• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle olan ilişkim

Benzer sorunlari yasadim. Ben direk demedim esime gorusmek istemiyorum diye ama esim her "gidelim" dediginde, isim var, hastayim, yorgunum vs gibi bahaneler urettim. Ve bu bahanelerle tam 1 yili gecirdim.

Tabi bu arada esime hic ailesiyle ilgili kotu bir soz söylemedim, sikayet etmedim.

En sonunda esimin ailesi beni arayip ozur dilediler. O gunden sonra gitmeye basladim ama yine sık gitmiyorum. Sanirim yilda toplasan 10 gunu gecmez.
Sadece haftada 1 kere ararim o kadar.

Sizde boyle yapsaniz acaba sizinde isinize yararmi?

Gitmek istemediğinizi söyler ve sürekli ertelerseniz bu düşünce beyninizi kemirir durur...esinizin baskısı da cabası...gitmezseniz size yapılanlar bi kenara itilir ailem adım attı sen yanaşmadın diye suçlu ilan edilirsiniz.Bana göre bu işten sıyrılmanın en makul yolu bayram da gitmeniz.eşinize de onun hatrı için gittiğinizi söyleyin.gidin barışmak için ayaklarına gitmek gibi değil adı bayram ziyareti olsun.duruma bakar ona göre de mesafenizi korursunuz.
Eşim baskı yapmaz, üzülür sadece. Bana görüşeceksin ya da görüşmeyeceksin demez, diyemez. Aramızda o tarz bir ilişki yok. Bana söylediği tek şey " senin bu kadar uzun süre görüşmeyeceğini düşünmemiştim" oldu. Arada ailesinin beni sorduğunu, hediye aldıklarını falan söylüyor o kadar. Hediyeyi almadım sen kullanmazsın diye diyor. Ben de iyi yapmışsın, kullanmazdım zaten diyorum. Açık kapı oluşturmak istemiyorum çünkü.
Eşime neden görüşmediğimi izah ettim, o da ailesine söylemiş. Kayınvalidem demiş ki burda benimle ilgili bir sorun göremiyorum. İsterse eve gelmese de işyerime gelebilir demiş. Ben de işyerine gidersem artık hiçbirşey yokmuş gibi davranmam. Şimdiye kadar olan herşeyi konuşurum dedim. Eşime bunu göze alıyor musun diye sordum. Göze alamadı. Eğer konuşursam ilk kez benden negatif şeyler duymuş olacaklar çünkü. Açıkçası gidersem yaşayacak olduğum şeylerden beynimin kemirilmesindense uzakta olmaktan dolayı beynimin kemirilmesini tercih ederim. Onlarla tekrar aynı ortamda olmayı hayal dahi edemiyorum

Siz barismalarinin nedenini bulmussunuz bile. En dogru karari kendiniz verirsiniz. Ama ben olsam o kadar kolay barismazdim. Zaten ortada kusuldukten sonra barisilacak bir samimiyette olmamis.
Ben de hiç niyetli değilim barışmaya. Ama arada önüme geliyor mevzu, istiyorum ki bitsin kapansın. Kimse acaba barışır mı demesin benim için. Ama eşim hayatımda olduğu sürece sanırım o insanlarla ilgili şeyleri de bir şekilde duymaya devam edicem. Ama onlara katlanmaktansa arada laflarının geçmesine katlanmayı bin kere tercih ederim

Birden neden boyle oldular beni bu düşündürdü para falan mi almak istiyorlar eşinden. sen izin vermezsin diye korkup boyle sana yaklasmaya calisiyorlar.ben boyle kötü insanlarin bir cıkarı olmadan yaklaşacaklarını sanmıyorum
Ben de bir çıkar durumu bekliyorum. Ama para değildir sanmam. En son mevzu paraydı zaten, eşimle 3 ay konuşmadılar. Tekrar oğullarıyla bozulmayı göze alamazlar. Eşim de o kadar aptal değildir heralde. Bu kadar şeyden sonra kalksın tekrar para versin. Ben kayınbiraderin evlilik meselesine yordum. İnsan ilişkileri çok başarılı olmadığından ve bir düğünü çekip çevirecek basirete sahip olmadıklarından olayı bana kitlemeye çalışıyorlar sanki

Benzer sorunlari yasadim. Ben direk demedim esime gorusmek istemiyorum diye ama esim her "gidelim" dediginde, isim var, hastayim, yorgunum vs gibi bahaneler urettim. Ve bu bahanelerle tam 1 yili gecirdim.

