- 9 Ağustos 2021
- 15.363
- 52.583
- 548
- Konu Sahibi Sessizlik0034
-
Millet napabilir ki bu kadar kızları susarsaKızından dolayı sustuğunu düşünüyorum çünkü hep cici gelin olmaya çalışıyor
Sıkıntıdan dudağında yaralar çıkar sadeceMillet napabilir ki bu kadar kızları susarsa
Bir baba için de çok yıkıcı bir durum yani . Konu sahibine gerçekten çok kızdım yani kendi ailesini de yerle bir ediyor . Bu kocalar altından mi yaniSıkıntıdan dudağında yaralar çıkar sadece
Evlilik dedigin zor anlarda birbirine destek olmaktir. Oyle bir ortamda esin susup seni desteklemediyse bu adamdan sana hayir gelmez kusura bakma. Seni cok yorar bu aile, esinde arkanda durmuyor. Tek tavsiyem cocuk yapma sakin.Evlendiğim günden bu güne kadar yaşadığım birtakım problemler ile boğuşmaktaydım.Özetleyecek olursam;eşimin ailesi ile ailem ve benim aramda bakış açısı farklılıkları var ama ben bu durumu düğünden hemen sonra farketmeye başladım.İlk başlarda emin olamadım çünkü eşimle konuşarak evlendik,endişelerimi paylaştığımda herhangi bir problem olmayacağını söylemişti bir çok defa.Evlendiğim gün gelin arabasının içine eşimin ailesinin binmesiyle başladı herşey ki ben de bunu düğüne 1-2 saat kala eşimden öğrendim ve istemedim adetimiz vs denilerek ağlaya ağlaya o arabaya bindim. Düğünün hemen ertesi sabahı kayınvalidem eşime mesaj atmış aramış dışarı kahvaltıya gidiyoruz gelin diye neyseki eşim gelirsek haber ederiz demiş kestirmiş konuyu gitmedik. İlerleyen 1 aydaki süreçte evime yeni yeni alışırken sürekli yanlarına çağırıp konu komşuya karşı mahcup etme dur vs dediler. Birkaç kez gittim ama açıkçası baskılama yoluyla olduğu icin üzüldüm. Eşimle beraber gelmem saçmaymış kendim gidecekmişim bazen konu komşu ne dermiş… Bir de sürekli bir kalabalık akrabaları var onlarla görüşmek gerekirmiş onlarla hastaydık covit atlatmıştık evde görüşemedik dışarda görüştük vay efendim neden eve gelmediler… Ve de olan neredeyse tüm düğünlerde gelin aldık yanımızda görmek isteriz gibi şeyler…
Bir kez güzel bir dille anlattım bakın ben böyle anlamsız o ne dedi bu ne yaptı gibi şeyleri anlamıyorum gel git diyerek baskı yapılmasın rica ediyorum dedim. Kayınvalidem oğluna evliliğimizin üzerinden 2 hafta geçti;oğlum kot dar şeyler elbise vs giymesin baban diyecekti annesi olarak ben dedim buraya öyle şeyler giyip gelmesin söyle kıza dedi kendim duydum.
