Oha ya ohaaa bir insan evladına bütün bunlarda yaşatılırmı anlamıyorum.. Bile bile sen bu işin içine niye girdin arkadaşım baştan belliymiş herşey zaten... Kaynanan tek değil gayette gorumcenle kalabılır bence.. Kaynanaın oturdugu ev kıramı iki evmi yük geliyorda böyle bir karar aldınız peki..Çokk zor bir durum Allah yardımcın olsun ama çok zor arkadaşım benımde kaynanam tek kalıyor ama evi kira olsa bizde kalcaktı Allahtan evi var ona ragmen hala kalma derdinde ama olmuyor işte evi varken ne gerek var
Allah yar ve yardımcın olsunn...hep dua et huzurunu mutluluğunu bozamasınlar canım...
benimde kayın pederim var yalnız sobalı evde yaşıyor bizde gecen yıl taşındık eşimin memleketine bizde kayınpederimle çok tartışluırdık babam bizimle kalacak dediğinde hiç karşı çıkmadım tabi kalsın en doğal hakkı dedim evimde ona bir oda ayarladım ama benim kayınpeder çok arıza eşim eve gelir önce oğlunu kucaklar sonra beni öper babasının odasına uğramazsa sorun olurdu düşün yani kadın gibi herşeyi yazardı yaptığım yemekten banyoya astığım havluya kadar hep söylendi sorun çıkardı hiç muhatap olmadım eşim gördü babasının nasıl huysuz ve gecimsiz olduğunu ben tavrımı hep korudum ne yumuşak ne cevap veren taraf oldum aksine sessiz olursan daha da çıldırıyor ne problem yapacağını şaşırdı ve en sonunda evine döndü şimdi hiç kalıcam diyemiyor biz davet ediyoruz gelmiyor...sende sessiz ama alttan hallet çıldırt onları ama eşinin gözüne sokmadan alttan alttan anne kız kalsınlar ama zamanla olur azıcık sabret....RAbbim kolaylıklar versin
amin inşallah senin hikayen gibi hikayeleri okudukça içime su serpiliyor aslında. ne bileyim ya kafamın içi bomboş mu çok mu dolu onun bile farkında değilim.
bende eşimin ailesiile oturuyorum geçici olarak kısmetse 5 hafta sonra kendi evime
geçeceğim... çok zor... kayınpederim herşeye karışan biri kayınvalide pek karışmaz ama olmuyor...
bir evde 2 kadın olmazken 3 nasıl olacak acaba...
kidediğinden belli herşeye karışan tipler... düzelmezler..
eşin sana ilgi gösterse kıskanırlar bi tuhaf olurlar sakın arkadaşım olmaz ev ev üstüne...
sakın ayrı ev tutun hatta yakın olsunlar ama aynı evde olmaz çok şükür onlarda sağlıklı
genç insanlar elleri tutuyor ayakları tutuyor muhtaç değiller ki
onlar bahane uyduruyorlar ne demek ya biz ayrı yapamıyoruz...kayınvaliden diyor ya...
bak sakın kabul etme çok zor yaşadım her insan aynı değil sözde bizimkilerde
iyiydiler karışmazdılar ama kahvaltiya inmasek uyusak suratları asılırdı ..
eşimden peçete istesem sofradan kalsa bunların moreli bozulurdu...
hep bisurat...ev tutun ayrı yardımda edin ama kesinlikle birlikte oturma...
yaşayarak öğreneceğiz hatalarımızı diye birşey yok burda tecrübeli arkadalkar anlatıyor işte
bende dahil sakın kabul etme sonra pişmanlıktan konu açarsın birde siz yüz göz olmuşsunuz...
canım lütfen ben yaşadım çok acı çektim sen çekme...o kaybeder boşanmak istersede..
bunların hepsini yaşayacağımın farkındayım arkadaşım zaten. ama çaresizim çaresiz... dua ediyorum Rabbim kötü huylarının hepsini kapımın ardında bırakıp öyle girsinler evime diye.eşim bana diyorki başlarında erkek yok onların başına bişey gelse bunun vicdan azabıyla yaşayabilecekmisin?. kaynanam diyorki keşke bir kızım daha olana kadar bir oğlum daha olsaydı o zaman ne işim olurdu benim sizinle yapacak hiç bişeyim kalmadı mücadele ettim olmadı şartlar bunu gerektiriyor.
