Eşimin bana karşı hissettikleri

valla eşimin günlüğünü bulsam bir saniye durmaz bende okurdum. en ufak yargılamıyorum o yüzden. burda fatura dökümlerini buldum, şifresini kırdım takip ettim, telefonuna casus yazılım kurdum konuşmalarını kaydettim vs diyen hatunlar varken" günlük özel ama okumamalıydınnnn" demek bana biraz marjinal geldi.
Benimde gunluk yazmisligim vardir, kimsenin okumasini istemem acikcasi. öyle cok buyuk bir sir var mi icinde? hayir
Ama sonucta icimi dokmusum yazmisim zamaninda ve bana özel kalmasini isterim. Bu yuzden sirf evlilik var diye esin onu okumaya hakki yoktur, ya da ne biliyim sirf annesi diye annenin kizinin gunlugunu okumaya hakki yoktur..
Esinin aldattigindan suphelenirsin okursun ona bisey demem yada ne biliyim kizinin madde kullandigindan suphelenirsin yine oku.. Ama ortada bisey yokken neden yapilsin ki bu?

Benimde gunluk yazmisligim vardir, kimsenin okumasini istemem acikcasi. öyle cok buyuk bir sir var mi icinde? hayir
Ama sonucta icimi dokmusum yazmisim zamaninda ve bana özel kalmasini isterim. Bu yuzden sirf evlilik var diye esin onu okumaya hakki yoktur, ya da ne biliyim sirf annesi diye annenin kizinin gunlugunu okumaya hakki yoktur..
Esinin aldattigindan suphelenirsin okursun ona bisey demem yada ne biliyim kizinin madde kullandigindan suphelenirsin yine oku.. Ama ortada bisey yokken neden yapilsin ki bu?
meraktan... zaten böyle bir hak vardır demedim. ben yapardım dedim. buradaki bir çok insanında hyapacağına eminim. bir insanın bizim hakkımızdaki en doğru düşüncelerini bilmek istediğimiz için...
bende günlük yazmıştım ergenlik yıllarımda ama içinde kimsenin yüzüne söylemeyeceğim bir şey yoktu. yada eşim bir günlük yazıyorsa orda benim hakkımdaki düşüncelerinden neyi yanlış yaptığımı analiz edebilirdim. yada olurda hayatında bir kadın varsa bunu bilmek için yine okurdum. bu örnekleri çoğaltabilirim...

AŞK biter gider heyecanlar yiter.Ama birini sevmek hayat yoluna yanına kollarına almak çocuklarına ana yada baba etmek istemek ve bunu evlilik ile gerçekleştirmek. Simdi sen diyorsun aklımdan çıkmıyor o yazılanlar bende sana diyorum ki en güzel yerdesin en sessiz sakin huzurlu bir kalbin icindesin bırak Aksın hersey olduğu gibi gelsin sen yasa tadını çıkar .Bitecek yok olacak aşkı ne yapacaksin sen en güzel yerde eşinin herkese bu benim Yuvam çocuklarımin annesi olacak kadın dedigisin ötesi yok .

meraktan... zaten böyle bir hak vardır demedim. ben yapardım dedim. buradaki bir çok insanında hyapacağına eminim. bir insanın bizim hakkımızdaki en doğru düşüncelerini bilmek istediğimiz için...
bende günlük yazmıştım ergenlik yıllarımda ama içinde kimsenin yüzüne söylemeyeceğim bir şey yoktu. yada eşim bir günlük yazıyorsa orda benim hakkımdaki düşüncelerinden neyi yanlış yaptığımı analiz edebilirdim. yada olurda hayatında bir kadın varsa bunu bilmek için yine okurdum. bu örnekleri çoğaltabilirim...
Ben sanki hakki vardir gibi yorumladigini dusundum o yuzden oyle yazdim..
Tabi ki anlarim meraktan acip okumani bilmiyorum benim esim gunluk tutmaz karsimda dursa belki bende meraktan acip bakabilirim buyuk konusmamak gerek:KK53: ama dogru bisey degil yani normal bi hareket degil

Günlük kişinin iç sesidir. Yazıldığı döneme ait yürek çırpınışlarıdır.
Sahibinin sır küpüdür, mahremidir.
Gelgitlerle doludur genellikle. Duygusal yoğunluk ve değişimler aktarılır.
Geriye dönüp okunduğunda yazanı bile şaşırtan abartılar vardır.
Yabancı eller ve gözler ona değmemeli tutanın özeline saygı gösterilmelidir.
Bence eşinizden özür dilemelisiniz.

