Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

esınız babası vefat ettıgınde dava acabılır bu konuyla alakalı. bunu bıldıgınden sakindir belkı de ...
hatta bızzat soyle bır dava bılıyorum ben
adam hıc bır cocuguna mıras bırakmayacagını soyledı benım degıl mı ıster yerım ıster satarım ıster baskasına hedıye ederım dedı
hayır kurumuna bagısladı
cocuklar da dava actılar ve kazandılar.

babanın degıl mı ıstedıgını yapar durumu yok yanı oyle bırsey kanunen yok. kanun o mal mulkde cocuklarınında rızkı var dıye dusunur kımseyı magdur etmez.

3 ev alacaksın şekerim. Diğer çocuk senin ölmeni mi beklesin ev için?
belkıde hepımız tek cocukla kalırsak sıkıntı olmaz :KK70:
gecen gun buradakı mıras konularıyla alakalı esımle dedıkodu yapıyorduk :p
cocuga mıras bıraksan bır dert bırakmasan bı dert aıleler dısınden tırnagından arttırıyor yemıyorlar malımız olsun cocuklara kalsın dıye
cocuklarda o kalacak mıras ıcın sımdıden ebeveynlerının basını yıyorlar dedım

neysekı bızımkı tek cocuk dedı :KK70:

bu mıras ıslerı cok sıkıntılı cunku ınsanlar sıkıntılı en basıt ornegı vereyım
dedem ve annanem 1 yıl arayla vefat ettıler ve cok zengın ınsanlardı ... annemler 5 kardes hepsıne hatırı sayılır bırseyler kaldı .
annem ne var ne yoksa kendıne dusen payı yemıs :KK70: teyzelerım dayılarım ev aldı dukkan aldı araba aldı gerı kalan paraları bankada altın hesabına koydular bı kısmını dolara paralarına para kattılar her mantıklı ınsan gıbı .
annemın hıc parası kalmamıs . :olamaz:

duyduguma gore annem bırının cocugunu evlendırmesıne yardım etmıs bırıne ıs kurması ıcın para vermıs gıbı boyle havaya sacmıs paraları oyle soyleyeyım . teyzelerım dayılarım yatırım yaptılar hem kendılerını hem cocuklarını dusunduklerı ıcın , cocuklarımında hakkı var dedıler bırtek benım annem ıclerınde boyle cıktı :KK70: umrumda mı ? aaaassslaaa degıl allah herkese kalbındekını versın benım tek uzuldugum annem keske yaslılıgını da dusunseymıs . bellı kı hayatda tek basına kalmak ısteyen bırı bellıkı etrafında esını cocugunu ıstemeyen bırı barı kendını dusunup kendısıne 1 ev alsaymıs kendısıne uzuldum ben .

kayınpederım ve kayınvalıdemde zengın ınsanlar bosandılar gecen sene ayrı ayrı zengınler yanı... esım 3 erkek kardesler. zaman zaman sıkıntılı donemler gecırdı cocuklar mesela kaynımın bırı ıssız kaldı dıgerı sehır degıstırırken maddı olarak sıkıstı esım pandemı donemınde cok zorluk cektı hepımızın ayrı ayrı cıddı borcları var ıs yuzunden pandemı yuzunden . bır tanesıde demıyor kı cocuklarıma yapabılecegım bırsey var mı . kayınpederımın köyü var. cıftlıgı var. cok buyuk arazısı var. dukkanları evlerı var. yenı evlendıgı esıyle o tatıl senın bu tatıl benım gezıyor . cocukları da bu ayı nasıl cıkarıcaz dıye dusunuyor :KK70:

ınsanlar cesıt cesıt ben olsam cocugum nıye sıkıntı ceksın kı derım ama yapmayan vermeyen aıleye de ne denebılır kı ...

