Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Şu an drama yapıyosunuz. Adam ölünce karısı yani üvey anne de mirasçı olucak. Mallar hooop diye evlatlara geçmiyor. Miras da onum da payı oluyor. Kimi kimin evinden atacaklar?

Drama mi yapiyorum? Hanimefendi bunlar gercekten yasanmis olaylar. Size göre ben drama yapiyorum, onu o kadinlar bire bir yasiyor. Bahsettigim yasli teyzeyi baski altina alan öz cocuklariydi, üvey bile degil. Mallar hoooop diye tabi ki evlatlarina gecmiyor, zaten onun icin kadini baski altina aliyorlar.

Drama mi yapiyorum? Hanimefendi bunlar gercekten yasanmis olaylar. Size göre ben drama yapiyorum, onu o kadinlar bire bir yasiyor. Bahsettigim yasli teyzeyi baski altina alan öz cocuklariydi, üvey bile degil. Mallar hoooop diye tabi ki evlatlarina gecmiyor, zaten onun icin kadini baski altina aliyorlar.
He tamam o zaman çocukların mirasçı olması olayını tamamen kaldıralım ne gerek var di mi? Sonra koca ölünce annelerini sokağa atarlar falan. Komple çocukların mirasçılıkları kaldırılsın her şey eşe kalsın.

Allah bu erkeklere akıl fikir versin, kadın bulunca çoluğu çocuğu torunu her şeyi unutup kendilerinden geçiyorlar. Bu konudaki baba da .msalak basbayağı oğlun evladin orda duruken bütün parayı eşe verirsen o çocuk gelip yüzüne tükürmez mi?
Basina birsey gelince ararlar oğlunu artik

Umarım babasının sağlık sorunu olmaz ölene dek.Bir tanıdık öyle yapmıştı adam beyin kanaması geçirip felç oldu 3 ay yatalak yaşadı. kadın bakmadı çocuklarına gönderdi hastaneden çıkınca ...sonra evi satıp kendi çocuklarının yanından ev aldı taşındı. Maaşından faydalanmak için boşanmadıda.zaten adam 3 ayda öldü.kadın şimdi maaşını da yiyor...Bir araba vardı adamın üzerinde onuda para almadan imza vermedi hakkını oradanda aldı.memleketteki evdende payını istiyor şimdi.payımı vermezseniz mahkemeye verir icra yoluyla sattırırım diyormuş.Allah merhametsizlerle karşılaştırmasın.Malını almış umarım zor zamanındada yanında olur.Sizin üzerinize atmaz.
Zor zamaninda yabinda olacak sq niye tüm malini üzerine istesin

Üvey annenin mal kaçırdığını falan biliyorduk ama bu kadar da degildi. Ne var ne yoksa üzerine yaptırmış yeni öğrendik. Eşim bu duruma herhangi bir tepki vermiyor. Babasina tek kelime etmedi normal mi sizce bu tepkisizligi. Sanki umrunda bile değil

Çalışarak yapilmis bir mal varlığı değil onada babadan kalmış. Babadan oğula bırakılan bir mal varlığı
Babam böyle bir şey yapsa bana çok koyar ama sanırım bende bir şey diyemem sonuçta babadan oğula geçmiş benim paramla ya da emeğimle olan bir şey değil bana bırakmak zorunda da değil

Savunmaktan ziyade bazi ailelerde neler olduguna sahit oldugum icin böyle söylüyorum. Biz burda ah vah evlat diyoruz da, ama baba olür ölmez üveyanneyi evden atani da gördük. Bir yasli teyzeyi de öyle baski altina almislardi ki torunu kadini yurt disina götürdü kadini. Hak hukuk diyoruz da ama oda her zaman islemiyor iste
Ayni mantıkla gidersek adam öldükten sonra, üvey anneye geçen mali da üvey anne yeğenine satabilir yani verebilir🙄
Kimseye vermeseydi malını, çocukla üvey anne bolusecekti. En hakkaniyetlisi de buydu ama takdir babanın 🤷🏽‍♀️

Babanın yaptığını doğru bulamadım hangi açıdan bakarsam bakayım.
Oturdukları evi eşinin üzerine yapar, başka bir mülkü yapar ama ne var ne yok eşinin üzerine yapılması art niyetli geldi bana.
Eşiniz nasıl tepki vermiyor, bunun mal canlısı olmakla alakalı olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Ama eşiniz eşsiz kalırken sizlik bir durum kalmıyor ortada.

Gitme görüşme sonradan bulduğu karıya tapan adama çocuk falan gösterme yok malında mısın yok mülkünde misin tarzında binlerce yorum alıcaksın zerrece umursama malında olacaksın tabi ki evladıni düşünmeyen adama torun da gelin de gösterme
Ben eşimle kendi evimde oturuyoruz. Esimin ailesinden bir beklentim yok. Fakat ölüm hak miras helal diye laf vardır eşimin miras hakkini da gaspettiler

X