Bu tarz konuları konuşmak için eşim senin ailen benim ailem sen ben toplanalım konuşalım bir yemek yiyelim dışarda dedi. Eşimin babası bu tarz istekleri söyledi kendi bakış açılarına göre bişey diyemem ama ben de kendimi anlattım. Sonra kendimi neyin ortasında buldum diye düşündüm ve tutamadım gözlerimden yaşlar akıverdi ailemin yanında neyin ortasında kaldım böyle… Diyorum benim bakış açım sizin gibi olmayabilir çok fark var lütfen eşimle biz aslında çok mutluyuz dedim ve son cümlem bu oldu ağlamadan evvel. Yalnız eşim ağzını asmadı bu sanırım daha da yaraladı… Herşey eşimle aramızda güzelken bu konular çok huzurumuzu kaçırdı,çok küslükler yaşadık hala daha etkisindeyiz…
İyi de bunu kesin bilmesi gerekmez mi? Hep arada derede mi kalacak, acaba bugün eşimi doldururlar mı, acaba kayınpeder yine laf eder mi, kayınvalide gitmezsem olay çıkarır mı... Eşinin, ailesine karşı kendisini savunacağından karıştırmayacağından emin olsa daha iyi değil mi? Kadın niye olduğundan farklı yaşasın, yetişmiş belli yaşa gelmiş. İstediğini giyse kayınpeder sokakta görse yine laf söyleyecek ve evde kavga çıkacak. Evlenmeden önce konuştuk, çekincelerimi anlattım eşim beni sorun olmayacağına ikna etti diyor. Niye şimdi karısına saygı göstermiyor ailesinin önünde ağlatıyor kadını?kesinlikle babanı haklı buluyorum adamcağız nasıl içine attıysa sıkıntıdan yara olmuş ağzı ortada büyük bir şey yok baban bağırıp çağırıp kızsaydı belki daha kötüye gidecekti kız zaten bir çıkmazın içinde benim babam şöyle yapar eşim böyle yapar demenin hiçbir anlamı yok herkesin karakteri ve ailesine olan saygısı farklı belli ki eşi iki tarafı da kırmak istemiyor sen kendince çok haklısın eşinin ailesi de anladığım kadarıyla elalem ne der kafalı tipik türk ailesi bence yapman gereken tek şey kendini yiyip bitirmekten ziyade onların dediğini yapıyormuş gibi gözüküp kendi isteklerini yapman dikleşmeden ben istedim ben karar verdim ben yakıştırdım gibi noktalayıcı cevaplarla susturman eşini doldurmuyorlarsa ve eşin ailesinin dolduruşuyla sana bir şey demiyorsa bence sorun yok ama seni bildiği halde zorluyorsa o zaman sorun var gibi innşallah içini birazda olsa rahatlatmışımdır <3
Benim halamın 3 gelinine de uyguladığı bir taktik bu. Kendi istemediği beğenmediği her şeyi dünyadan haberi olmayan eniştemin üzerine atardı. Baban görmesin baban duymasın baban kabul etmez...Sessiz sakin kendi halinde bir adam olduğu için gelinler kıyamazdı kayınpederlerine ama tabi sonradan öğrendiler olayı.İki yıllık evliyim..kayınvalidem kayınpederim yatılı misafirliğe gelmiş bilmem kaç gün kalacaklar ben yemek hazırlığı yapıyorum.. kayınvalide mutfakta yanıma gelip "baban tırnaklarını görse elinden birşey yemez aman hemen kes" tarzında birşey dedi..tırnaklarım da kesinlikle uzun değildir hani frenç kadar bir boy bırakılır ya o şekilde..bir elime baktım bir kayınvalidemin yüzüne "saygı duyarım" dedim.Kayınvalidem anlamadı "neye ?" dedi.Ben "dışarıda her restorantta yemek yemenize rağmen benim elimden birşey yemek istemezseniz benim için bir sorun yok..siz bilirsiniz" dedim. Kayınvalidem pıtır pıtır eşinin yanına gitmişti ..bence kayınpederimin haberi bile yoktu kayınvalidemin bu davranışından ..hatta eşimin haberi bile yoktur bu diyalogtan .Aradan 10 yıldan fazla zaman geçmiş ben bile şimdi hatırladım
kelimesi kelimesine katılıyorum size.İki tarafa da hakaret var aslında konuda.
Hem konu sahibini rencide etmişler hem de anne babasına "siz kızınıza düzgün giyinmeyi, nerede nasıl davranması gerektiğini öğretememişsiniz. Kaç yaşına gelmiş, kendisi de akıl edemiyor. Biz öğretelim diyoruz, onu da anlamıyor" demişler resmen.
Ben olsam utanırım ailemi ne biçim insanlarla muhatap ediyorum diye.
Sırf oğluyla evlendim diye bir adam ailemin karşısına geçip nasıl böyle konuşabilir aklım almıyor benim. Kendim yaşamış gibi sinirleniyorum böyle konularda.
Ailesi kendilerini de konu sahibini de korumuyor, konu sahibi de ne kendini ne ailesini korumuş.
Eşi zaten allaha emanet hayata tutunuyor galiba, kendini korumaya bile mecali yok ki karısını korusun.
Eşinin ailesi gibi tipler için konu sahibi ve ailesi bulunmaz nimet gerçekten.