Yorumları okuyorum şu kk’nın tüm kadınları ne kadar paraya değer vermeyen, tok gözlü, tek bir doğruları olan insanlar vallahi şaşıyorum. Takılan altınlarla elti yarışı yapılan ülkemde ne kadınlar varmış.
Eğer gerçek hayatta böyleyseniz ve çoğunluksanız ülkemizin bugün başka bir ülke olması gerekirdi… Umarım herkes söylediklerinde samimidir. Konu sahibi size üzüldüm elbette yaşadığınız normal bir durum değil… Ortada bariz bir haksızlık var zira. Üstelik bir haksızlıklığa tepki göstermek için illa şahsen maruz kalınmış olması gerekmez. Eşinin uğradığı haksızlık elbet insanı üzer. Bakmayın siz burda ki büyük büyük laflara.
Yoo çoğunluk değiliz maalesef. Burda bile toplasan 8-10 kişiyiz.

Saf mıyız melek mi bilmiyorum
Bazen hayal kuruyorum
Hayallerimde bile zengin olsam şu akrabama ev parası veririm falan varsa 😀😀
Bence güzel bir şey.
Ben şuan elimden geldiğince dayımın kızına harçlık yolluyorum.
Keske imkanım daha çok olsa daha çok versem diye bakiyorum.
İnsanlara yardım etmek bence bu dünyadaki en güzel şey.

Eşiniz tepki vermiyorsa yapabileceğiniz bir şey yok.
Tabii ki haksızlık ve eşiniz tabii ki üzülüyordur. Siz de hem eşiniz hem kendi adınıza, varsa çocuklarınız adına sinirlenebilirsiniz, bu da doğal bence ama aslında sizi ilgilendiren bir durum değil miras konusu.
Sürekli bu konuyu açıp eşi daha fazla üzmenin de bir anlamı yok. Adam zaten üzülüyordur babam bana niye böyle davranıyor diye. Bari siz yarasını deşip durmayın. Mal mülk mü önemli eşinizin duyguları, psikolojisi mi?

Eşiniz tepki vermiyorsa yapabileceğiniz bir şey yok.
Tabii ki haksızlık ve eşiniz tabii ki üzülüyordur. Siz de hem eşiniz hem kendi adınıza, varsa çocuklarınız adına sinirlenebilirsiniz, bu da doğal bence ama aslında sizi ilgilendiren bir durum değil miras konusu.
Sürekli bu konuyu açıp eşi daha fazla üzmenin de bir anlamı yok. Adam zaten üzülüyordur babam bana niye böyle davranıyor diye. Bari siz yarasını deşip durmayın. Mal mülk mü önemli eşinizin duyguları, psikolojisi mi?
Mal mülk :KK53:

Eşi açısından çok üzücü ya. Çocukluğundan beri değer görmeme hissiyle büyümüş zaten. Bu şekilde bir mal kaçırma da tuzu biberi olmuştur.
Eşini düşünen insan konu açıldığında bir defa fikrini söyler, istersen avukatla görüşürüz falan der, biter. Durup durup bu konuyu açmaz. Ben olsam açmazdım yani.
Yoksa yeni bir kocişçi mi doğuyor 😂

Eşi açısından çok üzücü ya. Çocukluğundan beri değer görmeme hissiyle büyümüş zaten. Bu şekilde bir mal kaçırma da tuzu biberi olmuştur.
Eşini düşünen insan konu açıldığında bir defa fikrini söyler, istersen avukatla görüşürüz falan der, biter. Durup durup bu konuyu açmaz. Ben olsam açmazdım yani.
Yoksa yeni bir kocişçi mi doğuyor 😂
Konu sahibi ya cici eş cici gelin gibi görünmek için burda bize rahatça gösterdiği gerçek yüzünü gösteremiyor, en basit bir tavsiye vermekten bu yüzden imtina ediyor, ya da adam pek pısırık karısına he he babaya üvey anaya he he diyor, kendi fikri yok, hakkını savunacak kapasitesi yok, konu sahibinin bu miras konusunda yapabileceği birşey olmadığından kocasının karşısında yırtınıyor yırtınıyor, adam küçük Emrah bakışı ile bakıyor napiiim diyor. 2.si ise ben hak veriyorum, valla duvara yapıştırırım böyle adamı.

