• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin beni hiç yerine koyması tüketti beni..

canım bu konuyu okurken çok ama çok sinirlendim...hem sana hem de çevrendeki herşeye herkese.. 1.si sen herşeyi bile bile gidip evlenmişsin gözün kapalı pembe hayallerin peşinden gitmişsin sorunlar bu yüzden başlamış zaten.. neyse hadi sen seviyordun aşıktın mantıklı düşünemedin diyelim peki baban??? o neden geri çekildi de seni engellemedi...bunlar artık geçmişte kalan ve asla düzeltilemeyecek sorunlar...

ben bir okulda psikolojik danşman olarak çalışıyorum... üvey oğlunun yaşında 100lerce öğrencim var..ve ben sana onların durumunu anlatsam seninki yanlarında melek gibi kalırlar.. bu çocuklar kendi öz anne babalarını bile nasıl üzüyorlar anlatamam.. istemedikleri herşeyi yapıyorlar asla sözlerini tutumuyorlar vs. vs.. ve onlarda kendi öz çocuklarına verdikleri emeklerin boşa gidişini karşımda ağlayarak anlatıyorlar.. bence ergenlik dönemindeki çoğu çocukta böyle şeylerin olması doğal.. bak zaten yaşı epey büyümüş yakında sizin evinizden gider.. bu kadar emek verdiğin evliliğini biraz daha sabret ve kurtarmaya çalış..bence o çocukla konuşman asla bi işe yaramayacak deneme bile.. sadece biraz daha sabret.. sende emeklerinin boşa gitmesinin hayal kırıklığı var ama insanlara yaptığın yardımıları düşünme.. benim annem de çok iyidir melek gibi.. ama kimse ona onun davrandığı gibi davranmaz.. o da yıllarca bu hayal kırıklığıile yaşaya yaşaya kendini hasta etti..tuvalet konusunda eşin demiş ya GÖRME diye sende görme o zaman..sorarsa da görmedim dersin.. sen eşinle bişeyler yapamıyorsan hafta sonu kendi bebeğinle çık yap kendine zaman ayır.. eğer hayatın bizi yönetmesini beklersek asla mutlu olamayız.. akıl ve irade sahibi insanlar olarak hayatı bizim yönetmemiz gerek.. lütfen üzerindeki tükenmişliği at kendini üzmeyi bırak.. herkesin hayatı mükemmel değil. herkesin başında kaldırabileceği kadar sıkıntı var.. ama önemli olan onlarla yaşayabilmek..eşin de anladığım kadarı ileoğluna yaşşattığı parçalanmış aile hissini çok taviz vererek güya fedakarlık yaparak seni ezerek gidermeye çalışıyor ama sen kendini geri çek derim. ilgilenme hiç bişeyi de yüzlerine vurma.. hııı de geç..allahım sana bol sabır ve hayatını kurtarmak için irade verin inş..

biraz uzun oldu ama umarım okursun

eşinin küçük oğlunu daha 3 yaşındaki küçük bebeği hiçe sayıyor ki etrafımdakiler kendi çocukları olmadığı halde eğer küçük bir bebekle şakalaşırsa sert bir şekilde büyük olanı azarlıyor ki annesi babası çocuk bu sen büyüksün diyeve canı yanan büyüğü küçüğü farketmiyor küçük küçüktür diyor ebeveyn bile siz ergenlikten bahsediyorsunuz burda asıl problem çocuktan ziyade eş ve bu küçük çocuğun gelecekte pısırık kendine güveni olmayan biri olarak büyüyecek olması çünkü üvey abiden gördüğü muamele yetmez gibi birde babası da onu sevmeyip birşey olduğunda abisini tutması hep önünde engel teşkil edecek ve daha 3 yaşında böyle davranan baba biraz daha büyüsün tokatı abisi yüzünden şaplatınca kendinize gelirsiniz hanımefendi

