Karar ver ve ona bağlı ol. güçlü ol. kurtuluşun bu. Şimdi kocanı terkedeceksin ya ama öyle ültimatom değil.. ciddim bi daha yok ki sanmıyorum yapabilecğeini. O yüzden onilar gelip eve yerleşecek. bu 2. yolu seçeceğini gördük. seviyorsun kocanı bence de 2.yi seçmen ii. Bu görümce kaynana yarın evde canını sıktı diyelim, sakın evini terketme. Sen kavga yüzünden anne evine gideren o zaman o evin hanımı olmazsın. Kavga mı ettiniz o boyuttaki biri gidecek dimi. SEN GİTME. kaynana gitsin bi iki gece, kocan gitsin.... Allah kavga huzursuzluk vermesin inşallah ama oldu da oldu diye söylüyorum. evini terketme. Orasının senin evin olduğunu bu şekilde de belli edersin. Ters gitme ama aşırı alttan alırsın ezerler seni. Ezdrime. görümcen evin yemeğini yapsın bi zahmet. yapmıyo mu. yap et deme ama kocanın yanında "ayy yemek yok bi makarna yapayım bari" de mesela. uyanık ol. arsız ol. dünyada arsızlar mutlu.
Allah ıslah etsin onları. İnşallah düzelirler. Gerçi kayanana görümcene sorsan sen kötüsündür. onlar farkında bile değildir zulümlerinin. Çocuk yapma. Allah korusun diyelim ki düzelmedi. Kocan da seni ezdrmeye devam ediyor. Böyle bir şey olursa zaten kocanı da sevmeyeceksin. Ayrılmak kolay olur ozaman.
Rabbim yardımcın olsun.
canım kusura bakama ama zaten sizin evliliğin nasıl olacagı bastan belliymişki.şimdi dövünmenin bir anlamı yok.yanlışını anlamışsın.ayrılmışsın.niye aynı yanlışı yapıyorsunuzki anlamıyorum.kendi hayatınızı kendi ellerinizle mahfediyorsunuz.nedenir.allah yardımcın olsun
dul olunca neden yalnız yaşanmıyormuş ki anlayamadım,
benim de teyzem boşanmıştı, çocuğuyla birlikte annesiyle yaşadılar.dayımın yanına yerleşmeyi hiç düşünmediler.
bence sizinkiler biraz şımarmış, olan sizin evliliğinize olacak.
allah kolaylık versin.
Eşiniz senin beni bırakmayacağını biliyorum demiş ya işte biz eşlerimize bunu hissettirdiğimiz için bu cesareti bulabiliyorlar kendilerinde. Bu cesaretler verilen sözler unutuluyor.
evet aynen öyle aslında öyle olmadığını göstermek lazım doğru olmasa da
canım benim teyzem 20li yaşlarında boşandı. şimdi 40 yaşında. evlenmedi bi daha. çocuk da yok. dedem de öldü. anaannem yaşlı dul teyzem boşanmış 2 kadın yaşıyolar. gidip dayımda kalmıyolar.
bu kaynana görümce alışmış rahata. oğlullarını da öyle manipule etmişler ki sanki o olmasa millet kapılara düştü ikisine bişi yapacaklar tövbe tövbe... ama o çocuk anlamaz bundaki tuhaflığı. kaynana da anlamaz görümce de onlar herşeyi istemeyi kendilerine hak görüyolar. diyelim bu kızcağızın yuvasını yıktılar. gitti başka gelin aldılar. "ahh biz ne ettik oğlumuzu mutsuz ettik" mi diyecekler? yooo. o geline de aynısını edecekler. bu çocuğa huzr vermez bu cadılar. görümcen döner inşallah kocasına. kynanan da bi onda bi sende kalır.. ne güzel olur. inşallah evlenir gider ii bi yere mutlu olsun da sizin yakanızdan düşsün.
Problemin eşinde olduğunu düşünüyorum,gelin-kaynana-görümce ilişkileri hakkında bilgisi yok sanırım.az çok insan ablasını annesini ve sevdiği insanı tanır buna göre bir karar alır.düşünür acaba beraber yaşayabilirler mi? hadi kayınvalide yalnız ise yanınızda kalabilir ama görümce işine hiç anlam veremedim..Allah yardımcın olsun,keşke evlilğe evet demeden bu konuyu tekrar tekrar konuşsaydınız eşinle.
aman Allah ım şoklar içindeyim ya rabbim okudukça gerildim.intihar bölümüne geldim kanım durdu.gerisini sinirle okudum.hele eşinizin boşanırız demesi bi de balayı dönüşü.(inşallah yanlış okumamşıımdır..
benim de kayın validem görümcem çoook iyiydi dört ay önce gördüm ne olduklarını hele o görümcem rabbim e havale ettim.kaynanamda çok sinsiymiş ne diyim....
