- 15 Şubat 2013
- 24.273
- 90.850
He vallaYemin et
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
He vallaYemin et
Sana diğer konuda katılıyorum ama çocuklarına bir şeyler bırakıcam diye ebeveynler bence kendini çok hırpalamamalı. Benim anne babam da çok fedakardır. Bize bir şeyler bırakma derdindeler. Eşime ve bana ev alın kredi konusunda yardım edelim vs de dediler. Tabiyki kabul etmedim. hiç istemiyorum böyle kendilerini hırpalamalarını. Standart düzeyde çalışıp, çocuğuna insani yaşam koşulları sunup, mirasçılar da ayrım yapmamaları kafi bence. Zaten insafı olan bir evlat da ailesini zorlamaz bu konudaKendi adima konusayim, gelirimiz hayli yuksek, ev almak icin ugrasmama gerek yok, var cunku yeterince, ben o kadar da uzak yaşamıyorum ama toplumdan, insanlar 3 u 5in ustune katip ay sonunu getirmeye calisiyo, cocuklarina guvenli bi gelecek birakmak icin didiniyo, bi coklari icin oncelik cocuk. Yapiyla alakalı bu. Kimi önce ben der, kimi önce cocugum der.
Ha onu bilemem ne kadar zamandır evliler. Uzun süre geçmişse yine bir mantığı olur bana göre bu davranışın.Evet değil
Katılıyorum
Ama yine konusahibini bağlayan birşey yok
Eşi çıkıp açsın davasını alsın hakkını paşa paşa
Ayrıca benim anladığım adam bu kadınla öyle 1-2 senedir evli değil çok uzun zamandır evli, sanırım konu sahibin eşine üvey annelik yapmış. Yani adam evlendi ertesi günü herşeyi eşi üzerine yaptı gibi bi durum değil.
yüzde 25 hakkı vardır daima.çocukları da kalanları bölüşür adamınNasi yani, anlamadim, yasal karisi sonucta, neden kocasinin mirasindan hak sahibi olamiyo?
Ben sadece hirpalayan insanlara empati yapabiliyorum diyorum zaten, benim için cocugum cok kiymetli, herkesin ki kiymetli, ben paralamadan bi cok imkani sunabiliyorum. Sunamayanin da disini tirnagina takmasini anlayabiliyorum, yargilamiyorum, dalga da gecmiyorumSana diğer konuda katılıyorum ama çocuklarına bir şeyler bırakıcam diye ebeveynler bence kendini çok hırpalamamalı. Benim anne babam da çok fedakardır. Bize bir şeyler bırakma derdindeler. Eşime ve bana ev alın kredi konusunda yardım edelim vs de dediler. Tabiyki kabul etmedim. hiç istemiyorum böyle kendilerini hırpalamalarını. Standart düzeyde çalışıp, çocuğuna insani yaşam koşulları sunup, mirasçılar da ayrım yapmamaları kafi bence.
Zaten eşine herkes üzüldü. Konu sahibi eşinden çok düşünüyor olması amacının ne olduğu zaten ortada olduğu için yorumlar farklı. Konunun sizle alakası size göre bizim aile bağlarımızın zayıf olması belli ki sizin baya kuvvetli sizinkiler sizi ve torunları vs hep düşünüyorlarKonunun benimle veya erkek ailesiyle ne alakası var bunu anlayamadım. Yasal olarak kimin hakkı var hepimiz biliyoruz. Buradaki dedenin oğlu ve gelininin elinden bir şey gelmez ama herhangi birinin kızgın hissetmesi çok insani
Yani şimdi burda neler yaptığımı mı yazayım? 20 sene kira vermiş sayılırım diyeyim siz anlayın. Bu evde kira vermediğim ya da veremeyeceğim için değil annemlere yakın olduğu için oturuyorum. Çünkü babam hastaydı, annem hasta, kronik hasta bir ablam var. Her dakika elim üstlerinde olmak zorunda. Merak ediyorsanız söyleyeyim yeni evi de annemle altlı üstlü aldık. Çünkü başka seçeneğim yok.Kira vermediniz yani. E milleti neden eleştiriyorsunuz o zaman. Aileniz de sizi düşünmüş işte
eniştem dışarda 1 bardak çay içmezdi hep birikim yapardı.kanser oldu.son zamanlarında hep pişmanlığını söyledi.hiç yaşamadan ölüyorum dedi.20 li yaşlarımdaydım o zamanlar.bu bana ders oldu.bütçem ölçüsünde canım ne isterse yaptım gezdim yedim giydim bu hayatta.sıfır araç yerine 2. ele binerim ama beğendiğim ayakkabıyı çantayı alırım konsere otele giderimBen sadece hirpalayan insanlara empati yapabiliyorum diyorum zaten, benim için cocugum cok kiymetli, herkesin ki kiymetli, ben paralamadan bi cok imkani sunabiliyorum. Sunamayanin da disini tirnagina takmasini anlayabiliyorum, yargilamiyorum, dalga da gecmiyorum
Bu kadar.
