Eşimin cimriliği sürekli gözüme batıyor

Onun biriktirdiği para nasıl kendine oluyor? Yarın bir arsa alsa ikinizin,araba alsa ikinizin,çocuğun eğitimine harcasa yine ikinizin.Hastalik,kaza vs.olsa yine o paradan harcanacak.Sizden sakınıp kumar mi oynuyor,karıya kıza mı yediriyor ? Mutfak alışverişi,kreş, faturaları ödüyormuş,ee bu insanın kendine de az biraz harcaması olacaktır.

Bilemedim bana cimri gelmedi.Sonuç olarak çocuğunuz var ve birikim yapmak zorundasınız.İki memur maaşı da öyle ahım şahım bir şey degil.Alinacaklarin asla sonu gelmez.Hiç bir şey almayın demiyorum ama kontrollü gitmekte fayda var.

boşanma sırasında taşınamazlar bölünüyor ama gizliden gizliye bankada biriken para ne olacak sanıyorsunuz?

Valla mutfağınızda bugüne kadar halısız oturduysanız demek ki ihtiyacınız yokmuş. Benim de ihtiyacım yok,mutfak halısı hiç almadım. Misafir odam da yok. Koltuk kanepe aldım ama bir takımım var o da da hem kendim oturuyorum hem de misafirim oturuyor. Ha oldu ki mutfağa halı almak istedim,kaç kuruş ki zaten,en pahalısı bile olsa kocama söyleme gereği duymam,gider alırdım. Ya da bir koltuğa ihtiyacım varsa,gider beğenir alırdım. Her şeyi kocayla paylaşma ihtiyacı duymam. Çünkü çalışan kadınım,ev hanımı olsam evet söylemem gerekebilir bütçe açısından. Ama sizin her ev eksiğinizi eşinize söyleme ihtiyacı duymanıza ayrıca şaşırdım. Gidin alın madem evinizin ihtiyacı,neyi neden bekliyorsunuz?
Gidip aldım bugün ama olay şuna döndü nasıl olsa o alıyor diyip bisey almıyor o kendine para biriktiriyor ben hem evin eksiğini görüyorum hem ev işi hem çocuk hem çalışıyorum yani madem her şeyi ben kendim yapabilirim bu adamı neden yanımda tutuyorum. Bu güne kadar hali almadım değil alamadim eksiklerimi öncelik sırasına göre hallettim sıra halıya anca geldi. Koltuğu halıyı perdeyi her şeyi çalışan bayanım diye ben alcam kocam ne yapicak peki?

Gidip aldım bugün ama olay şuna döndü nasıl olsa o alıyor diyip bisey almıyor o kendine para biriktiriyor ben hem evin eksiğini görüyorum hem ev işi hem çocuk hem çalışıyorum yani madem her şeyi ben kendim yapabilirim bu adamı neden yanımda tutuyorum. Bu güne kadar hali almadım değil alamadim eksiklerimi öncelik sırasına göre hallettim sıra halıya anca geldi. Koltuğu halıyı perdeyi her şeyi çalışan bayanım diye ben alcam kocam ne yapicak peki?
Eşiniz maaşını olduğu gibi biriktiriyor mu?
Fatura ödemiyor mu mesela?
İşinize gelmiyorsa elbette kocayı yanınızda tutmak zorunda değilsiniz arkadaşım. O apayrı bir konu.
Benim eşim esnaf,ben çalışmadığım dönemde bile bir lira para istemedim kendisinden. Her zaman kendi param vardı,olduğu kadarıyla evimin ihtiyacını gördüm. Eğer sizin gibi cümleler kursam boşardım bakardım yoluma.

Ev alip esyalari uenilemissinizdir bunlar hep masraf. Durmadan biseyler almaya doymaya kadinlar cekilmaz cidden.