ne diyeceğimi bilemedim gerçekten ama çocuğun annesine fena takıldım. siz mükemmel bir insansınız evet ama ne olursa olsun bir anne çocuğunu neden üvey annenin evinde bırakır ki bunu gerçekten anlayamıyorum.tamamen planlı bir iş bu.amaç kimsenin mutlu olmaması, evde huzurun kalmaması.sizin çekip gitmeniz.
Cnm bence biraz uzaklaş o ortamdan.biraz ailenin yanına git.bir arkadaşında dediği gibi gitmeden eşinle açıkça konuş.biraz nefes almam grekiyor,iyi değilim de.:25:
Hiç kimse senden, senin sağlığından daha önemli değil. unutma ki senin de bir evladın var. ve sen sağlığından olunca, psikolojin bozulunca kimse senin çocuğuna senin baktığın gibi bakmayacak.evladın için kendine gel.:20:
Ayrıca herkes hata yapar evet aileni dinlememişsin ama yaşamayınca da anlamıyor işte insanoğlu.yaşayarak öğreniyorsun.O zamanlar KK'yı bilmiş olsaydın ve buradakler sana sakın yapma deselerdi sen yine evlenecektin yani.Bunun için kendini suçlama:34:

eşinin küçük oğlunu daha 3 yaşındaki küçük bebeği hiçe sayıyor ki etrafımdakiler kendi çocukları olmadığı halde eğer küçük bir bebekle şakalaşırsa sert bir şekilde büyük olanı azarlıyor ki annesi babası çocuk bu sen büyüksün diyeve canı yanan büyüğü küçüğü farketmiyor küçük küçüktür diyor ebeveyn bile siz ergenlikten bahsediyorsunuz burda asıl problem çocuktan ziyade eş ve bu küçük çocuğun gelecekte pısırık kendine güveni olmayan biri olarak büyüyecek olması çünkü üvey abiden gördüğü muamele yetmez gibi birde babası da onu sevmeyip birşey olduğunda abisini tutması hep önünde engel teşkil edecek ve daha 3 yaşında böyle davranan baba biraz daha büyüsün tokatı abisi yüzünden şaplatınca kendinize gelirsiniz hanımefendi

ben gayet kendimdeyim ama sizin uslubunuzu biraz yumuşatmanız için ne olması gerekir merak ediyorum....arkadaşın konusunu sabote etmemek için sizin yazdıklarınıza bir daha cevap vermiycem bilesiniz....

yorum yapması şu anda bize cok kolay gelıyor ancak yasayan bılır.sabret derız zaten yeterı kadar sabretmıssın yalnız 14 yasında bır cocuk hatta bır genc adayı babanın fazla yüz vermesi öz annenin onu arada gormesı ona kıyafet alıp canım cıcımlerle tekrar sıze yollaması ve sızın geregınden fazla ona onem gostermenız kendı öz evladınızdan ayırmamanızı kullanarak nasıl olsa ben kotu bırsey yapsamda yanımdalar ıyı bırseyler yapsamda yanımdalar dıye dusunuyor.sizin ona verdıgınız degerı ancak yırmılı yaslarda anlar olan bu donem içinde size olur fazlasıyla duygu yıpranması yasarsınız mantıklı dusunemezsınız ve artık bedenınızde buna müsade etmez.

size tavsıyem yapmanız gerekenı yapıyorsunuz egerkı esınızde cocugun kendı pıslıgını bıle gorme dıyorsa o zaman sızde gormeyın temızlemeyın.siz o evde bır temızlıkcı degılsınız yada bır hızmetcı degılsınız siz o aılenın bir bireyısınız hatta sız olmasanız o yuvada olmaz.asla kendınızı degersız hıssetmeyın sızınde var evladınız ona vakit harcayın onunla gezın alısverıs yapın.

Tskkr ederim yorumlariniz icin..
icinden cikilacak bi mesele degil biliyorum.
" Ya bu deveyi gudeceksin yada bu diyardan gideceksin " bunu anladim
Nacizene tavsiyem konu basligim degismis ama 1 defa degil 1000 defa dusunsun boyle evlilik yapacak olanlar.
Cunku siz kanatli bir melekte olsaniz karsinizdakiler sadece kanadinizi kirip elinize veriyor.
Sonra elinizdeki tuylerine kadar yolunmus kanatlarinizla baba evine donuyrsunuz.
Esimle konusmak istedigimi soyledim az once, donme kararimi bildirip, donecegim ailemin yanina.
Uvey evlat muamelesi yapmadim ama uvey es muamelesi gordum cok yazik..
Tskkr ederim sizlerede..
Konum kaldirilabilir cunku okuyup okuyup bunlari nasil yasadim diye agliyorum..