Tabi bu arada esime hic ailesiyle ilgili kotu bir soz söylemedim, sikayet etmedim.

En sonunda esimin ailesi beni arayip ozur dilediler. O gunden sonra gitmeye basladim ama yine sık gitmiyorum. Sanirim yilda toplasan 10 gunu gecmez.

Benim bir avantajım var ki eşim de ailesi de klasik Türk ailesi gibi değiller. Eşim üstümde baskı kurmuyor. Aile de adet, gelenek, töre bilmez ve uygulamazlar. Ben hiç anne baba demedim onlara mesela, onlar da beklemedi zaten. Aramızda aşırı resmiyet var. Değil haftada bir görüşmek, 8 senede tek bir kere eşimin telefonundan görüştük o da kızım doğduğunda. Bir gözünüz aydın çok zor çıktı ağızlarından. O da yarım yamalak. Ne bayram bilirler ne seyran. Umurlarında da olmaz.
Şimdi bu kadar resmi ve uzak tavırdan sonra hayatta özür dilemezler. Eşim neden görüşmediğimi söylemiş onlara ama çoktan unutmuşlardır onlar sebebini. Hoş özür dileseler nolacak, gidip duvarları seyretmek için mi barışacağım? Başıma saracakları işler de cabası

Bayram'da vs de Nasıl yaptınız ?

Benim anlamadığım; eşin sana bunlar yaşatılırken de üzülüp onlara düzeltmeleri konusunda baskı yapmadı mı ? Şimdi onlar az ılımlı diye baskı neden sana
Baskı yapmıyor da arada ailesini güzelliyor bana. İşte şöyle özlediler, bunu yaptılar, şunu aldılar gibi. Hiiiççç umurumda olmaz. Sadece eşimin kırılmasını istemiyorum.

Onların bana yaşattığı şeyler konusunda ben de eşime kızdım. Seni aldılar götürdüler, odalarda yanlız başınıza konuştunuz. Yanıma geldiniz Rusça konuştunuz. Ben hiç o ailenin bir parçası gibi hissetmedim ki zaten. Sen de eşim içerde yanlız, gidelim hep beraber konuşalım demedin dedim. Bu duruma çanak tuttun dedim.

Ben farketmedim senin buna bu kadar takıldığını dedi, söyleseydin keşke dedi. Ne söyleyim, biraz da empati yapın, azcık da odun olmayın mı diyeyim? Ki söyledim de. Duymadılar bile beni.

Şimdi eşim gitmiş, anlatmış görüşmeme nedenimi. Hıhı demiş geçmişlerdir eminim. Varlığımda ne hissettiğimi umursamayan yokluğumda mı umursayacak?

Baskı yapmıyor da arada ailesini güzelliyor bana. İşte şöyle özlediler, bunu yaptılar, şunu aldılar gibi. Hiiiççç umurumda olmaz. Sadece eşimin kırılmasını istemiyorum.

Onların bana yaşattığı şeyler konusunda ben de eşime kızdım. Seni aldılar götürdüler, odalarda yanlız başınıza konuştunuz. Yanıma geldiniz Rusça konuştunuz. Ben hiç o ailenin bir parçası gibi hissetmedim ki zaten. Sen de eşim içerde yanlız, gidelim hep beraber konuşalım demedin dedim. Bu duruma çanak tuttun dedim.

Ben farketmedim senin buna bu kadar takıldığını dedi, söyleseydin keşke dedi. Ne söyleyim, biraz da empati yapın, azcık da odun olmayın mı diyeyim? Ki söyledim de. Duymadılar bile beni.