Valla konu sahibisin ben size hakk verdim.Soyle 7 senelik evliyim ilk 6 sene ev alisverisi için eşim 5 kuruş harcamamistir.Paran var mı biseye ihtiyacın var mı diye sormamistir.Kenarda parası var mı yok mu soylemez.Ilk evlendiğimiz zaman kredi kartımı kullandı ben öderim dedi ödemedi kart takibe girdi.Taksitlendirdim hem taksit ödüyorum hem evin mutfak giderlerine yetişmeye çalışıyordum.3 sene kendime bir çorap bile alamadım üstüne her ay kredi borcunu tamamlayadim babamın düğünde taktiği bilezik vardı dedemin taktiği altın vardı diye onları istedi bende saf saf verdim.En son 2 yaz önce çok yakın görüştüğümüz bir aile vardı.Dogum günümde Bizimki gitmiş bana pijama altından hallice bir pantolon almış.Arkadas geldi kocan ne almış diyince pantolonu gösterdim gülmeye başladı dalga geçti çok zoruma gitti durumumuzda baya toparlanmisti.Birkac ay sonra bu hanımefendinin doğum gününde gittik 750 tl hediye aldı.Bana aldığı en fazla 200 tl lik bilseydi o günden sonra madem elalem için harcayacak paran var evinde bakabilirsin diyip evin masrafları konusunda tüm ilişiğimi kestim.
Çok benzer şeyleri yaşamışız. Bana da başta evin kredisini sen çek zaten birlikte ödüyoruz dedi çektim tmam dedim. Sonra bana kaldı. Araba aldım zorla almak istemedi başta ama diğer arabayı kendisi kullanınca bana almak zorunda kaldık kredini kendin öde ona göre çek dedi. Ben birikim yapicam bana bulaşma dedi. Eve aldığı şeylerde birini kendi alsa ikinciyi bana aldirirdi yani yaz ayındaki zam gelene kadar bende sizin hesap kendime bir çorap bile alamadım. Şuan iyi zam geldi de biraz öyle toparladım. Bende resti çektim evin temel giderine karışmam dedim. Aylarca o para biriktirdi ben hep eksideydim ama dönüp de bi ihtiyacın var mı demedi. Lens alacaktım alamadım o ara bi sıkışıklıktan babam anlatmıştım o para atmış dayanamamış da.

Merhabalar benim eşim çok cimri yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum. O da bana senin gözün doymuyor diyor bir türlü ortak yol bulup anlaşamıyoruz Allah aşkına bi fikir verin. Biz 2 sene önce ev aldık eşyaları yeniledik ilk başta alırken ihtiyac olanlara eşim bisey demiyordu aldık salon takımı yatak odası çocuk odası neyse şu 1 senedir artık bisey almak istemiyor sürekli bir para biriktirme hırsı var alcaksan kendin al diyor. Yani hesaplarımız da ayrı ben biriktircem diyor. Cimriligine gelirsek bir özel gün bilmez doğum günümdü bu hafta fincan takımı alıp gelmiş bende teşekkür ederim flan dedim ama üzüldüm de yani en azndan bi bileklik bari alsaydı diye tabi bisey demedim ama. Maddi durumumuz da iyi bu arada ikimiz de çalışıyoruz memuruz. Balkon yaptırdık mesela yarı parasını verirsen öyle kapatırız diyor. Balkona takim alalım diyorum yarısını ver yoksa kendim almam diyor. Ama benim istediğim bisey olsa diyelim robot süpürge o gereksiz diyor istersen kendin al diyor tamam kendim alıyorum almasına ama o kendine para biriktiriyor bana da söylemez zaten ne biriktirdi ne yaptı. bende eve bisey alıyorum sürekli. en son bugün yine kavga ettik ben hali almak istedim mutfağa. almam senin gereksiz harcamalarına para veremem dedi. alacağımız balkon takımını iptal etmiş bende 1 haftadır onu araştırdım neden iptal ettin dedim. Sabah sinirle alma bisey demiştim o yüzden iptal etmiş bende sinirli biseyler söyledim. O da bana bağırdı ben senin doğum günün için uğraştım onu görmedin bile doyumsuz birisin isteklerin bitmiyor flan dedi çok zoruma gitti.
Her insan farklıdır. Ev almışsınız hayrlı uğurlu olsun, baştan aşağı dizmişsiniz maşallah nazar değmesin. Yani param varda halı için kocamı darlamam diye düşüyorum çünkü erkekler önemzemez böyle seyleri biz kadınlar severiz. Benim eşim estetik ameliyatı olduğumda aman gözünü seviyim borca girmeden atlatalım su dönemi dedi tamam dedim ertesi gün kirada oturduğumuz eve usta çağırıp boyasını yaptırıp evi sıfırdan dizdim hem de hiç aklımda yokken işe başladığımda da eşim ile beraber ödemeye başladık ama ben maaş olarak daha yüksek aldığım için kendim ona pek yansıtmadan hallettim. Bunlar benim için dert değil ama sizin için dert ise aranızda problem var demektir. Ya eşinizden bir sey beklemeyin ya da kendiniz halledin moraliniz bozulmasın. Ama doğum gününüzde de kahve fincanıda ayıp olmuş biraz

