Eşimin babası bütün malını eşimin üvey annesinin üzerine yapmiş

Yine zorunda değiller havada uçuşmuş.konuyu mu anlamadılar aile bağları mı zayıf bilmiyorum. Bizim bir tanıdığın başına geldi. Eşi vefat edince yeniden evlenen dede evini yeni hanımın üstüne yaptı. Böyle olunca dede öldüğünde ortak çocukları olmadığından ev hanımın yeğenlerine geçecekmiş. Kendi torunlarını düşünmedi diye kızdı oğlu ve gelini. Aynı mahalledeki evlerinden taşındılar görünce canımız sıkılır diye.
Sanki herkes reddi miras icin noterde sırada 🤣 ben de anlamiyorum valla

son 3 senede korkunç arttı ev fiyatları.yazın beğendiğim ev şu an 2 katı fiyatta.hadi al alabilirsen.1.5 milyondan başlıyor oturulabilecek semtlerde evler Ankara da.hadi kredi çek de al alabilirsen
Evet ben 500 bin diyerek çok düşük bir rakam söyledim. Aslında oturulabilir bir ev için -eğer daha önceden birikim yoksa- aylık en az 20 bin lira kredi ödeme gücün olmalı istanbulda. İkimizin de hatrı sayılır meslekleri var ama alamıyoruz.

Ama ben yine de anne babamın benim için deli gibi çalışmasını da istemezdim. Kaç yaşındalar hala çalışıyorlar. Şimdiye kadar yaptıkları mal mülkün keyfini çıkarsınlar isterim. Kötü ekonominin suçlusu onlar değil

ben de iyi eğitim verdirip 2 dil öğrenmesini sağlayıp çekileceğim kenara.bir kaç ta takı ayırdım düğününe tmm.eşyası evi arabası param varsa alırım yoksa kendisi alsın derim.hiç sıkarak biriktiremem evladım bile olsa
Kesinlikle aynı fikirdeyim.
Aman herşey çocuklarıma kalsın gerekirse ben sefalet çekeyim kafası bana göre değil.
Bende bikere geldim bu dünyaya, 2. Hakkım yok

Hakli falan demiyorum asgari ucretle gecinip 3 er 5 er cocuk yapana, nerden oyle bi kaniya kapildin bilemedim, 1 tane oyle mesajimi bulamazsin, aksi yönde 30 tanesini bulursun ama
Şu an gördüğüme yazdım bilemedim önceki 100 mesajınıza dönmem gerektiğini. Ben genel olarak yazdım.
Şimdiki konu sahibi gibi babası, kayinbabasi 60 yasini geçmiş insanlar söyle yapmalı diyoruz ya, biz diyenlerin bile okuduğumuz kadarı ile %70i yapmiyor. Keşke çocuk yapmadan önce enine boyuna düşünülse ama dusunulmuyor. Konu sahibi de kocasını falan düşünmüyor derdi başka.
Hic yormaya da gerek yok aslında. Birbirimizi kırmaya da bu konuda.
Al birini vur ötekine.

Yani şimdi 500 bin kredi çekmeyi düşündüğünüze göre evin konumuda ona göredir. Daha düşük mebalı, yeterki evim olsun diye düşünceğiniz bir ev değildir.
Ve siz bu kredi çekmeyi düşünebiliyorsanız o 16 bini ödebilecek durumdasınızdır sanıyorum.
Kaç kişidir bilmiyorum ama aylık 16 bin lira kredi ödyebilecek çok kişi var.
500 bin krediyi istanbulun rezalet semtleri için söyledim. Sokakta gaspa uğrama ihtimalinizin düşük olduğu semtlerde oturmak için en az 700-800 kredi çekmek gerek

ben de iyi eğitim verdirip 2 dil öğrenmesini sağlayıp çekileceğim kenara.bir kaç ta takı ayırdım düğününe tmm.eşyası evi arabası param varsa alırım yoksa kendisi alsın derim.hiç sıkarak biriktiremem evladım bile olsa

Insanlar bunu da hep hesaba katmiyor. Yaslikta bakim felan lazim olsa acayip pahali oluyor, heleki iyi bir bakim yaptirmak istiyorsan. Almanyada bile herseyi sigorta herseyi karsilamiyor. Bunun yasliligi hastaligi da var. Belki bugün dis biledikleri mal varliktan onlar ölene kadar bir kurus kalmayacak. 🤷‍♀️

Sanki herkes reddi miras icin noterde sırada 🤣 ben de anlamiyorum valla
Benim tanıdıklarım kendilerinden ziyade kırk kat yabancı kadının yeğenleri hiçbir şey yapmadan ev sahibi oldu, bizim çocuklarımı babaanne dede evinin sahibi olamadı diye üzüldüler. Çok normal yani kim olsa canı sıkılır. Belki konu sahibi de öyledir okumadım sayfaları

Aman herşey çocuklarıma kalsın gerekirse ben sefalet çekeyim kafası bana göre değil.
mezarlıklara bak 80 lerde ölen neredeyse yok.ayağım yürüyorken gözüm görüyorken ağır hastalıklarla yataklara düşmemişken mecalim varken tabi ki yiyeceğim gezeceğim giyeceğimmm aşırı savurmadan.çocuğum değerli çok seviyorum ama kendimi de çok seviyorumm.

miras hukuku bilen avukat yok mu burda? kayınpeder ölse yeni eşine mal geçirmiş olsa bile, kocasına da kalıyor geçirdiği mallar miras olarak diye biliyorum.

