- 11 Ağustos 2011
- 5.846
- 3.395
- 373
canım bu konuyu okurken çok ama çok sinirlendim...hem sana hem de çevrendeki herşeye herkese.. 1.si sen herşeyi bile bile gidip evlenmişsin gözün kapalı pembe hayallerin peşinden gitmişsin sorunlar bu yüzden başlamış zaten.. neyse hadi sen seviyordun aşıktın mantıklı düşünemedin diyelim peki baban??? o neden geri çekildi de seni engellemedi...bunlar artık geçmişte kalan ve asla düzeltilemeyecek sorunlar...
ben bir okulda psikolojik danşman olarak çalışıyorum... üvey oğlunun yaşında 100lerce öğrencim var..ve ben sana onların durumunu anlatsam seninki yanlarında melek gibi kalırlar.. bu çocuklar kendi öz anne babalarını bile nasıl üzüyorlar anlatamam.. istemedikleri herşeyi yapıyorlar asla sözlerini tutumuyorlar vs. vs.. ve onlarda kendi öz çocuklarına verdikleri emeklerin boşa gidişini karşımda ağlayarak anlatıyorlar.. bence ergenlik dönemindeki çoğu çocukta böyle şeylerin olması doğal.. bak zaten yaşı epey büyümüş yakında sizin evinizden gider.. bu kadar emek verdiğin evliliğini biraz daha sabret ve kurtarmaya çalış..bence o çocukla konuşman asla bi işe yaramayacak deneme bile.. sadece biraz daha sabret.. sende emeklerinin boşa gitmesinin hayal kırıklığı var ama insanlara yaptığın yardımıları düşünme.. benim annem de çok iyidir melek gibi.. ama kimse ona onun davrandığı gibi davranmaz.. o da yıllarca bu hayal kırıklığıile yaşaya yaşaya kendini hasta etti..tuvalet konusunda eşin demiş ya GÖRME diye sende görme o zaman..sorarsa da görmedim dersin.. sen eşinle bişeyler yapamıyorsan hafta sonu kendi bebeğinle çık yap kendine zaman ayır.. eğer hayatın bizi yönetmesini beklersek asla mutlu olamayız.. akıl ve irade sahibi insanlar olarak hayatı bizim yönetmemiz gerek.. lütfen üzerindeki tükenmişliği at kendini üzmeyi bırak.. herkesin hayatı mükemmel değil. herkesin başında kaldırabileceği kadar sıkıntı var.. ama önemli olan onlarla yaşayabilmek..eşin de anladığım kadarı ileoğluna yaşşattığı parçalanmış aile hissini çok taviz vererek güya fedakarlık yaparak seni ezerek gidermeye çalışıyor ama sen kendini geri çek derim. ilgilenme hiç bişeyi de yüzlerine vurma.. hııı de geç..allahım sana bol sabır ve hayatını kurtarmak için irade verin inş..
biraz uzun oldu ama umarım okursun
eşinin küçük oğlunu daha 3 yaşındaki küçük bebeği hiçe sayıyor ki etrafımdakiler kendi çocukları olmadığı halde eğer küçük bir bebekle şakalaşırsa sert bir şekilde büyük olanı azarlıyor ki annesi babası çocuk bu sen büyüksün diyeve canı yanan büyüğü küçüğü farketmiyor küçük küçüktür diyor ebeveyn bile siz ergenlikten bahsediyorsunuz burda asıl problem çocuktan ziyade eş ve bu küçük çocuğun gelecekte pısırık kendine güveni olmayan biri olarak büyüyecek olması çünkü üvey abiden gördüğü muamele yetmez gibi birde babası da onu sevmeyip birşey olduğunda abisini tutması hep önünde engel teşkil edecek ve daha 3 yaşında böyle davranan baba biraz daha büyüsün tokatı abisi yüzünden şaplatınca kendinize gelirsiniz hanımefendi