Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Hanımlar bu söylediğinizin hukuki geçerliliği yok. Anadoluda da eskiden kız çocuklarından mal kaçırıp erkeklerin üzerine devrediyorlardı. Babanız erkek kardeşinize malını devretse böyle mi diyeceksiniz? Bunun için mirasçıları koruyan hükümler var

Eşiniz kendisi istiyorsa mahkemeye kendi miras payı için dava açıp hakkını arayabilir bilginiz olsun

Bana göre ölmeyen adamin mirasi yok, ama bunu bir cok insanin farkli düsündügünü de biliyorum. Isterse babasini mahkemeye versin, ama konu sahilik yine de bir konu degil

Sonradan buldugu kari dediginiz onun hayat arkadasi. Sanki bugünlerde cogu gelin kayinpedere kayinvalideye bakmaya pek de hevesli. Belki kimsenin bakmayacagini bildigi icin esine verdi hepsini
Ama böyle bir hakkı yok ki. Evet o kadının adamın önceden edindiği mal varlığında hakkı yok. Ama çocukların var.

sosyal yada hukuki olarak bakınca evet adamın malı ama bu işin manevi ve kader yada karma boyutu da var.
adam çocuklarının hakkına da girmiş ve karşılığını görmüş . üzücü ama yaptıklarının sonucu bu oluyor.
böyle çok örnek var maalesef
İlahi adalete çok fazla inananlardanım.o kadın nasıl ölecek çok merak ediyorum.yada huzurla yaşayabilecekmi o maaşı yiyebilecekmi bakalım.. Görmesemde duyarım.ama suç çoluk çocuğunun hakkını 5 yıllık eşine gözü kapalı veren adamın... O çocuklar baktılar babalarına o ayrı ama sokağa atsalar yeriydi

Bana göre ölmeyen adamin mirasi yok, ama bunu bir cok insanin farkli düsündügünü de biliyorum. Isterse babasini mahkemeye versin, ama konu sahilik yine de bir konu degil
Bunun size göre bize göresi yok. Bu evrensel bir kural. Babasını mahkemeye verirse de kazanır. Bu düşünceyle anadoluda kadınlar hiçbir şeyde mirasçı olamazdı. İyi ki insanlar bu düşünce yapısında değil

Ben bu olaya iki açıdan bakıyorum, eğer babası hiç yoktan çalışıp kazandıysa para onun istediğini yapar. Ama malı, mülkü üst soydan ona miras geldiyse oda çocuklarına bırakmalı. Tamamen benim öznel bakış açım tabi bu. Eşinizin lafını etmediği bir konuda size laf düşmez biliyorsunuz değil mi? Baba onun babası ya.

konu sahibi , eşinizi babaanne büyütmüştü, üvey kv despot baskın bir kadındı hatırladığım kadarıyla.
üzülmenizi anlıyorum ama kp de oğlum oğlum dememiş .eşinizin kırgınlığını da anlayın. yukarda üye yazmış yasal olarak bi bakın isterseniz

Bunun size göre bize göresi yok. Bu evrensel bir kural. Babasını mahkemeye verirse de kazanır. Bu düşünceyle anadoluda kadınlar hiçbir şeyde mirasçı olamazdı. İyi ki insanlar bu düşünce yapısında değil

Burda söz konusu evlat ayirimi degil. Baba ogluna verip kizina vermemis diye bir durum yok.

Hanımlar bu söylediğinizin hukuki geçerliliği yok. Anadoluda da eskiden kız çocuklarından mal kaçırıp erkeklerin üzerine devrediyorlardı. Babanız erkek kardeşinize malını devretse böyle mi diyeceksiniz? Bunun için mirasçıları koruyan hükümler var

Eşiniz kendisi istiyorsa mahkemeye kendi miras payı için dava açıp hakkını arayabilir bilginiz olsun
Erkek kardeşim yok :)
Hukuki yanı nedir bilmiyor.dediginiz doğrudur.
Ama inanin babam tüm malıni satsa veya yese ki çogu malını satıp yedi inanın umrumda olmaz
Mal canlısı bi insan degilim

Çok mu zenginim ?hayir hatta kirada oturuyorum
Huzur vermeyen malı ne yapayim düşüncesindeyim
Ölmemiş babamın malını ne yaptigini düşünüp kendime dert mi yapayim ?
Kim öle kim kala,belki önce ben ölcem ?

Ben bu mal varlığı işine tek taraflı bakamıyorum. Tamam adamın malı ama bir ailenin içinde tüm aile fertleri bir şekilde zorluk çekiyor. Baba çalışıyor ama o parada annenin de hakkı yok mu? Sonuçta anne de senelerce ya dışarda çalışıyor ya da evde. Çocukların hakkı yok mu? Bana çok acımasızca geliyor.. Eşiniz de ne yapsın olan olmuş. Hukiki haklarını kullanabilir, bunu ister mi bilemiyorum.
Aynen katılıyorum çocuklar yeri geliyor boğazından kisiliyo yeri geliyor kıyafetten kisiliyo adam tekbasina mal yapamaz karısı destek olmasaydı annelerinin de hakkı var o malda çocukların da👍

Benim esimin de butun mal varligi benim üzerimde kayitli.