hakkınızda en hayırlısı olsun inş. çocuğunuzla size mutlu bir gelecek diyorum geçmişinizi düşünüp kendinizi sakın paralamayın gelceğinize odaklanın herşey gönlünüzce olsun

Dün gece yatarken sizin için dua ettim. çok üzüldüm çünkü.
Bence en doğru kararı vermişsiniz.
Siz elinizden geleni yaptınız. İçiniz rahat olsun.
Bazen insan ben buna nasıl katlanmışım diyebiliyor zaman geçtikten sonra. önemli olan gerçekleri şimdi görüyor olmanız.
Allah yardımcınız olsun. Ve daha fazla sizi yıpratmalarına izin vermeyin.

rabbim yardımcın olsun,nasıl üzüldüm yaşadıklarına en çok da (yanlış okumadıysam eğer)küçücük çocuğu
koltuğa oturtup ceza vermesine.kalbim agrıdı inanki,ama keser döner sap döner gün gelir hesap döner
o da yaptığı haksızlığın cezasını bir gün çekecektir.aslında bilmeden en büyük kötülüğü yapıyor büyük evladına.
bu kadar çok şımartarak.rabbim sana sabır,kocana da aklının başına gelip ben ne yapıyorum demeyi nasip etsin.

gerçekten Allah yar ve yardımcın olsun senin anlattıklarını okurken annemin evlendikten sonra geçirdiği o çileli koca ilk 10 yıl canlandı gözümde, benim annemde senin bu yaşadıklarının aynısını yaşamış hemde aynısını, ama benim anneme çektiren el kadar 14 yaşında bir çocuk değil kayınanasıymış, annem bana hamileyken bile aynı o çocuğun yaptığı terbiyesizlikleri yapıp annemi canından bezdirmiş, babamda hiç ses çıkarmaz annesini kollarmış bilip gördüğü halde, annem bana hamileyken karnı burnunda kadın artık gurbet elde olanlara dayanamamış ve çıldırmış ben bu evi terkedicem istemiyorum sizi diye kıyameti koparmış toplamış pılını pırtını 3 elbise aldım dışarı çıktım diyor, o sırada babam gelmiş eve ne oluyor diye sorunca annem de olanı biteni anlatmış, annesinin sözünden çıkmayan babam bir anda nasıl olduysa anneme destek verip o an mersine göç etmişler, ama diğer tarafta kıyamet kopuyor tabi annem hamile karnı burnunda doğum yaptı yapacak nerdeyse, neyse mersine gelmişler göç etmişler ortada planlı ne bir ev var ne hiç birşey, babamın bir arkadaşlarının evine yerleşmişler, babamın arkadaşının hanımıda hamileymiş, o da neydeyse 1 aya doğum yapacak durumdaymış, sonra annem beni dünyaya getirmiş, babam daha fazla arkadaşına yük olmamak için ayrı eve çıkmışlar, ama babam bir gün için anneme dönüpte isyan etmemiş niye böyle yaptın diye, sonrada İstanbula göçmüşler, Şimdi istanbulda yaşıyoruz ama babanem aynı hala tavırları falan herşeyi aynı bu gün bile. kendi taaa nerde hala telefonda bile lafını mutlaka sokar anneme yoksa rahat etmez, Ama gerçekten çok üzüldüm gerçekten dualarım seninle.. umarıım senin eşinde biraz merhamete gelip sana yönelir.Sende hep dua et Allah yalvar eşinin merhamete gelmesi için.

