Aslinda böyle değil.. 7 ay önce ye kadar paralari ortak havuzdaymis.konu sahibi isteklerini esine bildirdiğin de gereksiz gördüğü için.paralari ayırmayı teklif etmiş ve ayırmışlar. Bu konu sahibinin isteği ile olmus.
Yırtık pırtık eski olmadıktan sonra aynı montu giymenin ne zararı var ki. Ben de uzun yıllar giyerim montu. Sadece kışın giyiliyor. 2-3 mont olmasını da sevmiyorum yer kaplıyor. Not, mont gibi şeyler uzun yıllar giyilen ve sayısı az olması gereken şeyler bana göre.Ee adam kendine de çatır çatır almıyor ihtiyacı yoksa almıyor tasarruflu yani 1 mont 7 sene giyilir mi giyilir hele erkekler hiç önem vermez böyle şeylere parfüm almamış kendine parfüm deodorant almış bu adama hiç parfüm hediye aldınız mı Allah aşkına
Kesinlikle..Ben esin terapi alması gerektiğine inanıyorum.para ile bağı cok farkli.kendine de hiç bir şekilde para harcamıyormus çünkü. Ama konu sahibi zaten ben bu adamla devam edemem diyorsa bizim hiçbirimizin bir şey söylemeye hakkı yok.hayirlisi olsun dediğiniz gibiHer nasıl şekillenirse şekillensin konu ile ilgili fikrimi yazmıştım. Pek pozitif hislerle karşılayamadım. Umarım hayırlısı olur
Ev kimin üzerine pekiSoyle anlatayım ki net olsun ben kredi çektiğimde maasimin tamamı kredi kadardı o zman geri kalan herseyi eşim karşıladı ev ve eşya için paramız vardı ev kredisini az bi meblağ çektik zaten 4 sene ödemeli 2 3 ay ben öyle ödedim sonra zamlar giderek arttı yani. Kredi de çekince elimizdeki tüm nakiti eve vermedik eşya da alalım diye eşyaları aldık eskileri de sattık ilk sene biraz eşya borcumuz vardı ama ilk sene bitti ödemelerimiz şuan 2 senelik bi kredi borcumuz kaldı sadece onu da ben ödüyorum iste
Gençken muz yemek isteyenler de yaşlanınca elma bulmakta zorlanıyor ama o ne olacak. Eşlerden birinin geleceği düşünmesi ve tasarruflu olması iyidir.Konu sahibi esinin zaten kızının kres ücretini temel ihtiyaçlari ve faturaları ödediğini söylüyor.evleri ve 2 arabaları var.ama konu sahibi şunu demek istiyor ben muz yiyebilecekken elma yemek zorunda bırakılıyor um.varken esim harcamiyor
Instagram etkileri bunlar. Bir ürünü öyle bir tanıtıyorlar ki kendini alma ihtiyacı içinde hissediyorsun. Zaten bütün fenomenler aynı anda aynı şeyin reklamını yapıyor. Çoğunu takip etmeyi bıraktım. Bir iki dürüst bulduğum kişilerin tavsiyesine bakarım onun dışındakiler ile asla. Ama vaktiyle nasıl pembe evler pik yaptiysa şimdi de sürekli alma ve teknolojik aletlerle evi donatma dönemi galiba. Herkesin bir fissleri, bir robotu, bir dikey süpürgesi, bir hali yıkama makinesi, buharlisi.... Uzar gider devam ediyor böyle listeBana siz biraz savurgan geldiniz. İki memur maaşıyla durumunuzu iyi zannediyorsunuz sürekli eve bir şey almaya çalışıyorsunuz. Muhtemelen sizden çok daha fazla kazanıyoruz. Ama balkonumu 2 yıldır kapatamadım. Balkon mobilyam da yok. Balkonum çok güzel aslında ama normal masa sandalye koyduk o da işimizi görüyor. Paramız ortak hesapta birikiyor. Bana bu tip harcamalar lüks geliyor. Hastalıkta zorda kaldığımızda vs bizi kurtaracak paramız yoksa kenarda ben böyle şeylere para harcamam. Mesela şu an arabam yok. Paramı biriktiriyorum araba alabilirim belki. Evdeki çer çöpe harcamam. Robot süpürge lüks bir istek. Onu da almam. Bunun sonu yok. Buhar makinesi çıkar. Airfryer çıkar. Kapsüllü kahve makinesine çıkar. Yok Türk kahvesi makinesi. Dyson süpürge kurutma makinesi. Bunlarsız da yaşanıyor. Bilginiz olsun. He tabi herkesin istekleri farklı dersin ben bundan keyif alıyorum dersin ama sürekli eve eşya almak bence müsriflik. Al al al elde avuçta bir şey kalmıyor. Eşinizi de rahatsız etmişse bu durum para biriktirmeye çalışıyor olabilir.
