• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz eş

Evet, ama kazandığım parayı da harcatmıyordu, çok kızıyordu, elimdeki biriktirdiğimi de alıp araba aldı ama arabayla bi yere götürdüğü yoktu, çocuklar doğunca işte anca zorla oraya buraya. Bana da vermiyor sürmem için
Aslında adam kendini evlenince saklamamış. Ama geçmişi değiştiremeyeceğimize göre nasıl bir hayat yaşamak istiyorsanız ona göre hareket etmelisiniz. Buradaki suçlu kayınvalideniz değil kocanız.

Ya ölmesin kadın tövbe tövbe ben onumu demek istedim sizin bu koca modeli alışmış annesi herşeyi biliyor öyle büyütülmüş yani kendi fikri yok kendi fikri yokki sizin fikirlere kulak versin hala küçük çocuk modunda ekseni o Binlerce yanlış yetişmiş erkek gibi İşte niye kadininda akıllısı diyorum erkek çocuğunu iyi büyüten kadınlar çoğaldıkça bu işler düzelir .Bunlar canavar oğlum paşa oğlum yok amiral oğlum diye buyuyemeyen oğlan olarak kalan grup.Yoksa aile kurup sınırını bilen hem karısını hem annesini üzmeyen adam olmak başka birşey.Oglum mutlu olsun diye düşünen iyi erkek annesi adam yetistirebilen ayrı grup
Benim de oğlum var, inşallah dediğiniz annelerden olurum ben de, çok düşünüyorum, ben böyle şeyler yapmayacam gelinime diyorum, oğlumu da o şekil yetiştirmeye çalışıyorum

Ah be arkadaşım benden sana bir arkadaş tavsiyesi.
Anneye düşkün bir adamla asla ama asla bir hayat geçmez. Cimriliği neyse derim ama. Erkekler için konu anne ise eşde çocukta geri plandadır.
Ben 2. Evliliği aptallık edip 2 yıl önce yaptım ve her anlamda özgürlüğümde elimde olmasına rahmen evlendim.
Nerden bilicektim ki annesine aşık bir adam olduğunu şimdi ise maddi sıkıntıdayız.
Ben 6 aydır annesi ve ablalarıyla görüşmüyorum. Kendimce kafam rahat ama evde kavga bitmiyor annemden özür diliyicen kapısına gidicek bu eve gelecek sen düzelteceksin bu durumu diyip duruyor. 2 kere yaptım onu mutlu etmek ve evdeki kavgalar bitsin diye annesi görüşmek istemedi ve bende artık yeter dedim.
Şimdi ise borçlar bitsin ayrılacağım.
Yani arkadaşım sende kendine yol çiz derim.
Ömrün böyle bir adamla geçmez geçmeyecekde.
Kendinede vicdan yapma derim. Çocukların huzursuz mutsuz bir yuvada olacağına sen kendin yağın kavrulur huzurlu hayat sunarsın çocuklarına nacizhane fikrim tabiki karar yada ne yapacağın senin elinde ama kendini yıpratma derim.
İnan değmiyor olan sana oluyor.
Üzme arkadaşım kendini.
Ben de kayınvalidem ile 4 aydır görüşmüyorum, büyük ihtimalle o da görüşmek istemiyor, yoksa benim de eşim sürekli sıkıştırırdı beni özür dile diye. İlk tartışmalarımızda hep helalleştik barıştık ama bir insan yanlışlarını görüp düzeltmiyorsa bu tartışmanın sonu olmaz. Dediğin gibi görüşmediğim için benim de kafam rahat diyorum ama evde huzur olmayınca sıkıntı

Aynı eve girmeden bazı konularda maalesef anlaşılamıyor insanlar. Sizin bir karar vermeniz lazım. Ya tüm hayatınız bu şekilde geçecek ya da yollarınızı ayıracaksınız. Ben şahsen aile terapisi ile karakterin değişeceğini düşünmüyorum.
Karakter değişmese de biraz çabalamasını görmek isterdim, çünkü evlendiğinden bu yana iyi yönde gelişmeler görüyorum aslında, ama hoşlanmadığım şeyleri yapınca ister istemez soğuyorum yani

Aslında adam kendini evlenince saklamamış. Ama geçmişi değiştiremeyeceğimize göre nasıl bir hayat yaşamak istiyorsanız ona göre hareket etmelisiniz. Buradaki suçlu kayınvalideniz değil kocanız.
Kayınvalide suçsuz diyemem, söyledikleriyle eşimi etkiliyor kesinlikle ve bana çok ağır lafları var

Çocuklar sizin değersizliğinizi ezilmenizi görmeyecek mi hatta ve hatta büyüdüklerine onlarla bir olup sizi hor görmeyecekler mi?

