eşimin bana sevgisi azalmış/yokmuş, kendini kandırılmış hissediyormuş

Benim durumumda olsanız ne yapardınız?

• Boşanırdım

OY: 309 74,8%
  • Embriyolarımı transfer ettirip bu esnada eşimi gözlemlerdim. Sonra duruma göre hareket ederdim.

OY: 73 17,7%
  • Zamana bırakırdım

OY: 31 7,5%

• Ankete Katılan
    413
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence boşanmak sizin için en hayırlısı

zaten mal paylaşımı yaparken bana kalan para ile bir ev bile alamayacağım. Benim evim vardı dedi.

Olur da embriyoları transfer ettirip bebek sahibi olsanız bile sorunlarınız maalesef devam edecek gibi duruyor. Bu sefer çocuğunuz da eklenecek sorunların içine. Çocuk sahibi olup ayrılsanız bu sefer bu aile daimi olarak hayatınızın içinde olup huzurunuza zarar vermeye devam edecek. En mantıklısı yumurta dondurmak gibi görünüyor. Bu saçmalığı çekmek zorunda değilsiniz.

Ben hislerime güvenirim hiç de yanılmam. Ve konu içine yazdıklarınız kadar yazmadıklarınızı da okuyabiliyorum. Konunuzdan bana geçen hissiyat eşinizi betimlerken kullandığınız mekanik tadında bir şeydi.

Sevgi asla yoktu konuda. Eşinizin sizi sevmediği konusunda eşinize katılıyorum. Doğru söylüyor. Yanıldığı nokta sevgim azaldı dediği yer. Azalmadı, hiç yoktu çünkü.

Sizin tarafınızda da sevgi yoktu. Sizin seviyordum dediğiniz şeyle bizim sevgiden anladığımız aynı şeyler değil.

Ikiniz bir birlik ve ekip oluşturamamışsınız. Bu noktada suçlu duran eşiniz aslında. Kendi evini anasının üstüne geçirmesinden anlıyoruz ki sizi kendine ait, kendinden, içinden biri gibi görmüyor. Buna halk arasında mal kaçırma derler ama malı sizden kaçırma amacından çok annesine yamama amacı var. Çok daha tehlikeli bir tür.

Embriyolara Allah ruh vermeyecekmiş zaten. Olanda 1 hayır olmayanda bin hayır vardır.

Evlat sahibi olamazsam korkusunu bilmiyorum. 5 senedir evliyim ve şu an 22 haftalık hamileyim. 5 sene korundum. Yaşım 34 oldu ama ya olmazsa korkusuna kapılmadım. Nasipten öteye yol yok Olacaksa 45te de olur. Nasip yoksa 25te de olmaz.

Biraz bazı noktalarda kadere itaat etmek gerekiyor. Biz cüzi irademizle savaşır mücadele ederiz, ama son söz inandığınız külli iradeye aittir.

Embriyo yerine yumurta dondurmak da iyi bir çözüm yolu olabilir. Böylece süreci uzatırsınız hem de belirki bir kocaya mecbur kalmadan.

Boşanmanızı istemem tabi. Ama başka da çare görünmüyor. Ertelemek zaman kaybından başka bir şey değil.

Yolunuz açık olsun. Allah eşiniz gibilerle bir daha karşılaştırmasın.

teşekkür ederim, benim sevgim vardı. Sevmediğim biri ile 2 dk bile aynı ortamda bile bulunamam. Hamile olmanıza sevindim. Sağlıkla gelsin inşallah. Evet külli iradeye ben de çok inanıyorum.

Uzaktan sallamak kolay.
Ben çocuk olayında 40 yaş kadınının ne hissettiğini anlayabiliyorum.
Keşke amip gibi bölünüp cogalsak da bazi parazit adamlara mecbur kalmasak.
Sizin durumunuzda çocuk olsa bile bu aile başınıza acayip musallat olur.
Tek başınıza çocukla yine rahat vermezler.
Off çok üzülüyorum bu durumlara.
Çünkü anne olmayı istemek ve bunun için bir adama mecbur kalmak içimi çok yakan konudur.

üstüne bir de benim gibi kürtaj sonrası rahim hasarı yaşayıp, o kadar tüp bebek tedavisi görmüş. Psikolojimi dzüelteyim de o embriyoları öyle transfer ettireyim diyen birinin bunları yaşaması tarif edilemez bir duygu. O nedenle mesajıma beğenmedim ifadesi bırakanları anlayamıyorum.

Embriyodan evvel yumurta rezervlerinize baktırın, mümkünse yumurta dondurun. Bu adamdan çocuk yaparsanız gider yeğenine babalık eder, çocuklu kadın bulur evlenir ona babalık eder, sizden olana baba olmaz. Adamın derdi zoru sizle zaten. Sizden olan her şeye düşman her şeye kinli.