Kesinlikle..Ben esin terapi alması gerektiğine inanıyorum.para ile bağı cok farkli.kendine de hiç bir şekilde para harcamıyormus çünkü. Ama konu sahibi zaten ben bu adamla devam edemem diyorsa bizim hiçbirimizin bir şey söylemeye hakkı yok.hayirlisi olsun dediğiniz gibi
Heh bu konuda hak veririm işte sizeKenara para atılır ama hayatimizi kolaylastiran şeyleri almak bence musriflik değil elbette kötü gün için kenarda para da durması gerekir ama benim de fikrim yiyip içmeyip evime de 10 bin liraya bir balkon mobilyası alamayacaksam boşuna çalışıyorum yani
Cimrilikten ziyade bu sanırım hep kendi ayakları üzerinde durmuş biri aileden hiçbir yardım görmemiş kendi başına parasını idare etmiş evini kurmuş tahmin ediyorum ve alışmış artık harcayamıyorEşimi biliyorum yani kaç senedir tanıyorum üstüne ne bi gömlek kazak alır ne bi esofman alır spor ayakkabı alır bir tane ayakkabı alır yırtılana kadar kullanır bir mont alır senelerce kullanır market alisverisine çıkar en ucuz neredeyse gezer onu alır pazara gideriz en ucuzu ne bulur onu alır disarda yemek yemeye para vermez verse de 50 liraya tavuk dürüm yer o da zorda kalırsa biz gezmemize kızımla ikimiz gideriz o gelmez hesap ödememek için birlikte yemeğe çıksak bile bir iki kez o odediyse diğerini ben odicem derim ve öderim de zaten
Çevremde de var böyle para tatlı geliyor kazandıkça gözleri doymuyor ayrıntıya girmeden genelleme bile yapsak yaptığı yanlış eşler arasında para biriktirme konusunda hemfikir olunursa yapılır ayrı gayrı kenara istiflemek farklı anlamlar doğururŞuan bile öyle kesinliklikle parası biriktice daha cimri oldu. Başta ev alcaz araba alcaz hazır da çocuk yokken diyip biriktirdik hep ama o zman yine tatile giderdik yemeğe giderdik hesap saklamazdi şimdi parasını ayırdı tatile gidersek ki kaç senedir ilk defa bu sene gittik onda da en ucuz yere gideriz disarda yemek zaten hayal oldu ayda yılda bir anca gün geçtikçe düzelir diye bekledikçe daha da cimrilesti
Tam Türk kahve makinesi çıktı dedik şimdi daha tam teşekküllüleri çıktı süpürgeler artık hızına yetişilmiyor ne yapalım evdekini atacaz mıInstagram etkileri bunlar. Bir ürünü öyle bir tanıtıyorlar ki kendini alma ihtiyacı içinde hissediyorsun. Zaten bütün fenomenler aynı anda aynı şeyin reklamını yapıyor. Çoğunu takip etmeyi bıraktım. Bir iki dürüst bulduğum kişilerin tavsiyesine bakarım onun dışındakiler ile asla. Ama vaktiyle nasıl pembe evler pik yaptiysa şimdi de sürekli alma ve teknolojik aletlerle evi donatma dönemi galiba. Herkesin bir fissleri, bir robotu, bir dikey süpürgesi, bir hali yıkama makinesi, buharlisi.... Uzar gider devam ediyor böyle liste
Meşhur şarjlı dikey süpürgelerin sürekli bir üst serisi çıkıyor, yine aynı markanın saç sekillendiricilerin sürekli yenileri çıkıyor napalim yani üstüne para verip sürekli eşya mi yenileyelim. Çok gereksiz geliyor, ama hep influencer tayfa yüzünden bunlar. Neyi tanitirlarsa onu almak istiyor takipçileri ama ürünün onlara tanıtım için bedavaya geldiğini düşünemüyorlar.Tam Türk kahve makinesi çıktı dedik şimdi daha tam teşekküllüleri çıktı süpürgeler artık hızına yetişilmiyor ne yapalım evdekini atacaz mı
Bu adam o biriktirdiği parayı ilkokula başlamasına az kalmış olan evladına biriktiriyordur muhtemelen bizim de yakın bir arkadaşımız var abi biraz cimri ev eşyası konusunda özellikle ama kızlarına öyle bir eğitim yatırımı yapıyor ki verdiği paranın haddi hesabı yok bize oturmaya gelirler eli boş gelmezler ama ev eşyalarını daha yeni yeniliyor önceliği çocuklarının eğitimiBana pek cimri gibi gelmedi ya.
