Eşimin akrabasından nasıl kurtulabilirim?

Eşinin ailesi geldiğinde, yatak odasını kilitleyen biri için birkaç gün misafir ağırlamak olağanüstü korkunç gelebilir tâbi, haklısınız.
Ne belli 2 gun oldugu. Ev bulmadim der, isim uzadi der . Neler okuyoruz su sitede. Ayrica birinin yatak odasina izinsjz dalmak ayip degil de kilitlemek mi ayip Saka gibi ahahhaah

İstemiyorsanız dürüstçe istemediğinizi söyleyip geri çevireceksiniz. Neyden çekiniyorsunuz madem samimi değilsiniz 😒
Ortada kesin birşey yok, insanlar belki ayarladı belki işleri rast gitmedi,bilemezsiniz durumlarını. Atanmış kız sizde temelli kalacak da değil. 2 gün (misal) misafir etseniz incileriniz mi dökülür peki? Belki anlaşır seversiniz bile. Nedir yani. Samimi olmasanız bile halasının kızı yahu, insanın halası uzak mıdır? İnsan insana muhtaçtır.

Hastane işi olur tanidikta kalir, okul olur tanidikta kalir, iş bulur tanidikta kalir.
Bu nasil bir şey? 😁 Yani herkesin atandigi, okudugu yerde tanidigi mi var?
Olmasaydiniz ne yapacaksa onu yapsin. Ha en fazla bilginiz varsa şurasi iyidir burasi kotudur, ucuzdur, vs bölge hakkinda bilgi verilir ama gerisi nebileyim. Nereden baksan en az 5-6 ayri ülkede akrabalarim var bir kere de şu iş icin yardimci olun diyemedim veya evinize alin beni demedim ya. 🤔

Nebileyim musait degiliz diyecekseniz ama kötü olacaksiniz. 😬 Yapacak bir şey yok.

İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
İstemiyorum diyebilirsiniz. Ay bir de kız kardeşte değil misafir olsa kuzen yani ne işi var

Niye herkes sokakta kalmis, dag basinda ac acikta kalmis gibi davranıyor. Atanmis kocmaan insan, misafirhneler var oteller var. Millet cebinden cikacak 3 kuruş icin el aleme zahmet vermekten cekinmiyor butun olay bu. Gitsin napiyosa yapsin. O ile atanirken samimi olmadigi kuzene mi guvendi
Bu gelen akraba henüz maaş alamayacak olan bir memur adayı, maaşı yatana kadar ailesinin eline bakmak durumunda. Bir. Otel ya da misafirhanede 15 gün kalmak maaşın yarısını almadan gömmek demek. Herkesin babası bunu karşılayabilecek yüksek gelirde değil, ki daha depozito eşya emlakçı parası ödeyecek, bunlar kaç maaş eder sizce. Bu ladar iyilik bir akrabaya çok görülmemeli bence

Eşim olacak şahısa güvenmiyorum eski bazi yakaladigim şeylerden yakaladigim ufakta olsa yalanlardan vs güvenim yok ben yanında olmadığım zamanlar kesinlikle başka kadınlara baktığını düşünüyorum ve bunu aklımdan atamıyorum kendisi tabiki de inkar ediyor ama yok ona güvenmiyorum içimden kalbimden güvenim yok hissediyorum diyorum bağırıp çağırıyor diyorum ki ben hissediyorum davranışlarından hareketlerinden başkası var senin aklında diyorum yok diyor bana küfür edip hakaret ediyor beni sevmediğini düşünüyorum çünkü sevseydi hakaret ve küfür etmezdi diye düşünüyorum tatlı tatlı söylerdi yalvar yakar söylerdi bagirmazdi ağzından kötü bir söz çıkmazdı siz karşı taraf böyle olsa ne düşünürdunuz
İyi akşamlar eşimin çalıştığı iş arkadaşları var bazılarıyla daha samimi onlarla watsap grubu kurdular ordan sürekli yazisiyorlar. Eve geldiğinde okuyorum mesajlasmalarini. Grupta eşim dışında 3 erkek var. İkisi bekar biri evli. Bekar olanlar sürekli karı kız muhabbeti yapıyor ne bileyim yolda giderken bir kız görsünler yok şöyle güzel yok böyle güzel offff afet off şöyle of böyle bir yere gitsinler bir kız görsünler yok şöyle yok böyle kısacası gördükleri güzel kıza kadına içleri gidiyor tamam bekarlar evet olabilir ama watsapta bile böyle konuşan iş yerinde kimbilir neler konuşuluyor ben bıktım nefret ediyorum onlardan eşime de söyledim. Ben bu durumdan çok rahatsızım ister istemez eşimle sürekli iş yerinde yanyanalar 12 saat. Eşimi etkilediklerini düşünüyorum hangi erkek olsa etkilenir. Düşünsenize eşinizin yanında offf şu kız offf bu kız diye sizlanan şeyi başına vurmuş dümbükler var. Yaşlar da genç. Yani eşimde dahil 30 civarı. İşleri de heryere gidilen bir iş gitmedikleri yer yok diyebilirim doğal olarak görmedikleri kız da kalmıyor. Eşim de zaten meyilli dışarıya. Yakınındaki kişiler de böyle olunca hergun yipraniyorum ne yapmalıyım her dakikam neredeler acaba hangi kıza bakıyorlar diye düşünerek geçiyor kafayı yemek üzereyim
Bunlar eski konularınız. Sizin genel bir güven probleminiz var. Bence kızıda bu yüzden istemiyorsunuz.

