Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Konu sahibinin hukuki olarak bu konuda yapacağı bir şey yok.
Ama insani olarak tepki göstermeye, düşüncesini söylemeye hakkı var tabi ki.
Dededen kalan bir mirasta, yada bir çocuğun annesi hayattayken edinilen bir malda evlatlarında hakkı olmalı.
Hatta ikinci evlilikte edinilen malda bile anne yada babasından dolayı çocuklar %50 hak sahibidir.

Aynı şeyi eşim yaşasa evet hukuki olarak bir yaptırımda bulunamam ama hayat arkadaşı olarak "bana göre haksızlığa uğruyorsun müdahele etmelisin" diyecek hakkım neden olmasın? Bir arkadaşıyla dertleşse o bile fikrini söyleyebilecekken çocuklarının annesi neden söyleyemesin? Konu sahibi "hukuki olarak ben ne yapabilirim" dememiş, rahatsızlığını dile getirmiş. Bir kere yapılan şey etik değil kesinlikle. Etik olmadığı fikrimi ben bile yazabiliyorsam bunu eş olarak konu sahibi niye yapamasın?

Bugün ben ölsem eşim ikinci kez evlense ve şimdiye kadar yaptığımız tüm birikimi evlatlarımı yok sayarak evlendiği kadına yapsa çocuklarıma büyük haksızlık yapmış olur. Benim çocuklarımın hakkı olanı üvey annelerinin çocukları neden yesin? Adamın malı istediği yapar diye yorum yapanlar, bu şekilde de düşünsünler.

Konu sahibinin hukuki olarak bu konuda yapacağı bir şey yok.
Ama insani olarak tepki göstermeye, düşüncesini söylemeye hakkı var tabi ki.
Dededen kalan bir mirasta, yada bir çocuğun annesi hayattayken edinilen bir malda evlatlarında hakkı olmalı.
Hatta ikinci evlilikte edinilen malda bile anne yada babasından dolayı çocuklar %50 hak sahibidir.

Aynı şeyi eşim yaşasa evet hukuki olarak bir yaptırımda bulunamam ama hayat arkadaşı olarak "bana göre haksızlığa uğruyorsun müdahele etmelisin" diyecek hakkım neden olmasın? Bir arkadaşıyla dertleşse o bile fikrini söyleyebilecekken çocuklarının annesi neden söyleyemesin? Konu sahibi "hukuki olarak ben ne yapabilirim" dememiş, rahatsızlığını dile getirmiş. Bir kere yapılan şey etik değil kesinlikle. Etik olmadığı fikrimi ben bile yazabiliyorsam bunu eş olarak konu sahibi niye yapamasın?

Bugün ben ölsem eşim ikinci kez evlense ve şimdiye kadar yaptığımız tüm birikimi evlatlarımı yok sayarak evlendiği kadına yapsa çocuklarıma büyük haksızlık yapmış olur. Benim çocuklarımın hakkı olanı üvey annelerinin çocukları neden yesin? Adamın malı istediği yapar diye yorum yapanlar, bu şekilde de düşünsünler.
Bi arkadasimin babasi yapti bunu, annesi seneler once olmustu, babasi tekrar evlendi, adam butun malvarligini yeni kadina yapti seneler içinde, benim arkadasim evlere temizlige bile.gitti geçine bilmek icin. Anne olunce babalar yapabiliyo bunu. Asiri vicdansizlik geliyo bu bana. Kızın annesi hayatta olsaydi yapabilir miydi bu adam bunu

Ya bunun mecburiyeti tam olarak nerede yazıyor bir gösterir misiniz?
Hasta adam baktırmak istemiyor illa zorla bakıcıya vermek nasıl psikolojisini bozar biliyor musunuz? 2 hafta özel şirketin izin verip vermemesi ne alaka?
Adam istemiyor istemiyor istemiyor bakıcının bakmasını istemiyor. Eşi yıllardır bakıyormuş bir problem yokmuş. E kadın haliyle bunalmış çok değil bir süre siz bakın ben dinleneyim rahatlayayım demiş kabul etmemişler. Bundan sonra siz bakın dememiş. Vicdansızlık değil mi bu? E yardım etmediğin adamın parasını sen kimsin istiyorsun? Üstelik evlat bu kadar istemiyorken. Aç gözlüklü değil midir bu? Şaka gibisiniz ya. Ayrıca konu sahibinin canı sıkıldığı için açtığını düşünüyorum yıllardır malları kaçıran bir insan neden baksın ki yatalak adama. Ayrıca evlilik içi edinilen malların ortak olduğunu bilmiyor mu üzerine yapıyor??? Umarım böyle bir gelininiz olur da fikirleriniz yine aynı olur.
Canımız istemediği zaman beddua mı ediyoruz insanlara??
Gelinim olursa istemiyorum illaha sen bakacaksın demem aksine paramla bakılmak isterim birine minnet etmek istemem izin verip vermemesi şirketin şu alaka izin alamayınca nasıl bakacak adama?? Evde gelin mi bakmak zorunda sizin söyledikleriniz bence şaka gibi cidden. Ne yapacağız mesela işten mi çıkacağız çevremizden biri bakıcı kabul etmiyorum sen bakacaksın dediği için insanlar köle mi ya ? Sen gir deyince girecek çık deyince çıkacak imkann varken kullanmayayım başkasına dert olayım yok öyle birşey Allah beni de evlatlarıma düşürmesin olursa biri de bu işten para kazanmış olur

Bacım ona bakarsan oğluda bakmıyor o zaman babada desın ki bana bakmayan oğlumada zırnık vermıyorum bana bakan kadına veririm mal venim oğlumun değil der
Yahu cidden vicdanen söylüyorum tabi ki bir hafta bakarsın izin alırsın da kadın gelin baksın demiş direk amaç tamamen kadın geldi artık gelin bakmak zorunda gibi bakıyor eşinin bakma şansı olmadığını söylemiş adam altına yapsa koştur koştur işten mi gelicek? Ben yabancı istemem istemem kusura bakmayın hasta birinin bu şımarıklığı yapmaması gerekiyor ben olsam bile gelin bakar mı ya uygun mu kim bakar Allah aşkına ??

