• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Beni Sevmediğini Düşünüyorum..

peki nasıl değişti eşiniz benm eşim neden değişmiyor
Benim eşim yanyanayken sevgisini çok güzel belli eden bir insandı zaten hep. Annesinin babasının yanında kasıyordu kendini sürekli baktı ben çok rahatım bişi diyen de yok. O da rahat davranmaya başladı yavaş yavaş. Arkadaşlarının yanında da kılıbık diyecekler falan diye eskiden uzak dururdu benden. Şimdi öyle bi çevresi var ki tüm erkekler ben kılıbığım diyebiliyor açık açık. O da baktı sorun değil bu yumuşadı gitti. Aslında yani ben çok bişi yapmadım. Çevrenin etkisi çok oldu diyebilirim.

Sanki beni anlatmissiniz tamamen ayni sadece kufur kismi haric benim esim kufurlu konusmaz ama son derece ilgisizdir hic durup dururken öpmez sarilmaz sohbet hic etmez ztn konusmaz gezme tozma beraber bir faaliyet yapma hic yok ztn.işten gelir biraz tv izler ve uyur bende 5 yillik evliyim ve 5 yilim.tamemen boyle gecti degismesi icin.cok.sey yaptim simdi burda anlatsam.sayfalar surer ama vazgecmedim hep ugrastim ama artik bikktim ve ben eşimin artik.degismeyecegini dusunuyrm vazgectim.karakter neuyse oymus ama tabi cok sogudum icimde dediginiz gibi ona karsi kocaman bir bosluk var eve gelmis.gelmemis varmis yokmus varligi hic birsey ifade etmiyor artik benim icin yoklugunu aramiyorum yani. Ben degiseklerini dusunmuyorum ama konuyu takip edecgm bir cok sey denedim ama yinede bir umut belki farkli fikirler cikar:dua: Ponciginannesi Ponciginannesi

Şimdi biz kadınlar olarak sevgisizlik çok zor evet böyle bir ömür geçmez boşan deriz, derim.. Ama, aması var. Kocam dört dörtlük sevgisizlik dışında bir problem yok diyorsun.. boşansan etrafındaki insanlar ailen diyecek ne zorun vardı boşanacaksın daha nasıl bir insanla evli olmayı düşünüyordun en iyisiyle evlenmişsin falan filan.. bence eşinle biraz ayrı kalmayı konuş boşanın demiyorum ama biraz yanlız takılın..
Belkide eşin seni çok seviiyordur bunu hissetiremiyo bazı erkekler gerçekten belki sen anlamamışsındır..

Benim eşimde çok sık söylemez sevdiğini ama ben anlıyorum hareketlerinden..

Baktın olmuyor hep eksik hissediyorsun o zaman boşanmaktan başka çaren yok evet çocuğun önemli ama seninde hayatın önemli bence..

Konuşarak değil de, anca sürekli bıkmadan yaparak alıştırabilirsiniz belki. Her eve geldiğinde siz öpecek, siz sırnaşacak, siz sokulacaksınız vs... bir gün ihmal ettiğiniz de o sorgulayacak...eksikliğini hissedecek.

Ama bu benim yapabileceğim bişey değil. Aşka çok inanmıyorum da, gerçekten sevilmediğinizi düşünüyorsanız nasıl sevişebilirsiniz ki?

Bizler onlarla ne kadar ilgileniyoruz peki ?
Ya onlarda aynı şeyleri bizden bekliyorsa?

Ters psikoloji uygulayın kendinize.
Eşinizin böyle düşündüğünü varsayın ve bir şeyler yapın . Mesela eve gelince kocaman sarilin çok özledim deyin.
Sonra deyin ki

Sanki seninle pek ilgilenmez oldum inşallah sevgiye ac birakmiyorumdur seni deyip zarf atın bakalım ne dicek?
Sonra hadi başını dizime yasla seni izlemek istiyorum deyin.

