Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Konunun yalan olduğu varsayımıyla konuşursak tüm konu sahipleri haksız çıkar zaten. Baba çocuğundan miras kaçırmış ve haksız. Hakkını korumak için mahkemeye gitseler kazanırlar. Olay bu kadar net. Üstelik 4 yaşında yetim kalmış adamın hakkına göz koyan üvey anneye de bir şeyler söylerdim de ban yemek istemem.

Sizinle tartılmak istemiyorum inanın. Konu sahibinin diğer mesajlarına bakarsanız tutarsız salladığını görürsünüz. Diğer herkes tutarsız yazmıyor ki tüm konu sahipleri haksız olsun? Bir yerde uzun süredir yatalak diyor bir yerde iyileşti diyor. Uzun yıllardır yatalak olan hastanın iyileştiğini nerede gördünüz?

Durum yoksa vs gelinin yapmasi tuhaf. Sen saniyor musun oglu bakiyor denilenlerin gercekten ogullarinin baktigini? Gelinlere bakitiyolar. Senin durumunda evet adaletsizlik gibi ama.. kv kp inede sen bakmazsin bu durumda.. erkek kardeslerinin karilarida kendi ailelerine bakarlar. Senin durumunda tek
Kiz oldugun icin adaletsizlik gibi duruyor ama.. bana boylesi daha dogru geliyor
Gelin neden baksın
Ailem gelinleri büyütmedi bu yaşa getirmedi
Beni ve kardeşlerimi getirdi. Bizim görevimiz yani
Tabiki gelinin görevi değil
Bakacak arkadaş ne demek bakmıyor erkek. Karısıda açsın ağzını senin annen-baban benlik birşey değil desin. Gelin Bakarsa tamamen kendi merhameti ve vicdanından bakar, mecbur olduğu için değil.

Gelin neden baksın
Ailem gelinleri büyütmedi bu yaşa getirmedi
Beni ve kardeşlerimi getirdi. Bizim görevimiz yani
Tabiki gelinin görevi değil
Bakacak arkadaş ne demek bakmıyor erkek. Karısıda açsın ağzını senin annen-baban benlik birşey değil desin. Gelin Bakarsa tamamen kendi merhameti ve vicdanından bakar, mecbur olduğu için değil.
Yoo oyle degil valla😐 yazdigin gibi yasanmiyor ne yazik ki.. oglu bakanlar guyya bi yemegini mi yapiyo camasirini mi yikiyo? Ben pek gormedim.. gonullu degilse zorluyolar.. ha gelin uyaniksa bakma z adamlar ortada kalir ya da diger cocuklarina

Ha konu sahibi de aç gözlünün teki.
Diğer konusunda bana kaç evim var biliyor musun dedi ama en ufak maddi zorlukta kayınvalidem bana yardım etmedi, yok düğünde takı takmadı dedi. Evi olan insan bunları takar mı? Ha bende var diye ortaya dökemem dedi, kısaca eşinden ve ailesinden bekledi. Hadi şimdi söyleyin bakalım kim aç gözlü kv mi gelin mi?

Sizinle tartılmak istemiyorum inanın. Konu sahibinin diğer mesajlarına bakarsanız tutarsız salladığını görürsünüz. Diğer herkes tutarsız yazmıyor ki tüm konu sahipleri haksız olsun? Bir yerde uzun süredir yatalak diyor bir yerde iyileşti diyor. Uzun yıllardır yatalak olan hastanın iyileştiğini nerede gördünüz?
Tamam yalan olduğunu düşünüyorsanız tartışmıyorum. Eğer doğruysa konu sahibi dünyanın neresine giderseniz gidin haklı. Hem de su götürmez bir şekilde. He arıza birisi o ayrı ama bu konuda savunduğu şey doğru. O da kendisine laf diyen bazı arkadaşları beddua etmişti siz de onu haklı bulanlara ettiniz. Artık kısmet….

Tamam yalan olduğunu düşünüyorsanız tartışmıyorum. Eğer doğruysa konu sahibi dünyanın neresine giderseniz gidin haklı. Hem de su götürmez bir şekilde. He arıza birisi o ayrı ama bu konuda savunduğu şey doğru. O da kendisine laf diyen bazı arkadaşları beddua etmişti siz de onu haklı bulanlara ettiniz. Artık kısmet….
Ben beddua etmedim ki, iyi dileklerde bulundum 😬 konu sahibinin üzerine vazife değil kocanın ailesinden kalan mallara karışmak. Kocası sesini çıkarsa okey deriz ama adamın umrunda bile değil.

Yoo oyle degil valla😐 yazdigin gibi yasanmiyor ne yazik ki.. oglu bakanlar guyya bi yemegini mi yapiyo camasirini mi yikiyo? Ben pek gormedim.. gonullu degilse zorluyolar.. ha gelin uyaniksa bakma adamlat ortada kalir ya da diger cocuklarina
Kızı olmayan napacak ozaman. Kendi başına sefil olarak öleceklermi? Benim kv demin kızı yok, ama ben bakmayı görevim olarak görmüyorum. Eşimin görevi benim değil. Yapacağım en fazla evine yardımcı, bakıcı tutmak olabilir

Konu sahibi haklı değil yahu. Olay kendi babası, kendi üvey annesi arasında geçseydi size katılırdım, haklı derdim. Ama adamın oğlu umursamıyor, kabulleniyorsa geline halt etmek düşer.

