- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.354
benim baba zırnık bırakmayacak da malumm.iyi kalpli yeni bir baba lazım banaNiye kız
Mirasa ortakci cikti, kardes geliyo sanaNiye kız
Ahahah bu benHatta sana babamın bir yöntemini yani garantiye alma yöntemini söyleyeyimBir ev falan alınınca bankadan parayı atarken bile açıklama kısmı mı nedır evin parseline kadar belirtir
Miras düşmanı değilim valla kuzu herkes babasının malına baksın afhjk konu sahibi hakkı olmayan şeylere çok hırs yapmasına herkes laf yaptıYok size miras falan,miras dusmanlari jdhdhsh
elektra yalnız yanlış hatırlamıyorsam anne babanın çocuklarına taşınmaz devri yaparken tapuda bunu satış değil de hibe ibaresiyle devretmesi gerekiyor diye biliyorum.Araba ev evliliğin süresi içinde alındıysa bağış olarak sayılıyor. Satış işi yaptınız ya onun ispatını avukat olmadığım için bilmiyorum ama ispat için her türlü avukatlar yönlendiriyor. Banka hesap dökümleri tapu yerinde vs bunun ispatları illaki oluyor. Eğer tapuyu size geçirdiyse zaten ortada olur ki zaten hesap dökümleri maaşlar bankada birikimler her şeye bakılıp eşinizle beraber almadığınız kolayca ortaya çıkar.
Kahretsin ki ben anladimelektra yalnız yanlış hatırlamıyorsam anne babanın çocuklarına taşınmaz devri yaparken tapuda bunu satış değil de hibe ibaresiyle devretmesi gerekiyor diye biliyorum.
Mevzuyu uzun uzadıya anlatmayayım da benzer bir durum var, bir taşınmazın devri yapılacaktı o avukatına sordu, devri yaparken satış olarak girmeyin çünkü para karşılığı satış olmayacak, hibe olarak girin ki ileride dava açma vb şeyler yaşanmasın demiş, satış olarak girilirse niye dava açılabilir o kısmı anlamadım, zaten anlatan da net anlatamadı ama avukattan verilen tavsiye bu yöndeydi.
bir iki sene başka birinin üstüne satış verilip sonra tekrar alırsak o malı gene mahkemeye verilemiyor diye biliyorum kanun değişmediyseelektra yalnız yanlış hatırlamıyorsam anne babanın çocuklarına taşınmaz devri yaparken tapuda bunu satış değil de hibe ibaresiyle devretmesi gerekiyor diye biliyorum.
Mevzuyu uzun uzadıya anlatmayayım da benzer bir durum var, bir taşınmazın devri yapılacaktı o avukatına sordu, devri yaparken satış olarak girmeyin çünkü para karşılığı satış olmayacak, hibe olarak girin ki ileride dava açma vb şeyler yaşanmasın demiş, satış olarak girilirse niye dava açılabilir o kısmı anlamadım, zaten anlatan da net anlatamadı ama avukattan verilen tavsiye bu yöndeydi.
Aynen satışı o yuzden bilmiyorum dedım abla ama bildiğim babamdan duyduğum kadarıyla banka dökümanlarına kadar bakıyorlar para aktarımı olmuş mu yada senin paran var mıydı nasıl alındı vs ki satışın bile ispatını yapabilirler gibielektra yalnız yanlış hatırlamıyorsam anne babanın çocuklarına taşınmaz devri yaparken tapuda bunu satış değil de hibe ibaresiyle devretmesi gerekiyor diye biliyorum.