Nasıl mutlu olacak sonra o da size aynı şeyleri yapacak baska zaman.
Bazen beklentilerimizi karsidakine yaşatmak lazım.

eşim de uzak dururdu çok iltifat etmezdi ama ben ne kadar duygusal olarak doyurduysam o da o kadar yakınlaştı bana. öpülmekten nefret ederdi şimdi öpmedin diye tirip atıyor sarılmayı sevmezdi şimdi kendisi gelip hadi sarılma seansı diye dalga geçiyor ama sarılıyor mutlaka. kokun ne güzelmiş parfüm sıkma diyor. onu sıkıştırmadan ısrar ettim nedne öpülmeyi sevmiyorsun dedim alınmaca gücenmece yok sulu öpüyorsun dedi mesela tamam susuz öperim yeter ki öpeyim sana dokunayım dedim aylarca uğraştım oldu. çok uzun sarılınca bunalıyordu ben de 1 dk 2 dk farkettirmeden kolladım sıkıldığını anladığım an öpüp uzaklaştım boşluk bıraktım ona. yatakta tek yatmaya alışmış ilk başlarda yatmak istemiyordu yine sıkmadan ona dokunmadan bir köşeye kıvrıldım hep o olmadan yatağa girmedim. şimdi hadi uyuyalım sen de gel diyor. yani gururu bir kenara bıraktım yapıştım adama ama yapıştığımı çok hissettirmedim. şuan iyiyiz çok memnunum 3 yıllık evliyiz. inşallah ilerde de böyle devam eder.
bu arada etrafımda gördüğüm evliliklerin hepsi böyle. türk aile yapısı böyle bence. eşinizin sizi sevdiğini düşünüyorum ama sevgi gösterme diye bir şeyin aile hayatında varlığını kabullenemiyorlar.

Siz ona aşkım vs deyip sarılıp sırnaşınız tavrı nasıl oluyor ?
Genel anlamda sizi sevmediğine dair bir şey göremedim ben tabi yaşayan sizsiniz ama herkesin sevgisini gösterme biçimi farklı belki hayat şartları iş stresi gibi bazı konular yormuştur eşinizi,sizi sevmese tüm boş vakitlerini sizle geçirmez bana göre yine de sakin kalıp beklemekte fayda var
oda bana sarılır ama bu seferde hep ben adım atmış herşeyi ben yapmış oluyorum .. bende hep adım atmaktan yoruldum için bıraktım..
ben içimde yaşıyorum der bazen bana yahu neyi içinde yaşıyorsun be adam madem içinde yaşayacaktın ne diye evlendin ki senin içini kim bilsin ki senden başka.

Sizi anlıyorum eşim de romantik değil ama sevgisini hareketleriyle belli eder. Hiç mi belli etmiyor ne bileyim koruma kollama yok mu?

Eşim aslan burcu onlar biraz soğuk nevale duruyor dışardan , öyle olabilir mi?
eşimde oglak burcu herşeyi içine atan çok fazla yansıtmayan bir insan. aynen soguk nevale gibi hele ki dışarıda..
koruma kollama derken nasıl yani canm tam anlayamadım

Yerden göğe kadar haklısın!Benim kişiliğim bu diyerek içinden sıyrılamaz,zaten kişiliğin böyle olsa seninle ne sevgili olurdum ne nişanlanırdım ne de evlenirdim demek ki bu kişilik konusu değil özveri konusu.Haline şükret kısmı bana komik geliyor açık konuşmak gerekirse.Bunu aileden birisine anlatsan;kocan dövmüyor,sövmüyor,aldatmıyor daha ne istiyorsun şımarıklık etme deyip gülerler hatta böyle bir adama nasıl kızarsın diye azarlarlar.Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek derler buna.Alkoliği de var,çapkını a var seninki bunları yapmıyor bak beteri var idare et demeye getiriyorlar.Sevgisiz yaşanmaz canım,hele ki o kişi kocandan gelecek olan sevgiyse.İyi düşün!
biliyorum canım yaşanmaz başta ailem olmak üzere dediğin gibi çevre hep böyle düşünüyor bana hep kötüleri örnek veriyorlar.

