İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Sonra bu tarlaya kepçe soktu 1 hafta sürer dedikleri iş bugün 11. gün ve hala bitmedi. Zeytin fidanları sipariş verildi vs derken çok çok masraflı bir yatırıma dönüştü. Bu esnada geçen hafta buraya yakın bir yerden 35 dönüm bir tarla daha almış ve ona da zeytin dikmeyi planlıyor. Ve bundan da daha yeni haberim oldu.
Açıkçası maddi sıkıntımız yok ama ben yeni yatırım vs istemiyorum. Hem elimizde avucumuzda ne varsa bu tarlalara döküyoruz. Bu harcamalar için kredi çekmesi gerekecek ve ben borç istemiyorum. 41 yaşındayım ve bu yaştan sonra kredi borçları ile uğraşmak istemiyorum. Bir de haftasonu ya Cumartesi ya da Pazarı bu işe ayırıyor. Görüşmeler yapıyor vs. Ailece geçireceğimiz vakitten çalıyor gibi hissediyorum. Kaldı ki tüm bunlar için benden onay almadı ki razı olayım. Eşimse çocuklar için güzel yatırımlar bunlar ileride çok rahat edecekler diyor.
Bu arada eşim mühendis ben öğretmenim. Yani tarımla toprakla ne işimiz ne tecrübemiz var. Siz olsanız nasıl davranırdınız?
Bu donemde arsa almak ve cocuklara yatirim yapmak cok mantikli bizde cocuklarimizin gelecegi icin ayni dusuncelerdeyiz bu durumda esine destek cikmalisin bence yeri geliyor cocuklarimizin gelecegi icin kendimizden vazgeciyoruz bence gayet mantikli yaptigi evlatlarin ferah hayat yasasin istemezmisin keske benimde esim benden habersiz donumlerce arazi alsa yani bu bir dert olmamaliİyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Sonra bu tarlaya kepçe soktu 1 hafta sürer dedikleri iş bugün 11. gün ve hala bitmedi. Zeytin fidanları sipariş verildi vs derken çok çok masraflı bir yatırıma dönüştü. Bu esnada geçen hafta buraya yakın bir yerden 35 dönüm bir tarla daha almış ve ona da zeytin dikmeyi planlıyor. Ve bundan da daha yeni haberim oldu.
Açıkçası maddi sıkıntımız yok ama ben yeni yatırım vs istemiyorum. Hem elimizde avucumuzda ne varsa bu tarlalara döküyoruz. Bu harcamalar için kredi çekmesi gerekecek ve ben borç istemiyorum. 41 yaşındayım ve bu yaştan sonra kredi borçları ile uğraşmak istemiyorum. Bir de haftasonu ya Cumartesi ya da Pazarı bu işe ayırıyor. Görüşmeler yapıyor vs. Ailece geçireceğimiz vakitten çalıyor gibi hissediyorum. Kaldı ki tüm bunlar için benden onay almadı ki razı olayım. Eşimse çocuklar için güzel yatırımlar bunlar ileride çok rahat edecekler diyor.
Bu arada eşim mühendis ben öğretmenim. Yani tarımla toprakla ne işimiz ne tecrübemiz var. Siz olsanız nasıl davranırdınız?
Ellemezdim ya saçma sapan işlerle uğraşmasından iyidir borçsa borç o kadar mal var çok sıkışırsanız birini satar ödersiniz adam yatırım yapıyor boşverİyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Evin geçimi daha çok eşimin üstünde. Mutfak fatura vs karışmam ancak çocuklara gönlümce alışveriş yapmayı severim. Şimdi ne kadar borç olacak onu da bilmiyorum ki rahat harcama yapayım. Ben akrep burcuyum borçu harcı hiç sevmem eşim sen rahat ol seni etkileyecek bir durum yok aynı düzenimize devam edebiliriz diyor ama ben hiç rahat değilim.eve hic maddi katkiniz var mi? çünkü varsa sizin paranızla evi döndürüp sizin paranızla size sormadan yatirim yapiyor demek.
eger oyleyse komple bir kurus bile vermezdim bir süre. en azindan paramla rezil olmazdim.
ha siz para vermiyorsanız, tum ailenin yatirimini kendi paraisyla yapıyorsa o zaman ilismeyin adama. dedigi gibi bir sey olmasa ileride coluk cocuga kalir:)) su an dededen zeytini olsun isteyen kac kisi var haberiniz var mi?
