Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Ceycey merak ettim atar mısın yargıtay kararını? Faydalanmak isterim şahsen
dayım yazdı dün bana sorunca bu konuyu.kendisi de böyle dava almış bir kaç kere.1 i bozulmuş 2 si bozulamamış .sen çok daha iyi bilirsin bazı emsal kararlar davalarda örnek gösterilebiliyorlar.ben avukat olmadığımdan kendi dilimle anlatıyorum burada tabi ki.

dava açabilirmiş evet ama adamın tek evi orasıysa ya da tüm mallarını değil sadece bu evi verdiyse kaçırma amaçlı olmadığına dair yargıtay kararları varmış.hibe etmek amacıyla satış yapılsa dahi şahitlerle kadının uzunn yıllar adama hastayken baktığı bu bakma sonucunda kendi maddi manevi zarara uğradığı ispatlanılırsa bozulamazmış evin satışı.kadın üvey oğlu için evlat sahibi bile olmamış baksanıza.3 yıldır da yatalak adama bakıyor ve 20 küsür yıllık da karısı.pekala verebilir mallarından birini kadına.ha tek evi varsa zaten ahlaken de o ev kadınındır.babasına 15 gün bakmayan söylenen çocuğa mı düşer yoksa senelerce yatalak adama bakan eşine mi?edit:avukat sen yorum yapma bana istemiyorumm :KK45: :KK53:
Yavrum o "adamın çocuğu için evlat sahibi olmamış" olayına da ben pek inanmıyorum.Ne yapmış adam ikinci karısı çocuk sahibi olmasın diye kendine vazektomi mi yaptırmış?! Vardır muhakkak çocuk sahibi olmalarına engel kadının ya da adamın bir sağlık sorunu ..adı "senin için başka çocuk yapmadık " olmuştur.Ortada bir ev olsa kesinlikle hayat arkadaşınındır benim nazarımda ..ama 10 tane evden 1 tane oğluna layık görmemek için oğlunun ciddi bir ayıbının olması gerekir.Konu sahibi eşiyle bu gün evli..Yarın evlilikleri bitse oğul tam olarak ortada ..adam da karısına güveniyor çünkü konu sahibinin evinde düzen kurmuşlar.Babasının mirasına tamah etmeyen erkek de bir zahmet karısına mirasla gelen evde oturmasın çıksın kirada otursun.

dayım yazdı dün bana sorunca bu konuyu.kendisi de böyle dava almış bir kaç kere.1 i bozulmuş 2 si bozulamamış .sen çok daha iyi bilirsin bazı emsal kararlar davalarda örnek gösterilebiliyorlar.ben avukat olmadığımdan kendi dilimle anlatıyorum burada tabi ki.
Yok ben hiç duymadım o yüzden soruyorum zaten. Eksikliğim var demek ki bu konuda. Gidermek isterim bunu. Ama tüm mallarını değil tek evini üstüne yaptıysa geçerli yazmışsın zaten konuda hepsini üstüne yaptığı yazılmış yine konuya uymuyor. Şahsen mesleğim de olsa çok iddialı konuşmayı sevmiyorum belki eksikliğim vardır sürekli öğreniyoruz sonuçta

Yavrum o "adamın çocuğu için evlat sahibi olmamış" olayına da ben pek inanmıyorum.Ne yapmış adam ikinci karısı çocuk sahibi olmasın diye kendine vazektomi mi yaptırmış?! Vardır muhakkak çocuk sahibi olmalarına engel kadının ya da adamın bir sağlık sorunu ..adı "senin için başka çocuk yapmadık " olmuştur.Ortada bir ev olsa kesinlikle hayat arkadaşınındır benim nazarımda ..ama 10 tane evden 1 tane oğluna layık görmemek için oğlunun ciddi bir ayıbının olması gerekir.Konu sahibi eşiyle bu gün evli..Yarın evlilikleri bitse tam olarak ortada ..adam da karısına güveniyor çünkü konu sahibinin evinde düzen kurmuşlar.Babasının mirasına tamah etmeyen erkek de bir zahmet karısına mirasla gelen evde oturmasın çıksın kirada otursun.
aynı fikirdeyim.ev 1 taneyse başka mal yoksa ahlaken vicdanen her türlü kadına düşer ama bir çok malını üstüne geçirdiyse kadın çakalın fırsatçının tekidir.

