• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesiyle artık yüzleştik,kalbim çok kırık..

2,5 yasında kızım var,aglayarak anlatacaksan anlayamam diyorum.
Aglamayın.
Net olun.
Esiniz sessiz kalmıs o onun sorunu siz net olun hem es kisisine,hem ailesine.
Kıyafet konusunda ,yaslılar muhafazakar oluyor evet genelde.
Onlara giderken daha sade giiyinirsiniz zaten ayda bir falan gidersiniz,tavrınız net olunca.
Benim de kpderim hic biseye karısmaz,yırtık kota tripleniyor adam ffdşfşdş
Onun yanında yırtık kot giymiyorum cok da önemli değil.

Benim babamın karşısına geçip giyimime tek laf edecek cesaretleri olamazdı açıkçası. Sağlam bir kaba et gerek ona. Baştan çok yüz vermişler
Bu kız ailelerinin tek derdi de kızının yuvası yıkılmasın. ya senin kızını yerin dibine sokuyor elalem sen orda susuyorsun. Yuvayı korumak böyle olmaz.

kesinlikle babanı haklı buluyorum adamcağız nasıl içine attıysa sıkıntıdan yara olmuş ağzı ortada büyük bir şey yok baban bağırıp çağırıp kızsaydı belki daha kötüye gidecekti kız zaten bir çıkmazın içinde benim babam şöyle yapar eşim böyle yapar demenin hiçbir anlamı yok herkesin karakteri ve ailesine olan saygısı farklı belli ki eşi iki tarafı da kırmak istemiyor sen kendince çok haklısın eşinin ailesi de anladığım kadarıyla elalem ne der kafalı tipik türk ailesi bence yapman gereken tek şey kendini yiyip bitirmekten ziyade onların dediğini yapıyormuş gibi gözüküp kendi isteklerini yapman dikleşmeden ben istedim ben karar verdim ben yakıştırdım gibi noktalayıcı cevaplarla susturman eşini doldurmuyorlarsa ve eşin ailesinin dolduruşuyla sana bir şey demiyorsa bence sorun yok ama seni bildiği halde zorluyorsa o zaman sorun var gibi innşallah içini birazda olsa rahatlatmışımdır <3
Vallahi benim babam yapar babama kalmaz ben yaparım niye kadın olunca her şeyi iyilik ve güzellikle halletmeniz lazım gibi görüyorsunuz ? Iki tarafa olan saygısı mi farklı burda kadına nasıl bir saygı duyuluyor kocaman evlenmiş kadının giyimine tüm yaşamına müdahale ediliyor bilmem nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz ama susmak normal bir tepki değil .aman yuva sus ağzına tukurselerde sus . Bunlar böylece 20-30 yıl öncesinde kaldı. Baba haklı falan değil anne babanın görevi evladını elli yaşına gelse de korumak arkasında taş gibi durmaktır . Sizde öyle yapın

Benim babamın karşısına geçip giyimime tek laf edecek cesaretleri olamazdı açıkçası. Sağlam bir kaba et gerek ona. Baştan çok yüz vermişler
Bence de herkes dünürü iyi tanıyor demek ki . Benim kapalı olmadığımi biliyorlardı sözde gelinleri güzellikle kapanmayı düşünüyormusun falan diye soruyorlardı kendileri cesaret edemez çünkü yıllar geçti hala kimse soramaz. Baba da koca da iş yok . Ki normalde onlara gerek yok burda resmen kişisel sınıra saldırı var ya .Yuva bozulmasın yuva bozulmasin vallahi orda o masayı dagitirdim birde ailemi cagirip beni küçük düşürecekler

Sizin herşeye niye ağladığınız belli. Öyle lafa söze sessiz kalan, kendini savunmayan bir anne babadan gördüğünüz bu kadar çünkü.
Konuda en çok onlara kızdım diyebilirim. O yemekte neden sessiz kalıyorlar? Eşinize ve ailesine haklı olduklarının hissettirmişler resmen.

Ne eşiniz ne siz tam olarak olgunlaşmamışsınız. Eşiniz de eş olarak beş para etmez bana göre. Mesele aile değil ikinizsiniz asıl. Bu evlilikten de birşey olmaz, olacaksa da sizin ağlayıp sizlayarak ömür geçirmenizle olur.
O yemek nasıl yenebildi..nasıl boğazdan geçebildi insan anlayamıyor değil mi? Açıkçası benim gözümün önünde çok varlıklı , imkanları çok geniş ve bu güç karşısında sinmiş bir gelin ve ailesi canlandı.Masadan kalkıp gitsem eşim işsiz biz evsiz kalırdık her varlığımızı onlara borçluyuz dese az biraz anlayacağım . Konu sahibi ancak ağlayıp eşin ailesi tarafından "daha fazla azarlanmaya" engel olmaya çalışan küçük bir çocuğu gibi.