çocuk ayıran ve mirası daha yaşarken eşit dağıtmayan yaşlı bir kadın tanıdığım var. miras alamayan oğlu çok üzüldü bişi demedi. yasal hakkını da aramadı. anneyi kandıran, tezgah kuran kardeşleriyle birkaç yıl görüşmedi. sonra kardeşte hastalık oldu görüştü. kardeşleri yüzsüz ve karaktersizdi. miras alamayan adamın karısı da çok üzüldü. düğünde takı takmamışlar söz verip, size ev vericez demişler hep. kadın miras gelir çocuklar rahat eder diye düşünürken, kurnaz kardeşlere gitti miras. ama kendi emekleriyle diğer kardeşlerden fazla malları var şimdi ve diğer kardeşler ve çocukları bedbaht durumda. ama kadın çekti yıllarca gençliği gitti. bu hikaye aile eşrafımızda hep anlatılır. adamda üzülür karısı da çok normal. fena mı çocuğunu özel okulda okutsun iyi giydirsin özel kursa göndersin. karı koca insan hayal kırıklığına uğrar. kim çocuğuna mal bırakmaz ki? şoka giriyor insan. bu duruma onların malında gözü var demek yanlış olur. bu dünyaya getiriyorsan çocuğuna elinden geleni vereceksin. adam 20 yıl krediyle ev sahibi mi olsun. 5 yılda araba gitti 25 yıl.

haa bide anneye hastayken bir gr bakmayan 2 erkek kardeş, bakan kız kardeşlerini cenaze günü akşamı evi vereceksin diye tehdit ettiler (anne içerleyip hastayken kızına bıraktı evi). mahkeme böyle durumlarda ölen yaşlıya kim baktı kim bakmadı buna da önem veriyor paylaştırırken. yani standartlar olsa da her davada kendine özel hususlar var.

bazen anne babaları bazen evlatları suçlu buluyorum. olayına göre değişir.

Biz de zaten sefalet ceksin insanlar demiyoruz, bakabilecegin kadar cocuk yap, gelecegini garanti edebilecegin cocugu yap. Edemiyosan yapma, herhangi bir sefalet yaşamak zorunda olmayan şansli azinlik icindeyim, ama burda bi tanecik evladina biseyler birakmak icin didinen insanlari okuyorum, herkes ister gullul gulistanlik olsun hayat, o cocugu da dünyaya getirdigi icin elinden geleni yapmaya calisiyo insanlar , yeri gelince kendilerinden kisarak evet.

😂 bir tokgözlülük bir dervişlik ki sorma gitsin, bir lokma bir hırka yani maaşallah.
Burda kimse redimiras yap sakın kp malını alma demediki
Eşi gıkı çıkmıyor, sinmiş birşekilde oturuyor konu sahibi kendini yırtıyor. Ama o beğenmedi “karı” diye tabir ettiği kadının kendinden çok hakkı var kocasının malında onu düşünmüyor. Eşi çıkıp dava açsa haklı, ama geline sende kimsin bir kenara çekil dese kp haksız değil

Insanlar bunu da hep hesaba katmiyor. Yaslikta bakim felan lazim olsa acayip pahali oluyor, heleki iyi bir bakim yaptirmak istiyorsan. Almanyada bile herseyi sigorta herseyi karsilamiyor. Bunun yasliligi hastaligi da var. Belki bugün dis biledikleri mal varliktan onlar ölene kadar bir kurus kalmayacak. 🤷‍♀️
aynen öyle kıyıda daima kötü gün param vardır.o paradan çocuğumu koleje göndermedim.extra param olursa göndereceğim.muhanete muhtaç olmamak lazım ebeveynler olarak.bir doktor vizitesi 1000 tl olmuş tey teyy

Şu an gördüğüme yazdım bilemedim önceki 100 mesajınıza dönmem gerektiğini. Ben genel olarak yazdım.
Şimdiki konu sahibi gibi babası, kayinbabasi 60 yasini geçmiş insanlar söyle yapmalı diyoruz ya, biz diyenlerin bile okuduğumuz kadarı ile %70i yapmiyor. Keşke çocuk yapmadan önce enine boyuna düşünülse ama dusunulmuyor. Konu sahibi de kocasını falan düşünmüyor derdi başka.
Hic yormaya da gerek yok aslında. Birbirimizi kırmaya da bu konuda.
Al birini vur ötekine.
Yok benim agzimdan cikmis gibi yazmişsin, borca girip tup bebek yaptiranlar, kendisi acken cocuk yapanlar, asla hakkidir yapsin demem, beni az bucuk bilenler biliyo burda.

X