Yavrum o "adamın çocuğu için evlat sahibi olmamış" olayına da ben pek inanmıyorum.Ne yapmış adam ikinci karısı çocuk sahibi olmasın diye kendine vazektomi mi yaptırmış?! Vardır muhakkak çocuk sahibi olmalarına engel kadının ya da adamın bir sağlık sorunu ..adı "senin için başka çocuk yapmadık " olmuştur.Ortada bir ev olsa kesinlikle hayat arkadaşınındır benim nazarımda ..ama 10 tane evden 1 tane oğluna layık görmemek için oğlunun ciddi bir ayıbının olması gerekir.Konu sahibi eşiyle bu gün evli..Yarın evlilikleri bitse oğul tam olarak ortada ..adam da karısına güveniyor çünkü konu sahibinin evinde düzen kurmuşlar.Babasının mirasına tamah etmeyen erkek de bir zahmet karısına mirasla gelen evde oturmasın çıksın kirada otursun.
aynı fikirdeyim.ev 1 taneyse başka mal yoksa ahlaken vicdanen her türlü kadına düşer ama bir çok malını üstüne geçirdiyse kadın çakalın fırsatçının tekidir.
Arkadaşlar yanlış görmediysem 7 daire var.

Şakk diye at. Hiçbir şey olmasa er hakkı var kadının. Hatırı sayılır miktarı onun zaten. Konu sahibinin onu bile veresi yok.
mirta ya attım yargıtay kararlarını katip özeline.50 yıllık avukat bana yalan söylemedi ya böyle davaları kazandım diye tövbe tövbe :KK45: :KK53:

mirta ya attım yargıtay kararlarını katip özeline.50 yıllık avukat bana yalan söylemedi ya böyle davaları kazandım diye tövbe tövbe :KK45: :KK53:
Evet ben okudum yargıtay kararlarını. Valla yalan yok bilmediğim bir şeydi. Ancak kararlarda açık bir şekilde tek bir gayrimenkulü varsa onu minnet amacıyla devrederse geçerli olduğu yazılmış. Bir arkadaş 7 daire var demiş. Gerçekten öyleyse konu sahibinin eşi isterse alabilir hakkını. 7 daire varsa zaten kadın sokakda falan da kalmazdı işgüzarlık tamamen

Üvey annenin mal kaçırdığını falan biliyorduk ama bu kadar da degildi. Ne var ne yoksa üzerine yaptırmış yeni öğrendik. Eşim bu duruma herhangi bir tepki vermiyor. Babasina tek kelime etmedi normal mi sizce bu tepkisizligi. Sanki umrunda bile değil

Çalışarak yapilmis bir mal varlığı değil onada babadan kalmış. Babadan oğula bırakılan bir mal varlığı
Eşiniz bir şey demezken size ne oluyor anlamadım.

Evet ben okudum yargıtay kararlarını. Valla yalan yok bilmediğim bir şeydi. Ancak kararlarda açık bir şekilde tek bir gayrimenkulü varsa onu minnet amacıyla devrederse geçerli olduğu yazılmış. Bir arkadaş 7 daire var demiş. Gerçekten öyleyse konu sahibinin eşi isterse alabilir hakkını. 7 daire varsa zaten kadın sokakda falan da kalmazdı işgüzarlık tamamen
tek bir ev değilmiş mirta birden fazla da olabilirmiş. mesela 5 evi var birini verebilirmiş satış yöntemiyle.diğerleri durduğundan kötüye kullanma mal kaçırma vs olmuyormuş.ama bu konuda 7 ev varsa hepsini verdiyse zaten bozulur o satış

tek bir ev değilmiş mitra birden fazla da olabilirmiş. mesela 5 evi var birini verebilirmiş satış yöntemiyle.diğerleri durduğundan kötüye kullanma mal kaçırma vs olmuyormuş.ama bu konuda 7 ev varsa hepsini verdiyse zaten bozulur o satış
Bunu kk ya hukuk köşesine yazarsan herkeşler sıraya girer ailesine bakmak için.