"Vallah kabul etse de etmese de kendi paşa gönlü bilir " diyen olmamış demekkiBenim halamın 3 gelinine de uyguladığı bir taktik bu. Kendi istemediği beğenmediği her şeyi dünyadan haberi olmayan eniştemin üzerine atardı. Baban görmesin baban duymasın baban kabul etmez...Sessiz sakin kendi halinde bir adam olduğu için gelinler kıyamazdı kayınpederlerine ama tabi sonradan öğrendiler olayı.
Öylesi çok maalesefKızın ailesi neden susmuş ben ona takıldım. Tamam eşi dangoz da aile neden kızlarını ezdirmiş?
ne alaka.nasıl giyineceğini kendi bilemeyecek mi?zaten göğüs dekoltesiyle gitmiyordur normal kısa kol bluz tişört jean pantolon falandır giydikleri.bunları giyerken de izin alacak değil kayınbabadan .bir de fazla gittiğiniz yerler kıyafetlerinize karışma hakkı kazanır yazmışsınız.ona da hayır diyorumm.ailemin yüzde 80 i eşimin ailesinin yüzde 80 i kapalı.biri demedi şunu da şöyle giy diye.istediğim darlıkta giyiyorum .önemli olan karşı tarafa duyulan saygı sevgi.eşinin ailesi daha bunu öğrenememiş gelin almak nelerine gerekKonunuzu okudum bir çok kişi e gidin gelin ne var bunda siz eşinize bağımlı misiniz gibi yorumlar yapmış vıcık vıcık ilişkiler kiyafetinizdede oturup kalktiginiz yerdede ağırladığıniz misafirdede başkalarına söz hakkı doğurur, evet eşinizle misafir gibi gidip gelin her hafta rutine bağlamak neyin nesi ne zmn gitmek isterseniz o zmn gidin, bir diğeri aileler karşılaştırılmış ben burdan şu sonuca vardım sanki istemede bunlar konuşulmuştu şimdi neden yapilmiyor gibi bir hava sezdim,ya eşiniz ya aileniz yada siz sanki böyle bir kapı zamanında aralamissiniz, eğer çok muhafazakar bir aile iseler istemeden önce muhakkak dile gelmiştir gibi geldi bana,siz de esnek esnek konusmussunuzdur sonuç biz demiştik ne bu dar pantolon mini elbise muhabbeti dönmüştür,öncesinde bu sözler verildiyse tabiki de tutacaksınız sizde kusura bakmayın, ha yok böyle birşey diyorsanızda alır kayınvalideyi karşınıza biz bunları oglunuzla seçiyoruz gayette beğeniyor bnde beğeniyorum ki alıyorum dersiniz susar,yok yapamayacaksınız da az bı uyum sağlayın tayt pantolon değil bol pantolon kombinleyin oraya giderken askılı değil kısa kollu giyin ama bana sorsanız öncesinde söz vermediyseniz kendiniz nasıl tercih ediyorsanız onu yapın. Birde eşin konuşmamış falan deniyor eş ne alaka sorunlarınızı eşiniz olmadan çözmeye çalışın yoksa sonra tüm yük problemler olarak ikinzde toplanır sonra ilişkiniz çıkmaza girer benden söylemesi
İşte bu yüzden sadece eşinle değil ailesiyle de evleniyorsun derler. Doğru değil normalde saçma bir şey ama gerçek ve çok yaşanıyor. Herhalde bu sayfada abartmıyorum en az 10 kez okuduğum bir konudur bu eşim ve ailesi derdi. Maalesef aileye de bakmak gerekiyor bu durumda yani tavırlarına, bakış açılarına daha doğrusu eşin buna izin veriyor mu onların sana karışmasına müsade ediyor mu bunlar başta önemsiz görünen ileri de ise canını yakan konular. Aileden uzak şehir dışında yaşanırsa idare ediliyor ama böyle dedikoducu, sürekli yanında isteyen, baskı uygulayan ailelerden kaçış kolay kolay olmuyor maalesef. Ben de tahammül edemem hiç böyle şeylere saygım tabi ki olur eşim ve ailesine fakat giyimime laf etmekmiş zırt pırt onlara gitmekmiş kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz kendileri seçseymiş gelini de o zaman. Valla benim çevremde aileler pek müdehale olmaz çocuklarına ihtiyaçları olursa özlerlerse arada giderler budur yani olması gereken. Birde ennn kıl olduğum şey ana kuzusu olan kocalar...... Allah'ım soyları tükensin artık bunların yaEvlendiğim günden bu güne kadar yaşadığım birtakım problemler ile boğuşmaktaydım.