Şimdi eşim gitmiş, anlatmış görüşmeme nedenimi. Hıhı demiş geçmişlerdir eminim. Varlığımda ne hissettiğimi umursamayan yokluğumda mı umursayacak?
yani şöyle bişey mümkünmü;
işte ailem adım atıyor görüşmek istiyor ama sen görşmüyorsun diye düşünüp sana yansıtıp senin ailenle mesafe koyması ?
erkkelrin napacağı hiç belli omuyo

Siz bu kadar olaya haklı olarak travma yaşamış olmalısınız.
Eşinize de bu şekilde açıklayabilirsiniz. Atlatamadığınızı ve hala sindiremediğinizi.
Bende de sizinki gibi ağır olmasa da nahoş durumlar yaşadığım biri var ailede ve onu bırakın görmeyi, sesini her duyduğumda resmen tekrar travma yaşıyorum.
Eşim biliyor zaten. Söyledim, babanı görmeye tahammülüm yok dedim. O senin baban, ama benim için yabancı dedim. Ben kendi ailemin bana böylesi saygısızlık yapmasına izin vermedim, ona mı vereyim yani dedim. Eşimsin, canımsın, hatırın var ama bende hiç kimsenin hatırı sonsuz değil dedim. Senin de hatırın bir yere kadar dedim. Birşey diyemedi. Ama arada oradayken kızımla nasıl ilgilendiklerini, hediyelerini, şunu bunu anlatıp onları övmeye, fikrimi değiştirmeye çalışıyor. Kusura bakmasın valla, ben bu hayata sadece eşimi memnun etmeye gelmedim. Kimsenin hakaretini ya da saygısızlığını kaldıramam. Ailesiyle ilişkisi kendi bileceği şey, hakaret de duysa, değersiz de olsa onun ve ailesinin arasında, ben karışmam, beni katmasın yeter

Bayram'da vs de Nasıl yaptınız ?
Hiç birşey yapmadım. Onların dini bayramlar da diğer bayramlar da umurunda değil zaten. Hiç gitmesek bayram olduğunu bile farketmezler. Görüştüğümüz zamanlarda çikolatamızı alır giderdik bayramda, boş boş suratımıza bakarlardı. Özel bir gün değil onlar için. Doğum günlerini umursarlar, onlarda da aramıyorum zaten.

yani şöyle bişey mümkünmü;
işte ailem adım atıyor görüşmek istiyor ama sen görşmüyorsun diye düşünüp sana yansıtıp senin ailenle mesafe koyması ?
erkkelrin napacağı hiç belli omuyo
Şimdiye kadar olmadı. Vicdanı varsa da yapmaz zaten. Ailesi zor zamanımızda elimizdeki üç kuruşa göz dikerken, borç diye aldıkları paraları geri vermezken, benim annem de abim de elimizden ne gelir katkı sağlayalım diye dört döndüler etrafımızda. Eşim de dedi ki ailemin yapmadığını onlar yapıyor bana. Sonra durum düzelince unutmamıştır o günleri sanırım

Eşim biliyor zaten. Söyledim, babanı görmeye tahammülüm yok dedim. O senin baban, ama benim için yabancı dedim. Ben kendi ailemin bana böylesi saygısızlık yapmasına izin vermedim, ona mı vereyim yani dedim. Eşimsin, canımsın, hatırın var ama bende hiç kimsenin hatırı sonsuz değil dedim. Senin de hatırın bir yere kadar dedim. Birşey diyemedi. Ama arada oradayken kızımla nasıl ilgilendiklerini, hediyelerini, şunu bunu anlatıp onları övmeye, fikrimi değiştirmeye çalışıyor. Kusura bakmasın valla, ben bu hayata sadece eşimi memnun etmeye gelmedim. Kimsenin hakaretini ya da saygısızlığını kaldıramam. Ailesiyle ilişkisi kendi bileceği şey, hakaret de duysa, değersiz de olsa onun ve ailesinin arasında, ben karışmam, beni katmasın yeter
senin ailenle nasıl?

senin ailenle nasıl?
İyi, ailemle bir sorunu yok. Hatta ergen bir yeğenim var, onun ergenlik problemlerini fazla içselleştirdi, kendi kızı gibi davranıyor:)) Ailesini fazla üzüyor diye tavır koyuyor yeğenime

Kendi ailesinde bir yakınlık görmediği için benimkilerle yaşıyor onu. Ben bazen derim ki sen sana yapılanları nasıl unutuyorsun bilmiyorum, ben unutup tekrar bir ilişki kuramam diyorum. O da diyor ki bana yapılan hiçbir şeyi unutmuş değilim, ama onlar yaşlı insanlar birşey olursa başlarına birşey gelirse vicdanımda yük bırakmak istemiyorum diyor. E o da haklı. Ama ben yapamam

Pardon ama kvalidenizin resmen ensestvari duyguları var sanki. Allahım affet beni ama bu ne yahu? Resmen şok oldum!