Eşin sorumluluk sahibi fakat sevgi duygusunu bilmeyen birisi bence. Sinirli demenden de icsel mutsuzlugunu anlayabiliyorum.Büyüdugü ortamda sevgiyi tatmamiş olabilir. Adamin karakterini degistirmek zor bu yaştan sonra.Evliliklerin hazin ve klasik sonu bu malesef birde bu var. ikisi birlesince sen duygu yönünden aç kalmişsin.Haklisin da..Fakat çözümü konusunda çok ümitli degilim. :KK43:
bende ümitli değilim kuzu kuzu kabullenmek sanırım o zamanda nasıl olacak böyle bir ömür bilmiyorum ki

Sanki beni anlatmissiniz tamamen ayni sadece kufur kismi haric benim esim kufurlu konusmaz ama son derece ilgisizdir hic durup dururken öpmez sarilmaz sohbet hic etmez ztn konusmaz gezme tozma beraber bir faaliyet yapma hic yok ztn.işten gelir biraz tv izler ve uyur bende 5 yillik evliyim ve 5 yilim.tamemen boyle gecti degismesi icin.cok.sey yaptim simdi burda anlatsam.sayfalar surer ama vazgecmedim hep ugrastim ama artik bikktim ve ben eşimin artik.degismeyecegini dusunuyrm vazgectim.karakter neuyse oymus ama tabi cok sogudum icimde dediginiz gibi ona karsi kocaman bir bosluk var eve gelmis.gelmemis varmis yokmus varligi hic birsey ifade etmiyor artik benim icin yoklugunu aramiyorum yani. Ben degiseklerini dusunmuyorum ama konuyu takip edecgm bir cok sey denedim ama yinede bir umut belki farkli fikirler cikar:dua: Ponciginannesi Ponciginannesi
canım sizin cocugunuz var mı peki ? neden birlikte birşeyler yapmak istemiyor seninle ?

Bizler onlarla ne kadar ilgileniyoruz peki ?
Ya onlarda aynı şeyleri bizden bekliyorsa?

Ters psikoloji uygulayın kendinize.
Eşinizin böyle düşündüğünü varsayın ve bir şeyler yapın . Mesela eve gelince kocaman sarilin çok özledim deyin.
Sonra deyin ki

Sanki seninle pek ilgilenmez oldum inşallah sevgiye ac birakmiyorumdur seni deyip zarf atın bakalım ne dicek?
Sonra hadi başını dizime yasla seni izlemek istiyorum deyin.

Nasıl mutlu olacak sonra o da size aynı şeyleri yapacak baska zaman.
Bazen beklentilerimizi karsidakine yaşatmak lazım.
ben böyle düşündüm canım çünkü bana hep derdi ki sen sanki çok mu yapıyorsun ? çok mu gösteriyorsun sevgini ? bende belki ben yaparsam oda alışır zamanla hoşuna gider dedim yaptım karsılık gördüm ama yapmadığım zamanlarda yine eskiye döndük hep adım atmak olurmu sence ? herşeyi ilk biz mi yapmalıyız ?

eşimde oglak burcu herşeyi içine atan çok fazla yansıtmayan bir insan. aynen soguk nevale gibi hele ki dışarıda..
koruma kollama derken nasıl yani canm tam anlayamadım

Oğlak burcunu pek bilmem...Yani davranışları az çok anlarsınız ,mesela çok basit bir önek vereyim. Eşim hızlı fren yaptığında hemen kolunu bana uzatır ben öne doğru uçarım genelde çünkü o an hemen beni düşünür.

