Eşimin ailesiyle olan ilişkim

Benim eşimin ailesi de düğüne bile zorla geldi, kaldı ki yardım etmek :)) İğneden ipliğe herşeyi eşimle ikimiz yaptık. Annesi işten izin bile almamış, günlük kıyafetleriyle işten çıkıp geldi düğünümüze
Yardım etmek şöyle dursun, çok sıkışık olduğumuz bir zaman kayınvalidem eşime ne dese beğenirsin. Bu hafta yardımcım gelmesin eve temizliğe, sen gel ben de sana para vereyim demiş. Eşim ilkinde bana bunu söylemeden gitti, temizlik yaptırmış kayınvalide, cam falan sildirmiş eşime. Sonra da günlük temizlik ücreti kadar bir para vermiş eline. O kadar çok ağladım ki. Çok dokundu bana. Dedim ki aç kalalım, sürünelim ama sakın bunu bir daha yapma. Böyle bir aşağılama görmedim ben.
Oğullarına karşılıksız hiçbirşey yapmayan bir aile. Eşim de kariyer sahibi, donanımlı bir insan. Ben şahsen gururuma yediremezdim eşimin yaptığını yapmayı. Yardıma gelince asla yapmazlar ama eşimden aldıkları borcu geri vermeye sıra gelince ailenden para mı istiyorsun utanmaz oluyor. Böyle insanlar yani
yani benim anlamadığım eşine duyulmayan saygıyı eşin nasıl sindirebiliyor da tepki koyamıyor onlara ?
düğün öncesi ve sonrası tavırlarından ötürü

yani benim anlamadığım eşine duyulmayan saygıyı eşin nasıl sindirebiliyor da tepki koyamıyor onlara ?
düğün öncesi ve sonrası tavırlarından ötürü
Eşim yapısı gereği bir sorun olduğunda karşısındaki insanı kendi içinde savunan bir insan. Her zaman kendince iyi bir neden bulmaya çalışır. Benimle tartıştığı zamanlarda da yapar aynı şeyi. Misal ben dağınıklığından şikayet ettim diyelim, gece uykusuz kaldın o yüzden bu kadar agresifsin der. Bu huyu sorunları çözme konusunda sıkıntı yaşatıyor olsa da tartışmayı uzatmamak adına bazen yararlı da olabiliyor

Ailesinin durumunda da aynı şey geçerliydi. Düğünde onlar buranın adetini töresini bilmiyorlar diye savundu içinde. Halbuki onlarda da benzer gelenekler var. Ya da eşime direkt yapılan saygısızlıkları o kadar ince fikirli değiller, düşünemiyorlar diye savundu.

Ama bazen bıçak kemiğe dayandı, artık savunulacak birşey bulamıyorum deyip kavga da etti onlarla.

Yine de genellikle iyi bir yön bulmaya çalışır sorunlarda. Kendince bir koruma mekanizması belki de. Kırılmamak için yapılan saygısızlıkları olumlu bir nedene bağlamaya çalışır

gitmek istemiyorsan gitme. madem bunca yıl faydalarından çok zararları, saygısızlıkları olmuş, bundan sonra eksik olsalar da olur. eşin kendi gitsin, kızını da götürsün. senin içinden gelmiyorsa zorlamayla olmaz zaten.

gitmek istemiyorsan gitme. madem bunca yıl faydalarından çok zararları, saygısızlıkları olmuş, bundan sonra eksik olsalar da olur. eşin kendi gitsin, kızını da götürsün. senin içinden gelmiyorsa zorlamayla olmaz zaten.
Öyle yapıyorum zaten de ama eşimin hala onlarla görüşeceğime dair umut beslemesi üzücü. Oysa kendimi yeterince net ifade ettiğimi düşünüyorum. Allah büyük konuşturmasın ama ömrüm oldukça kayınpeder denilen adamın yüzünü bile görmek istemiyorum

Haklisiniz. A andromeda -80 Anliyorum sizi ama gorusmemeye devam ederseniz esim uzuluyor diyorsunuz.
Bana gore kus kalmaktansa cok cok mesafeli olmak daha iyi.

Barisin ama konusmayin, gitmeyin, sizden istedikleri hic bir seyi yapmayin. Sadece merhaba, merhaba, bu kadar olsun muhabbetiniz.

En azindan esinizin size diyecek bir sozu olmaz.

Son düzenleme:
Bayram'da vs de Nasıl yaptınız ?
Bayramda burada degiller, memleketlerine gidiyorlar. Ama telefonla dahi kutlamadim bayramlarini. Aramiza bu kadar mesafe koyunca esimle kotu olmamak icin mecbur kalip ozur dilediler benden.