Tskkr ederim yorumlariniz icin..
icinden cikilacak bi mesele degil biliyorum.
" Ya bu deveyi gudeceksin yada bu diyardan gideceksin " bunu anladim
Nacizene tavsiyem konu basligim degismis ama 1 defa degil 1000 defa dusunsun boyle evlilik yapacak olanlar.
Cunku siz kanatli bir melekte olsaniz karsinizdakiler sadece kanadinizi kirip elinize veriyor.
Sonra elinizdeki tuylerine kadar yolunmus kanatlarinizla baba evine donuyrsunuz.
Esimle konusmak istedigimi soyledim az once, donme kararimi bildirip, donecegim ailemin yanina.
Uvey evlat muamelesi yapmadim ama uvey es muamelesi gordum cok yazik..
Tskkr ederim sizlerede..
Konum kaldirilabilir cunku okuyup okuyup bunlari nasil yasadim diye agliyorum..

sevgili jara,

yazdiklarini büyük bi merak ve üzüntüyle okudum...Inan gözlerim doldu...Allah yardimcin olsun gercekten zor bir durum ama iyi sabretmissin...6 yil az bir zaman degil..Ayni olayi ablamda gördüm sonuc ne biliyormusun oglan söz dinlemez, ise yaramaz kendini begenmis egoist bi yaratik olup kaldi..O kadar ablam kahrini cekti 20´li yaslarda annesinin yanina döndü oglan..Ablaminda esinden 1 cocugu olmustu..Adam istememesine ragmen...Adam ne ogluyla ilgilenir oldu nede kücük kiziyla...Ablama gelince suan 33 yasinda sanirsin 50 yasinda..bitti cöktü bütün hayatini belki birgün düzelir diye esine adadi oglani hic üvey saymadi..kendi kizida 5 yasina girecek oda resmen sinir hastasi olmus..tabiki bu olumsuzluklar cocuga yansiyor..suan ablam eski ablam degil rúhsuz gibi, sürekli sinirli, hep yorgun, hep bir kosusturmaca icinde kuyrugunu yakalamaya calisan kedi misali..evlilikler bitirilmek amaciyla yapilmiyor elbet ama insan ne kadar sabretsede huylu huyundan gecermi???

Umarim konun kaldirilmaz..

En kisa zamanda iyi haberlerini almak isterim...Allah a emanet olun oglunda sende...

Senin icin dua edicem, en kisa zamanda selamete erersin insaallah..

o cocugun annesine gicik oldum ve ayrica cocugada, tamam belki 14 yasinda ergenlik cagi ama bu kadarda olmaz ki klozetin etrafina buyuk idrar yapmasini gerektirmez sizi ne yerine koyuyor ??? o yasta bir cocugun pisligini temizlettirmesi ne demek oluyor ??? sizi assagiliyor !!! o kadar iyi davranmaniza karsilik bunu yapmasi o cocugun psikolojisinde bir sorun oldugunu gosteriyor ... annesi her ne kadar doldursada size karsi o cocugu ...... ve ayrica size onerim oturup hem o cocukla konusun hemde esinizle elinizde bi cep telefonu varsa tuvaletten cikar cikmaz video cekin esinizede gosterin , esiniz cok simartmis onu sizde onu kendi evladiniz gibi sahiplenmissiniz, siz kole degilsiniz hizmetcide degilsiniz 3 yasindaki cocugunuzu dusunun size bsey olsa mazallah kim bakar ona !!! muhattap olmayin o cocukla kendi haline birakin
size bir sorum olacak o cocuk sizin cocugunuza karsi nasil bi davranis icerisinde kiskanclik, vurma, bagirma .... gibi hareketleri var mi ???

o cocugun annesine gicik oldum ve ayrica cocugada, tamam belki 14 yasinda ergenlik cagi ama bu kadarda olmaz ki klozetin etrafina buyuk idrar yapmasini gerektirmez sizi ne yerine koyuyor ??? o yasta bir cocugun pisligini temizlettirmesi ne demek oluyor ??? sizi assagiliyor !!! o kadar iyi davranmaniza karsilik bunu yapmasi o cocugun psikolojisinde bir sorun oldugunu gosteriyor ... annesi her ne kadar doldursada size karsi o cocugu ...... ve ayrica size onerim oturup hem o cocukla konusun hemde esinizle elinizde bi cep telefonu varsa tuvaletten cikar cikmaz video cekin esinizede gosterin , esiniz cok simartmis onu sizde onu kendi evladiniz gibi sahiplenmissiniz, siz kole degilsiniz hizmetcide degilsiniz 3 yasindaki cocugunuzu dusunun size bsey olsa mazallah kim bakar ona !!! muhattap olmayin o cocukla kendi haline birakin
size bir sorum olacak o cocuk sizin cocugunuza karsi nasil bi davranis icerisinde kiskanclik, vurma, bagirma .... gibi hareketleri var mi ???