Bir oglu var. Birbirimizi cok severiz ve asla aklima bile gelmez onu mağdur etmek.

Eski konulardan biliyorum ki eşinin üvey annesiyle sıkı bir iliskisi var, öz anne oğul gibiler. Ben kadinin magdur edecegini de dusunmuyorum.

İlahi adalete çok fazla inananlardanım.o kadın nasıl ölecek çok merak ediyorum.yada huzurla yaşayabilecekmi o maaşı yiyebilecekmi bakalım.. Görmesemde duyarım.ama suç çoluk çocuğunun hakkını 5 yıllık eşine gözü kapalı veren adamın... O çocuklar baktılar babalarına o ayrı ama sokağa atsalar yeriydi
dedem 2. kez evlendi, ilk eşi felçli diye anne evine göndermiş, kadın ölmeden evlenmiş.
çok olaylar yaşandı ama gün yüzü görmedi. paraları yeni eş ve çocukları yerken ilk eşin çocukları ekmek kemirirmiş. anlatırlar böyle.
eden buluyor, hakka giren kim olursa olsun o hak çıkıyor. öyle yaptım astım kestim lafları ilahi adalet karşısında sökmüyor

Burda söz konusu evlat ayirimi degil. Baba ogluna verip kizina vermemis diye bir durum yok.
Onu örnek olarak verdim ben. Böyle bir cevapla karşılaştığım için aşırı şaşırdım çünkü onu örnek olarak verdiğim çok bariz. Sonuçta mirasçı ayrımı var. Üstelik evlatların mirastaki hakkı eşten çok daha fazla. Bunu savunduğunuza inanamıyorum gerçekten. Haksızlık olduğu hem etik hem yasal olarak sabit olan bir şey

Onu örnek olarak verdim ben. Böyle bir cevapla karşılaştığım için aşırı şaşırdım çünkü onu örnek olarak verdiğim çok bariz. Sonuçta mirasçı ayrımı var. Üstelik evlatların mirastaki hakkı eşten çok daha fazla. Bunu savunduğunuza inanamıyorum gerçekten. Haksızlık olduğu hem etik hem yasal olarak sabit olan bir şey

Savunmaktan ziyade bazi ailelerde neler olduguna sahit oldugum icin böyle söylüyorum. Biz burda ah vah evlat diyoruz da, ama baba olür ölmez üveyanneyi evden atani da gördük. Bir yasli teyzeyi de öyle baski altina almislardi ki torunu kadini yurt disina götürdü kadini. Hak hukuk diyoruz da ama oda her zaman islemiyor iste

O malların bir kısmı eşinizin rahmetli annesinden mi kalmıştı..yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? Eğer öyleyse eşime ;sen rahmetli annenin yadigarlarını elin insanına yedirtebilirsin ama çocuğumun hakkı için bunu yapamazsın derdim...mahkemeye vermesi için de desteklerdim.

Son düzenleme:
Savunmaktan ziyade bazi ailelerde neler olduguna sahit oldugum icin böyle söylüyorum. Biz burda ah vah evlat diyoruz da, ama baba olür ölmez üveyanneyi evden atani da gördük. Bir yasli teyzeyi de öyle baski altina almislardi ki torunu kadini yurt disina götürdü kadini. Hak hukuk diyoruz da ama oda her zaman islemiyor iste
Şu an drama yapıyosunuz. Adam ölünce karısı yani üvey anne de mirasçı olucak. Mallar hooop diye evlatlara geçmiyor. Miras da onun da payı oluyor. Kimi kimin evinden atacaklar?

tabii babanın malı, ne yapacağı konusunda da özgür. fakat yine de bana bu etik gelmiyor. çünkü çocuklarında hakkı var. direk çocuğunu ya da çocuklarını yok saymış gibi.. konu sahibi eşiniz sesini çıkarmıyorsa yapacak bir şey yok. ama kim olsa içten içe kırılır diye düşünüyorum, bu da mal düşünmekten çok yapılanla alakalı.

Ben bu mal varlığı işine tek taraflı bakamıyorum. Tamam adamın malı ama bir ailenin içinde tüm aile fertleri bir şekilde zorluk çekiyor. Baba çalışıyor ama o parada annenin de hakkı yok mu? Sonuçta anne de senelerce ya dışarda çalışıyor ya da evde. Çocukların hakkı yok mu? Bana çok acımasızca geliyor.. Eşiniz de ne yapsın olan olmuş. Hukiki haklarını kullanabilir, bunu ister mi bilemiyorum.
Kesinlikle ben de böyle dusunuyorum !

X