Konu sahibi ya cici eş cici gelin gibi görünmek için burda bize rahatça gösterdiği gerçek yüzünü gösteremiyor, en basit bir tavsiye vermekten bu yüzden imtina ediyor, ya da adam pek pısırık karısına he he babaya üvey anaya he he diyor, kendi fikri yok, hakkını savunacak kapasitesi yok, konu sahibinin bu miras konusunda yapabileceği birşey olmadığından kocasının karşısında yırtınıyor yırtınıyor, adam küçük Emrah bakışı ile bakıyor napiiim diyor. 2.si ise ben hak veriyorum, valla duvara yapıştırırım böyle adamı.
Adam ölmeden mal mülk derdine düşülmesi yanlış ama madem baba böyle yapmış, bunu kimden duymuşlar? Bir de kaç daire var örneğin? Örneğin tek daireyse bir zahmet yatalak hasta bakan kadının olsun. Çok mal varsa baba söylediyse malımı karımın üstüne verdim diye, ben üyenin kocası olsam babacım annemin emeği büyük, daha büyük bir kısmı hak ediyor ama ben de evladınım haksızlığa uğradığımı düşünüyorum diyerek konuşurdum. Ama karıma ağzını açtırtmazdım.

Ha bunu yapabilecek yüzü var mı o adamın o da ayrı? Baba yatalakmış, ilgilenmeyen, yüzüne bakmayan hayırsız bir evlatsa ben de bunu yapardım. Kadın servet avcısı olsa 20 yıl kadınlık yapmaz, bu kadar sene beklemez, yıllar önce kafalardı, hele öyle biri yatalak hasta falan bakmaz. Arada tam olarak ne var bilmiyoruz, bazı evlatlar zırnık hak etmiyor.

Adam ölmeden mal mülk derdine düşülmesi yanlış ama madem baba böyle yapmış, bunu kimden duymuşlar? Bir de kaç daire var örneğin? Örneğin tek daireyse bir zahmet yatalak hasta bakan kadının olsun. Çok mal varsa baba söylediyse malımı karımın üstüne verdim diye, ben üyenin kocası olsam babacım annemin emeği büyük, daha büyük bir kısmı hak ediyor ama ben de evladınım haksızlığa uğradığımı düşünüyorum diyerek konuşurdum. Ama karıma ağzını açtırtmazdım.

Ha bunu yapabilecek yüzü var mı o adamın o da ayrı? Baba yatalakmış, ilgilenmeyen, yüzüne bakmayan hayırsız bir evlatsa ben de bunu yapardım. Kadın servet avcısı olsa 20 yıl kadınlık yapmaz, bu kadar sene beklemez, yıllar önce kafalardı, hele öyle biri yatalak hasta falan bakmaz. Arada tam olarak ne var bilmiyoruz, bazı evlatlar zırnık hak etmiyor.
Evet. Anne olma hakkı bile elinden alınmış, zaten 1 çocuk var diyerek. Oturmuş ona bakmış kadın. Şimdi de kocasına bakıyor. 2 hafta takat getirememiş oğlu, bu nedenle vicdan yapıyor, ama konu sahibine sorsan üvey ana fena üvey ana şeytan hep manipüle etmiş zavallı adamı. Bu doğru da olabilir, ama belki anne olma hakkı elinden alınmasa kendi çocuğu ile uğraşırdı, zorla başkasının çocuğuna ana yapılmaya kalkılmasa o çocuğun üstüne de bu kadar gelmezdi.

