Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Keşke yorumları da konuyu da doğru düzgün okusaydınız. Hepimiz eşiniz dava açabilir size laf söylemek düşmez dedik zaten. Eşi sesini çıkarmıyormuş, demek ki adam için sorun yok. Dış kapının mandalı olan gelin dert ediyor kendine.

Fırsat bu fırsat deyip hakaretleri sıralamışsınız, tebrikler.
Hatta dedim ki, kocasının aklına girsin vekalet almaya baksın, madem kocası yapamıyor kendi yapsın, dede ve anne mirasını bari kaptırmasın, hakkı neyse alın diye. Durduk yere neden haklarını yedirsinler çünkü, kimin olsa zoruna gider. Ama bunlar görülmüyor, yok herkes maşallah bir lokma bir hırkaya talim edermiş burda, yok oturduğu yerden babasının emeklisini yiyip laf ediyormuş burda, bilmem ne.

Eeee ne olmuş ??? sizi etkileyen ya da bağlayan ne ???Eşiniz malları üvey annesine yapsa anlardım da.Adam çalıştığı,kazandığı parayı eşinin ,resmi nikahlı karısının üstüne yapmış .Hakkı var .Belki dedi hayırsız evlatlarıma kalacağına hanımıma kalsın ,hastalıkta ,sağlıkta yanımda olan kişiye demiştir .

Dış kapının dış mandalı olan kadın da belki de kendi çocuk ya da çocuklarının gelecekteki veraset haklarını korumak için uğraşıyordur?

Ayrıca benim okuduğum yorumlarda direkt hakları olmadığı yönünde yorum yapanlar da vardı, tek tek buldurmakla uğraştırmayın şimdi😄

Siz onlardan değilseniz alınganlığınız gereksiz. Problem yok o zaman.
Çocuğu yok daha. Eşinin infertilite problemi var. Hiç olmayabilir. Şu an üvey anne ile eşit durumdalar çocuk konusunda. Kadına mandal muamelesi yapıyor, kadına bedava bakıcı muamelesi yapıyor ama o kadın eşini büyütmüş, 35 yıl karılık etmiş. Kendi daha dün gelmiş, kafa tutuyor. Eşinin hakkını arasa iyi, daha fazlasına göz dikiyor, elinden gelse o üvey ana dediğine bir tas su vermez.

Cahil cesareti diyoruz buna.
Bilgiyle ahkam her daim ters orantılıdır.
İnsanın bilgeliği arttıkça kendisini de daha iyi tanır ve gerçekten bilmediği konularda önyargılarıyla yorum yapmaması gerektiğini bilir.

Ben de bu yüce ahlak savunucularımıza eskiden çok şaşırıyordum ama klavye amazonları diyip geçiyorum sadece. :)
Avukatsınız ya adınızı verin de yanlışlıkla size gelmeyelimmm😂😃

Konu sahibi ya cici eş cici gelin gibi görünmek için burda bize rahatça gösterdiği gerçek yüzünü gösteremiyor, en basit bir tavsiye vermekten bu yüzden imtina ediyor, ya da adam pek pısırık karısına he he babaya üvey anaya he he diyor, kendi fikri yok, hakkını savunacak kapasitesi yok, konu sahibinin bu miras konusunda yapabileceği birşey olmadığından kocasının karşısında yırtınıyor yırtınıyor, adam küçük Emrah bakışı ile bakıyor napiiim diyor. 2.si ise ben hak veriyorum, valla duvara yapıştırırım böyle adamı.

Baba henüz hayatta. Gidip hesap sorsa ne diyecek ki? Zor bence böyle bir şeyi konuşmak. Hele de değer görmediğini düşünüyorsa.
Babası "Sana ne lan" dese -ki bence öyle der- adam için daha kötü olur.

Baba henüz hayatta. Gidip hesap sorsa ne diyecek ki? Zor bence böyle bir şeyi konuşmak. Hele de değer görmediğini düşünüyorsa.
Babası "Sana ne lan" dese -ki bence öyle der- adam için daha kötü olur.
Anneden ve dededen kalan şeyler için belki birşeyler yapılır diye düşündüm, bilmiyorum. Bi hakkı varsa alsınlar, ama sorun bu değil, konu sahibi hepsine göz dikiyor. Bu çeşit bir koca da katlanacağım gibi değil ama konu sahibi yönetirim diye evlenmiş.

