- 9 Şubat 2010
- 18.814
- En iyi cevaplar
- 1
- 42.823
- 1.123
Akıllı adam kesinlikleHayır kesinlikle beni kısıtlamaz o konuda hakkını yiyemem de ben kendimi kısıtlanmış gibi hissediyorum. Adamın kafası bu şekilde çalışıyor maalesef. Her ay kenara attığım altınlarım var çok bir meblağ tutmaz ama onu bile alıp bana arsa tarla almak istiyor. Valla zarar edersin böyle beni dinle diye beni bile tarla almaya ikna etme çabalarında :)
Mantıklı yatırımlar ve girişimlerde bulunduğu için ben de kızamadım.İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Sonra bu tarlaya kepçe soktu 1 hafta sürer dedikleri iş bugün 11. gün ve hala bitmedi. Zeytin fidanları sipariş verildi vs derken çok çok masraflı bir yatırıma dönüştü. Bu esnada geçen hafta buraya yakın bir yerden 35 dönüm bir tarla daha almış ve ona da zeytin dikmeyi planlıyor. Ve bundan da daha yeni haberim oldu.
Açıkçası maddi sıkıntımız yok ama ben yeni yatırım vs istemiyorum. Hem elimizde avucumuzda ne varsa bu tarlalara döküyoruz. Bu harcamalar için kredi çekmesi gerekecek ve ben borç istemiyorum. 41 yaşındayım ve bu yaştan sonra kredi borçları ile uğraşmak istemiyorum. Bir de haftasonu ya Cumartesi ya da Pazarı bu işe ayırıyor. Görüşmeler yapıyor vs. Ailece geçireceğimiz vakitten çalıyor gibi hissediyorum. Kaldı ki tüm bunlar için benden onay almadı ki razı olayım. Eşimse çocuklar için güzel yatırımlar bunlar ileride çok rahat edecekler diyor.
Bu arada eşim mühendis ben öğretmenim. Yani tarımla toprakla ne işimiz ne tecrübemiz var. Siz olsanız nasıl davranırdınız?
Eşin daha önce sana söylemiş yorumsuz kalmışsın,belki bu yüzden artık söylemiyordur?İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Sonra bu tarlaya kepçe soktu 1 hafta sürer dedikleri iş bugün 11. gün ve hala bitmedi. Zeytin fidanları sipariş verildi vs derken çok çok masraflı bir yatırıma dönüştü. Bu esnada geçen hafta buraya yakın bir yerden 35 dönüm bir tarla daha almış ve ona da zeytin dikmeyi planlıyor. Ve bundan da daha yeni haberim oldu.
Açıkçası maddi sıkıntımız yok ama ben yeni yatırım vs istemiyorum. Hem elimizde avucumuzda ne varsa bu tarlalara döküyoruz. Bu harcamalar için kredi çekmesi gerekecek ve ben borç istemiyorum. 41 yaşındayım ve bu yaştan sonra kredi borçları ile uğraşmak istemiyorum. Bir de haftasonu ya Cumartesi ya da Pazarı bu işe ayırıyor. Görüşmeler yapıyor vs. Ailece geçireceğimiz vakitten çalıyor gibi hissediyorum. Kaldı ki tüm bunlar için benden onay almadı ki razı olayım. Eşimse çocuklar için güzel yatırımlar bunlar ileride çok rahat edecekler diyor.
Bu arada eşim mühendis ben öğretmenim. Yani tarımla toprakla ne işimiz ne tecrübemiz var. Siz olsanız nasıl davranırdınız?
Ben sizin yerinizde olsam mutlu olurdum, ne güzel hem çocuklar içinde çok güzel bir yatırım.İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Yatırım iyi de gelecek kaygısıyla gününü kaybedenlere acıyorum.Hele çocuklar için bırakılan mirasa Allah razı olsun diyen duymadım. Genelde kardeşlerin arasını açıyor.İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
katıldığım yerler var. avrupa ulkelerinde insanlar evlerini piyasanin bir tık altina satiyorlarmis. yani evin ederi 300.000 euroysa evi 220.000 euroya satiyorsun. sen ölene kadar ev senin, öldükten sonra sana bu parayi odeyen kisi aliyor. sen de ömrünün son demlerinde eline gecen bu toplu parayla ister ulke ulke geziyorsun, ister hayallerini gerceklestiriyorsun :))Yatırım iyi de gelecek kaygısıyla gününü kaybedenlere acıyorum.Hele çocuklar için bırakılan mirasa Allah razı olsun diyen duymadım. Genelde kardeşlerin arasını açıyor.
Ben çocuklara her zaman diyorum,okumanız için elimden geleni yaparım,benden para,ev,araba mirası beklemeyin,çalışın kendiniz kazanın diyorum.Bize bırakan olmadı,çok şükür her şeyimiz var,kendi kazancın daha kıymetli,kimseye minnet duymuyorsun en azından.
Diğer burçlar borçlu olmayı çok sever çünküBen akrep burcuyum borçu harcı hiç sevmem
Gerçekten yakın gelecekte bizi nelerin beklediğinden haberiniz yok mu?Yani tarımla toprakla ne işimiz ne tecrübemiz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?