Ben sanki hakki vardir gibi yorumladigini dusundum o yuzden oyle yazdim..
Tabi ki anlarim meraktan acip okumani bilmiyorum benim esim gunluk tutmaz karsimda dursa belki bende meraktan acip bakabilirim buyuk konusmamak gerek:KK53: ama dogru bisey degil yani normal bi hareket degil
bencede özel hayata saygısızlık ama ben yinede okurdum:)

Bence senin esinin gunlugunu okuman yanlis bi hareket sonucta eski defterleri acmanin bi manasi yok sen istermiydin senin gecmisini gurcalanmasini neyse olmus madem boyle bisey kendini bu gecmisde kalmis beni secti artik benimle diye dusunerek ikna etmelisin kendi kendini

Ama eskilerini yok edecek kadar kıymet vermemş. Hiç mi düşnmedi acaba bunu eşim okursa die... Benmde vardı günlüğm nişanlanınca yırttm attm sonuçta 2 günlük hoşlantılar bile yazıyordu. Yırtıp atmasam belki unutamazdm eskileri. Bunların bilincinde deil mi acaba çok değerli beyfendii.??
Saçmalık. Adam kendisi söylemiş zaten günlük tuttuğunu. Saklayacak gizleyecek bir şey olsaydı eşinin okuyacağı yerlere koymazdı. Demek ki eskiye dair hiç bir şey kalmamış içinde hatta belki ne yazdığını bile unutmuştur. Konu sahibi lütfen böyle yorumlara bakıp yuvanın huzurunu bozma. Geçmiş geçmişte kalır. Eşin sana aşık olmasa evlenmezdi seninle.

Bana olan tutkusunu her fırsatta dile getiren biri vardı. Hep görüşmek isteyen pek takmazdım. Birgün buluştuk taksimin orta yerinde bana öyle bir sarıldıki öyle bir döndürdüki o an aklım durmuştu :) Neyse sonra ben tabi ilgilenmiştim o da bana açıklamak zorunda kaldı, benim bir kız arkadaşım var vs diye. O beni çok seviyor sana güvenemiyorum ama aklımdan da çıkaramıyorum . Sen bugün var yarın yoksun tarzında birşeyler söylemişti. Şimdi o kadınla evli. Arada linkedln den profilime filan bakıyor ama tabiki benden geri dönüş yok. Demek ki tutku ve sevgi farklı şeyler. Seni seviyorki senin yanında. Tutkular geçici.. Kıskançlıklarınla sevgini küçültme bence.

2 buçuk aydır evliyim. Eşimle işyerinden tanışıyorduk 5-6 ay gibi kısa bir sürede evlendik. Birbirmizi seviyorduk ama öyle herkes gibi de mutlu sayılmazdık, ufak tefek tartışmalarımız ve anlaşmazlıklarımız oldu. Asıl konudan bahsetmek gerekirse; eşim göreve gittiği zaman onun eski günlüğünü buldum evde. Evlenmeden önce bahsetmişti arada yazdığından ve şiirleri olduğundan. Ben de eskide kalan şeyler olduğu için açıp okuyayım dedim. Eşim eski sevdiği kızlardan bahsetmişti bana ama ben o konuları açmamasını kendisini kıskanacağımı söylemiştim(Kıskançlığımı bildiğinden günlüğünde çok özel şeylerin olmayacağını düşündüm.). O gün günlüğünü okudum ama başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eski sevdiği kızlara bir sürü şiirler yazdığını gördüm kıskandım ama ergenlik dönemlerinde insanlar daha hassas ve duygusal olurlar diye üzerinde pek durmadım. Neyse en son yazılan yazı da benimle alakalıydı, benimle ilgili hayatında biri olduğunu ve benimle nasıl tanıştığını falan yazmış. Bana aşık olmadığını diğer kızlara karşı hissettiklerini hissetmediğini ama yanımda mutlu olduğunu yazmış. Benden önceki sayfada ise sadece 1 saat görüştüğü ve kendisiyle buluşmayan bir kızla alakalı o kadar çok şey yazmış ki. Şiirler yazmış onun o gülüşünü ömür boyu unutamayacağını yazmış vs. Günlüğü okuduğumu söyledim epey tartıştık, evden gitmesini istedim sonrasında barıştık ama ben üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hep günlükte yazanları hatırlayıp tartışma çıkarıyorum. Sindiremiyorum yazdıklarını, beni sevdiğini söylerdi ama diğer kızlar gibi sevilmediğimi bilmek kalbimi çok acıtıyor unutmaya çalışıyorum ama eşim bana güzel söz söylese ya da mutlu olduğumuzda beni sadece kendisine uygun bir eş olarak gördüğünü bildiğimden üzülüyorum.

