göre uygun imalat yapan yerden aldım. Salon takimim teşhir üründü mesela ama hoşuma gitti aldım. Ayrıca biz zaten 6 sene ev ve eşya için para biriktirdik yatak odam 18 bindi yemek takımımı 10 bine aldım yani öyle lüks şeyler almadım ama içime de sineni aldım tabiki. Ama ilk 6 sene de evime bir çöp almadım çünkü hep ev alcaz yeni eve uygun eşya alalım diye birikim yaptık hep altın aldık şansımıza da bozdurdugumuz dönemde altın baya yüksekti ihtiyacımızi karşıladı

Arkadaşım biz alırken 2 sene önce o kadar pahalı değildi bende gidip istikbalden bellonadan almadım bütçeme göre uygun imalat yapan yerden aldım. Salon takimim teşhir üründü mesela ama hoşuma gitti aldım. Ayrıca biz zaten 6 sene ev ve eşya için para biriktirdik yatak odam 18 bindi yemek takımımı 10 bine aldım yani öyle lüks şeyler almadım ama içime de sineni aldım tabiki. Ama ilk 6 sene de evime bir çöp almadım çünkü hep ev alcaz yeni eve uygun eşya alalım diye birikim yaptık hep altın aldık şansımıza da bozdurdugumuz dönemde altın baya yüksekti ihtiyacımızi karşıladı

Adam cimri olsa bunları da alamazdınız diyorum işte. Mutfak halısı için erkeğin keyfi de beklenmez bana göre. Eşiniz fatura bile ödemiyor mu? Eve hiç harcaması yok mu? Maaşını olduğu gibi birikime mi ayırıyor cevaplamamışsınız.

Eşiniz kazancını ne yapıyor ben onu merak ettim. Eve hiç katkı sağlamayıp tüm maaşı kendine mi sakliyor? Zaten ev almışsınız ve bir sürü eşya. Bence cimri insan bunları da almazdı.

Normal evlilik düzeni olsa benim için de dert olmaz. Yani sen eksikleri haller ben birikim yapayim yada ben eksikleri halledeyim sen birikim yap ama bu birikim ikimizin dese zaten sorun olmaz. Ama eşim o biriktirdigi paradan bana bir kuruş vermez. Arsa da almaz araba da almaz benim faydalanacagim bisey almaz

Ama ev almışlar bu kolay bir şey değil ikisi de altlarına araba almışlar valla o kahve makinesini alayım o süpürgeyi alayım deseydi bu adam bu mallar olmazdı buraya kalıbımı basarım.
Başta ikimiz de böyle bir talepte bulunmadık zaten ev alalım evimize göre alırız her şeyimizi diye ilk 6 sene hep birikim yaptık bir bardak takımı bile almadım evime üst baş kıyafet hep aynı şekilde doğru düzgün bisey almadım yani. Ev aldık eşya aldık tmam rahatlarız dedik biraz rahat harcarız evimiz arabamız var nasıl olsa dedim ben biraz da yiyip içelim yani gezelim ama eşim böyle yapmak istemedi birikim yapmaya devam etmeyi seçti o zman da hesaplar ayrıldı. Ben senin gereksiz harcamalarına ortak olmam dedi. Bende evim var arabam var artık sürekli para biriktirip durmicam dedim öyle ayrıldı hesaplar yani

Çok az bir sorumluluk üstlenmiş. Zaten kendine para saklaması da hiç hoş değil. Çalışan, ayakları üstünde duran birisiniz. Bazı şeyleri onun icazetine bırakmayın.
Ne yapabilirim ki alçaksın diyorum alırsa alıyor almazsa mecbur kendim alıyorum. Para konusunda net yani sana hesabımı göstermem sana ne benim birikimim diyor. Benim birikimim de sana dert oldu diyor. Ben senin gereksiz harcamalarına ortak olmam diyor. Kesin ve net bi tavrı var yani bana açık kapı bırakmıyor

Siz kocanızdan korkuyor musunuz? Yani normal insanlar maddi olarak sıkıştıysa ve ihtiyacı varsa kocasından destek alır, babasından değil. En baştan evlilik birliğiniz kurulmamış. Adam cimri mi değil mi hala bilmiyorum, pek cimri görünmüyor. Ama üzgünüm muhtemelen sizi sevmiyor. Seven insan kıyamaz çünkü. Siz o evin bedava hatta üstüne para veren hizmetçisi gibisiniz. Ağır gelebilir söylediklerim ama görünen bu.

Cevapladım. Kızımızın kresini ödüyor. Bir de mutfak evin temel ihtiyaçları. Onu da bir iki aydır yapıyor önceden biraz o alsa hepsini almam biraz da sen alcan derdi. Bende almam dedim ister al ister alma sen para biriktircen ben evin herseyini mi yapicam o zman sen ne işe yariyon evde dedim baya büyük kavga ettik şimdi temel ihtiyaçları alıyor yani

O size böyle rest çekmekte bir beis görmüyorsa siz de çekinmeyin. Al faturalar bunlar, ödemen gerek diye atın önüne. Ne yapacak mesela faturaları odemeseniz? Mecbur odemeyecek mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…