Canımız istemediği zaman beddua mı ediyoruz insanlara??
Gelinim olursa istemiyorum illaha sen bakacaksın demem aksine paramla bakılmak isterim birine minnet etmek istemem izin verip vermemesi şirketin şu alaka izin alamayınca nasıl bakacak adama?? Evde gelin mi bakmak zorunda sizin söyledikleriniz bence şaka gibi cidden. Ne yapacağız mesela işten mi çıkacağız çevremizden biri bakıcı kabul etmiyorum sen bakacaksın dediği için insanlar köle mi ya ? Sen gir deyince girecek çık deyince çıkacak imkann varken kullanmayayım başkasına dert olayım yok öyle birşey Allah beni de evlatlarıma düşürmesin olursa biri de bu işten para kazanmış olur
Ben beddua etmedim ki ben? Madem beddua ettiğimi düşünüyorsunuz konu sahibini nasıl haklı buluyorsunuz?
Valla şaka gibisiniz ben gelin bakacak mı dedim, 2 hafta babası için izin alamıyorsa e yuh yani.

Ben beddua etmedim ki ben? Madem beddua ettiğimi düşünüyorsunuz konu sahibini nasıl haklı buluyorsunuz?
Valla şaka gibisiniz ben gelin bakacak mı dedim, 2 hafta babası için izin alamıyorsa e yuh yani.
ben iki hafta kendim için izin alamıyorum iki haftayı geçtim birgün bir bazen sorun oluyor
sizin oralarda durumlar farklı belli ki
sizinle anlaşamadıığımız belli konuşmanın lüzumu yok iyi günler dilerim

Öylrm
Aile baglari para ile mi oluyor? Burda da görüyoruz insanlar kac yasina gelmis dügün masraflarini, altin masraflarini ve üstüne ev masraflarini anne babaya yüklemeye calisiyor. Herkes ayagini yorganina göre uzatmali. Paran yoksa herseyi yine 4/4 isteyemezsin. Yasli insanlarin 1001 emekle kazandiklari paralarina göz dikmeye gerek yok. Artik eskisi gibi aileler genelde bir evdede yasamiyor. Mesela benim bir amcam var rahmetli oldu elinde ne var ne yok ogullari icin harcadi. Sonra ne oldu? Ogullari ona sahip cikmadi. Adam 85 yasini gecmisti hala köyde didinirken. Biz yardim ediyorduk..cogunluk parayi almasini biliyor ama is sonra o yaslilara sahip cikmaya gelince yine kimse ortada yok. Dediginiz gibi burdaki konulardada bir cok seyi görüyoruz. Ben mesela kayinpederimin dügün icin kredi cekmesine hayatda izin vermezdim. Senelerce oglunun dügünün kredisini ödeyen yaslilar var. Bu bence etik de degil, vicdanen de rahatsiz edici. Bu konuda herkesin farkli düsüncesi olabiliir, sahsen herkesin önce maddi sorumlulugunu belli bi yastan sonra kendisi almak zorunda oldugunu düsünüyorum. Bu konuyu olsa olsa baba ve ogul arasinda konusacak. Ama konu sahibi bu maddi konudan esinin babasi ile görüsmesini yasaklamis. Babasini esinin lafi ile silebiliyorsa babaninda esinin lafi ile mal devretmesine de sasirmamak lazim 🤷‍♀️
Öylemi demişim. Parayla olmaz tabiki de. Ama aile yeri geldiğinde destek olmalı. Bende çok okudum burada hiç faydası dokunmadı destek olmadı durumları çok iyi diye. Tabiki kredi çekip düğün yapmasın ama yuva kurana yardım etmek lazım. Konu sahibinin üvey kv 20 yıl kadar sanırım evli imiş. Konu sahibine laf düşmez. Ama bizim çevrenizde de var. Kadın yaşlı adam yaşlı maaşı olsun diye kadın evleniyor. O evde mirasta hiç bir emeği çabası fedakarlığı yok. Ömrünün son yıllarında hazıra konmuş. O ölüncede kendi çocuklarına kalsın. Bence haksızlık.
Ayrıca parantez açmak isterim. Benim çocuğum yok ama olursa hemen yatırım yapmaya başlarım ona. Arkadaşım ev aldı benden sonra oğluma kalsın diye. Şimdi tekrar hamile ve ikinci ev almak için yatırım yapmaya başladı. Ben ölüp gidince çocuklarım zorlanmasın diye. Ben doğurdum büyüttüm yetişkin insanlar başlarının çaresine baksınlar diye düşünmüyorum

Adam calisiyo diyelim gelin evde, adam isten izin mi alicak gelip bakmak icin, pratikte zor beya
Bakacağı maksimum 2 hafta üvey anneyi rahatlatmak, dinlendirmek için. Hadi iki hafta üstüste alamıyor diyelim birer hafta alabilir sanıyorum. Hasta babama bakacağım dediğinde mazeret izni bile yazarlar.

Bakacağı maksimum 2 hafta üvey anneyi rahatlatmak, dinlendirmek için. Hadi iki hafta üstüste alamıyor diyelim birer hafta alabilir sanıyorum. Hasta babama bakacağım dediğinde mazeret izni bile yazarlar.
Ha butun mali mülkü üstüne yaptigi kaynana mi burda bahsi gecen, kendi baksin, hayatta bakmam 🤣

X