Evet arkadaşın dediği gibi hem suçlusunuz hem güçlüsünüz. Bende nişanlımın eski nişanlısına göndermek istediği resmi gördüm benim kinin askerlik resmi üzerinde aşkım seni çok seviyorum yazıyodu adamın gözünden kaçmıştır albümde duruyo şimdi ben buna kıyameti mi koparayım he ? Bende henüz nişanlıyım asla geçmişi anlatmasını istemem ve kurcalamam da pardon kusura bakmayın e..... aklına karpuz kabuğu sokmayın. Adam 1 saat görüştüğü kızı nasıl unutamaz o anlık dolu hislerle yazmıştır. Böyle devam ederseniz hayatı ikinize de zindan edeceksiniz. Ne demek evden gitmesini istemek ? Saçmalamışsınız şeytanınızı susturun... Diğer kızlar gibi sevilmediğini nerden biliyorsun yahu Allah Allah ne kuruntulusunuz. Kendine uygun eş olarak mı görüyor .? Adam beğenmiş sizi evlenmişsiniz ve siz bir yastık paylaşıyosunuz aynı yastığa başınızı koyuyosunuz. Bakın burda nice insanların nice dertleri var silin atın kafanızdan ve eşinizin özelini kurcalamayın lütfen... İnşallah "GEÇMİŞE GEÇMİŞ GÖZÜYLE BAKARSINIZ"

Sizi büyük bir aşkla sevmemiş olabilir vakti zamanında, hala da böyle olabilir.
Aranızda müthiş bir uyum da olmamış olabilir. Herkes aşk Evliliği yapmıyor ki hayatta....
siz de bunlardan birisiniz belli ki.
Afra tafra yaparak laf sokarak elimize birşey ispatlamış olmazsınız.
Sadece kendi canınızı acıtmış olursunuz.
Bunları yok sayıp her zamanki hayatınıza devam edin, en iyisi bu.

Mutlu olup olmamak sizin elinizde suan. Tercih yapmaniz yeterli...

2 buçuk aydır evliyim. Eşimle işyerinden tanışıyorduk 5-6 ay gibi kısa bir sürede evlendik. Birbirmizi seviyorduk ama öyle herkes gibi de mutlu sayılmazdık, ufak tefek tartışmalarımız ve anlaşmazlıklarımız oldu. Asıl konudan bahsetmek gerekirse; eşim göreve gittiği zaman onun eski günlüğünü buldum evde. Evlenmeden önce bahsetmişti arada yazdığından ve şiirleri olduğundan. Ben de eskide kalan şeyler olduğu için açıp okuyayım dedim. Eşim eski sevdiği kızlardan bahsetmişti bana ama ben o konuları açmamasını kendisini kıskanacağımı söylemiştim(Kıskançlığımı bildiğinden günlüğünde çok özel şeylerin olmayacağını düşündüm.). O gün günlüğünü okudum ama başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eski sevdiği kızlara bir sürü şiirler yazdığını gördüm kıskandım ama ergenlik dönemlerinde insanlar daha hassas ve duygusal olurlar diye üzerinde pek durmadım. Neyse en son yazılan yazı da benimle alakalıydı, benimle ilgili hayatında biri olduğunu ve benimle nasıl tanıştığını falan yazmış. Bana aşık olmadığını diğer kızlara karşı hissettiklerini hissetmediğini ama yanımda mutlu olduğunu yazmış. Benden önceki sayfada ise sadece 1 saat görüştüğü ve kendisiyle buluşmayan bir kızla alakalı o kadar çok şey yazmış ki. Şiirler yazmış onun o gülüşünü ömür boyu unutamayacağını yazmış vs. Günlüğü okuduğumu söyledim epey tartıştık, evden gitmesini istedim sonrasında barıştık ama ben üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hep günlükte yazanları hatırlayıp tartışma çıkarıyorum. Sindiremiyorum yazdıklarını, beni sevdiğini söylerdi ama diğer kızlar gibi sevilmediğimi bilmek kalbimi çok acıtıyor unutmaya çalışıyorum ama eşim bana güzel söz söylese ya da mutlu olduğumuzda beni sadece kendisine uygun bir eş olarak gördüğünü bildiğimden üzülüyorum.