Tülin diye bir kadın var. Ozvesade. Ben de onun önerilerini dikkate alıyorum bir tek. Fissler ben de aldım ama daha yeni aldım. Arkadaşımin tavsiyesi ile. Robotu bir ara Instagram etkisi ile 3 yıl önce alacaktım. Son anda almadım. Hakikaten o zaman alsam kenarda beklerdi. Yine Arkadaş tavsiyesi ile aldım. Ben kendi cevremin tavsiyesine dikkat ediyorum çünkü benzer yaşam sekillerine sahibiz. Halı yıkama almam çünkü evde koyacak yer yok. Fenomenlerin ayrı temizlik odası var. İçerik üretiyor. Alır keyfi temizler. Ama benim bunun için vaktim yok ki. Annem de alalım ortak kullanalım dedi. Ne gücümüz yeter ne vaktimiz yeter. Onun yerine sık sık halı yıkatmak ayniya gelir dedim. Instagramdan bir kaç kez mekana gittim. Ne zaman gitsem pişman oldum. Daha da gitmem. Bir de öyle bir büyülü ilizyon var ki. Her zaman gitmeden veya almadan bir şeyi araştırırim. Ama fenomenler onerdiyse iyidir diye iyi diye ovenlerin de olduğunu anladım. Mesela doğal dondurma mekanı diye bir yere gittik. Dondurmaları o kadar kötüydü ve o kadar pahalıydı ki. Ama yorumlar falanca önerdi geldik muhteşemdi şeklinde. Birşeyi almak veya gitmek istiyorsam artık olumsuz yorumlara bakıyorum. Olumsuz şeyler ne kadar benle ilgili veya benim de olumsuz bulacağım bir şey ona bakıyorum.
Bende gereksiz şeyler almıyorum ki zaten bana da bir dudukluye o kadar para vermek saçma gelmişti almadım. Airfryer aldım onun taksiti bitti robot aldım onu ödüyorum balkon yaptırdık yani bende butcemi aşan yada her gördüğüm şeyi almadım. Gidip o kadar para verip bi dyson almadım yani eve ihtiyaç ne var koltuk takımı yatak odası çocuk büyüdü çocuk odası. Aldığım şeyi de öyle dur 2 sene geçti degistireyim demiyorum. Mekan gezme tozma bizde yok denecek kadar az zaten bi gidersek ayda bir iki yemeğe çıkarız o kadar yani. Bazıları beni öyle bir anladı ki sanki evde her şey var durmadan eşya alıyorum ama öyle bsey yok yani.

Bende aynı fikirdeyim. Elbette kenarda paramız da olsun aylık 3 5 atalım ama bende giyim kusamima dikkat ederim bir montu 5 6 sene giyerim ama yanına yedek de alirim 5 senelik kazak da vardır dolabımda ama o var dur bu sene almim demem nasıl her ay kenara 3 5 atıyorsam evim kendim yada kızım için ayrı butcem de vardır

Arkadaşım biz alırken 2 sene önce o kadar pahalı değildi bende gidip istikbalden bellonadan almadım bütçeme göre uygun imalat yapan yerden aldım. Salon takimim teşhir üründü mesela ama hoşuma gitti aldım. Ayrıca biz zaten 6 sene ev ve eşya için para biriktirdik yatak odam 18 bindi yemek takımımı 10 bine aldım yani öyle lüks şeyler almadım ama içime de sineni aldım tabiki. Ama ilk 6 sene de evime bir çöp almadım çünkü hep ev alcaz yeni eve uygun eşya alalım diye birikim yaptık hep altın aldık şansımıza da bozdurdugumuz dönemde altın baya yüksekti ihtiyacımızi karşıladı
Yani şimdi tüm evimin eşyasını almış olsam üstüne bırakın mutfak halısı almayı totoma don alacak param kalmaz benim. Ki memur değilim,özel sektörde orta denilebilecek bir gelire sahibim. Sizin maaşınızdan fazladır her türlü. Bir yemek odası takımı alsam dünyanın parası,sandalyenin tanesi 12bindi gözlerim pörtledi biraz önce 😊 iki memur ev almış,eşya almış. Bir sürü para bunlar. Cimri koca ev ve eşya da almazdı ona bakarsanız. Bence her alınacak şeyi eşinize söyleyip parasını istediğiniz için siz daha cimrisiniz bu durumda