Özetleyecek olursam;eşimin ailesi ile ailem ve benim aramda bakış açısı farklılıkları var ama ben bu durumu düğünden hemen sonra farketmeye başladım.İlk başlarda emin olamadım çünkü eşimle konuşarak evlendik,endişelerimi paylaştığımda herhangi bir problem olmayacağını söylemişti bir çok defa.Evlendiğim gün gelin arabasının içine eşimin ailesinin binmesiyle başladı herşey ki ben de bunu düğüne 1-2 saat kala eşimden öğrendim ve istemedim adetimiz vs denilerek ağlaya ağlaya o arabaya bindim. Düğünün hemen ertesi sabahı kayınvalidem eşime mesaj atmış aramış dışarı kahvaltıya gidiyoruz gelin diye neyseki eşim gelirsek haber ederiz demiş kestirmiş konuyu gitmedik. İlerleyen 1 aydaki süreçte evime yeni yeni alışırken sürekli yanlarına çağırıp konu komşuya karşı mahcup etme dur vs dediler. Birkaç kez gittim ama açıkçası baskılama yoluyla olduğu icin üzüldüm. Eşimle beraber gelmem saçmaymış kendim gidecekmişim bazen konu komşu ne dermiş… Bir de sürekli bir kalabalık akrabaları var onlarla görüşmek gerekirmiş onlarla hastaydık covit atlatmıştık evde görüşemedik dışarda görüştük vay efendim neden eve gelmediler… Ve de olan neredeyse tüm düğünlerde gelin aldık yanımızda görmek isteriz gibi şeyler…
Bir kez güzel bir dille anlattım bakın ben böyle anlamsız o ne dedi bu ne yaptı gibi şeyleri anlamıyorum gel git diyerek baskı yapılmasın rica ediyorum dedim. Kayınvalidem oğluna evliliğimizin üzerinden 2 hafta geçti;oğlum kot dar şeyler elbise vs giymesin baban diyecekti annesi olarak ben dedim buraya öyle şeyler giyip gelmesin söyle kıza dedi kendim duydum.
Bu tarz konuları konuşmak için eşim senin ailen benim ailem sen ben toplanalım konuşalım bir yemek yiyelim dışarda dedi. Eşimin babası bu tarz istekleri söyledi kendi bakış açılarına göre bişey diyemem ama ben de kendimi anlattım. Sonra kendimi neyin ortasında buldum diye düşündüm ve tutamadım gözlerimden yaşlar akıverdi ailemin yanında neyin ortasında kaldım böyle… Diyorum benim bakış açım sizin gibi olmayabilir çok fark var lütfen eşimle biz aslında çok mutluyuz dedim ve son cümlem bu oldu ağlamadan evvel. Yalnız eşim ağzını asmadı bu sanırım daha da yaraladı… Herşey eşimle aramızda güzelken bu konular çok huzurumuzu kaçırdı,çok küslükler yaşadık hala daha etkisindeyiz…
evet burada haklısınız.ben kapalı giyerim dediyse sonradan da olmaz dediyse sorun çıkar.baştan ben evliliğim boyunca bu şekilde giyineceğim size sık sık gelmeyeceğim ayda 3 gelebilirim anca ama hasta vs olursanız elbette ilgilenirim tarzı konuşmalıydı.eski usül gelin istiyor erkek ailesi o da konu sahibine uymuyorC ceycey0406 benim dediğim çok açık eğer siz insanların size ait olan alana( bu gelip gideceksin misafir agirlayacaksina kadar geliyorsa kıyafete de gelir sık görüşmeden kastım bu ) girmesine izin verecek kadar yakınlık kurarsanız susacaksiniz yada sınırı baştan koyacaksınız,bir diğeri eğer evlilik öncesi bu konu konuşuldu ise damat bey yada gelin ailesinden biri bu aileye bu vaadi verdiyse tabikide yerine getirecek ailede bu konuda baskıda yapicak kusurada bakmasın kimse, ha bn yine diyorum öncesinde böyle bir konu konuşulup karşı tarafa bu taviz verilmediyse ne tercih ediyorsa onunla gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?