Eşimin bana sormadan yatırım yapması

Ben sabahtan beri ona şok oluyorum zaten. Öyle anladım, değilse daha mümkün tabi. Diyorum piraye ne kadar sakin karşılıyor
Zeytin deyince ege ya da marmara diye düşündüm ben.
Geçen sene anne tarafım sattı 10 dönüm kadar bir yer, hisseli tapu , hissedarlar arasında miras payı anlaşmazlığı, dava mava bilmem ne olduğu için, herkes satılsın kurtulalım kafasındayken sudan ucuza gitti, hissedarlar da kuş kadar paylarını alıp rahat ettiler... Öyle bir şey yakaladiysa belki...

Yani sonuçta kötü niyetli yaptığı bir şey yok eşinizin niyeti iyi. Tabii size haber vermesi gerekir asıl sorun o bence. Belki de işleri biraz rayına oturtup öyle haber vermeyi düşünmüştür sizin ona göre daha evhamlı olduğunuzu bildiği için.

piraye Z zxshermine niye gülüyorsunuz yav? herkes de minnoş minnoş yorum yapmış bi ben mi fakirim arkadaş 35 dönüm tarla kaç para kimse bilmiyorum sanırım

piraye nin bir başka konuda dediği gibi şu an Arzu Sa*ancı, Caroline K@ç'la falan yazışıyor olabiliriz.
Bi ümit ne mühendisi diye sormuşsun ya ona güldüm ben.

Neyse, konu sahibi önümüz bayram, bu dönüm dönüm tarlaların zekâtını vermek isterseniz...

Orasini kaçırmışım ben...60 dönüm araziyi nakit satın almak? Arazi Yozgattaysa belki?
Mersin’de yaşıyoruz. İki araziyi 6 milyon civarı tutmuş. İkisi de hisseli tapu olduğundan uygunsa almış. Ama 25 dönümlük arazinin kepçe işi bile bir milyona yakın tuttu. İki arazi için 5-6 milyonluk yatırım harcaması gerekiyor. Bunun için kredi kullanacaktır muhtemelen

Hangi şehirdesiniz merak ettim. Tek kalemde 35 dönüm tarla alabiliyorsanız baya iyi durumunuz. E sizin gelirinize de dokunmuyormuş. Maşallah diyeyim, dert göremedim. Ne mühendisi eşiniz bu arada?
Eşim bilgisayar mühendisi ama oldu bitti bu arsa tarla işlerine merakı vardır

Ödeyeceğinden emin, iyi para kazanıyor demekki. Sormamasına takıldım ben… eşim habersiz böyle büyük birşey alsa kızardım açıkçası…

Valla Mersin için 60 dönüm toprak 6 milyon bana aşırı uygun geldi. Ben belki 10-15 e kelepir düşürmüştür diye tahmin etmiştim. Hiç kızmayın adama bu fiyata bu konumda bu ebatta hilesiz hurdasiz bi yer bulsam evimi satar alırdım. Yatırım harcaması dediğinizin de acelesi yok, zaten tapu alınmış, yatırımı da kredi çekerek parça parça yıllara dağıtarak yaparım diye düşünmüştür.

Çalışıp kazanarak ev araba sahibi olma devri orta kesim için çoğunlukla bitti maalesef. Artık karı koca çalışıp kiranın altından zor kalkılıyor. Bir de ebeveynlerin böyle söylemesini yanlış buluyorum, onlar da size 'bizden hastalıkta size bakmamızı beklemeyin kendi başınızın çaresine bakın' diyebilir. Bu işin yaşlılığı da var, insan elden ayaktan düşünce ilk evladına bakar.

Konu sahibine gelince, Allah ''istemem yan cebime koy'' diyenlere veriyor sanırım. Yatırım deyince ben de borsa, kumar, bitcoin falan sandım. Çocukları aktivite diye eve tıkıp şikayetlenmek yerine yardıma götürebilirsiniz temiz hava alıp koştursunlar. Sizin için didinip geleceğiniz için çalışıyor adamcağız, destek olacağınıza bir de kızıyormuşsunuz.

Ay kocam benden habersiz arsa falan alsa yatırım yapsa en fazla mutlu olurdum hatta çok mutlu olurdum hahaha seni parasız bırakmıyorsa maddi olarak sıkıntıya sokmuyorsa niye dert ettin ki hayatım adam çocuklarına yatırım yapiyo ne güzel

Hiç istemem yan cebime koy durumu yok aslında. Bugüne kadar iyi yatırımlar yaptık dahasını gerekli görmüyorum diyelim. Çocukları eve tıkmak gibi bir durumda söz konusu değil. Haftasonu ufaklığın toplam 6 seansı var götürmemiz gereken. Diğerlerinin spor, sanat etkinlikleri kursları var. Evimize yakın bir yerde de bahçeli bir hobi evimiz var. Bahçe işleriyle her haftasını ilgilenmemiz gerekiyor. Çocuklar da bahçe de bizimle takılıyor. Tavuklarımız, kedilerimiz, köpeğimiz var

Hem kredi borçu gibi bir yükün altına girmek hem de birlikte geçireceğimiz zamandan fedakarlık yapmak istemedim aslında. Bu yaştan sonra bol bol tatil planı vs yapmak istiyordum, şimdi bahçe işine girmek demek haftasonlarını da bağlamak gibi geldi

Valla eşinize hiç kizamadim Parayı çar cur etmediği gibi arsa alıp zeytinlik ekiyormus. İlerde misler gibi zeytinyağıniz olur o agaclardan Ne olursa olsun nesilden nesile gececek güzel bir miras.

