Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Annemin komşusu da yeni eşinin üzerine bütün mal varlığını yapmış.
Az da değil mal varlığının maşallahı var
Çocukları asla görüşmüyor babalarıyla
Yeni hanım da gününu gün ediyor.
Yazık birde adama doktorlar en fazla 1 yıl yaşar demişler
Ama bu durumda çocukların diyecek neyi var ki.
Sonuçta mal babanın.istedigine verir.
Ne diyeyim ya acaba çocuklarının annesi olsaydı hepsini üzerine yaparmiydi sanmam.
Ama bu durumlar çok oluyor.
Konu dışında kalım bence net !!!

Eşi olduğu için hakkı yokmu. Tüm malvarlığı için demiyorum ama adamın vefatı durumunda kadınada kalmayacakmı yasal olarak birşeyler
Kalacak tabii ki de oğlu dururken adama ne kadar emek vereceği ,kaç yıl hanımlık yapacağı, bakıp bakmayacağı belirsiz bir kadına kalması kök ailesi açısından güzel bir şey değil

40-50 at kenara da ev parası biriksin. Damat da bi evle gelirse birinde oturur birinin kirasını yerler artık. 😂
ayda 1000 tl atarım sineğin yağını çıkarsam senede 12 bine der.hadi o parayı çalıştırsam 20 bin eder 10 yılda 200 000 eder.evlere ayda 200 bin zam geliyor burada.yani kemer sıksam da gene fakirim. :KK45:

Kalacak tabii ki de oğlu dururken adama ne kadar emek vereceği ,kaç yıl hanımlık yapacağı, bakıp bakmayacağı belirsiz bir kadına kalması kök ailesi açısından güzel bir şey değil
Evet değil
Katılıyorum
Ama yine konusahibini bağlayan birşey yok
Eşi çıkıp açsın davasını alsın hakkını paşa paşa
Ayrıca benim anladığım adam bu kadınla öyle 1-2 senedir evli değil çok uzun zamandır evli, sanırım konu sahibin eşine üvey annelik yapmış. Yani adam evlendi ertesi günü herşeyi eşi üzerine yaptı gibi bi durum değil.

aynen öyle kıyıda daima kötü gün param vardır.o paradan çocuğumu koleje göndermedim.extra param olursa göndereceğim.muhanete muhtaç olmamak lazım ebeveynler olarak.bir doktor vizitesi 1000 tl olmuş tey teyy

Yani. Mesela babam agir hastayken hasta yatagi verdiler ama dösek berbat oldugu icin teninde yaralar aciliyordu. Bizde özel dösek aldik. Pahaliydi ama yaralari engelliyordu. Öyle seyler cok oluyordu. Allah kimseyi elden ayaktan düsürmesin. Bazi hastalari bakim evine vermek zorunda kaliyor insanlar, onlardada ayliklar yüksek

Siz ailenizin evinde oturmuyor musunuz, size bıraktılar işte
Yooo bırakmadılar. Neden bana bıraksınlar hayatta ve benden başka üç çocukları varken. Geçici olarak kullandım, kendi evimi aldım şubatta taşınacağım. Burası da satılacak beş kuruş almayacağım.

Evet yasal olarak miras durumunda olmayan mallarda hakkı var ama konu sahibinin yasal olarak bir halt hakkı yok mesela:işsiz: Hadi biz dervişiz sizin aileniz ne yaptı size veya varsa torunlarına sonuçta bir erkek ailesi dede vasfı vs taşımıyor
Konunun benimle veya erkek ailesiyle ne alakası var bunu anlayamadım. Yasal olarak kimin hakkı var hepimiz biliyoruz. Buradaki dedenin oğlu ve gelininin elinden bir şey gelmez ama herhangi birinin kızgın hissetmesi çok insani

Yooo bırakmadılar. Neden bana bıraksınlar hayatta ve benden başka dört çocukları varken. Geçici olarak kullandım, kendi evimi aldım şubatta taşınacağım. Burası da satılacak beş kuruş almayacağım.
Kira vermediniz yani. E milleti neden eleştiriyorsunuz o zaman. Aileniz de sizi düşünmüş işte

X