Eşimin bana karşı hissettikleri

Eşiniz günlüğünü okumanıza rağmen hala sizinle birlikteyse sizi gerçekten seviyordur. Benim başıma böyle bir şey gelse yani eşim benden izinsiz benim günlüğüm okuyup bir de üstüne hesap sorsa abartmıyorum hayatı ona zindan edip çeker giderdim. Özetle, bence eşiniz sizi geçekten seviyor olmalı.

Başkası ile evlenmiş olsaydı.Sizi severdi,o defterde de sevdiğim diye sizden bahsederdi. İnsanoğlu ulaşılmazı seviyor. Belki de sevmeyi sebiyor eşiniz.Oturun konuşun güzel güzel.Çok takılmayın.

Yazılanlara hayret ettim.

Yazan hatunların çoğu ya aşık olmadıkları ama insanca sevdikleriyle evlenmişler ya da kendilerine aşık olmadıklarını bildikleri ve kabullendikleri birileriyle evlenmişler. Aşık olmadan evlenmeyi insanlar bir şekilde kabullenmişler.

Adam aşık değil işte kabul etmemek için herkes 50 takla atmış.
Mesele nikah yapmak yüzüğü geçirmekse konu sahibi kazanmış doğrudur ama adamın kalbindeki yeri sıradan, vazgeçilebilir adam aşkından ölüp bitmiyor. Herif pekala ilerleyen zamanda başkasına aşık olabilir.

Öte yandan yazan hatunların görüşlerinde katıldığım nokta, her aşk karşılıklı ya da eşit derecede karşılıklı değil. Karşılıklı aşkı bulmak çok çok zor. Adamın sizi sizin onu sevdiğiniz kadar sevmediğini kendinize dürüstçe kabullenip geçin bence.

ama tatlım en çok seni sevmişki hayatını seninle birleştirmiş diğerleri geçiciymiş sevdiğini sanmış bizde öyle değilmiyiz sevmesek eşlerimizle evlenirmiydik yanında mutluyum diye evlilik olurmu? bence eşin duygularını iyi izah edememiştir yada o zamanlar öyle iken birden kalbini çalıp evlenmeye ikna etmişsin adamı daha ne olsunnnn... bozma moralini bir günlükte yazanlar içinnnnn

acı verici olmalı sizin için
ama duruma şöyle bakmalısınız, eğer ki sizi sevmeseydi evlenmezdi
bir anda öyle şeyler yazılabilir.

Benim tepkim de aynı olurdu asla sindiremeyeceğim bi şey.şuan sevgisinden zaten şüphelisin peki bi gün senin yanında mutlu olmayıp mutluluğu dışarda aramaya kalktığında ne olacak ..

O kadar tanidik geldi ki bu olay... Ne kadaf onur kirici hissettirdigini cok iyi bilirim sevdiginin sana asla asik olmayacagini dusunmenin.
Benim halen birlikte oldugum erkek arkadasim biraz odundur, herseyde duz mantik ilerler. Biz ilk sevgili oldugumuzde tesadufen liseden beri ayni kiza asik oldugunu ve hala da devam ettigini soylemisti. Ama bizimkinin ask tanimi yok muhtemelen, bir kere olunur o da omur boyu surer saniyordu. Ama beni seviyordu, benimleyken onu dusunmuyordu, boyle bisey icin neden benden mahrum kalsindi, oyle demisti bana. Ben de dediklerine inandim cunku uzulmeyeyim diye yalan soylemektense kalp kirmak pahasina dogruyu soyler. Hatta daha onceki kiz arkadasina da soylemis de kiz cok umursamamis. Benim kadar sevmedigi icindir dedim.
Neyse iste bu daha iliskimizin ilk ayiydi. Ben bunu 5-6 ay kadar sindiremedikce patlattim ona. Her seferinde butun ozverisiyle bunu tamir etmeye calisti. Aklima bile gelmiyor benim kafama oyle yerlesmis sadece gececek falan dedi. Ben tabi yenilir yutulur seyleri az soylemedim ona karsi. Ama sevdigim icin, kafa yapisinin ve mantiginin nasil oldugunu bildigim icin devam etmek istedim, biraz da inattan. Ve yavas yavas tamamen hayatimizdan silindi gitti o kiz. Gecmisin hayaletini su an kanli canli yaninda olan ve onu tum kalbiyle sevecek kadina tercih etmenin sacmalik oldugunu anladi. Biz bir anda asik olmadik birbirimize, bana "ben sana asigim" dediginde iliskimizin 7. mi 8. mi ayiydi neydi. Su an ikinci senemizi dolduruyoruz. Birlikteyken bu kadar mutlu olmasak, birbirimizi bu kadar iyi anlamasak, ben onun su an tabir ettigi kadariyla hayatindaki en gercek aski olmazdim, o da benim evlenecegim kisi olmazdi. Demem o ki, benim kadar kiskanc biri bunun altindan kalktiysa herkes kalkar. Ask dedigin sey bir anda olmasa da verdigin emekle aylar yillar sonra bile dogar. ama emek dedigin sey karsilikli verilir. Eger sen bu adamin senu kazanmak icin butun emegini verecegine inaniyosan ve bunun teminatini aliyorsan sansini ver. Ama alamayacagini anladiysan, o karsiligi gorecegine inanmiyorsan aklindan gecen herseyi zehir de olsa bir bir soyle. Hayat o kadar kisa ki sirf yalniz olmemek icin seni sevmeyen ama baskalarina ask dizeleri duzen adamla yasamaya degmez. Sen cok degerlisin, kendi degerini bil.