kocası silik bir tip olduğu için , bazı konulard kocası yerine hep eşi,mi koymuş bence
birlikte gezmişler, alışverişe çıkmıslar
özel davetleri hep oğlu ile gitmiş.

oğlu benimle evlenme kararı alınca doğal olarak annesine eskisi gbi vakit ayıramayacaktı ve bu fikir bile kendısını çıldırtmaya yetiyordu.
oğlunun odak noktası hep kendısı olsun istedi, hala da hep acıtasyon hep numaradan ağlama rolleri falan yapar,
neyse ki başka şehirdeyiz.:)

kocası silik bir tip olduğu için , bazı konulard kocası yerine hep eşi,mi koymuş bence
birlikte gezmişler, alışverişe çıkmıslar
özel davetleri hep oğlu ile gitmiş.

oğlu benimle evlenme kararı alınca doğal olarak annesine eskisi gbi vakit ayıramayacaktı ve bu fikir bile kendısını çıldırtmaya yetiyordu.
oğlunun odak noktası hep kendısı olsun istedi, hala da hep acıtasyon hep numaradan ağlama rolleri falan yapar,
neyse ki başka şehirdeyiz.:)
Başka şehir büyük avantaj. Biz evleneceğimiz zaman kayınvalidem dedi ki bizim semtten ev tutun. Ben hayır dedim, işyerimize yakın bir yerden tutuyoruz. O zaman kendileri bizim semte gelmeye kalktılar, dedim ki onlar gelirse ben giderim. O zaman aramız bozuk değildi gerçi ama yakın yerde oturmanın nasıl sorunlara yol açtığını çok gördüm o yüzden hiç istemedim.

Bir de genel olarak mesafeli olmalarına rağmen insan kullanmaya bayılır eşimin ailesi. Getir götür, araba lazım diyerek eşimin üstüne çullanmalarını istemedim. Kayınvalide işe hergün taksiyle gider gelir, toplu taşıma kullanamıyormuş. Yakın otursaydık eşim götürüp getirecekti hergün

Başka şehir büyük avantaj. Biz evleneceğimiz zaman kayınvalidem dedi ki bizim semtten ev tutun. Ben hayır dedim, işyerimize yakın bir yerden tutuyoruz. O zaman kendileri bizim semte gelmeye kalktılar, dedim ki onlar gelirse ben giderim. O zaman aramız bozuk değildi gerçi ama yakın yerde oturmanın nasıl sorunlara yol açtığını çok gördüm o yüzden hiç istemedim.

Bir de genel olarak mesafeli olmalarına rağmen insan kullanmaya bayılır eşimin ailesi. Getir götür, araba lazım diyerek eşimin üstüne çullanmalarını istemedim. Kayınvalide işe hergün taksiyle gider gelir, toplu taşıma kullanamıyormuş. Yakın otursaydık eşim götürüp getirecekti hergün
Bizim aramızdaki soğuklugun sebebı bu zaten
Eşim İstanbullu, Ben Bursalıyım
Bursada yasayalım dedi eşim ve ailesi bunu duyunca eşime tavır aldı.
İnanır mısın evimiz kurulurken , düğün hazırlıklarında hiçbirinde yanımızda yoklardı.
Evlendik sinirlerinden 3 ay snr gelip evimizi gördüler ve ben onların o zaman gercek yuzlerını gordum.

Aynı sehırde olsak bizimkiler de kesınlıkle eşimden faydalanmak ısterler.
Evlenene kadar yeterınce faydalanmıslar zaten eşimin yapısı da musaıt çnk cok merhametli birisi.
İyi yapmıssınız uzak yasamakla ve bu erkek ailelerinin oğullarına yapısmalarından nefret edıyorum.
Bırakın ınsalar nerede yasrsa yasasın , zaten bellı bır yasa kadar aile ile yasamıs bundan snr da kendı karııs ve cocukları ıle dilediği yerde yasasın ama yok.

Bizim aramızdaki soğuklugun sebebı bu zaten
Eşim İstanbullu, Ben Bursalıyım
Bursada yasayalım dedi eşim ve ailesi bunu duyunca eşime tavır aldı.
İnanır mısın evimiz kurulurken , düğün hazırlıklarında hiçbirinde yanımızda yoklardı.
Evlendik sinirlerinden 3 ay snr gelip evimizi gördüler ve ben onların o zaman gercek yuzlerını gordum.