Yani şimdi tüm evimin eşyasını almış olsam üstüne bırakın mutfak halısı almayı totoma don alacak param kalmaz benim. Ki memur değilim,özel sektörde orta denilebilecek bir gelire sahibim. Sizin maaşınızdan fazladır her türlü. Bir yemek odası takımı alsam dünyanın parası,sandalyenin tanesi 12bindi gözlerim pörtledi biraz önce 😊 iki memur ev almış,eşya almış. Bir sürü para bunlar. Cimri koca ev ve eşya da almazdı ona bakarsanız. Bence her alınacak şeyi eşinize söyleyip parasını istediğiniz için siz daha cimrisiniz bu durumda
Arkadaşım biz alırken 2 sene önce o kadar pahalı değildi bende gidip istikbalden bellonadan almadım bütçeme göre uygun imalat yapan yerden aldım. Salon takimim teşhir üründü mesela ama hoşuma gitti aldım. Ayrıca biz zaten 6 sene ev ve eşya için para biriktirdik yatak odam 18 bindi yemek takımımı 10 bine aldım yani öyle lüks şeyler almadım ama içime de sineni aldım tabiki. Ama ilk 6 sene de evime bir çöp almadım çünkü hep ev alcaz yeni eve uygun eşya alalım diye birikim yaptık hep altın aldık şansımıza da bozdurdugumuz dönemde altın baya yüksekti ihtiyacımızi karşıladı

Adam cimri olsa bunları da alamazdınız diyorum işte. Mutfak halısı için erkeğin keyfi de beklenmez bana göre. Eşiniz fatura bile ödemiyor mu? Eve hiç harcaması yok mu? Maaşını olduğu gibi birikime mi ayırıyor cevaplamamışsınız.

Eşiniz kazancını ne yapıyor ben onu merak ettim. Eve hiç katkı sağlamayıp tüm maaşı kendine mi sakliyor? Zaten ev almışsınız ve bir sürü eşya. Bence cimri insan bunları da almazdı.

Her insan farklıdır. Ev almışsınız hayrlı uğurlu olsun, baştan aşağı dizmişsiniz maşallah nazar değmesin. Yani param varda halı için kocamı darlamam diye düşüyorum çünkü erkekler önemzemez böyle seyleri biz kadınlar severiz. Benim eşim estetik ameliyatı olduğumda aman gözünü seviyim borca girmeden atlatalım su dönemi dedi tamam dedim ertesi gün kirada oturduğumuz eve usta çağırıp boyasını yaptırıp evi sıfırdan dizdim hem de hiç aklımda yokken işe başladığımda da eşim ile beraber ödemeye başladık ama ben maaş olarak daha yüksek aldığım için kendim ona pek yansıtmadan hallettim. Bunlar benim için dert değil ama sizin için dert ise aranızda problem var demektir. Ya eşinizden bir sey beklemeyin ya da kendiniz halledin moraliniz bozulmasın. Ama doğum gününüzde de kahve fincanıda ayıp olmuş biraz
Normal evlilik düzeni olsa benim için de dert olmaz. Yani sen eksikleri haller ben birikim yapayim yada ben eksikleri halledeyim sen birikim yap ama bu birikim ikimizin dese zaten sorun olmaz. Ama eşim o biriktirdigi paradan bana bir kuruş vermez. Arsa da almaz araba da almaz benim faydalanacagim bisey almaz