bende mesafe koymaya hazırlanıyorum yavaş yavaş.
ama kayınpederim bir melek o kadar iyi ki beni arar bebişlerin nasıl sen nasılsın kızım der.amak aynanam tlf konuşmasını sevmiyormuş ta efendim konuşmuyor ben safmışım anlamamışım bende konuşmicam artık.
allah tan eşim mesafeyi koruyor da biliyor neyin ne olduğunu.hamdolsun.
keşke senin kaynanan görümcen iyi olsaydı hem sana arkadaşta olurlardı..birde kendi ailemizden ayırt eetmeyiz.bizimde annemiz var diye.ama onlar sinsiler yapmadıklarını bırakmıyorlar.
niye ana kız yaşayamıyormuş ki bunlar okuyunca sinir oldum.keşke tekrar nişanlanmasaydın canım.sen bu insanlarla aynı evde yapamazsın çok zor hem de yeni evlisin ayrı ev senin de hakkın.ben yerinde olsam asla beraber oturmayı kabul etmezdim.
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. akşam en son geldiler bu akşam konuşcaz demiştim. gittik konuştuk...
aklıma ne geldiyse söyledim kustum içimdeki herşeyi siz bana bunu bunu yaptınız şimdi birlikte yaşayabileceğimizi nasıl düşünüyorsunuz dedim.
benim maaşımı size vereyim yeni bir ev kiralayalım yeni eşyalar alalım bizim oturduğumuz binada olsun karşı binada olsun. O kadar paramız yok dediler.ayrıca bizim oğlumdan başka kimsemizde yok sen bunların olacağını biliyordun tahmin ediyordun biz ayrı yapamıyoruz dediler. görümcemin kocası dolaşıyormuş ortalıkta eşim başını yastığa rahat koyamıyormuş. birlikten kuvvet doğarmış. vs vs vs ...
anlıcanız yenildim. Kocam seni çok seviyorum hiçbir şekilde kaybetmeyi de göze alamıyorum aslında söylediklerimin hepsi dilimde biliyorsun bide beni bırakamıcanı bildiğim için o kadar cesaretli söylüyorum söylediklerimi, ben sensiz yaşayamam dedi. Ama onların benden başka kimsesi yok iki dul kadın bana ihtiyaçları var görmüyor musun dedi. Oturdukları binada 15 yıldır oturuyorlar ama sürekli gelen taşınıyor iyi bir bina değil. Şimdide bekarlara vermişler evleri gelenin gidenin haddi hesabı yokmuş. Biz aynı durumda olsak abim ne yaparmış. Düşmez kalkmaz bir Allah hepimiz olabiliriz.
kaynanam zaten çalışıyor 2013 de emekli. Görümcem evimizin işini yapacakmış ev ondan sorulacakmış ben para kazanacakmışım. Ama istersem çalışmaya bilirmişim o çalışır bakarmış bana. Evin hanımı benmişim. Bunda bir değişiklik olmayacakmış. Her şeyi onlarla birlikte yapmak zorunda değilmişiz bir arada olduk diye. Kocamla yine yaşamak istediğim her şeyi yaşayacakmışım. Falan filan...
Bunların hepsini yaşayıp göreceğiz artık. Bu hafta sonu gelecekler. Bunca yıldır savaşını verdim ama yine de kaybettim. Evet “SEVGİME YENİLDİM” ben kendime yenildim aslında. bir arkadaşım yorumunda benim durumunda olan birinden bahsetmiş. Bende aynen öyle yapmayı planlıyorum. Elimi sıcak sudan soğuk suya sokmayacağım. Madem öyle işte böyle diyeceğim. Onlar yokmuş gibi yaşamayı öğreneceğim. Ben elimden geleni yapacağım taki yapacak bir şey kalmayana kadar sıkacağım dişimi. Çocuğum olmasın diye tüm tedbirlerimi alıyorum ilaç kullanıyorum zaten. Umarım Rabbim tüm hayatımız yoluna girdiğinde sıkıntılarımız kalmadığında çocuk sahibi olmamızı nasip eder. Bundan sonrası için ne olacak bilmiyorum ...
Lütfen dualarınızı benden eksik etmeyin. işin zor kısmı var şimdi aslında birde annem babam duyduğunda ne tepki verecek bilmiyorum. eşimin ailesine göre ben o evden çıkmışım onlar karışamazmış ama yinede eşim açıklamasını yapacakmış aileme annem yıkılacak.
bir teyze var bizim orda bu senin kaderin dedi bana daha kaçmaya çalışma ana rahminde yazıldı bu kader sana sen çok uğraştın ama sadece yolun uzadı aynı şeyleri yaşıcaksın.
Allah ım herkesin aklında kalbinde olanı hakkında hayırlı eylesin. Artık beni için yapacak bir şey yok. Bundan sonrası Allah Kerim.