Diğer kızlara yapmadığını seninle yapmış ama seninle EVLENMİŞ. Bende çok kıskancım, eşimi kendi gözümden sakınırım, hatta onu ayrı birey gibi görmem o benim kalbimde her saniye atar, kanımda canım heryerimdedir ama hepimizin geçmişleri var değil mi? İsterse eski sevdiği için dağları delmiş olsun, hiçbir anlam ifade etmez. Sonuçta benimle evli, dünyada kimseye olmadığı kadar bana yakın. Ve emin ol, aşk sevgi tutku sevgiliyken çok başkadır, inanın karısıyla kocasıyla çooookkk başkadır.

Biz kadınız. Kocamıza ne kadar güvensek de hafiyelik ruhumuzda var. Kocasının günlüğü olup da açıp okumayacak olanı alnından öperim. Açıp okumuşsunuz geçmişini bile bile, içindekilerin sizi inciteceğini kıskandıracağını bile bile okumuşsunuz.Aşkın tanımı herkes için aynı olmaz. İnsanlar duygularını doğru analiz edemeyebilirler. Bazen ulaşılması zor insanlar karşılarına çıktığında yaşadıkları zorlukları o an ki duydularını aşk ve aşk acısı olarak tanımlayabilirler. Senden öncekiler de öyledir muhtemelen. Ama sana ulaşmış yanında huzurlu mutlu olmuş acı çekmemiş o yüzden kocanın kafasındaki aşk tanımına uygun olmamış olabilirsin. Ama evlenecek duygusal yakınlığı, çekimi elektriği sende bulmuş. Okuduklarına takılma. Aşığız diye evlenip üç gün sonra boşanan insanlar da var. Huzurunuz varsa eşinin ilgisini merhametini hissediyorsan geçmişin önemi yok

Siz sindirememişsiniz ama eşiniz sindirmiş bakın. Hiç yoktan nasıl dert üretirim'in formülü.

eglenilcek kiz ve evlenilcek diye buna derler herhalde...bazen acaip uyumlu gozuktugun biriyle evliligi dusunemezsin bile...ama zor tabiiki bu durum..umarim atlatirsin.

Seninle neden evlenmiş peki?
1 saat tanıdığı insanın gülüşünü ömür boyu unutamıyor da evlendiği insana aşık değilse eşinde ciddi kişilik çatışması vardır.

Günlügünü okuman hicte güzel bir hareket degil :KK12:
Ayrica eski günlügümüs, hisleri degismis ola bilir...

Kıskançlığımı bildiğinden günlüğünde çok özel şeylerin olmayacağını düşündüm.).

Günlügüne bile adam istedigini yazamiyorsa, sizin kiskancliginiz yüzünden ....pes diyorum! Günlöük o, tabiikide özel...:63:

Belki yeni bir günlügü vardir ve size olan hislerini yazmistir oraya :KK36:

Sonucta yüzük sizin paraganizda :KK66:

Son düzenleme:
Kocanızın diğer kızlara duyduğu sevginin gerçek olmadığını düşünüyorum ben. Etkilenmeye müsait ve bu etkiye çok fazla duygu yüklemiş anladığım kadarıyla, ayrıca eşiniz romantik biri, en azından içinde yaşıyor bunu. Bazı kimseler etkilendikleri kişilere aşık olduğunu, çok sevdiğini düşünür. Fakat bu genellikle sanaldır. Ama bana kalırsa yanınızda mutlu ve huzurlu olması hepsinden önemlidir. İçinde sahte bir sevgi besleyeceğine yanınızda mutlu olduğunu yazması paha biçilemez.

Sevmese evlenmezdi.

Yaptığın çok yanlış. Eşin bile olsa özel hayatına bu kadar müdahale edemezsin.

Öğrendinde ne oldu? Boşanacak mısın?

X