belki sömürü yapıyorlar belki içlerindeki gerçeği haykırıyorlar bilemiyorum. ama ailelerine sonrada dahil olan biri olarak söyleyebileceğim herşeyi söyledim. bütün şartları konuştum yok yok yok. her yol aynı koymuşlar kafalarına. belli mi olur bi piyango çıkar 2 ayrı ev alır dayar döşerim o zaman ayrı oluruz.
bunların hepsini yaşayacağımın farkındayım arkadaşım zaten. ama çaresizim çaresiz... dua ediyorum Rabbim kötü huylarının hepsini kapımın ardında bırakıp öyle girsinler evime diye.eşim bana diyorki başlarında erkek yok onların başına bişey gelse bunun vicdan azabıyla yaşayabilecekmisin?. kaynanam diyorki keşke bir kızım daha olana kadar bir oğlum daha olsaydı o zaman ne işim olurdu benim sizinle yapacak hiç bişeyim kalmadı mücadele ettim olmadı şartlar bunu gerektiriyor.
belki sömürü yapıyorlar belki içlerindeki gerçeği haykırıyorlar bilemiyorum. ama ailelerine sonrada dahil olan biri olarak söyleyebileceğim herşeyi söyledim. bütün şartları konuştum yok yok yok. her yol aynı koymuşlar kafalarına. belli mi olur bi piyango çıkar 2 ayrı ev alır dayar döşerim o zaman ayrı oluruz.
ah güzel kardeşim nasıl çaresizsin yahu????
ailenin karşı çıktığı ve tek şart olarak koyduğu bir şeyi çiğniyorsun ama o senin çok sevdiğin vazgeçemediğin eşin kabul edersin olmazsa boşanırız diye blöf yapıp sonra da beni bırakamayacağını bildiğim için dedim diyerek size her şeyi kabul ettiriyor...
daha evliliğiniz bu kadar yeniyken bu durumlar olmuş aranızda tüm bağlar kırılmış yıpranmışken nasıl her gün yüz yüze bakacağınızı ve sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorsunuz?
O kadar dominant insanlar sizi dinler mi? eşinize (sizi ailenize sözler vererek alan eşiniz ki bu) her şeyi kabul ettiren kişiler mi sizin sözünüzü dinleyecek?
tek dul onlar değil mi?
anacığım da dul ama ev ev üstüne olmaz der eşim gel bizde kal demesine ve sürekli ısrar etmesine rağmen ki harika anlaşırlar, hergün görürsek birbirimizi aradaki sıcaklık laubaliliğe dönüşür der istemez
sizde sınır falan kalmamış ki sözler dinlensin saygı olsun...
İnşallah rabbim huzur verir yuvanızda, herkes yaşanan olumsuzluklardan gereken payı almıştır da tekrarı yaşanmaz olanların....
(ilk nişan döneminizde yaşanlardan pişman olmamışlar ki yeniden nişanlandığınızda olaylar daha da büyümüş... Kaderimiz yazılıdır ancak rabbim aklı biz insanoğluna boşuna vermedi)
başında erkek olmayan kadınların başına ne geliyormuş eşinize sorar mısınız, merak ettim gerçekten.
bu nasıl bir erkek bağımlılığıdır ben anlayamıyorum.
allah eşinize uzun ömür versin valla, paraziti çok. onun olmadığı yerde yaşayamıyoruz demeleri bence sadece bahane.
asıl amacın sizin huzurunuzu kaçırmak ve eşinizin parasını yemek olduğunu düşünüyorum malesef.
aynı evde ayrı hayat süremezsiniz
onlar ayrı odada siz ayrı odadamı oturacaksınız
ustelık bebegınıde var
bende esımden bosandım
boyle bıseyı dusunemıyorum bıle
Allah sabır versın kocanızada akıl fikir