eşim de uzak dururdu çok iltifat etmezdi ama ben ne kadar duygusal olarak doyurduysam o da o kadar yakınlaştı bana. öpülmekten nefret ederdi şimdi öpmedin diye tirip atıyor sarılmayı sevmezdi şimdi kendisi gelip hadi sarılma seansı diye dalga geçiyor ama sarılıyor mutlaka. kokun ne güzelmiş parfüm sıkma diyor. onu sıkıştırmadan ısrar ettim nedne öpülmeyi sevmiyorsun dedim alınmaca gücenmece yok sulu öpüyorsun dedi mesela tamam susuz öperim yeter ki öpeyim sana dokunayım dedim aylarca uğraştım oldu. çok uzun sarılınca bunalıyordu ben de 1 dk 2 dk farkettirmeden kolladım sıkıldığını anladığım an öpüp uzaklaştım boşluk bıraktım ona. yatakta tek yatmaya alışmış ilk başlarda yatmak istemiyordu yine sıkmadan ona dokunmadan bir köşeye kıvrıldım hep o olmadan yatağa girmedim. şimdi hadi uyuyalım sen de gel diyor. yani gururu bir kenara bıraktım yapıştım adama ama yapıştığımı çok hissettirmedim. şuan iyiyiz çok memnunum 3 yıllık evliyiz. inşallah ilerde de böyle devam eder.
bu arada etrafımda gördüğüm evliliklerin hepsi böyle. türk aile yapısı böyle bence. eşinizin sizi sevdiğini düşünüyorum ama sevgi gösterme diye bir şeyin aile hayatında varlığını kabullenemiyorlar.
yani bende gruru bir kenara bırakıp sizin gibi hep ilk adımı ben atıp ben mi alıştırayım dersiniz herşeye.. işe yarar mı sahi ?

Hayat senin hayatın,dört duvarın içerisinde yaşadıklarını senden başkası bilemez.Aileler elbette ayrılın ya da aa tahammül etme kızım demeyecekler.İyice ölç tart ve eşini karşına alıp bir psikoloğa git.Bunun ilişkiniz için köprüden önceki son çıkış olduğunun da altını çiz.Yukarıda saydığın şeyler başlı başına ayrılık için gerekçedir.Bunu istemiyorsa eğer bu durumun düzelmesi için elini taşın altına kafasını da suyun altına koyacak

yani bende gruru bir kenara bırakıp sizin gibi hep ilk adımı ben atıp ben mi alıştırayım dersiniz herşeye.. işe yarar mı sahi ?
denemeye değer ama bir iki yıl böyle uğraş bence sonra zaten alışkanlık oluyor onun da canı istiyor sevilmek ve bunu hissetmek herkesin en duygusuz insanın bile hoşuna gider. düşünceler avaş yavaş değişiyor. evliliğin çok güzel bence sadece bir sorununuz var onun için de mücadele etmelisin kestirip atmak en kolayı. alttan alttan işle eşini ruhunu düşüncelerini değiştirebilirsin bence.
sohbet ederken aşırı tepkiler verme mutlaka ve mutlaka gününün nasıl geçtiğini sor kısa keser anlatmazsa sen detay sor eşinin işiyle ilgilen, sıkmadan yap bunu tabii. onun sevdiği aktiviteleri yapmaya da çalış çocuk gibi ilgilen ve çirkefleşmeden yine masumca safça onun ilgisinden hoşlandığını, seni sevdiğini hissettirdiğinde çok mutlu olduğunu belirt arada. çok yorgun olursa eşim benle ilgilenemese bile ben mutlaka peşinde dolaşıyorum karşılık beklemiyorum çoğu zaman ama mutlaka sonradan mukafatını görüyorum. bunu eşimi çok sevdiğim için yapıyorum gururu tamamen bir kenara bıraktım beklentiyi en aza indirdim sıkmadım sıkıştırmadım hobi olarak yaptım diyeyim. arada patladığım kısıtladığım da oluyor ama o kadar kusur kadı kızında da olur.
ayrılınca daha mutlu olacağını ve daha iyi birisi bulacağını hayal etme bence hep aklının bi koşesinde olmasın bu.

Bişey dikkatimi çekti, artık erkekleri ne kadar kötü kabul ettiysek yapması gerekeni yapan koca varsa yere göğe sığdıramaz hale geldik...Mesela izin günlerini boş zamanını sizle geçirdiği için övmüşünüz...Gerçekten bu hale mi geldik artık biz kadınlar kötüleri göre göre? Siz zaten onla geçiriyorsunuz elbette ama o sizle zaman geçiriyorsa lütuf...
Sevgiyi bir ihtiyaçtır ve seven kişi bunu gösterir...Evlilikte görevlerimi yapıyorum demek yetmez..Bi erkeğin de sevgiyiie ihtiyacı var ve siz herhalde bunu veriyorsunuz ama kendisinin buna karşılık neden içinden gelmiyor? Açıkça bunu sordunuz mu

Back