Aynı sehırde olsak bizimkiler de kesınlıkle eşimden faydalanmak ısterler.
Evlenene kadar yeterınce faydalanmıslar zaten eşimin yapısı da musaıt çnk cok merhametli birisi.
İyi yapmıssınız uzak yasamakla ve bu erkek ailelerinin oğullarına yapısmalarından nefret edıyorum.
Bırakın ınsalar nerede yasrsa yasasın , zaten bellı bır yasa kadar aile ile yasamıs bundan snr da kendı karııs ve cocukları ıle dilediği yerde yasasın ama yok.
Benim eşimin ailesi de düğüne bile zorla geldi, kaldı ki yardım etmek :)) İğneden ipliğe herşeyi eşimle ikimiz yaptık. Annesi işten izin bile almamış, günlük kıyafetleriyle işten çıkıp geldi düğünümüze
Yardım etmek şöyle dursun, çok sıkışık olduğumuz bir zaman kayınvalidem eşime ne dese beğenirsin. Bu hafta yardımcım gelmesin eve temizliğe, sen gel ben de sana para vereyim demiş. Eşim ilkinde bana bunu söylemeden gitti, temizlik yaptırmış kayınvalide, cam falan sildirmiş eşime. Sonra da günlük temizlik ücreti kadar bir para vermiş eline. O kadar çok ağladım ki. Çok dokundu bana. Dedim ki aç kalalım, sürünelim ama sakın bunu bir daha yapma. Böyle bir aşağılama görmedim ben.
Oğullarına karşılıksız hiçbirşey yapmayan bir aile. Eşim de kariyer sahibi, donanımlı bir insan. Ben şahsen gururuma yediremezdim eşimin yaptığını yapmayı. Yardıma gelince asla yapmazlar ama eşimden aldıkları borcu geri vermeye sıra gelince ailenden para mı istiyorsun utanmaz oluyor. Böyle insanlar yani

Benim eşimin ailesi de düğüne bile zorla geldi, kaldı ki yardım etmek :)) İğneden ipliğe herşeyi eşimle ikimiz yaptık. Annesi işten izin bile almamış, günlük kıyafetleriyle işten çıkıp geldi düğünümüze
Yardım etmek şöyle dursun, çok sıkışık olduğumuz bir zaman kayınvalidem eşime ne dese beğenirsin. Bu hafta yardımcım gelmesin eve temizliğe, sen gel ben de sana para vereyim demiş. Eşim ilkinde bana bunu söylemeden gitti, temizlik yaptırmış kayınvalide, cam falan sildirmiş eşime. Sonra da günlük temizlik ücreti kadar bir para vermiş eline. O kadar çok ağladım ki. Çok dokundu bana. Dedim ki aç kalalım, sürünelim ama sakın bunu bir daha yapma. Böyle bir aşağılama görmedim ben.
Oğullarına karşılıksız hiçbirşey yapmayan bir aile. Eşim de kariyer sahibi, donanımlı bir insan. Ben şahsen gururuma yediremezdim eşimin yaptığını yapmayı. Yardıma gelince asla yapmazlar ama eşimden aldıkları borcu geri vermeye sıra gelince ailenden para mı istiyorsun utanmaz oluyor. Böyle insanlar yani
inanmıyorum şok oldum suanda
senınkıler daha fenaymıs cidden
insan iş yaptırıp nasıl karsılıgında para verır ya
çok enteresan

aranızda bir tartışma, problem olmamış, başından beri sizi istememelerinin sebebi ne?
Yabancı oluşları muhtemelen. Eşim benden önce Azeri bir kızla nişanlanmış ayrılmış. Asla yürümezdi onunla diyor. Ailesi onun ayrılma sürecinde hiç yanında olmamış, tek kalmış eşim bu travmatik süreçte. Sonra benimle evlenmeye karar verince kayınpeder demiş ki nedir bu evlenme merakı sende. Çirkin bir laf da etmiş o konuşmada, söylemek istemiyorum şimdi. Özetle Türk oluşumdan dolayı muhtemelen. Eşimin de böyle milliyetçi tutumu hiç yoktur. Bizim aramızda böyle bir sorun hiç olmadı ama onlar önemsemiş olmalı

Back