Bence de herkes dünürü iyi tanıyor demek ki . Benim kapalı olmadığımi biliyorlardı sözde gelinleri güzellikle kapanmayı düşünüyormusun falan diye soruyorlardı kendileri cesaret edemez çünkü yıllar geçti hala kimse soramaz. Baba da koca da iş yok . Ki normalde onlara gerek yok burda resmen kişisel sınıra saldırı var ya .Yuva bozulmasın yuva bozulmasin vallahi orda o masayı dagitirdim birde ailemi cagirip beni küçük düşürecekler
En samimi arkadaşlarımdan biri bu aralar işyerinden biriyle flört ediyor daha isim konmadı. Adamın aile yapısı çok dindar, babası emekli imam. E arkadaşımın babası desen çok rahat bir babadır, kızlarını alıp meyhaneye götüren bir adam. Kızları her sene başbaşa tatile gider bekar kız demez. Ben söylüyorum bak olmaz diyorum. Kızıyor bana içten içe hissediyorum. O bana saygı duyar ben ona duyarım. Açılırsa bana kapanmayacağımı söylerim kabul ederse olur diyor. Bekar olunca anlamıyor da tam, ailesi mutlaka pürüz çıkaracak biliyorum. Kapanmamakla da iş bitmeyecek çünkü adam alkollü mekana gitmiyor. Tatile sadece muhafazakar otele gidebilir. Arkadaşım o otelleri istemez. Yani pembe pembe bakıyor ben olumsuz konuşuyor oluyorum ama işte bu siteye gelip okusa belki ancak p zaman dank edecek ona da

Konu sahibi neredesiniz bilemiyorum ama bundan sonra yapacağınız şey eşinizle konuşmak olmalı. Şu yemek organizasyonunun baştan sona hata olduğunu konuşun. Bundan sonra ailesinin sizinle ile ilgili beklentilerini size yansıtmasın. "Karışmayın, onu öyle kabul etmek zorundasınız" demesi gerektiğini eşinize siz anlatın.

O yemek nasıl yenebildi..nasıl boğazdan geçebildi insan anlayamıyor değil mi? Açıkçası benim gözümün önünde çok varlıklı , imkanları çok geniş ve bu güç karşısında sinmiş bir gelin ve ailesi canlandı.Masadan kalkıp gitsem eşim işsiz biz evsiz kalırdık her varlığımızı onlara borçluyuz dese az biraz anlayacağım . Konu sahibi ancak ağlayıp eşin ailesi tarafından "daha fazla azarlanmaya" engel olmaya çalışan küçük bir çocuğu gibi.
Ben de böyle bir şey hayal ettim ya okurken. Yani karşı çıkamayacak, sınır çizemeyecek ne var bu kadar? Herkes kayınpedere biat etmiş.

İki tarafa da hakaret var aslında konuda.
Hem konu sahibini rencide etmişler hem de anne babasına "siz kızınıza düzgün giyinmeyi, nerede nasıl davranması gerektiğini öğretememişsiniz. Kaç yaşına gelmiş, kendisi de akıl edemiyor. Biz öğretelim diyoruz, onu da anlamıyor" demişler resmen.
Ben olsam utanırım ailemi ne biçim insanlarla muhatap ediyorum diye.
Sırf oğluyla evlendim diye bir adam ailemin karşısına geçip nasıl böyle konuşabilir aklım almıyor benim. Kendim yaşamış gibi sinirleniyorum böyle konularda.

Ailesi kendilerini de konu sahibini de korumuyor, konu sahibi de ne kendini ne ailesini korumuş.
Eşi zaten allaha emanet hayata tutunuyor galiba, kendini korumaya bile mecali yok ki karısını korusun.
Eşinin ailesi gibi tipler için konu sahibi ve ailesi bulunmaz nimet gerçekten.