Şöyle anlatayım. Sana babandan mal kaldı. Eşinle Allah göstermesin boşansan hak talep edemez veya araba aldı sana baban sen evliyken ondada hakk talep edemiyor bağış sayılıyor. Çünkü bağış ve miras çalışarak kendınızın elde ettığı bır mal değil. Mal sahibine bir şey olsa eşi sadece miras yoluyla geçen mallardan 4/1 hak alabilir hepsi evlada kalırNasi yani, anlamadim, yasal karisi sonucta, neden kocasinin mirasindan hak sahibi olamiyo?
Peki nasil ispatlaniyor bu? Annem evinin tapusunu benim ustume yapti. Bu simdi bagis olarak mi gozukuyo, direkt satis yaptik evi, o parayla yeni alinan ev benim adima satis yapilarak alindi mesela. Bu da mi bagis?Şöyle anlatayım. Sana babandan mal kaldı. Eşinle Allah göstermesin boşansan hak talep edemez veya araba aldı sana baban sen evliyken ondada hakk talep edemiyor bağış sayılıyor. Çünkü bağış ve miras çalışarak kendınızın elde ettığı bır mal değil. Mal sahibine bir şey olsa eşi sadece miras yoluyla geçen mallardan 4/1 hak alabilir hepsi evlada kalır
.millet burda bu aksam ki mesajlarimdan sonra beni para biriktiricem diye ayni kizattma yagini 100 kere kullanıp, ayni poseti demlikte 200 kere demliyo falan sanacak, benim dedigim boyle bi hayat degil yahu, bi tane cay içecek param yoksaben zaten niye cocuk yapayim kieniştem dışarda 1 bardak çay içmezdi hep birikim yapardı.kanser oldu.son zamanlarında hep pişmanlığını söyledi.hiç yaşamadan ölüyorum dedi.20 li yaşlarımdaydım o zamanlar.bu bana ders oldu.bütçem ölçüsünde canım ne isterse yaptım gezdim yedim giydim bu hayatta.sıfır araç yerine 2. ele binerim ama beğendiğim ayakkabıyı çantayı alırım konsere otele giderim
uyku tutmadı napalım .olmayan mirasımızı nasıl dağıtacağımızı planlıyoruz en azındanEveeeet yine bir miras konusu, yine bizimkiler :)
Aman hanımlar polemik çıkmasın.
Sağlığında malını başka bir mirasçıya devreden kişinin ölümü sonrası miras kaçırma davası açılabiliyor.
Araba ev evliliğin süresi içinde alındıysa bağış olarak sayılıyor. Satış işi yaptınız ya onun ispatını avukat olmadığım için bilmiyorum ama ispat için her türlü avukatlar yönlendiriyor. Banka hesap dökümleri tapu yerinde vs bunun ispatları illaki oluyor. Eğer tapuyu size geçirdiyse zaten ortada olur ki zaten hesap dökümleri maaşlar bankada birikimler her şeye bakılıp eşinizle beraber almadığınız kolayca ortaya çıkar.Peki nasil ispatlaniyor bu? Annem evinin tapusunu benim ustume yapti. Bu simdi bagis olarak mi gozukuyo, direkt satis yaptik evi, o parayla yeni alinan ev benim adima satis yapilarak alindi mesela. Bu da mi bagis?
Sagol elektracim kocama zirnik koklatmayacam, kaciracam mirasimiAraba ev evliliğin süresi içinde alındıysa bağış olarak sayılıyor. Satış işi yaptınız ya onun ispatını avukat olmadığım için bilmiyorum ama ispat için her türlü avukatlar yönlendiriyor. Banka hesap dökümleri tapu yerinde vs bunun ispatları illaki oluyor. Eğer tapuyu size geçirdiyse zaten ortada olur ki zaten hesap dökümleri maaşlar bankada birikimler her şeye bakılıp eşinizle beraber almadığınız kolayca ortaya çıkar.
Hatta sana babamın bir yöntemini yani garantiye alma yöntemini söyleyeyim Bir ev falan alınınca bankadan parayı atarken bile açıklama kısmı mı nedır evin parseline kadar belirtirPeki nasil ispatlaniyor bu? Annem evinin tapusunu benim ustume yapti. Bu simdi bagis olarak mi gozukuyo, direkt satis yaptik evi, o parayla yeni alinan ev benim adima satis yapilarak alindi mesela. Bu da mi bagis?
baban beni de alsa ya nüfusuna.Hatta sana babamın bir yöntemini yani garantiye alma yöntemini söyleyeyim Bir ev falan alınınca bankadan parayı atarken bile açıklama kısmı mı nedır evin parseline kadar belirtir
Yok size miras falan,miras dusmanlari jdhdhshbaban beni de alsa ya nüfusuna.
Niye kızbaban beni de alsa ya nüfusuna.