Evet. Anne olma hakkı bile elinden alınmış, zaten 1 çocuk var diyerek. Oturmuş ona bakmış kadın. Şimdi de kocasına bakıyor. 2 hafta takat getirememiş oğlu, bu nedenle vicdan yapıyor, ama konu sahibine sorsan üvey ana fena üvey ana şeytan hep manipüle etmiş zavallı adamı. Bu doğru da olabilir, ama belki anne olma hakkı elinden alınmasa kendi çocuğu ile uğraşırdı, zorla başkasının çocuğuna ana yapılmaya kalkılmasa o çocuğun üstüne de bu kadar gelmezdi.
Biraz araştırdım, bayağı şeytanlaştırmış üvey ana üvey ana diyip durmuş, kv kıyma almış kadın niye yarım kilo almış diye konu bile açmış sjakalsksk. Yedi tane de daireleri varmış, kv 35 senelik karısıymış. Bir iki hafta bile idare edememişler adamı, altınımı alacağım bakıcı mıyım diyip durmuş da, eşin alsın evladı o sen değil diye yorum yazanlara da kaç yıl yaşayacağı belli değil 5 10 yıl onun altından mı alacak eşim demiş. Onlarda da suç var ne diye çekiyorsunuz bunların ağız kokusunu, bakıcı tutun. Üye eşime çocuk yaptırtmadılar hüüü diye ağlamasaymış iyiymiş, adam kısır, onlar nasıl yaptırtmıyor olabilirler oraya da takıldım 🤭

Biraz araştırdım, bayağı şeytanlaştırmış üvey ana üvey ana diyip durmuş, kv kıyma almış kadın niye yarım kilo almış diye konu bile açmış sjakalsksk. Yedi tane de daireleri varmış, kv 35 senelik karısıymış. Bir iki hafta bile idare edememişler adamı, altınımı alacağım bakıcı mıyım diyip durmuş da, eşin alsın evladı o sen değil diye yorum yazanlara da kaç yıl yaşayacağı belli değil 5 10 yıl onun altından mı alacak eşim demiş. Onlarda da suç var ne diye çekiyorsunuz bunların ağız kokusunu, bakıcı tutun. Üye eşime çocuk yaptırtmadılar hüüü diye ağlamasaymış iyiymiş, adam kısır, onlar nasıl yaptırtmıyor olabilirler oraya da takıldım 🤭
Çocuk yaptırtmıyorlar mı? 😂 Nasıl yaptırtmıyorlar töbe töbe 😂

Allah bu erkeklere akıl fikir versin, kadın bulunca çoluğu çocuğu torunu her şeyi unutup kendilerinden geçiyorlar. Bu konudaki baba da .msalak basbayağı oğlun evladin orda duruken bütün parayı eşe verirsen o çocuk gelip yüzüne tükürmez mi?
İste kimi evlenip böyle mal sahibi oluyor.Kimi de evlenip aile hakkını,aileden kısıp biriktirdigini eşe ,esin cocuklarina bırakıyor veya bırakmak zorunda kalıyor .Ben ilk gruptan hiç olamadım ,ikinci olurum gibi geliyor.

Pavyonda yese bu kadar koymaz biliyormusun. Onada babası bırakmış. Eskilerde böyledir ya cocuklarima mal bırakayım o kafayla dede birakiyor babayı üvey anne kandırarak alıyor ben senin oğluna bırakırım diyerek
Kadının çocukları var mı?Ne amaçla almis üstüne yasli başlı kadınsa .Çocukları yoksa ölene kadar yaşayacak bir evim olur diyordur belki.Cocuksuz üvey ananın kocadan kalan miras kime olur acaba.Bence esas sahibine çocuklarına olmalı..Cocukluysa kadın uyaniklik etmiş olabilir,kendi çocuklarına kalır herhalde.Burada hukuk bilgisi lazım.Ama sizin kendi babanız değil,gelin olarak buna çok karışmamalisiniz,çünkü aslında siizn de hakkınız yok o malda.Esinizin var.Uvey kayın vidneizin de eşi kayın babanız.Onun da eş dolayısıyla miras yani..Oyuzden onun durumuna düşersiniz.Dert edecek olan kişi kendi evladı..Kadın büyük ihtimal kendi evi yoksa adam ölürse ortada kalmamak için evi istedi.Ama başka malları da aldıysa yuh Allah gözünü doyursun.

Eşiniz muris muvazaası sebebiyle tapu iptal ve tescil davası açtırtabilir.
Yasal haktır. Buradaki tescil, yolsuz tescil hükmündedir.