La o zaman madem kadınlar aikelerine bakmalı oğullar geline baktırıyor yeni bir kanun çıksın miras oğullara değil full kızlarına kalsın. Bakan alsın her şeyi amma ortalık karışır dimi 🤣
Ooo o zaman gelinler bakmak için yarışırlar, en çok ben alayım diye.
Allah’a şükür erkek kardeşim yok, çaktım mı Allah’ına kavuştururdum 😬

Kızı olmayan napacak ozaman. Kendi başına sefil olarak öleceklermi? Benim kv demin kızı yok, ama ben bakmayı görevim olarak görmüyorum. Eşimin görevi benim değil. Yapacağım en fazla evine yardımcı, bakıcı tutmak olabilir
Tutabiliyorsan ne guzel.. ben zaten kizi varsa dedim.. dun haberde gordum 4 oglu varmis kadinin sokakta kalmis bakilmamis vs. Yani bakmaya hic bir sekilde bakmiyor zaten, bakicida tutmuyor

Konu sahibi haklı değil yahu. Olay kendi babası, kendi üvey annesi arasında geçseydi size katılırdım, haklı derdim. Ama adamın oğlu umursamıyor, kabulleniyorsa geline halt etmek düşer.
Evet onu geride üstüne basa basa söyledim kendisine. kocan umursamıyorsa yapacak bir şeyin yok diye. Olay bazında düşündüğümüzde haklı ama kocası bir şey yapmıyorsa üstüne bir bardak su içsin.

La o zaman madem kadınlar aikelerine bakmalı oğullar geline baktırıyor yeni bir kanun çıksın miras oğullara değil full kızlarına kalsın. Bakan alsın her şeyi amma ortalık karışır dimi 🤣
Valla bak sende benim dedigimi
Diyorsun.. ogullari bakmiyor zaten gelinler bakiyor..teoride oglu bakiyor deniyor ama pratikte oyle olmuyor.

Tutabiliyorsan ne guzel.. ben zaten kizi varsa dedim.. dun haberde gordum 4 oglu varmis kadinin sokakta kalmis bakilmamis vs. Yani bakmaya hic bir sekilde bakmiyor zaten, bakicida tutmuyor
Çok var öyle.
Allah merhamet versin insanların içlerine tabii.
Ama o kadıncağızda yaşlılığını bi düşünseymiş keşke, bi emeklisi barı olsaydı sokağa falan düşmezdi.

Evet onu geride üstüne basa basa söyledim kendisine. kocan umursamıyorsa yapacak bir şeyin yok diye. Olay bazında düşündüğümüzde haklı ama kocası bir şey yapmıyorsa üstüne bir bardak su içsin.
Kocasi bence biraz pasif biri…kocasi yerine gidip hesap sorsa evet haksiz ama
Acmis boyle bir konuyu sormus..

Bence kocası da kadının hakettiğini düşünüyor.
Çünkü bu malları üzerine yapma durumu yıllardır varmış.
Bu zamana özgü birşey değil.

Cıks olay bazında düşününce de haklı değil. Üzerinde emeği ya da hakkı olmayan şeyler için bu hale gelmek kimseyi haklı yapmaz.

Neden güzel değil biliyormusunuz. Aile bağlarını bizler koparıyoruz. Özellikle burada çok gördüm. Kadın serzenişte bulunuyor ailem eşimin ailesi düğün yaparken destek olmadılar diye, hemen yazmaya başlıyorlar ailen sana yardım etmeye mecbur değil, borcumuz var diyor, babana mı güvendin borç yaptın deniyor. Daha bir çok örnek. Konu sahibini ilgilendirmez ama ben oğluna üzüldüm. Çocuğumun belki bir derdine deva olacak belki torunun okul masrafını görecek diyerek eşit mal bırakmalıydı. Oğlu hiçmi babasına maaşını vermedi hiçmi eve katkısı olmadı. Bende olsam yıkılırdım.

Aile baglari para ile mi oluyor? Burda da görüyoruz insanlar kac yasina gelmis dügün masraflarini, altin masraflarini ve üstüne ev masraflarini anne babaya yüklemeye calisiyor. Herkes ayagini yorganina göre uzatmali. Paran yoksa herseyi yine 4/4 isteyemezsin. Yasli insanlarin 1001 emekle kazandiklari paralarina göz dikmeye gerek yok. Artik eskisi gibi aileler genelde bir evdede yasamiyor. Mesela benim bir amcam var rahmetli oldu elinde ne var ne yok ogullari icin harcadi. Sonra ne oldu? Ogullari ona sahip cikmadi. Adam 85 yasini gecmisti hala köyde didinirken. Biz yardim ediyorduk..cogunluk parayi almasini biliyor ama is sonra o yaslilara sahip cikmaya gelince yine kimse ortada yok. Dediginiz gibi burdaki konulardada bir cok seyi görüyoruz. Ben mesela kayinpederimin dügün icin kredi cekmesine hayatda izin vermezdim. Senelerce oglunun dügünün kredisini ödeyen yaslilar var. Bu bence etik de degil, vicdanen de rahatsiz edici. Bu konuda herkesin farkli düsüncesi olabiliir, sahsen herkesin önce maddi sorumlulugunu belli bi yastan sonra kendisi almak zorunda oldugunu düsünüyorum. Bu konuyu olsa olsa baba ve ogul arasinda konusacak. Ama konu sahibi bu maddi konudan esinin babasi ile görüsmesini yasaklamis. Babasini esinin lafi ile silebiliyorsa babaninda esinin lafi ile mal devretmesine de sasirmamak lazim 🤷‍♀️

X