Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

bir iki sene başka birinin üstüne satış verilip sonra tekrar alırsak o malı gene mahkemeye verilemiyor diye biliyorum kanun değişmediyse
Şimdi yazacağım ama valla beni alıp götürürlerse sebebi sizlersiniz🤣

Şöyle yapanlar da var, taşınmazı başkasına satıyorsun parasını alıyorsun, sonra o parayı hiçbir sisteme girmeden elden ev vermek istediğin kişiye veriyorsun, o da gidiyor o parayla kendisine bir ev alıyor, al sana kaçtı miras:)
Diğer yöntemde dediğiniz gibi başkasına satış, 1-2 sene sonra asıl devretmek istediğiniz kişiye satış.

Ya bizim bir akrabanın başına geldi, dede hatunu ölünce evleneceğim diye tutturuyor, birini buluyor ama nikah yapmıyorlar, kadın ölen kocamın maaşından vazgeçmem o yüzden nikah istemem diyor, hatun dedeyi kandırıyoooor, dedenin ne kadar evi varsa üstüne geçiriyor mu?
Sonra dede sizlere ömür, valla yıl 1990'lar falan, dedenin çocukları mahkeme açtı ama kazanamadılar, akıllı teyze şehir merkezinde altı dükkan 2 katlı binayı, merkezde müstakil bir evle bankadaki hesabı ilk evliliğinden olan oğullarıyla afiyetle yemişti.

Ha onu bilemem ne kadar zamandır evliler. Uzun süre geçmişse yine bir mantığı olur bana göre bu davranışın.
Şimdi eğrı oturup doğru konuşalım
Kadın adamın ikinci eş, ilk eşinin vefatından sonra evlendiyse, ilk evlilikten olan çocuğa iyi kötü bakmayı kabul ettiyse adamın kaşı gözü için değil elbet. Tamamen duygusal sebeblerden ötürü olduğunu herkes biliyor, kimse kimseyi kandırmasın. Kadında illaki üzerime şunu yap bunu yap demiştir. Adamda saf olmasaymış, benim birde oğlum var hepsini sana neden birakayım deseymiş. Ama aile içi durumlarını bilemeyiz.
Çocuğuma bırkana kadar yakarım diyenleri tanıyorum çünkü
Yada örnek bi arkadaşımın kv desi vefat etti çokta yaşlı değildi. 2 kızı çıktı biz babamızın evlenmesine asla müsade etmeyiz ölene kadar bakarız ama evlendirmeyiz, mallarıda kimseye yedirmeyiz dediler. Adam evinde kalıyor kızları dönüşümlü yemeğini temizliğinizi yapıyor yakın oturuyorlar zaten, arada onlara gidiyor kalıyor ve yıllardır evlenmedi. Tabii arkadaşım hiç ilgilenmiyor arada evine gelirse ağırlıyor ama adamın evine gideyim yemek temizlik yapayım demiyor. Banane beni ne ilgilendirir isterse kocam gitsin yapsın diyor. Görümceler sende yapacaksın babamdan sizede miras kalacak diye çok kavga çıkardı ama tınlamadı. Bana değil kardeşinize kalacak, ben bakamam evlenseydi banane dedi, haklıda. 2’görümceye daha çok mal kalcak diye niye kendini feda etsin. Kendi durumu ve mesleği
iyi zaten kp den gelecek olana ihtiyacı yok.
Konusahibi kp malını bukadar hesaplayana kadar kp de o baksaydı malda bölünmeseydi

Evet ama bizde durum farkli anneme ait olan ev satildi, o parayla alinan ev benim adima alindi, noluyo boype olunca?
Bir şey olmaz ortada muvazaalı bir işlem yok. Miras kaçırma yok. Zaten aldığın taşınmaz annenin mülkiyetine hiç geçmemiş ki başka mirasçıların hakkı olsun.
süresi var mı peki_mesela aradan 20 yıl geçtiyse
Zamanaşımı yok bunda.