Valla mıKahretsin ki ben anladim
Sinire kesmisti evetMiras düşmanı değilim valla kuzu herkes babasının malına baksın afhjk konu sahibi hakkı olmayan şeylere çok hırs yapmasına herkes laf yaptı
yastık altından çıkardıysak hadi satış parasını alla allaAynen satışı o yuzden bilmiyorum dedım abla ama bildiğim babamdan duyduğum kadarıyla banka dökümanlarına kadar bakıyorlar para aktarımı olmuş mu yada senin paran var mıydı nasıl alındı vs ki satışın bile ispatını yapabilirler gibi
Hibe diye belirtilmeyince kendi parasiyla da almis gibi, arada para alışverişi olmus gibi oluyo cunkuValla mı
Tanıdık tam anlatamadı bana, avukatla ben konuşsaydım mevzuyu anlardım da, bizim arkadaş dinlerken yarım yamalak dinler sağ olsun :)))
Mune müdürüm eğer bağışsa ve satış olarak gösterildiyse işlem hükümsüz oluyor yani hala annenin sayılıyor taşınmaz. Muvazaalı işlem deniyor buna. İlerde bir mirasçı çıkıp bunlar muvazaalı işlem yaptı diye itiraz edebilir. Ancak anladığım kadarıylaelektra yalnız yanlış hatırlamıyorsam anne babanın çocuklarına taşınmaz devri yaparken tapuda bunu satış değil de hibe ibaresiyle devretmesi gerekiyor diye biliyorum.
Mevzuyu uzun uzadıya anlatmayayım da benzer bir durum var, bir tanıdığın taşınmazın devri yapılacaktı o avukatına sordu, devri yaparken satış olarak girmeyin çünkü para karşılığı satış olmayacak, hibe olarak girin ki ileride dava açma vb şeyler yaşanmasın demiş, satış olarak girilirse niye dava açılabilir o kısmı anlamadım, zaten anlatan da net anlatamadı ama avukattan verilen tavsiye bu yöndeydi.
süresi var mı peki_mesela aradan 20 yıl geçtiyseMune müdürüm eğer bağışsa ve satış olarak gösterildiyse işlem hükümsüz oluyor yani hala annenin sayılıyor taşınmaz. Muvazaalı işlem deniyor buna. İlerde bir mirasçı çıkıp bunlar muvazaalı işlem yaptı diye itiraz edebilir. Ancak anladığım kadarıylaaccessdenied gerçekten satışla almış
Satis olarak gosterildiyse belki para alışverişi yapildi gercekten, olamaz mi? Ay ne karisik isler ya, kaciramadim mirasiMune müdürüm eğer bağışsa ve satış olarak gösterildiyse işlem hükümsüz oluyor yani hala annenin sayılıyor taşınmaz. Muvazaalı işlem deniyor buna. İlerde bir mirasçı çıkıp bunlar muvazaalı işlem yaptı diye itiraz edebilir.
dur öğrenip kaçıracağız inşallahSatis olarak gosterildiyse belki para alışverişi yapildi gercekten, olamaz mi? Ay ne karisik isler ya, kaciramadim mirasi
Evet ama bizde durum farkli anneme ait olan ev satildi, o parayla alinan ev benim adima alindi, noluyo boype olunca?Mune müdürüm eğer bağışsa ve satış olarak gösterildiyse işlem hükümsüz oluyor yani hala annenin sayılıyor taşınmaz. Muvazaalı işlem deniyor buna. İlerde bir mirasçı çıkıp bunlar muvazaalı işlem yaptı diye itiraz edebilir. Ancak anladığım kadarıylaaccessdenied gerçekten satışla almış
Onu annemde soruyordu babamda olmuyor o işler öyle demişti ama açıklamamıştı burada tükendim.yastık altından çıkardıysak hadi satış parasını alla alla
Hiç belli olmaz. Mal mülk paylaşımina gelince herşey değişir. Dost düşman oluverir. Hele de kan bağı olmayan biri mağdur etmeyecek. Kendiniz gibi görmeyin insanları..Benim esimin de butun mal varligi benim üzerimde kayitli.
Bir oglu var. Birbirimizi cok severiz ve asla aklima bile gelmez onu mağdur etmek.
Eski konulardan biliyorum ki eşinin üvey annesiyle sıkı bir iliskisi var, öz anne oğul gibiler. Ben kadinin magdur edecegini de dusunmuyorum.
ev senin bozulamaz diye biliyorumEvet ama bizde durum farkli anneme ait olan ev satildi, o parayla alinan ev benim adima alindi, noluyo boype olunca?