Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

Gozunuzu acin esiniz musade ettiginden size bu kadar karismişlar. Esiniz istese karismayin esime der resr cekerdi onlar da mum gibi olurdu. Hatayi yine esine konduramayan bir konu sahibi. Sizin muhatabiniz bu olayda tamamen esiniz

Evlilik dedigin zor anlarda birbirine destek olmaktir. Oyle bir ortamda esin susup seni desteklemediyse bu adamdan sana hayir gelmez kusura bakma. Seni cok yorar bu aile, esinde arkanda durmuyor. Tek tavsiyem cocuk yapma sakin.

Paylaşımınızı okudum.Olmuş bitmişe bir şey yazmayacağım ama önerim olacak size.
Babanız erkek dünürü dışarıda bir çaya kahveye çağırsın.Ona o günkü ki toplantıda konuşulanları dinlediğini o gün onlara cevap vermediğini çünkü önce düşünmek istediğini ve bugün iki dünür olarak konuşmak için onu davet ettiğini
Farklı aile kültürlerine sahip iki gencin evlendiğini ve böylece dünür olduklarını,yeni bir aileye girmenin her iki taraf içinde özellikle gençler açısından elbette zorlukları olduğunu, ikisininde daha çok genç olduğunu zamanla bazı şeylerin yavaş yavaş yerine oturacağını
Kızını okutmak için her türlü fedakarlığı yaptığını saygılı düşünceli bir genç olduğunu,onlara karşı bir saygısızlık yaptığında karşısında önce babasını bulacağını,ancak tanıdığı kızının büyüklerine her zaman saygılı bir genç olduğunu
yeni evli olduklarını bazı şeyleri dikte eder gibi onlara çok karışılmaması gerektiğini, ortada sorun edilecek kızı yönünden bir konu bulunmadığını,geldi gitti vb konuların daha yolun başındaki gençler için çok laf edilecek bir durum olmadığını, zamanla oturacağını her şeyin, ancak kızının üzülmesine asla izin vermeyeceğini konuşmanın sonunda belirtsin...Ne dersiniz babanız böyle bir konuşma yapabilir mi..
2.önerim size...
Eşinizi karşınıza alacaksınız...Onunla ağlamadan karşısında dik durarak bir konuşma yapacaksınız..
Ailenizin eğitime çok önem verdiğini ve kızını& sizi okuttuğunu, nerede ne yapacağınızı nasıl davranacağınızı bildiğinizi
giyim kuşam dahil (nerede nasıl giyineceğinizi zaten bildiğinizi) bunların size dikte edilmesine hatırlatılmasına dayatılmasına bundan sonra izin vermeyeceğinizi, bunu yapan olursa bu saatten sonra ağzının payını alacağını,
Onlara saygısızlık yapmayı asla düşünmediğinizi, gitme gelmede sorun olmadığını eş dost akrabalara elinizden geldiği kadar katılacağınızı ama bunun bana konu edilmesine artık izin vermeyeceğinizi
Evliliğinizin geleceğinin de bundan sonra eş olarak ona bağlı olduğunu sizi ezdirirse bu evliliğin yara alacağını (ben olsam bu şekilde devam etmeyeceğimi net söylerim de sizi bilemem) güzel bir dille anlatırım...

İyi de bunu kesin bilmesi gerekmez mi? Hep arada derede mi kalacak, acaba bugün eşimi doldururlar mı, acaba kayınpeder yine laf eder mi, kayınvalide gitmezsem olay çıkarır mı... Eşinin, ailesine karşı kendisini savunacağından karıştırmayacağından emin olsa daha iyi değil mi? Kadın niye olduğundan farklı yaşasın, yetişmiş belli yaşa gelmiş. İstediğini giyse kayınpeder sokakta görse yine laf söyleyecek ve evde kavga çıkacak. Evlenmeden önce konuştuk, çekincelerimi anlattım eşim beni sorun olmayacağına ikna etti diyor. Niye şimdi karısına saygı göstermiyor ailesinin önünde ağlatıyor kadını?
Niye kocası ailesiyle arası bozulma pahasına da olsa fedakarlık yapmıyor rest çekmiyor, benim karım ben dahil kimseden izin almaz demiyor? Annesi ayrı babası ayrı dolduruyormuş işte eşini, kimse dur demezse niye dursun bu eş ve ailesi?

Çoğunluk ailesinin özellikle de babasının bu durumu asla kabul etmeyeceğini yazmış. Benim babam rahmetli çok sakin insandı bize bırakırdı kararları ama annem çamur çirkef olur biri bizi ezmeye kalkarsa. 46 yaşında iki çocuklu kadınım şimdi bile annem paralar bana zarar vermeye çalışanı. Ailemiz niye arkamızda olmasın? Biz bunu yazıyoruz ki konu sahibi bu gibi durumlarda herkesin ailesini böyle sessiz pasif bilmesin.

Benim halamın 3 gelinine de uyguladığı bir taktik bu. Kendi istemediği beğenmediği her şeyi dünyadan haberi olmayan eniştemin üzerine atardı. Baban görmesin baban duymasın baban kabul etmez...Sessiz sakin kendi halinde bir adam olduğu için gelinler kıyamazdı kayınpederlerine ama tabi sonradan öğrendiler olayı.

kelimesi kelimesine katılıyorum size.

