Eşimin cimriliği sürekli gözüme batıyor

Eee ablacım sizin evlilik iş sözleşmesine dönmüş . Bu ne ya senin paran benim param meselesine aşırı uyuz oluyorum . Evlilikte para ortak olmalı . Herkes çalıştığını ortaya koymalı . Bir şeyler alırken de çok gereksiz şeyler alınmıyorsa kimse kimseye karışmamalı

Konuya gelecek olursak evet eşin cimri ama senin de beklentilerin yüksek sanki . Bi bileklik beklerdim diyorsun söylemedim ama üzüldüm diyorsun eeee o adam bunu hissetmedi mi sence? Fincan alsın gelsin ne var düşünmesi yetmez mi? Belki ileride daha güzel hediyeler de alacak. Ama siz böyle yaptiginiz için adam da bunu zorunluluk olarak görüp hep günü geciştirecek hediyeler alacak

Peşinatı eşiniz verdi siz kredi çekerek mi tamamladiniz. Öyle anladım
Hayır peşinat ben düğün altinlarimi verdim eşimin evlenmeden önce birikimi vardı onu ekledi bir de 6 sene flan çalıştığımızı hep birikim yapmıştık öyle aldık yani

Hep hediye almaz zaten 3 4 senedir bir tane bile hediye almadı ilk defa bu sene artık ağzımla istedim borcun bitti paran da var bileklik yada kolye bekliyorum bu sefer doğum günümde dedim ama almamış

Aldim doğum gününde tabiki

Mutfak halim eski önceden salonda kullandıgım halıydı ihtiyaç fazlası olunca ve o zman alamadık mutfakta üzerine bir örtü attım kullanmaya başladım fakat artık onu da değiştirecek gücüm var ve değiştirmek istiyorum ama eşim bunun ne var diye değiştirmek istemiyor sen küçük bisey alıp atican ortaya her yer açık kalacak diyor. Minicik de bisey almam ama mutfağın her yeri hali olsun da istemiyorum evet silip supurmesi kolay bisey olsun istiyorum

Ben de takip etmiyorum yada şu süpürgesinin bir üst modeli çıktı alayım demem benim kurutma makinem de yok fisslerim de yok eşim hepsine ne gerek var dedi bende onlar önceliğim degil diye almadım dyson um da yok sadece airfryer aldım çalışıyoruz acil yemek yapmak için pratiklik robot süpürge aldım çocuk olunca insan gün aşırı süpürüyor e çalışıyorum yetisemeyince aldım ve çok memnunum yani başka bir teknolojik aletim de yok kahve makinem de yok öyle har vurup harman savuran biri de değilim her gördüğümü alan da değilim ama robot süpürge çalışan insan için ihtiyaç oldu artik onları da kendim almıştım zaten bi mutfak robotu saç kurutma onları bile teyzem düğün hediyesi almıştı ben eşime sürekli bisey al diyen biri değilim sürekli bisey alsaydik zaten evimiz arabamız da olmazdı ama yeni evime de arada bir iki parça eşya da almak istiyorum eski olanları yoksa yeniyi yine degistirmiyorum zaten

Krediyi ben odemiyorum ki otomatik maaşımdan kesiliyor keşke odememe gibi bir şansım olsa. Maaşım azken çocuk da kreşe gitmezken bir de alisverisin yarısını da ben yapıyordum. Eşim hep kendine birikim yaptı birikimi eve harcasa çocuğuma harcasa ve ne aldı ne yaptı söylese ağzımı açmam zaten ama kimse bilemez ne biriktirdim ne aldım diyor ne yapcaksin diyorum sanane diyor bu tavrı zaten beni sinir eden. En son bende resti çektim kredi dışında bsey ödemem dedim öyle mutfak malzemesi almaya flan başladı.

Kardeş ne istedim de bunalttım ki senelerce ev alcaz diye birikim yaptık eşya alcaz diye. Düğün sırasında eşya alamadık yani öyle uygun bir iki parça aldık biseyimiz yoktu yani. Öyle olunca yeni ece eşya alalım dedik yatak odası salon aldık. Mutfak halısı mutfak masası almaya fırsatımız olmadı işte bazı eksikleri. Onları da zamanla tamamlarız dedik. Balkonumuz geniş olunca hadi kapattiralim bi takım alır kullanırız dedik bir de mutfagin halisini degistirelim dedim yani her an bisey istemiyorum ki. Ayrıca ikimiz de çalışıyoruz 90 100 bin eve para giriyor ayrıca biriktirmek yerine 5 10 bin arada ev için harcamanin neresi kötü ki

Eşinize cimri diyemem açıkçası. Daha iki sene önce ev dizen bir insan olarak neden ha babam eşya alıyorsunuz ben onu anlayamadım esas. Mutfağa halı,oraya o,buraya bu. Eviniz hırtı pırtıyla dolu muhtemelen.