haftasonu da ne halt ederse etsin. sizi çağırmadıgi surece sorun yok. sanki evde dursa cok mu keyifli olacak boyle adamla vakit gecirmek? o tarladaysa yapin esle dostla guzel planlar, bakin keyfinize. kredi de cekse kendi oder yani kendi bilir
Sadece alsa belki bu kadar sorun etmezdim ama şu an 25 dönüme yaklaşık 1000 fidan ekilecekmiş. Bu fidanlar için sulama havuzu, damlama sistemi kuruluyor yani basit bir tarla mevzusundan ticari bir yatırıma dönüyor iş. Beni strese sokan bu aslındaBu donemde arsa almak ve cocuklara yatirim yapmak cok mantikli bizde cocuklarimizin gelecegi icin ayni dusuncelerdeyiz bu durumda esine destek cikmalisin bence yeri geliyor cocuklarimizin gelecegi icin kendimizden vazgeciyoruz bence gayet mantikli yaptigi evlatlarin ferah hayat yasasin istemezmisin keske benimde esim benden habersiz donumlerce arazi alsa yani bu bir dert olmamali
Hayır kesinlikle beni kısıtlamaz o konuda hakkını yiyemem de ben kendimi kısıtlanmış gibi hissediyorum. Adamın kafası bu şekilde çalışıyor maalesef. Her ay kenara attığım altınlarım var çok bir meblağ tutmaz ama onu bile alıp bana arsa tarla almak istiyor. Valla zarar edersin böyle beni dinle diye beni bile tarla almaya ikna etme çabalarında :)Sizin giderlerinizden kısmıyor yada maaşınıza karışmıyorsa bence kızılacak bi durum yok keşke benim kocam da böyle biri olsaydı.
Yarın ilerde çocuklarınız çok rahat edecek.
Kumar oynayıp milyonlarca borçta yapabilirdi adam yatırım yapıyor maşallah.
Benim kocam da 2 saat önce sana para vereyim alışverişe çık kıyafet al eğer altın dolar alırsan sana haram ederim demişti
Oda yatırıma karşı işte herkesin derdi başka
Hiç ellemeyin kendinizi tamamen ona bırakın siz kendinizden kısmayın rahat olun bi bildiği var demek ki ben bu konularda ekonomi yatırıma daha yatkın kişiye teslim edilmeli bu konular diye düşünüyorum size zaten müdahalesi yok.Hayır kesinlikle beni kısıtlamaz o konuda hakkını yiyemem de ben kendimi kısıtlanmış gibi hissediyorum. Adamın kafası bu şekilde çalışıyor maalesef. Her ay kenara attığım altınlarım var çok bir meblağ tutmaz ama onu bile alıp bana arsa tarla almak istiyor. Valla zarar edersin böyle beni dinle diye beni bile tarla almaya ikna etme çabalarında :)
Esin geleceginizi kurtarmış haberin yok zeytin ağacı sizin torunlarinizi bile kurtarir.İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Eşinizi tebrik ediyorum .İyi akşamlar herkese. Eşim son birkaç yıldır arsa, tarla vs alımları yapıyor. Önceleri bakarken, araştırırken haber veriyordu. Ben de genellikle olumsuz fikir beyan etmiyordum ya da hiç karışmıyordum. Ancak son bir yıldır, artık yeni bir yatırım yapmasını istemiyorum çünkü iş aldığı toprağı işlemeye, ağaç dikmeye dönmeye başladı. En son 1 ay önce 25 dönüm bir tarla aldı ve bana aldıktan sonra haber verdi. Bu durum beni kızdırdı ve bir hafta aramız bozuktu.
Hayır kesinlikle beni kısıtlamaz o konuda hakkını yiyemem de ben kendimi kısıtlanmış gibi hissediyorum. Adamın kafası bu şekilde çalışıyor maalesef. Her ay kenara attığım altınlarım var çok bir meblağ tutmaz ama onu bile alıp bana arsa tarla almak istiyor. Valla zarar edersin böyle beni dinle diye beni bile tarla almaya ikna etme çabalarında :)
anadan babadan gelir getiren mülk kalmasi en cok cocuklarinziin isine yarayacak. adam her haftasonu gidecek degil ya, duzene oturduktan sonra bunlarin da mevsimi var. yine eski duzeninize geleceksiniz. ozel gereksinimleri olan cocugunuzun durumu ne bilmiyorum ama dünyanın binbir türlü hali var. onlar yetiskin olduktan sonra öte aleme göcerseniz kardesler arsayi kiraya verip ozel gereksinimli cocugunuza ödeme yaparlar, sizden kalan uc kurus yetim aylığı haric gelen yuklu para onun da isini cok kolaylastirir.Evin geçimi daha çok eşimin üstünde. Mutfak fatura vs karışmam ancak çocuklara gönlümce alışveriş yapmayı severim. Şimdi ne kadar borç olacak onu da bilmiyorum ki rahat harcama yapayım. Ben akrep burcuyum borçu harcı hiç sevmem eşim sen rahat ol seni etkileyecek bir durum yok aynı düzenimize devam edebiliriz diyor ama ben hiç rahat değilim.
Bir de üç kızımızdan en küçüğünün özel gereksinimleri var. Biz haftasonları hem büyüklerle ilgilenip hem onunla etkinlim yaparak geçiriyorduk. Bu düzenin bozulması da beni kızdırdı sanırım.
Benim kocam da 2 saat önce sana para vereyim alışverişe çık kıyafet al eğer altın dolar alırsan sana haram ederim demişti
Oda yatırıma karşı işte herkesin derdi başka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?