Niye bu konular konuşulsun diye toplandiniz baştan hata zaten. Bildiğinizi okuyun geçin çocuk gibi onların fikirlerinin size uymasını beklemeyin. Boş yere de kendinizi üzmeyin çünkü gerek yok. He ye deyin geçin. Kötü gelin olun ne olur yani ne olabilir

"Vallah kabul etse de etmese de kendi paşa gönlü bilir " diyen olmamış demekki

Konunuzu okudum bir çok kişi e gidin gelin ne var bunda siz eşinize bağımlı misiniz gibi yorumlar yapmış vıcık vıcık ilişkiler kiyafetinizdede oturup kalktiginiz yerdede ağırladığıniz misafirdede başkalarına söz hakkı doğurur, evet eşinizle misafir gibi gidip gelin her hafta rutine bağlamak neyin nesi ne zmn gitmek isterseniz o zmn gidin, bir diğeri aileler karşılaştırılmış ben burdan şu sonuca vardım sanki istemede bunlar konuşulmuştu şimdi neden yapilmiyor gibi bir hava sezdim,ya eşiniz ya aileniz yada siz sanki böyle bir kapı zamanında aralamissiniz, eğer çok muhafazakar bir aile iseler istemeden önce muhakkak dile gelmiştir gibi geldi bana,siz de esnek esnek konusmussunuzdur sonuç biz demiştik ne bu dar pantolon mini elbise muhabbeti dönmüştür,öncesinde bu sözler verildiyse tabiki de tutacaksınız sizde kusura bakmayın, ha yok böyle birşey diyorsanızda alır kayınvalideyi karşınıza biz bunları oglunuzla seçiyoruz gayette beğeniyor bnde beğeniyorum ki alıyorum dersiniz susar,yok yapamayacaksınız da az bı uyum sağlayın tayt pantolon değil bol pantolon kombinleyin oraya giderken askılı değil kısa kollu giyin ama bana sorsanız öncesinde söz vermediyseniz kendiniz nasıl tercih ediyorsanız onu yapın. Birde eşin konuşmamış falan deniyor eş ne alaka sorunlarınızı eşiniz olmadan çözmeye çalışın yoksa sonra tüm yük problemler olarak ikinzde toplanır sonra ilişkiniz çıkmaza girer benden söylemesi

ne alaka.nasıl giyineceğini kendi bilemeyecek mi?zaten göğüs dekoltesiyle gitmiyordur normal kısa kol bluz tişört jean pantolon falandır giydikleri.bunları giyerken de izin alacak değil kayınbabadan .bir de fazla gittiğiniz yerler kıyafetlerinize karışma hakkı kazanır yazmışsınız.ona da hayır diyorumm.ailemin yüzde 80 i eşimin ailesinin yüzde 80 i kapalı.biri demedi şunu da şöyle giy diye.istediğim darlıkta giyiyorum .önemli olan karşı tarafa duyulan saygı sevgi.eşinin ailesi daha bunu öğrenememiş gelin almak nelerine gerek

İşte bu yüzden sadece eşinle değil ailesiyle de evleniyorsun derler. Doğru değil normalde saçma bir şey ama gerçek ve çok yaşanıyor. Herhalde bu sayfada abartmıyorum en az 10 kez okuduğum bir konudur bu eşim ve ailesi derdi. Maalesef aileye de bakmak gerekiyor bu durumda yani tavırlarına, bakış açılarına daha doğrusu eşin buna izin veriyor mu onların sana karışmasına müsade ediyor mu bunlar başta önemsiz görünen ileri de ise canını yakan konular. Aileden uzak şehir dışında yaşanırsa idare ediliyor ama böyle dedikoducu, sürekli yanında isteyen, baskı uygulayan ailelerden kaçış kolay kolay olmuyor maalesef. Ben de tahammül edemem hiç böyle şeylere saygım tabi ki olur eşim ve ailesine fakat giyimime laf etmekmiş zırt pırt onlara gitmekmiş kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz kendileri seçseymiş gelini de o zaman. Valla benim çevremde aileler pek müdehale olmaz çocuklarına ihtiyaçları olursa özlerlerse arada giderler budur yani olması gereken. Birde ennn kıl olduğum şey ana kuzusu olan kocalar...... Allah'ım soyları tükensin artık bunların ya Hepimiz anna babamızı severiz ama benim annem kocama böyle konuşacak giyimine laf edecek ağlatacak açıkçası hem kızarım hem kendine çeki düzen vermesi için belirli bir süre konuşmam. Bu durumu kocanla otur konuş kalbinin kırıldığını onlara zorla ayak uydurmak zorunda olmadığını söyle bakalım ne diyecek.

C ceycey0406 benim dediğim çok açık eğer siz insanların size ait olan alana( bu gelip gideceksin misafir agirlayacaksina kadar geliyorsa kıyafete de gelir sık görüşmeden kastım bu ) girmesine izin verecek kadar yakınlık kurarsanız susacaksiniz yada sınırı baştan koyacaksınız,bir diğeri eğer evlilik öncesi bu konu konuşuldu ise damat bey yada gelin ailesinden biri bu aileye bu vaadi verdiyse tabikide yerine getirecek ailede bu konuda baskıda yapicak kusurada bakmasın kimse, ha bn yine diyorum öncesinde böyle bir konu konuşulup karşı tarafa bu taviz verilmediyse ne tercih ediyorsa onunla gitsin

evet burada haklısınız.ben kapalı giyerim dediyse sonradan da olmaz dediyse sorun çıkar.baştan ben evliliğim boyunca bu şekilde giyineceğim size sık sık gelmeyeceğim ayda 3 gelebilirim anca ama hasta vs olursanız elbette ilgilenirim tarzı konuşmalıydı.eski usül gelin istiyor erkek ailesi o da konu sahibine uymuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…