Ben asla cocuklara vurmam asla oncelikle bunu belirterek sorunuza cevap verirsem daha aciklayici olur
Ben yanimda vurdugunu gormedim fakat koseye skistirmis isaret parmagiyla tehdit ederken gordum
Bi sure sonra oglumun oyun gurubu ogretmeni beni cagirdi ve oglumun arkadaslarina vurdugunu ittigini soyledi
Tv yada oyundan falanmi goruyor dedi kesinlikle olamaz izlemiyordu baby tv harici
Sonra kadin abisiyle vururlarmi diyince anladim cunku oyun seklinde degil direk tokat atiyordu
Bunu babasida bildigi halde buyuk ogluna sey dedi boks yaparak oynamayin
Kisacasi oda oluyor sanirim
Kucuge bisey alsam karsima dikilir neden aldin bunu der oysa kendine kat kat ustunleri alinir
Ne amacla aldin ozel bigunmu
Ama disardan izlenip olarak kiskanan degil kardesi umrunda bile olmayan bi cocuk
2kopegi var bi gun sey dedi yuzume karsi
Onlari bile "kardesini kastederek " bundan daha cok seviyorum dedi
Bende soyledigin cok ayip diyip babasina ilettim
Ben oyle demedim kopeklerim cok sevimli dedim dedi
Olay kapandi
Misacasi kardese tavir bu

Jara canim cocuklara vuruyorsun diye bir cumle kurmadim, o cocugun senin cocuguna vuruyormu diye sordum ...
Ogretmeni seni cagirip oglunuz okulda diger cocuklara vurup iteliyor diyorsa demek ki surekli yaptigi bir hareket
Ve benim aklima su geliyor hani demissin ya o cocugun cocugunu koseye sykystirip parmagiyla tehdit ettigini
Direk tokat atmasi normal degil hem cocuklara vurma kavga gibi oyunlar izlettirmek ve vurmak bir oyun degil
Oglun kendini savundugu icin vuruyordur diger cocuklara dusunsene bir cocuga vurursan oyun oynuyormus gibi oda sana vurur
Oglunu o cocuktan uzak tut psikolojisi bozulur onun yaninda buyumesi cocugunu etkiler ve bir daha tokat atarsa uyar onu
Ve lutfen yaptigi her yanlis hareketi cep telefonuna kayit et
Benimde cocugum var 16 aylik yemin ederim 14 yasinda bir cocuk kalksin tokat atsin gozumun onunde cocuguma .... bende ona atarim cocuk felan demem o yasta bacak kadar cocuga vurulmamasi gerektigini biliyordur

Son düzenleme:
Belki benim çok merhametsiz olduğumu düşüneceksiniz ama; 9 aylık bir kızım var değil 14 yaşında eş..k kadar çocuk, daha küçüğü bile olsa, o minicik çocuktan daha kuvvetli olduğunu ve ona vurmaması gerektiğini bilir diye düşünüyorum. Benim yavruma merhamet etmeyene ben asla etmem, edemem!!! Annesinin merhamet etmediği ( bir insan evladına iyiyi güzeli öğretmiyorsa ona zerre merhamet etmiyor demektir) bir çocuğa ben elbette merhamet etmeye çalışırım ama kendi evladımın önüne hiç bir insan evladı geçemez bunu bilir bunu söylerim.

Konu sahibi güzel arkadaşım; seni geçtim de canımsın şu minik evladın için vermen gereken tepkileri nolursun ver.

Allah hakkında hayırlısını versin inşallah.