Ben çoğu kişinin aksine gereksiz buldum, bu kadar fazlasına gerek yok bence , aldığı da tarla zaten, ( imarlı arsa falan değil)ekip biçmek özellikle zeytin öyle sanıldığı kadar da kolay değil.

Size sormadan böyle bir işe girişmemeliydi bence , bütün hayatınızı etkileyecek bir süreç çünkü.

Yeterli birikim varmış , arsa , tarlada var dahası bana gereksiz kırk yaşından sonra , bir iki dönüm olsa neyse.

Zeytin fidesi ortalama 5 yıldan sonra meyve veriyor zaten, yemelik ayrı , yağlık ayrı soğuk sıkım vs , kime toplatacak sıktıracak işi zahmetli yani, umarım tarla dediğiniz de 2 b falan değildir.

Zeytin ölmez ağaçtır ona kimsenin bir lafı olamaz , ama hiç bilmediği bir işe dönüm dönüm atlamak yatırımdan anlamak değil manasız bir macera , umarım zarar etmezsiniz.

Ben de tamamen bu fikirdeyim. Kadın zaten birikimi yaptık biraz da ailece vakit geçirme vakti artık diyor. Bazıları sadece biriktirmek istiyor ama hayat geçip gidiyor. Denge şart.

Ben de tamamen bu fikirdeyim. Kadın zaten birikimi yaptık biraz da ailece vakit geçirme vakti artık diyor. Bazıları sadece biriktirmek istiyor ama hayat geçip gidiyor. Denge şart.
Aynen kerkenes hanım, bir de zarar etme ihtimali de var, zeytin bazen her sene meyve de vermez , işi incelik ister.

Çocuklar ileride rahat eder denmiş de, mirasında hayırlısı , bazen bela bile olabiliyor başa , hisseli tapu 60 dönüm tarla satmaya kalksan çile hele bir de 2b ise .
Onun yerine para var madem al iki dönüm imarlı arsa çocuklar rahat etsin, kendinde heves mi ettin al beş dönüm tarla ek biç , ailenden boşa kalan zamanlarda hobin olsun, bu kadar büyük yatırım yapılır mı bilmediğin işe.

50 yaşında artık rahat etme zamanları olmalı ne bileyim ben aile hayatının içine etmeye ne gerek var , başında durmasan olmaz ,çocuklardan biri özel ilgiye muhtaç , uzattım kısacası dediğiniz gibi denge şart.

Hayır 2b değil. Hisseli derken eşim satın almadan önce hisseliymiş. Eşim tüm hisseleri sayın aldı. Tek tapu var elinde yani. Aynen dediğiniz gib toplatmak bile büyük dert. İlla hastalığı vs de oluyordur. Bunun için birilerinden yardım alması gerekecek. Haftalardır bahçeyi aldığı köye gitgel yapıyor. Komşularla kanki olmak lazım ki ücreti karşılığında onlardan yardım alacağım diyor. 1 ayda komşularla su ortaklığı kurmuş, whatsapp grubundan yazışıp duruyorlar

Daha çok tatil yapabilmeniz için güzel bir yatırım aslında,zeytin ağaçlarını dikip o şekilde bile satsa parasini fazlasıyla çıkarır. Hem al çocuklarını çık tatiline gez toz kız boşver çalışsın bizde durum tam tersi, ben birikim yapalim diyorum kocam boşver yiyelim içelim gezelim tatile gidelim canımızın istediğini alalım diyo

Eşiniz doğru, mantıklı bir yatırım yapıyor. Bence burada sorun yok. Fakat sizi ihmal ediyorsa bunu ayrıca konuşabilirsiniz. Öyle mühendis maaşıyla zengin olunmuyor. Belli ki kendini güvenceye almak istemiş. Biz de karı-koca mühendisiz ama bir zeytinlik alsak diyoruz mesela. Mühendis olunca tarla ekilmiyor diye bir şey yok. Eşinize çok yüklenmeyin derim. Ne güzel çalışkan, becerikli bir eşiniz var, bence iyi tarafından bakın. Ha ilerde çocuklar rahat etsin diye sizi sıkıntıya sokmasın. Orta yolu bulsun.
Ekleme: şimdi baktım özel gereksinimi olan bir çocuğunuz varmış. Eşiniz onu güvenceye alıyor, babalık yapıyor. Sakın kızmayın adama. Bir baba için önemli şey, özellikle kızlarını kimseye muhtaç etmemektir. Siz de destek olun. Ekonomik olarak sizi etkilemiyormuş da. Daha iyi bir öneriniz yoksa bırakın bildiği gibi yapsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…