Ne demek olabilir seni sevmiş evlenmiş ya kızlar hayat böyle toz pembe mi size ya ne demek sevmiyorum ama mutluyum onunla evlendim
Tepkiniz çok haklı hangi kadin bunu normal karşılar ya biride demiş resmen kırmızı don giy mesele yataga değil kalbine girmek

10. ayımız doldu ama ben hala yazılanları unutamadım. bu süre zarfında intihara teşebbüs ettim, ailemi arayıp tüm olanları anlattım. Psikiyatriste başvurduk, kullandığım ilaçlar benim psikolojimi daha da bozdu vs. Hala kendimle mücadele ediyorum, mutlu olmaya çalışıyorum ama zaman zaman yine o yazdıkları aklıma geliyor ve eşimle tartışıyoruz. O beni bu denli üzen o günlüğü evimize getirdiği için pişman. Ama o günlükte yazılanların eşimin gerçek duyguları olduğunu bildiğimden hayatım boyunca üzüntü yaşayacağım.Beni kandırdı çünkü, hayallerimdeki erkekle evlendiğimi sandım ama hayal kırıklığı yaşadım. O günlüğü evlenmeden önce okusaydım bu evlilik kesinlikle gerçekleşmezdi. Biliyorum psikolojik tedavi görmem gerektiğini ama ben ilaçlarla uyuşturulmak, aptala dönüştürülmek istemiyorum. Acı da olsa bu gerçekle yaşamaya devam etmek istiyorum.

kaldıramıyorsan ayrıl. niye kendine bu kadar eziyet ediyorsun?
bu sindirememişliği ömür boyu çekmeye gücün yok bu belli, psikolojin bitmiş.
birlikte olmak mutlu etmiyorsa belki de ayrılıp unutmak daha iyidir sizin için.

Eşiniz sizi sevmediğini itiraf etti mi?

Sevmese nasıl yanınızda durabiliyor hayret ettim. İlgisi nasıl size karşı?

Eşiniz sizi sevmediğini itiraf etti mi?
seviyor beni, ama bana hiç diğer kızlara söylediği szöleri söylemedi. Onların gülüşü için öleceğini, gözlerinde kaybolduğunu yazmış şiirler yazmış. Beni sadece evlilik için uygun biri olarak gördü.

Boşver aşk gelip geçici zaten. Benim babam anneme çok asikmis . Bananem annemi istememis babam intihar ederim demiş o derece. Ama şimdi be sevgi kaldı ne bişey. Bazen evlendiğine pişman bile olduğunu hissediyorum. Neyse. İşte böyle gelip geçici bi duygu aşk. Size tavsiyem bu depresif moddan bir an evvel sıyrılıp geçmişi unutmaya çalışmak. Şu anda evli oldugunuz adama neşeli, güler yüzlü, hayat dolu yonunuzu göstererek onun ilgisini çekmek. Bu şekilde onu bunaltir daha çok uzaklastirirsiniz. Onu boşverin size de iyi gelecektir bu moddan çıkıp hayata dönmek .

Hayret ettim
Ne yardan geçerim ne serden
Madem unutamayacaksın ayrıl eşinden
İntihar falan ne
Hiç özsaygınız yok mu?

Benim için kesinlikle boşanma sebebi bu.
Bana aşık değilmiş ama yanımda mutluymuş yok ya?
Başka biri için hala böyle unutulmaz duygular yaşayan bi adamla mümkün değil evli kalamazdım..
Üstelik ben sadece yanındayken mutlu olduğu, ona fazla bi şey hissettiremeyen bi kadın olduğumu bile bile..

Arkadaşlar saf mısınız gerçekten? Seninle evliyse seni seçmiştir seviyordur filan... Konu sahibi bunu yanlış anlamasın genel olarak söylüyorum. Erkekler de geçmişe takılı kalır unutamadıkları aşkları olmuştur ve evliyken de akıllarına gelir. Aşık olmak, sevmek ve yanında mutlu olmak farklı şeyler. Çoğu erkek yaşı geçiyor diye, ''temiz'' bir kız buldu diye, kendisine uygun anlaşabileceği birini buldu diye evleniyor, çok sevdiği için onu ''seçtiğinden'' değil. Mesele de seçmek değil zaten sanki şuana kadarki tüm kız arkadaşlarını önüne dizmişler evlenmek için sizi seçmiş bu da sizi diğerlerinden kıymetli yapıyor gibi bir şey yok biriyle evlenmek istemese de, evlenme imkanı olmasa da başka birine aşık olabiliyor insan. Şunu da unutmayın ki evlilikte tarafların sevgisi eşit olmayabiliyor, bunun evlilik birliğini yıkacak bir durum olup olmamasına da taraf karar vermeli bence.

Ben de bazen eski gunluklerime bakıyorum bazılarıni yakin bir zamanda yazmis olmama ragmen inananiyorum gülüyorum kendime. Ben de kimler icin bu tarz seyler yazmışım simdi yuzlerini hatirlamam. Sevgilimle 4 yildir birlikteyiz başlangıçta hic istemedim ve en sonunda beni mutlu ettigi sevdigi icin basladim.. ben de günlüğume bu tarz seyler yazdım ama simdi gorseniz ölüyorum onun icin, cok seviyorum. Ve sizi digerlerinden ayiran en onemli durum bu olmali bence yaninizda mutlu olmasi , ki zaten suan size asiktir eminim . Asik olup mutsuz olmak cok anlamsız illa bi yerde ask biterdi oyle olsa. . Bir de gunluk yazarken insan bi sair havalarina giriyor cok takilmayin bence anlik yazip sonra unutmustur.. sevmese evlenmezdi ya da siz anlardiniz zaten sevmedigini . Ama günlüğü okuyana kadar böyle bir dusunceniz yokmus anladigim kadariyla. O yüzden lutfen uzmeyin kendinizi ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…