Eşiniz muris muvazaası sebebiyle tapu iptal ve tescil davası açtırtabilir.
Yasal haktır. Buradaki tescil, yolsuz tescil hükmündedir.

Burada cahilce demagoji yapanlara aldırmayın.

Miras yoluyla edinilmiş üst soy mallarında, alt soyun her daim hakkı vardır. Muvazaa bu davada net şekilde açık olduğu için, eşinizin tazminat hakkı bile var.

Gerçekten, bir konuda gerçekten bilgisi olmadığı halde, kendi önyargılarını gerçek sanarak ahkam kesen yarı cahil insanlarla dolu bir toplumuz.
Ahkam kesmek için de yanlış yönlendirmelere ve anlaşılmalara da sebep oluyorlar.

Ama T.M.K. 1025 sizden yana. 😎
Yargıtay kararları var. Şuraya şak diye atardım da gerek yok😂😅

İste kimi evlenip böyle mal sahibi oluyor.Kimi de evlenip aile hakkını,aileden kısıp biriktirdigini eşe ,esin cocuklarina bırakıyor veya bırakmak zorunda kalıyor .Ben ilk gruptan hiç olamadım ,ikinci olurum gibi geliyor.
Tulipa çok uyardık seni ..evlenince aradığın ,ihtiyaç duyduğun sevgiyi /huzuru bulamayacaksın..doğru kişi bu adam değil dedik biliyorsun değil mi

Hatta dedim ki, kocasının aklına girsin vekalet almaya baksın, madem kocası yapamıyor kendi yapsın, dede ve anne mirasını bari kaptırmasın, hakkı neyse alın diye. Durduk yere neden haklarını yedirsinler çünkü, kimin olsa zoruna gider. Ama bunlar görülmüyor, yok herkes maşallah bir lokma bir hırkaya talim edermiş burda, yok oturduğu yerden babasının emeklisini yiyip laf ediyormuş burda, bilmem ne.
Ne olmuş aldıysan demiştin ya dün, yani sen koskoca kadın çalışmayıp babanın yetim maaşını bile almışsın, hakkın olduğunu söylüyorsun, evlerde de onların hakkı var daha ne konuşuyorsun demeye getiriyor. Sapla samanı karıştırıyor. Benim yazılım firmasında DE maaşım kurları görüyorsun TR’de aylık 60k’dan fazla ediyordu, babamın öldükten sonra bana kalan 100 € etmeyen yetim maaşına mı kalmıştım? Kaldı ki 70’e gelmiş annemin de babamın vefatı sonrası kötüleşip, iyice elden ayaktan düştüğü beş altı aylık süreyi başvurup aldım, annemin ayağı düzelince ben de sonra işe girince sigortamdan dolayı zaten kesildi. Aynı şey bile değil. 50 yaşına da gitsem bekar/dul ve işsizsem başvurur yine alırım.

Kaldı ki burada konunun muhattabı eş, iki günlük gelin olarak kocasına ailesiyle konuşmayı yasaklayan, fino muamelesi yapan üye değil, miras yoluyla edinilen malda hakkı bile yok. Çocuğu için endişeleniyor desek, eşi infertilite, çocuk yok. Evet eşin hukuken hakkı olduğunu kimse inkâr etmedi. Hak aranacaksa ki hukuken hakkı var, bence yüzü varsa mesafe koyup konuşmadığı babasıyla konuşsun, olmadı ölünce hakkını alır. Hayrının görür mü tabi bilemem. Zaten şu an yapılabilecek bir şey yok. Hele konu sahibini ilgilendiren bir şey yok.

Biz sadece yorumluyoruz konuyu, hayırsız bir evlat mı, babası niye böyle bir şey yapmış olabilir, üvey kv servet avcısı mı, söz konusu üyenin tavırlarından yorumlarından çıkarım yapıyoruz.