Benim icin o ozurun hic kiymeti yok. Hatayi bastan yapmayacaklardi. Bizimki su an mecburi gorusme. Ne onlar beni sever nede ben onlari. Ama kafam rahat en azindan.

Ç
Bayramda burada degiller, memleketlerine gidiyorlar. Ama telefonla dahi kutlamadim bayramlarini. Aramiza bu kadar mesafe koyunca esimle kotu olmamak icin mecbur kalip ozur dilediler benden.

Benim icin o ozurun hic kiymeti yok. Hatayi bastan yapmayacaklardi. Bizimki su an mecburi gorusme. Ne onlar beni sever nede ben onlari. Ama kafam rahat en azindan.
çok mu ağır şeyler yaşatmışlarsı sana

Esine cok ozendim Rabbim o feraseti benimkine de versin
Ailesi naparsa yapsin ailesi esinin hani derler ya atsan atilmaz....
Sen esini dinle o zavalliyi arada birakma demek ki barismanizda gonlu var esin icin git ve gitmeden esine hersey senin icin sen uzulme yeter tarzinda gonul alici konus
Gittiginde de asla seviyeyi dusurme sizli bizli konusmaya devam hala eskisi gibi olurlarsa esinin sana kizmasinda acik kapi birakmamis olursun

bana zaman ver de bazı seylerı unutamıyorum de
o zaman bıturlu gelmesın :)
sonuna kadar haklısın

Içim şişti okurken..Ne zor şeyler yasamışsınız...Iyi bile sabretmissiniz...Sonuna kadar haklısınız ama insan görüşme diyemiyor..Çünkü belliki esiniz baskı yapmasada bunu içinde kabul edemiyor...Senede 1 de olsa gidin eşinizle..Ve gitsenizde onlar yok gibi davranın...

Haklisiniz. A andromeda -80 Anliyorum sizi ama gorusmemeye devam ederseniz esim uzuluyor diyorsunuz.
Bana gore kus kalmaktansa cok cok mesafeli olmak daha iyi.

Barisin ama konusmayin, gitmeyin, sizden istedikleri hic bir seyi yapmayin. Sadece merhaba, merhaba, bu kadar olsun muhabbetiniz.

En azindan esinizin size diyecek bir sozu olmaz.
Keşke o kadarla kalsa. İletişim kuramayız mesafe koyarlar ama ben onlarla barışsam istekleri bitmez. Büyük şehirde yaşıyoruz ve onlara uzak bir semtte oturuyoruz. Buna rağmen çocuğa tişört bile alsalar bizi 30 kilometrelik yolu götürüp o tişörtü almamız için çağırırlar. Geldiğinizde alın demezler. İlle de şimdi gelin derler. Ve bu tarz istekleri hiç bitmez. Hiç kavgasız gürültüsüz bir şekilde hayatımdan çıkarmış olmak yerine isteklerine hayır demek daha yıkıcı ve eşim için daha kırıcı olur

Ve dediğim gibi yakın zamanda bir düğün planları var. Tüm yükü benim omzuma atmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Gelen giden misafirden tutun da düğün telaşındaki herbir yapılacak işe kadar. Bahaneleri biz bilmiyoruz, siz ilgilenin olur. E bu arada yapılacak masrafları da üstümüze yıkarlar tabi. Kullanılmak istemiyorum. En azından düğünün bitimine kadar şu an olduğu haliyle sürüncemede bırakıp bana karşı yaklaşımlarında samimi olup olmadıklarını görmek istiyorum. Samimilerse belki düğünde yanyana gelince kendiliğinden birşeyler gelişir. Samimi değillerse ve niyetleri beni kullanmaksa orda da hiç yaklaşmayacaklardır, o zaman da iyi ki kanmamışım onlara derim