Kızlar makale yazacaktım blogumda yayınlamak için. Hangi konuda yazsam trend olurum diyodum. Sayenizde buldum. Miras hukuk yazcam herkesin çok ilgisini çekiyor 😂

Şimdi yazacağım ama valla beni alıp götürürlerse sebebi sizlersiniz🤣

Şöyle yapanlar da var, taşınmazı başkasına satıyorsun parasını alıyorsun, sonra o parayı hiçbir sisteme girmeden elden ev vermek istediğin kişiye veriyorsun, o da gidiyor o parayla kendisine bir ev alıyor, al sana kaçtı miras:)
Diğer yöntemde dediğiniz gibi başkasına satış, 1-2 sene sonra asıl devretmek istediğiniz kişiye satış.

Ya bizim bir akrabanın başına geldi, dede hatunu ölünce evleneceğim diye tutturuyor, birini buluyor ama nikah yapmıyorlar, kadın ölen kocamın maaşından vazgeçmem o yüzden nikah istemem diyor, hatun dedeyi kandırıyoooor, dedenin ne kadar evi varsa üstüne geçiriyor mu?
Sonra dede sizlere ömür, valla yıl 1990'lar falan, dedenin çocukları mahkeme açtı ama kazanamadılar, akıllı teyze şehir merkezinde altı dükkan 2 katlı binayı, merkezde müstakil bir evle bankadaki hesabı ilk evliliğinden olan oğullarıyla afiyetle yemişti.
kadın yabancı insan gözüktüğünden kanunen ev dükkan satışları geçerli oluyor.teyze çok akıllıymış valla

Bir şey olmaz ortada muvazaalı bir işlem yok. Miras kaçırma yok. Zaten aldığın taşınmaz annenin mülkiyetine hiç geçmemiş ki başka mirasçıların hakkı olsun.

Zamanaşımı yok bunda.

Kızlar makale yazacaktım blogumda yayınlamak için. Hangi konuda yazsam trend olurum diyodum. Sayenizde buldum. Miras hukuk yazcam herkesin çok ilgisini çekiyor 😂
Ya ne yani ailem bana araba alsa ilerde kardeşler mal kaçırma davası mı açabilir burayı anlamdım🤣 hayattayken bağış yapmış bana kendi keyiflerine göre insan kendi parasıyla tçrahatça işlemde mi yapamıyor yahu😂

Oğlunu düsünmemis torunlarini dusunmemis diyecek bir sey yok..
Bu tur seyler cok oluyor artik.
Annesi vefat mı etti esinizin?
Yillarca ilk esi cekmistir kahrini yememistir giymemistir cocuklarina da ona gore almistir onu adam etmistir sonra ölünce de hopp disardan hic tanimadiginiz biri gelip her seye konmustur.
Halbuki diyoruz hep kadın evde daha cok calisiyor esine destek oluyor cocuklarini buyutuyor tabii ki ilk esinin ve cocuklarinin hakki o mal varligi..
Tamam ikinci ese de verilir tabii ki hayat arkadasligi yapacaklar ama her sey degil..
Benim gozlemledigim boyle adamlara o gelen ikinci eslerde bakmiyor surunuyorlar.
Ben esinizin yerinde olsam cok uzulurdum.
Aynen öyle oluyor. İlk eş çeker cefasini, ikinci eş sürer sefasını. Bizzat bunu yaşayan bir tanıdığım var.

Ya ne yani ailem bana araba alsa ilerde kardeşler mal kaçırma davası mı açabilir burayı anlamdım🤣 hayattayken bağış yapmış bana kendi keyiflerine göre insan kendi parasıyla tçrahatça işlemde mi yapamıyor yahu😂
Eğer ailen kendi arabasını senin üzerine devrederse açabilirler, ailen sana direkt kendi mülkiyetlerine hiç geçmemiş bir araba alırlarsa açamazlar

X