Ne belli 2 gun oldugu. Ev bulmadim der, isim uzadi der . Neler okuyoruz su sitede. Ayrica birinin yatak odasina izinsjz dalmak ayip degil de kilitlemek mi ayip Saka gibi ahahhaah
Çok mu komik geldi aman ne hoş.

Yatak odasını diğer odalardan farklı görmediğim için biri oraya girince aklın baştan gidip kapıyı kilitleme gibi çiğ bir hareketin yapılmasını normal göremiyorum ben. Böyle birinin aile ve insan ilişkileri konularında abartılı ve nefret dolu yorumlar yapması da çok normal. Düşünceleriniz ve eylemleriniz uyum içinde masallah.

Son düzenleme:
Hiç iyi yönden düşünmediniz mi kapınızı açın insanlara yardım edın yahu birkaç gün misafir edin ıkı kap yemek pişirin Allah rızası ıcın ne olur bu kadarmı ınsanlıgınız öldü . Bu süreçte belkı cok ıyı anlasır guzel elektrık yakalarsınız aranızda. ıyı bır dost sızınde sıkıldıgınız bunaldığınız zamanlarda gıdebılecegınız bır kapı acılır

Bu gelen akraba henüz maaş alamayacak olan bir memur adayı, maaşı yatana kadar ailesinin eline bakmak durumunda. Bir. Otel ya da misafirhanede 15 gün kalmak maaşın yarısını almadan gömmek demek. Herkesin babası bunu karşılayabilecek yüksek gelirde değil, ki daha depozito eşya emlakçı parası ödeyecek, bunlar kaç maaş eder sizce. Bu ladar iyilik bir akrabaya çok görülmemeli bence
Ekleme yapabilir miyim izninizle… atandığı yeri bilmiyor olabilir. Neresi nezihtir, güvenlidir ,ev arkadaşı bulabilir miyim acaba soruları zihnindedir muhtemelen… yukarıda beslemek kelimesi kullanılmış mesela. Alışveriş yapıp gelir belki ilk maaşıyla. Meyve kahvaltılık alır. Ben olsam yapardım yani. Herkes de yayılmaya gelmiyor, az insancıl olmaktan zarar gelmez

İyi akşamlar eşimin halasının kızı oturduğumuz şehire atandı. Eşim beni ararlar belki kalacak yer bulana kadar sizde kalalım diyebilirler dedi. Tabiki ben kızın bizde kalmasını istemiyorum. Kız eşimle de öyle samimi değil bildiğim kadarıyla. Şimdi ola ki böyle birşey olursa ailesi eşimi arayıp böyle birşey isterse, nasıl reddedebiliriz yani ne soylemeliyiz?
Eşinizden mi çekiniyorsunuz size kızar diye? Öyle hissettim. Madem istemiyorsunuz eşinize söylesenize, “ seninle de samimi değil bence zaten, kalmasın istemiyorum “ diye?

Zannetmiyorum ama yapabileceğinizi. Emrivaki ve uzun süreli kalmalara karşıyım ama yazıktır, ev bulana kadar, işine yerleşene kadar birkaç gün kalsa nolur? El mi bu kadın? Yazıktır. Kuzenim ve eşi bana böyle davransa çok üzülürdüm.

Unutmayın ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin, umarım siz hiç başkasının yardımına ihtiyaç duymazsınız.

ben bazı şeyleri en baştan konuşmak taraftarıyım

bir kere sizin eşiniz yatak hazırlamıyorsa yemek hazırlamıyorsa yani ev işleri sizden soruluyorsa eşinizi değil sizi aramaları daha doğru olur evdeki kadını neden bu denli hiçe sayıyor bu bazı erkek akrabaları anlamıyorum sonuçta evlisiniz tek eşinizin evi değil üstelik ev işlerini de yapan sizseniz...

birde ev bulana kadar derken ? 2 hafta mı 3 ay mı ? belirsiz bir süre sıkıntı , kafama göre ev bulamadım diyerek 6 ay da kalabilir burada eşimin ailesi veya ablamlar geldi 3 aydır bizde gitmek bilmediler tüm düzenim bozuldu her işi ben yapıyorum diyenlere en baştan keşke konuşsaydınız falan diyoruz aynı şey bu konu içinde geçerli

arayıp size orada işim halloldu internetden 3-5 ev baktım hangisini beğenirsem tutucam bu süreçte sizde kalabilir miyim diyen biri yok eşinizle resmen sizin ağzınızı yokluyorlar eşininizde buna alet oluyor beni ararlar haberin olsun diye eee haberiniz oldu ne olacak şimdi insan gibi iletişime geçmeyi öğrensinler önce böyle şeylerin yolu yordamı vardır daha şimdiden bu şekilde size haber gönderen geldiğinde sıkıntı yaşatacak belli ki

zamanında bende kal diye ısrar ettiğim arkadaşım bile çekinmişti emin misin rahatsızlık vermeyeyim otel de kalabilirim diye, ben çağırmama rağmen, birde böyle nerede nasıl davranması konuşması gerektiğini bilmeyen hayatda hiç birşey öğrenmemiş eşle ağız yoklayanlar da var.

Ben bunu hiç insanlık görevi gibi düşünmüyorum açıkçası kuzenimin evine gidip kalmam kalmak isteyeni de düşüncesiz buluyorum tek cevap müsait değiliz olacak . Atanan insan evini barkini ayarlasin gelsin bı zahmet . Ben amcamın evinde bir kaç hafta kalmam yahu bu ne rahatlık . Kimseyi bir kaç hafta kabul de edemem . Sizin de zorunluluğunuz yok açık açık müsait değiliz deyin

X