Okuduğum kadarıyla öznel fikrim, bu insanlar çöp bile hak etmiyor. 35 senelik, 3 senedir yatalak hasta bakan kadın servet avcısı değildir. Yatalak babayı iki hafta idare edemeyen, kv bunalıp bir iki hafta idare edin diyince saçmalıyorlar diyen oğlu, ben bakıcı değilim, kocam da adamın ömür boyu altını mı alsın diyen konu sahibi; mala gelince el ovuşturuyor, konuları maddiyat içerikli, dairelerin kirasını alıyor diye kayınvalideye kurulmuş, devamlı kötülüyor ama düğününde altın bekleyen, kaynananın aldığı yarım kilo kıymanın bile konusunu açan biri de bana iyi niyetli gelmiyor. Bu kadar. Ne klavye amazonluğumuz ne cahilliğimiz kaldı.

Cahil cesareti diyoruz buna.
Bilgiyle ahkam her daim ters orantılıdır.
İnsanın bilgeliği arttıkça kendisini de daha iyi tanır ve gerçekten bilmediği konularda önyargılarıyla yorum yapmaması gerektiğini bilir.

Ben de bu yüce ahlak savunucularımıza eskiden çok şaşırıyordum ama klavye amazonları diyip geçiyorum sadece. :)
polemik gibi olmasın ama ülkedeki tek avukat siz değilsiniz.bir klavyemizin ucunda bir telefonumuzun ucunda sürüyle tecrübeli avukat akraba arkadaşlarımız var.gayet eminimm yargıtay kararları konusunda . :KK45: :KK53:

polemik gibi olmasın ama ülkedeki tek avukat siz değilsiniz.bir klavyemizin ucunda bir telefonumuzun ucunda sürüyle tecrübeli avukat akraba arkadaşlarımız var.gayet eminimm yargıtay kararları konusunda . :KK45: :KK53:
Hep derim zaten bu ülkede hukuk ve mühendislik okumak zaman kaybı. Herkes eş dosttan öğrendikleriyle her konuda yetkin👍🏼

Tapu iptal davası açabilir esiniz 40 sayfa konuşulmuştur lafi gecmistir belki ama başına gelmeyen bilemez. Bizim toplumda kadin üvey olunca adam yok sayabiliyo çocuklarını ve çooook fazla sorun yasanabiliyo. Adamin mali istedigini yapar diyenler başına gelmeyendir. Konu mal mülk degil bence. Sizde neler oldu bilmiyorum da

Tapu iptal davası açabilir esiniz 40 sayfa konuşulmuştur lafi gecmistir belki ama başına gelmeyen bilemez. Bizim toplumda kadin üvey olunca adam yok sayabiliyo çocuklarını ve çooook fazla sorun yasanabiliyo. Adamin mali istedigini yapar diyenler başına gelmeyendir. Konu mal mülk degil bence. Sizde neler oldu bilmiyorum da
dava açabilirmiş evet ama adamın tek evi orasıysa ya da tüm mallarını değil sadece bu evi verdiyse kaçırma amaçlı olmadığına dair yargıtay kararları varmış.hibe etmek amacıyla satış yapılsa dahi şahitlerle kadının uzunn yıllar adama hastayken baktığı bu bakma sonucunda kendi maddi manevi zarara uğradığı ispatlanılırsa bozulamazmış evin satışı.adam hediye etmiş sayılabilirmiş .kadın üvey oğlu için evlat sahibi bile olmamış baksanıza.3 yıldır da yatalak adama bakıyor ve 20 küsür yıllık da karısı.pekala verebilir mallarından birini kadına.ha tek evi varsa zaten ahlaken de o ev kadınındır.babasına 15 gün bakmayan söylenen çocuğa mı düşer yoksa senelerce yatalak adama bakan eşine mi?edit:avukat sen yorum yapma bana istemiyorumm :KK45: :KK53:

Son düzenleme:
Şakk diye at. Hiçbir şey olmasa er hakkı var kadının. Hatırı sayılır miktarı onun zaten. Konu sahibinin onu bile veresi yok.
yüzde 25 i kadının oluyor.adam da sokağa atmasınlar kadıncağızı diye tamamını vermiş evin.çok da iyi yapmışş

X