dava açabilirmiş evet ama adamın tek evi orasıysa ya da tüm mallarını değil sadece bu evi verdiyse kaçırma amaçlı olmadığına dair yargıtay kararları varmış.hibe etmek amacıyla satış yapılsa dahi şahitlerle kadının uzunn yıllar adama hastayken baktığı bu bakma sonucunda kendi maddi manevi zarara uğradığı ispatlanılırsa bozulamazmış evin satışı.adam hediye etmiş sayılabilirmiş .kadın üvey oğlu için evlat sahibi bile olmamış baksanıza.3 yıldır da yatalak adama bakıyor ve 20 küsür yıllık da karısı.pekala verebilir mallarından birini kadına.ha tek evi varsa zaten ahlaken de o ev kadınındır.babasına 15 gün bakmayan söylenen çocuğa mı düşer yoksa senelerce yatalak adama bakan eşine mi?edit:avukat sen yorum yapma bana istemiyorumm :KK45: :KK53:
Hmm olay aynen bu şekildeyse evet ama böyle gösterilmeye çalışılıyorsa zaten hak yerini bulur diye düşünüyorum. Çünkü bizim basimiza gelen durumda bizide hic bakmayan durumuna düşürüp babanin yaptigi temelin uzerine kat yaptigimiz hatta mehir altinlarla yapilan eve sirf huzursuzluk vermek için konmaya çalışan bir üveylik durumumuz oldugu için ben direkt o açıdan baktım. Anlatabildim mi bilmiyorum 😂 ama cirkef insanla muhattap olmak mental olarak yorucu ve zor

Hmm olay aynen bu şekildeyse evet ama böyle gösterilmeye çalışılıyorsa zaten hak yerini bulur diye düşünüyorum. Çünkü bizim basimiza gelen durumda bizide hic bakmayan durumuna düşürüp babanin yaptigi temelin uzerine kat yaptigimiz hatta mehir altinlarla yapilan eve sirf huzursuzluk vermek için konmaya çalışan bir üveylik durumumuz oldugu için ben direkt o açıdan baktım. Anlatabildim mi bilmiyorum 😂 ama cirkef insanla muhattap olmak mental olarak yorucu ve zor
mahkemeye verilir onlar da kararı verir.biz sadece bildiklerimizi duyduklarımızı burada paylaşırız.mahkeme değiliz sonuçta.yargının kestiği parmak acımaz

Üvey anneciler ve gelinciler arasında inanılmaz mücadele var
Evet sayın seyirciler :KK53: :KK8: :deli:
İnsanlar kendi başlarına gelen olaylardan oluşan açıdan bakiyo mesela biz üveyyden cekiyoz ben direk o acidan baktim sadece konu sahibinin ilk yazdigini okudum yorum yaptim ama 40 sayfa ayrıntılar tartışılmış sanırım:KK16:

tek bir ev değilmiş mirta birden fazla da olabilirmiş. mesela 5 evi var birini verebilirmiş satış yöntemiyle.diğerleri durduğundan kötüye kullanma mal kaçırma vs olmuyormuş.ama bu konuda 7 ev varsa hepsini verdiyse zaten bozulur o satış
Ben bir tane dairesi varsa ve biri verildiyse demedim ki. ne kadar malvarlığı olursa olsun ( ister bir dairesi ister 100 dairesi) birden fazla verirse tüm işlemleri için kötüniyetli sayılıyor. Tüm malvarlığını vermiş demiş konu sahibi zaten konuda. Yani kocası dava açarsa haksız çıkma olasılığı yok.

X