Esine cok ozendim Rabbim o feraseti benimkine de versin
Ailesi naparsa yapsin ailesi esinin hani derler ya atsan atilmaz....
Sen esini dinle o zavalliyi arada birakma demek ki barismanizda gonlu var esin icin git ve gitmeden esine hersey senin icin sen uzulme yeter tarzinda gonul alici konus
Gittiginde de asla seviyeyi dusurme sizli bizli konusmaya devam hala eskisi gibi olurlarsa esinin sana kizmasinda acik kapi birakmamis olursun
Eşim bana kızmaz zaten. Barışmamızda gönlü var ama o tarafsız bir şekilde ailesini değerlendiremez, ne yaparlarsa yapsınlar ailesi sonuçta. Oysa ben onların samimiyetinden emin değilim. Biraz daha zaman geçsin bakalım. Niyetleri belli olur

bana zaman ver de bazı seylerı unutamıyorum de
o zaman bıturlu gelmesın :)
sonuna kadar haklısın
Zaman isteyecek bir durum olmadı. Ailemle görüş demiyor zaten, ben tavırlarından çıkarıyorum bunu. Onlarla ilgili oradayken neler yaptığını anlatıp gözüme bakıyor. Ben de dinliyorum sadece. Ne bir girişimde bulunuyorum, ne de lafını kesiyorum. Nötr bir şekilde dinliyorum işte

Içim şişti okurken..Ne zor şeyler yasamışsınız...Iyi bile sabretmissiniz...Sonuna kadar haklısınız ama insan görüşme diyemiyor..Çünkü belliki esiniz baskı yapmasada bunu içinde kabul edemiyor...Senede 1 de olsa gidin eşinizle..Ve gitsenizde onlar yok gibi davranın...
Zaten görüştüğümüzde de birbirimize yok gibi davrandığımız için bir fark yaratmaz bu durum. Ne onlar yaptıklarını anlar, ne de birşey düzelir.

Düğünün geçmesini bekliyorum. Eşim iki senedir nasıl beklediyse biraz daha beklesin. Ailenin kurnazlığına kurban gitmektense böyle gitsin şimdilik. İçgüdülerim beni yanıltmazsa(ki genelde yanıltmaz) düğün sonrasında gene beni unutmuş olurlar, umurlarında bile olmam

Keşke o kadarla kalsa. İletişim kuramayız mesafe koyarlar ama ben onlarla barışsam istekleri bitmez. Büyük şehirde yaşıyoruz ve onlara uzak bir semtte oturuyoruz. Buna rağmen çocuğa tişört bile alsalar bizi 30 kilometrelik yolu götürüp o tişörtü almamız için çağırırlar. Geldiğinizde alın demezler. İlle de şimdi gelin derler. Ve bu tarz istekleri hiç bitmez. Hiç kavgasız gürültüsüz bir şekilde hayatımdan çıkarmış olmak yerine isteklerine hayır demek daha yıkıcı ve eşim için daha kırıcı olur

Ve dediğim gibi yakın zamanda bir düğün planları var. Tüm yükü benim omzuma atmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Gelen giden misafirden tutun da düğün telaşındaki herbir yapılacak işe kadar. Bahaneleri biz bilmiyoruz, siz ilgilenin olur. E bu arada yapılacak masrafları da üstümüze yıkarlar tabi. Kullanılmak istemiyorum. En azından düğünün bitimine kadar şu an olduğu haliyle sürüncemede bırakıp bana karşı yaklaşımlarında samimi olup olmadıklarını görmek istiyorum. Samimilerse belki düğünde yanyana gelince kendiliğinden birşeyler gelişir. Samimi değillerse ve niyetleri beni kullanmaksa orda da hiç yaklaşmayacaklardır, o zaman da iyi ki kanmamışım onlara derim
O zaman tek care dugun gunune kadar sessiz kalmak, sanirim baska yapabileceginiz bi sey yok.

O zaman tek care dugun gunune kadar sessiz kalmak, sanirim baska yapabileceginiz bi sey yok.
Şimdilik onlarla karşılaşmaya hazır değilim. Kendimi yokladım, şu an imkansız yapamam. Belki o zamana kadar ben biraz daha güç toplarım, belki daha kolaylaşır onları yeniden görmek benim için. Hem dediğim gibi samimi olup olmadıklarını anlamak için de düğündeki tavırlarını görmek istiyorum. Birşey değişmezse, eğer o zaman da şimdiki kadar zor gelirse yine yapamam. Eşimin gönlünü hoş etmek iyi güzel de ama onun gönlünü hoş edicem diye ben eziyet çekeceksem bana da yazık. Onu mutlu etmenin başka yollarını ararım artık.
Sizler sağolun objektif bir şekilde değerlendirdiniz, genellikle çoğunuz resmi olarak ve nadiren de olsa görüşsen iyi olur dediniz. Ama görüş dendikçe ruhum sıkıştı, onlarla yeniden karşı karşıya olmayı hayal bile edemedim, bu benim için ağır bir durum.
Şimdilik beklemede kalmak ve zamana bırakmak en iyisi gibi geldi bana. Hayırlısı...

Back