Burada cahilce demagoji yapanlara aldırmayın.

Miras yoluyla edinilmiş üst soy mallarında, alt soyun her daim hakkı vardır. Muvazaa bu davada net şekilde açık olduğu için, eşinizin tazminat hakkı bile var.

Gerçekten, bir konuda gerçekten bilgisi olmadığı halde, kendi önyargılarını gerçek sanarak ahkam kesen yarı cahil insanlarla dolu bir toplumuz.
Ahkam kesmek için de yanlış yönlendirmelere ve anlaşılmalara da sebep oluyorlar.

Ama T.M.K. 1025 sizden yana. 😎

Yorumları okuyorum şu kk’nın tüm kadınları ne kadar paraya değer vermeyen, tok gözlü, tek bir doğruları olan insanlar vallahi şaşıyorum. Takılan altınlarla elti yarışı yapılan ülkemde ne kadınlar varmış.
Eğer gerçek hayatta böyleyseniz ve çoğunluksanız ülkemizin bugün başka bir ülke olması gerekirdi… Umarım herkes söylediklerinde samimidir. Konu sahibi size üzüldüm elbette yaşadığınız normal bir durum değil… Ortada bariz bir haksızlık var zira. Üstelik bir haksızlıklığa tepki göstermek için illa şahsen maruz kalınmış olması gerekmez. Eşinin uğradığı haksızlık elbet insanı üzer. Bakmayın siz burda ki büyük büyük laflara.
Cahil cesareti diyoruz buna.
Bilgiyle ahkam her daim ters orantılıdır.
İnsanın bilgeliği arttıkça kendisini de daha iyi tanır ve gerçekten bilmediği konularda önyargılarıyla yorum yapmaması gerektiğini bilir.

Ben de bu yüce ahlak savunucularımıza eskiden çok şaşırıyordum ama klavye amazonları diyip geçiyorum sadece. :)

Eşiniz muris muvazaası sebebiyle tapu iptal ve tescil davası açtırtabilir.
Yasal haktır. Buradaki tescil, yolsuz tescil hükmündedir.

Burada cahilce demagoji yapanlara aldırmayın.

Miras yoluyla edinilmiş üst soy mallarında, alt soyun her daim hakkı vardır. Muvazaa bu davada net şekilde açık olduğu için, eşinizin tazminat hakkı bile var.

Gerçekten, bir konuda gerçekten bilgisi olmadığı halde, kendi önyargılarını gerçek sanarak ahkam kesen yarı cahil insanlarla dolu bir toplumuz.
Ahkam kesmek için de yanlış yönlendirmelere ve anlaşılmalara da sebep oluyorlar.

Ama T.M.K. 1025 sizden yana. 😎
Keşke yorumları da konuyu da doğru düzgün okusaydınız. Hepimiz eşiniz dava açabilir size laf söylemek düşmez dedik zaten. Eşi sesini çıkarmıyormuş, demek ki adam için sorun yok. Dış kapının mandalı olan gelin dert ediyor kendine.

Fırsat bu fırsat deyip hakaretleri sıralamışsınız, tebrikler.

Keşke yorumları da konuyu da doğru düzgün okusaydınız. Hepimiz eşiniz dava açabilir size laf söylemek düşmez dedik zaten. Eşi sesini çıkarmıyormuş, demek ki adam için sorun yok. Dış kapının mandalı olan gelin dert ediyor kendine.

Fırsat bu fırsat deyip hakaretleri sıralamışsınız, tebrikler.

Dış kapının dış mandalı olan kadın da belki de kendi çocuk ya da çocuklarının gelecekteki veraset haklarını korumak için uğraşıyordur?

Ayrıca benim okuduğum yorumlarda direkt hakları olmadığı yönünde yorum yapanlar da vardı, tek tek buldurmakla uğraştırmayın şimdi😄

Siz onlardan değilseniz alınganlığınız gereksiz. Problem yok o zaman.

X