Sevgi yok, anlayış yok, huzur yok, cinsel istek yok, aile birliği yok.
Evlilikte olması gereken maddeleri yazın bir kağıda tikleyin, elle tutulur ne kalacak bakın.
Böyle bir evlilik sizi bugüne kadar mutlu etmemiş ki bundan sonra etsin.
Dünyaya gelecek olan çocuğun herşeyi değiştireceğini sanıyorsanız büyük yanılgı.
Tam tersi ilk doğduğu zamanlar eşler arası kriz dönemleri yaşanır.
Çocuğunuzun mutlu bir aile yapısı içinde büyüme hakkı yok mu? Onun seçimi olmayan bir hayatın içine doğacak. Sizce bu sırf kendinizi düşünmek olmayacak mı?
Sizin seviyenizde ki bir kadın için bu tarz insanlarla bir arada ve sürekli savaş halinde olmak, ruh sağlığınız kadar kariyerinizi, geleceğinizi bile etkiler. Çünkü karar alırken yaşadığınız manipülasyonlar yüzünden kendinizi öncelik almazsınız. Başkaları için yaşarsanız yanlış planlar yapma ihtimaliniz de çok çok yüksek. Buna gerek var mı? Gördüğünüz değer, bu insanlar buna değiyor mu?

Anlaşmalı çekişmeli boşanma konusunda da fikrim hep aynı.
Çekişmeli boşanma belki maddi olarak bir miktar fazla kazandırır.
Ama yaşattığı sinir harbi, kaybettirdiği zaman, psikolojik yıpranmanın götürüsü, maddi gelirin getirisini siler.
Buna birebir şahit olduğum çok yakınımda insanlar var.
Anlaşmalı boşanan bir ayda sildi attı hayatından, gelecek planlarını hayata geçirmeye başladı.
Diğeri 4 yıldır çekişiyor, psikolojik olarak yerlerde.
Karşı tarafın istediği tazminat, enflasyon karşısında 4 yıldan sonra komik bir rakama dönüştü üstelik.
Kendi haklarınızı da koruyarak anlaşmalı boşanma tavsiye ederim.
Karşı taraf yeni bir evlilik planlıyorsa bir an önce boşanma isteğiyle anlaşmayı kabul etme olasılığı yüksek olabilir.
Nabız yoklayın ona göre kararınızı verin.

Yumurta dondurmak daha iyi fikir. Buna inanin. Maddi imkaniniz var nasilsa. Bu yolu deneyin derim..

Ben okuduğum şeyde Bi evlilik, aile göremedim üzgünüm karşı taraf bence gerçekten başından sevmeden evlenmiş sadece çıkarları için bu evlilik olmuş gibi anne olmak istemenizi anlıyorum ama bu adamdan olmak zorunda mı evlat edinin yada yoldan geçen birinden hamile kalın daha iyi çünkü bu aile bana pek normal gelmedi ileride peşine takılır çocuk bahanesi ile başını agrıtır

Avrupa da yaşayan bir tanıdığım sperm bankasından hamile kaldı. Bana ben anne olmak istedim ama buna layık baba karşıma çıkmadı dedi. Açıkcası bana normal geldi. Eğer anne olmayı bu kadar çok istiyorsanız ve çocuğuma kendi başıma yeterim bu adam başıma bela olmaz derseniz aklınızda kalmasın hamile kalın ayrılın(ciddi linç yiğeceğimi bilerek yazıyorum) bu işin duygusal tarafı mantıklı olan ise bir gün bile evli kalmamanız. (hiç bir zaman mantığımla hareket etmedim)

Adam sizinle mantik evliligi yapmiş. Cocuk için + calişip para kazandiginiz için evlenmiş.
Cocuk yok, bir de işten ayrilmayi dusunmussunuz adamin evli kalmasi icin bir neden kalmamiş haliyle ama sizin gercekleri gormeniz icin iyi olmuş.

Ha gormeniz icin adamin bu kadar acik konuşmasina gerek yokmuş davranişlari gayet acik ama sizin bunca şeyin içinde devamli tekrar tekrar hamilelikle ugraşmaniz, evlilik bitiyor adam sevmiyorum diyo hala "ama embriyo" vardi filan...
Pek saglikli dusunemiyorsunuz galiba.

Evlilik böyle bir şey değil, al sana araba, ver bana çocuk, evi çıkarayım aradan gibi bir şey değil.

Zaten ne olur ne olmaz düşüncesiyle mal peşine düşüyorsa bir insan, aklının bir yerlerinde boşanma fikri vardır, sadece gününü bekliyordur.

Yazdığınız problemlerin hepsini hellettiğinizi farz edelim, hepsi çözüme kavuştu, kapandı. Siz bu adama güvenebilir misiniz? Ben güvenmem, güvenemem. En ufak bir tökezlemede gidecek ya da beni yollama peşine düşecek, bir de anneci, ne gerek var?

haklısınız, biz bir aile olamadık. Ben de hep bunu söylüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…