Bence çalışan kadının hayatını kolaylaştıran hiçbir alet lüks değil, ihtiyaçtır.
Ayrıca özel günlerde kahve fincanı hediye değil, ev eşyasıdır. Ben bunu özel gün hediyesi olarak kabul etmem şahsen.
Giyim kuşamda da çalışan insan tabii ki özenli giyinecek bu da lüks değil.
Bu yüzden sizi haklı görüyorum.

Tamam ben sizi anladım eşiniz aşırı tutumlu bizim de var böyle bir arkadaşımız eve yeni eşya almaz bozulan beyaz eşyasını değiştirir daha yeni mobilyaısnı değiştirdi kızlarının okullarına harcıyor muhtemelen eşiniz de öyle yapacak mesela bu dediğim gibi küçük yaştan beri hep kendi ayakları üzerinde durmuş baba başında olmamış tasarruf yapıp bir şeyler almayı öğrenmiş hesabında yüklü parası olsun eşi şundan alalım desin almaz

Maddi açıdan refah bi ülke olsaydık bu şekilde çocuk eğitiminin maliyetini düşünmek zorunda kalmazdı insanlar ama şuan biseylerden kısıp birikim yapmakta o kadar haklılar ki. Böyle insanlara cimri diyemiyorum o yüzden

Eşinize cimri diyemem açıkçası. Daha iki sene önce ev dizen bir insan olarak neden ha babam eşya alıyorsunuz ben onu anlayamadım esas. Mutfağa halı,oraya o,buraya bu. Eviniz hırtı pırtıyla dolu muhtemelen.
Sizin mutfaginizda haliniz yok mu yada misafir odanız bunlar evin eksiği olan şeyler sonuçta. İnsanın evinin eksiğini alması ha babam eşya almak değil ve her şeyi tek başına da almıyor zaten ben de ortak oluyorum her şeye. Bi minder atıp onda mı oturalım elbette gücümüz olduğu ölçüde birikim de yaparak alıyoruz eksiklerimizi. Ben 2 sene önce almadığım şeyleri alıyorum zaten. 2 sene önce değiştirdim şimdi tekrar değiştiriyorum değil yani.

Yani umarım çocuk için harcar ki bende dumur olurum. Ama zannetmem kendini kenarda parası olunca güvende hissediyor. Misal seneye de kızımın ana okuluna gidecek kres fiyatları yükseldi malum ben düzeni bozulmasın diyorum ama o yüksek böyle olursa aynı yere gönderemeyiz diyor. Ki özel okula flan da asla göndermez. Oraya para yetişmez diyor. Yani o parayı kendisi için biriktiryor

Evlenirken eşya almamışlar napsın kadın ev almış içinde öğrenci evi mobilyasıyla oturmaya devam mı etsin
Bu dünyaya yaşamaya geliyoruz ya tapu biriktirip bi eşya alamadan yaşayın siz

Valla mutfağınızda bugüne kadar halısız oturduysanız demek ki ihtiyacınız yokmuş. Benim de ihtiyacım yok,mutfak halısı hiç almadım. Misafir odam da yok. Koltuk kanepe aldım ama bir takımım var o da da hem kendim oturuyorum hem de misafirim oturuyor. Ha oldu ki mutfağa halı almak istedim,kaç kuruş ki zaten,en pahalısı bile olsa kocama söyleme gereği duymam,gider alırdım. Ya da bir koltuğa ihtiyacım varsa,gider beğenir alırdım. Her şeyi kocayla paylaşma ihtiyacı duymam. Çünkü çalışan kadınım,ev hanımı olsam evet söylemem gerekebilir bütçe açısından. Ama sizin her ev eksiğinizi eşinize söyleme ihtiyacı duymanıza ayrıca şaşırdım. Gidin alın madem evinizin ihtiyacı,neyi neden bekliyorsunuz?

Ev eşyalarını yenilemiyor yanlız
İlk evlenirken düzgün bi eşya almamışlar ev alınca da minderde mi oturacak kadın
Yeni eve yeni eşya alsın bi zahmet ya
Herkes mi cimri yorumları okurken şok oluyorum

Zaten üstüne örtü taktım demişsiniz, eski hali da kullanılabilir. Ayrıca misafir odası mı kaldı ya? Artık herkesin tek bir oturma odası oluyor, annelerimizin zamanında kaldı misafir odası ama insana fincan seti hediye edilme, o ev esyasidir hediye değil. O konuda hak verdim, ben olsam kabul etmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…