Ama ev almışlar bu kolay bir şey değil ikisi de altlarına araba almışlar valla o kahve makinesini alayım o süpürgeyi alayım deseydi bu adam bu mallar olmazdı buraya kalıbımı basarım.
Başta ikimiz de böyle bir talepte bulunmadık zaten ev alalım evimize göre alırız her şeyimizi diye ilk 6 sene hep birikim yaptık bir bardak takımı bile almadım evime üst baş kıyafet hep aynı şekilde doğru düzgün bisey almadım yani. Ev aldık eşya aldık tmam rahatlarız dedik biraz rahat harcarız evimiz arabamız var nasıl olsa dedim ben biraz da yiyip içelim yani gezelim ama eşim böyle yapmak istemedi birikim yapmaya devam etmeyi seçti o zman da hesaplar ayrıldı. Ben senin gereksiz harcamalarına ortak olmam dedi. Bende evim var arabam var artık sürekli para biriktirip durmicam dedim öyle ayrıldı hesaplar yani

Çok az bir sorumluluk üstlenmiş. Zaten kendine para saklaması da hiç hoş değil. Çalışan, ayakları üstünde duran birisiniz. Bazı şeyleri onun icazetine bırakmayın.
Ne yapabilirim ki alçaksın diyorum alırsa alıyor almazsa mecbur kendim alıyorum. Para konusunda net yani sana hesabımı göstermem sana ne benim birikimim diyor. Benim birikimim de sana dert oldu diyor. Ben senin gereksiz harcamalarına ortak olmam diyor. Kesin ve net bi tavrı var yani bana açık kapı bırakmıyor

Çok benzer şeyleri yaşamışız. Bana da başta evin kredisini sen çek zaten birlikte ödüyoruz dedi çektim tmam dedim. Sonra bana kaldı. Araba aldım zorla almak istemedi başta ama diğer arabayı kendisi kullanınca bana almak zorunda kaldık kredini kendin öde ona göre çek dedi. Ben birikim yapicam bana bulaşma dedi. Eve aldığı şeylerde birini kendi alsa ikinciyi bana aldirirdi yani yaz ayındaki zam gelene kadar bende sizin hesap kendime bir çorap bile alamadım. Şuan iyi zam geldi de biraz öyle toparladım. Bende resti çektim evin temel giderine karışmam dedim. Aylarca o para biriktirdi ben hep eksideydim ama dönüp de bi ihtiyacın var mı demedi. Lens alacaktım alamadım o ara bi sıkışıklıktan babam anlatmıştım o para atmış dayanamamış da.
Siz kocanızdan korkuyor musunuz? Yani normal insanlar maddi olarak sıkıştıysa ve ihtiyacı varsa kocasından destek alır, babasından değil. En baştan evlilik birliğiniz kurulmamış. Adam cimri mi değil mi hala bilmiyorum, pek cimri görünmüyor. Ama üzgünüm muhtemelen sizi sevmiyor. Seven insan kıyamaz çünkü. Siz o evin bedava hatta üstüne para veren hizmetçisi gibisiniz. Ağır gelebilir söylediklerim ama görünen bu.

Adam cimri olsa bunları da alamazdınız diyorum işte. Mutfak halısı için erkeğin keyfi de beklenmez bana göre. Eşiniz fatura bile ödemiyor mu? Eve hiç harcaması yok mu? Maaşını olduğu gibi birikime mi ayırıyor cevaplamamışsınız.
Cevapladım. Kızımızın kresini ödüyor. Bir de mutfak evin temel ihtiyaçları. Onu da bir iki aydır yapıyor önceden biraz o alsa hepsini almam biraz da sen alcan derdi. Bende almam dedim ister al ister alma sen para biriktircen ben evin herseyini mi yapicam o zman sen ne işe yariyon evde dedim baya büyük kavga ettik şimdi temel ihtiyaçları alıyor yani

Ne yapabilirim ki alçaksın diyorum alırsa alıyor almazsa mecbur kendim alıyorum. Para konusunda net yani sana hesabımı göstermem sana ne benim birikimim diyor. Benim birikimim de sana dert oldu diyor. Ben senin gereksiz harcamalarına ortak olmam diyor. Kesin ve net bi tavrı var yani bana açık kapı bırakmıyor
O size böyle rest çekmekte bir beis görmüyorsa siz de çekinmeyin. Al faturalar bunlar, ödemen gerek diye atın önüne. Ne yapacak mesela faturaları odemeseniz? Mecbur odemeyecek mi

X