Merhabalar, ben kayınvalidem ile büyük bi tartışma yaptım, artık yaptıklarına daha fazla dayanamadım. Eşim de bu yüzden annemi üzemezsin diyip bana bağırıp çağırdı, ama bana yapılanları ve benim üzülmelerimi görmedi, ya da önemsemedi. Annesine çok düşkündür, yani annesi yanlış yapsada benim yanlış anladığımı düşünür hep. (kayınpederim rahmetli bu arada) Annesi herşeyimize karışır, mesela çocuklara bişey olsa hemen anneme danışalım der. Eşim annesine her gittiğinde bana karşı tavırlı gelir. Ben kayınvalidemin beni kıskandığını düşünüyorum zaten, hep laf sokup duruyor, bağırıp çağırmaya cesaret ediyor. Eltime bunları yapamıyor, çünkü kaynım eşini çok güzel koruyor, benim eşim bunu yapmıyor, belki de beni gerçekten sevmiyor ve kaybetme korkusu yok. 2 tane küçük çocuğum var, çocuklarına karşı iyi bir baba, ama bana karşı annesi yüzünden saygısız davranıyor, benim dediklerimi önemsemiyor, kaç kere konuşmaya çalıştım hiç takmıyor bile. Yani sonuç olarak evliliğimde mutlu değilim. Mutlu olmaya çalışıyorum, iyi yönleri görmeye çalışıyorum, hep bir etkinlik birşeyler yapmaya çalışıyorum ama eşim biraz da cimridir, bi yere gezi bile yapamıyoruz, bişey almak istersem burnumdan getiriyor, herşeyin en ucuzunu arıyorum hep. Boşanmayı çok düşündüm ama çocuklarım ne olacak. Babalarını seviyorlar, ben onları babasız bırakmaya vicdanım el vermez. Bir yuva da kolay kurulmuyor. Ama kendimi yiyip bitiriyorum böyle. Lütfen bana yol gösterin, çocuklarım küçük diye çalışamıyorum da. Bir de bana nankör olduğumu söylüyorlar, biz sana bunları bunları yaptık diyorlar, sen ne yaptın ki diyorlar. Eltimi el üstünde tutuyorlar, eltin sana hep şöyle iyilik yaptı diyip duruyordu kaynanam. Ben de neler neler yaptım, ama Allah rızası için yaptım, ne yapayım, gözlerine mi sokayım yaptıklarımı. Benim hayalimdeki eş böyle değil...
Annen bir gün bu dünyadan göçüp gidecek ve benden başka kimsen kalmayacak, o zaman yüzüme nasıl bakacaksın, dediniz mi, bu da işe yaramıyorsa ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gideceksiniz, maalesef başka çare yok

Karakter değişmese de biraz çabalamasını görmek isterdim, çünkü evlendiğinden bu yana iyi yönde gelişmeler görüyorum aslında, ama hoşlanmadığım şeyleri yapınca ister istemez soğuyorum yani
Eğer size değer veriyorsa çabalar aksi halde değer vermiyordur bu kadar net. Ki bunca zaman çok şeyler çektiğinizi ve eşinizin size destek olmadığını annesinden yana olduğunu söylüyorsunuz. Değer veren biri mutlaka orta yolu bulurdu.

Ben de kayınvalidem ile 4 aydır görüşmüyorum, büyük ihtimalle o da görüşmek istemiyor, yoksa benim de eşim sürekli sıkıştırırdı beni özür dile diye. İlk tartışmalarımızda hep helalleştik barıştık ama bir insan yanlışlarını görüp düzeltmiyorsa bu tartışmanın sonu olmaz. Dediğin gibi görüşmediğim için benim de kafam rahat diyorum ama evde huzur olmayınca sıkıntı
Bende kayınvalide oldum ama asla bu şekilde oğlumada gelinimede davranmam onların hayat nasıl yaşarlarsa yaşasınlar.
Ama işte biz yeni nesil eski nesillere hayat zor
Bide ataerkil bi eşin varsa hayat daha da zor.
Bizler böyle kayınvalide olmayalım arkadaşlar.

Annen bir gün bu dünyadan göçüp gidecek ve benden başka kimsen kalmayacak, o zaman yüzüme nasıl bakacaksın, dediniz mi, bu da işe yaramıyorsa ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gideceksiniz, maalesef başka çare yok
Maalesef etrafımdaki örnekler hep aynı, anne ölünce eşine hak vermeler başlıyor, ama iş işten geçiyor

Back
X