Siz biraz fazla para harcamayı seviyorsunuz. Eşinizin biriktirdiği paralar yine sizin ailenizin yabancı birine gitmeyecek ki. Ayrıca birikim yapmak istemesinde ne gibi bir sakınca var bende birikim yapıyorum gelecekte ne olacağı belli değil köşede iki kuruş fazla olsun kafam rahat oluyor. Evde hemen hersey mükemmel olacak diye birsey yok ki. Yani mutfak haliniz mi eski neden yenilemek istiyorsunuz?
Sadece özel günleri düşünüp hediye almaması kötü
Sizi bilmiyorum ama biz çalışan insanlarız. Öyle bütün kışı tek montla geçiremiyoruz. Mesela kahverengi bir elbisenin üzerine siyah şişme mont giyemiyoruz, kaşe kaban gerekiyor. Bunun renkleri gerekiyor. Spor giyinince spor olanları gerekiyor. Erkekler de aynı şekilde takım elbise üstüne mont giyemezler, ayakkabı kemer ve kaban rengi uyumlu olmalı falan filan. Giyimine kuşamına dikkat eden, çalışan insanlar için bunlar ihtiyaç.Yırtık pırtık eski olmadıktan sonra aynı montu giymenin ne zararı var ki. Ben de uzun yıllar giyerim montu. Sadece kışın giyiliyor. 2-3 mont olmasını da sevmiyorum yer kaplıyor. Not, mont gibi şeyler uzun yıllar giyilen ve sayısı az olması gereken şeyler bana göre.
8 senelik evliyim 5 yaşında bi kızımız var. 2 sene önce ev aldık işte öncesinde de bunun için para biriktirmiştik zaten 2 senedir de kalan eksikleri tamamlıyoruz yavaş yavaş kenara para da atıyoruz zaten mesela geçen sene bisey almadık yapmadık eşim de cimridir yani kenarda en az 100 bin parası vardır şuan öyle soylim size diğer yaptıklarımız da ay ay bu ay şunu yapalım bu ay diğerini sıkmadim yani kesinlikle yada ben öyle hissediyorum belki
Instagram etkileri bunlar. Bir ürünü öyle bir tanıtıyorlar ki kendini alma ihtiyacı içinde hissediyorsun. Zaten bütün fenomenler aynı anda aynı şeyin reklamını yapıyor. Çoğunu takip etmeyi bıraktım. Bir iki dürüst bulduğum kişilerin tavsiyesine bakarım onun dışındakiler ile asla. Ama vaktiyle nasıl pembe evler pik yaptiysa şimdi de sürekli alma ve teknolojik aletlerle evi donatma dönemi galiba. Herkesin bir fissleri, bir robotu, bir dikey süpürgesi, bir hali yıkama makinesi, buharlisi.... Uzar gider devam ediyor böyle liste
Evin temel giderlerini kim karşılıyor merak ettim.mesela erzak alışverişi sabit faturalar v.s. eğer bunda da bir ayrım söz konusuysa bu zaten evlilik birliğinde olmamasi gerek bir durum.Öyle zaten gidersek en ucuzuna gideriz parasının yarısını da ben öderim
Mesele, adamın ne aldığı değil. Adam maaşının ne kadar olduğunu dahi eşine açıklamıyor ve eşinden gizli birikim yapıyor. Bu kısma kadar anlaşabildiğimizi umuyorum
Eşten maaş gizlemek ve gizli şekilde birikim yapmak, finansal sadakatsizlik olarak adlandırılır ve hukuken normal karşılanan durumlar değildir
Öte yandan hanımefendi de çalışıyor ve hem ev içi emek sarf eden hem de çalışma hayatı katılan bir kadın olarak parası varken dahi finansal açıdan yok yere güçlük çekmesinin mantıklı bir açıklaması olamaz.