bu kadar sabırlısın yani...bırak kendi annesi sahiplensin baksın çocuğuna! neden kendini bu kadar harap ediyorsun lütfen kimsenin seni üzmesine izin verme

canım benım cok üzüldüm ınan kendımı senın yerıne koydum bır an benım de sözlum var hıc evlenmemıs ama gayrı mesru bıtane oglu var 11 yasında bızde evlılık dusunuyoruz ama yazdıklarını okuyunca cok korktum acıkcası sözlum benı cok sevıyor ustume dusuyor ama aynı evde yanı evlıyken durum ne olur bılmıorum zor durumdayım sevıyorum da ayrılamıyorum oda ustume cok dusuyorr.. tecrubenız var benı anlıcagınızı umuyorum .. k. bakmayın sızınde basınızı sısrdımm hep dusune dusune sacım beyazladı ben ne yapıyorum ? nereye gıdıyorum ? kım ıcın herseyı karsıma alıyorum ?? bunları sormaktan yoruldum artık :(

evlilik çok iyi düşünülmesigereken bi konu resmen hayatınızın dönümnoktası oluyor bu yüzden duygulardan çok mantığın kullanılması gereken bi durum ve birazda şans işi helede bi taraf çocukluysa....durum gerçekten istenmeyen boyutlara taşına biliyor

canım benım cok üzüldüm ınan kendımı senın yerıne koydum bır an benım de sözlum var hıc evlenmemıs ama gayrı mesru bıtane oglu var 11 yasında bızde evlılık dusunuyoruz ama yazdıklarını okuyunca cok korktum acıkcası sözlum benı cok sevıyor ustume dusuyor ama aynı evde yanı evlıyken durum ne olur bılmıorum zor durumdayım sevıyorum da ayrılamıyorum oda ustume cok dusuyorr.. tecrubenız var benı anlıcagınızı umuyorum .. k. bakmayın sızınde basınızı sısrdımm hep dusune dusune sacım beyazladı ben ne yapıyorum ? nereye gıdıyorum ? kım ıcın herseyı karsıma alıyorum ?? bunları sormaktan yoruldum artık :(

Benim durumumda ayni ama ben o cumleyi kullanmak istemedim gayri mesru.
Bak ben cok guzel bi genc kizdim arabam ehliyetim iyi bi isim beni skmayan bi ailem vardi , esimide seviyordum cok anlayisli, sevecen, bi dedigimi iki etmeyen biriydi( nisanlilik donemi)
Ama evlendikten sonra ogrendim yalanlarida gercekleride...
Simdi eskisi gibi degilim bi kere hic muamelesi goregore kendini hic gibi gormeye basliyosun..
Askin buyuk olabilir ama cocuguyla senin arandaki her olayda cocugunun tarafinda olacak bi esin olacak, sen esini sevdigin icin daha bi kirilacaksin
Oysa ben bununda biyolojik hisler olduguna inaniyorum sucluysa bile otomatikmen cocugunu koruyor cunku sen gercek anne degilsin gercek annesi olsan elbette korumaz,
Bence arkana bakmadan terk et icindeki durumu, inan biz bayanlar cok saf duygular tasiyarak evleniyoruz ama erkekler A,B plani hazir evleniyor.
Sen evlenip cocuk sahibi olunca diger cocuguna dahada duskun olacak cunku dahada ona ezik hissedecek kendini.
Onun yaninda senin bebeginle ilgilenemeyecek vs vs vs
Kisacasi fatura hep sana kesilecek. ben sana sakin sakin sakin diyorum.
Omur boyu bekar kal, ama boyle evlilik yapma.

ne saçma birşey,annesi niye almıyor yanına çocuğunu...ne kadar anne olduğu burdan belli zaten...çok sinir oldum kadına...ilk aklıma gelen şey eve kamera taktırmak oldu...eşinin sana inanmadığı yerlerde açıp izletirsin...sen de kötü üvey anne ol canım ya...evliya değilsin ki ölümüne sabredesin...o çocuk sana kötü davranıyorsa sen de kötü davran,ilgilenme bile...mecburmusun...yazık sana da bebeğine de...

sadece ilk sayfayı okudum.
bu yorumun şaka olmasını umuyorum.

çok üzüldüm....sizi resme dadı gibi kullanıyorlar her ikiside...bacak kadar çoçuğun terbiyesizliğine bakın ....tam dayaklık...siz elinizden geleni yapın.....onlar bunları hiç olarak görsünler....ne yapsanız nafile bence...genellikle yurt dışında yaşıyanların çoğu böyle yapıyor...nereye kadar dayanacaksınız...siz hasta olunca yüzünüze dahi bakmazlar..doğru ailenin yanına gönderirler......eğerki yürümüyorsa kendinizide sevdireceğim diye harap etmeyin...

Back