En samimi arkadaşlarımdan biri bu aralar işyerinden biriyle flört ediyor daha isim konmadı. Adamın aile yapısı çok dindar, babası emekli imam. E arkadaşımın babası desen çok rahat bir babadır, kızlarını alıp meyhaneye götüren bir adam. Kızları her sene başbaşa tatile gider bekar kız demez. Ben söylüyorum bak olmaz diyorum. Kızıyor bana içten içe hissediyorum. O bana saygı duyar ben ona duyarım. Açılırsa bana kapanmayacağımı söylerim kabul ederse olur diyor. Bekar olunca anlamıyor da tam, ailesi mutlaka pürüz çıkaracak biliyorum. Kapanmamakla da iş bitmeyecek çünkü adam alkollü mekana gitmiyor. Tatile sadece muhafazakar otele gidebilir. Arkadaşım o otelleri istemez. Yani pembe pembe bakıyor ben olumsuz konuşuyor oluyorum ama işte bu siteye gelip okusa belki ancak p zaman dank edecek ona da
Biz aile yapısı olarak o kadar iki uc değildik ben biraz daha bakış açısı farklı yetiştim . O kadar yorucuydu ki nişan evliligimin ilk üç ayı . Eşim fikir hayata bakış açısı olarak birbirimize çok benzememize rağmen sonuçta onlar da ailesiydi. Dediğim gibi bir olay yaşandı ve babam net bir şekilde tavır koydu ondan sonra pıt herkes kesti . Baktılar ki bu kız kendi kendine atmıyor çünkü onlara göre anne baba arkadaysa yapacak birşey yok . Daha yenilerde kızım olacağını öğrendik. Isim seçtik ismi beğenmediler çünkü Arapça değilmiş ama birşey de diyemedilrr çünkü eşim biz bunu koyduk demiş ben iletişim kurmamistim sonra beni arayıp tebrik ettiler laf edende olamadı. Yani bir evlilik yürüyecekse karı koca kendi kararlarını kendileri alacak susmayı herkes mecbur öğreniyor

Vallahi benim babam yapar babama kalmaz ben yaparım niye kadın olunca her şeyi iyilik ve güzellikle halletmeniz lazım gibi görüyorsunuz ? Iki tarafa olan saygısı mi farklı burda kadına nasıl bir saygı duyuluyor kocaman evlenmiş kadının giyimine tüm yaşamına müdahale ediliyor bilmem nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz ama susmak normal bir tepki değil .aman yuva sus ağzına tukurselerde sus . Bunlar böylece 20-30 yıl öncesinde kaldı. Baba haklı falan değil anne babanın görevi evladını elli yaşına gelse de korumak arkasında taş gibi durmaktır . Sizde öyle yapın
karakter diye bir şey var bunca şeyi yazdığınıza göre kelime anlamını biliyor olmalısınız bazı insanlar çok sesli ve hakkını savunanlardan olamıyorlar maalesef bide aile saygısı var bağırıp çağıramayan kendi ailesine he o var ya o eşi eşinden dolayı oluşan bir sorun göremiyorum ortada kıyafete karışan insana sen gılgamış destanı da yazsan anlamayacaksa anlamaz zaten anlayışlı bir insan olsa kıyafete karışmaz buraya kadar kendimi anlattığımı düşünüyorum. sadece kıyafetime karışıyor beni gezmeye çağırıyor diye de bir yuvayı yıkmayı doğru bulmuyorum ortada bir de çocuk var kendi babanızla kızın babasını kıyaslamanızda çok garip zaten bir çıkmazın içinde birde oturup benim babam neden böyle değil diye mi düşünsün koca koca insanlarsınız ya en son yazdığımın da hala arkasındayım eşi nasıl giyim tarzı olduğunu bilip almış eşinin gazına geliyorsa eşin de sorun var he deyip geçiyorsa yine ortada bir sorun göremiyorum. sizleri görenler evlilikleriniz de hiç sorun yok kayınvalideleriniz melek sanacak. ben sus otur alttan alda demedim ilk önce okuyun anlayın ondan sonra ahkam kesin .

Kılık kıyafetinizi müzakere etmek için toplantı mı düzenlediniz? Ve size bu normal mi geldi? Yargılama toplantısı yapılmış ve başrolüne de sizi oturtmuşlar. Kendinizi de pek ifade edemiyorsunuz sanırım, yazdıklarınızdan bile tam olarak duyduğunuz rahatsızlık karşıya geçmiyor. Kesin çizgileriniz olması gerekiyor, nerede görülmüş kayınpederin giyilene karıştığı.

İki tarafa da hakaret var aslında konuda.
Hem konu sahibini rencide etmişler hem de anne babasına "siz kızınıza düzgün giyinmeyi, nerede nasıl davranması gerektiğini öğretememişsiniz. Kaç yaşına gelmiş, kendisi de akıl edemiyor. Biz öğretelim diyoruz, onu da anlamıyor" demişler resmen.
Ben olsam utanırım ailemi ne biçim insanlarla muhatap ediyorum diye.
Sırf oğluyla evlendim diye bir adam ailemin karşısına geçip nasıl böyle konuşabilir aklım almıyor benim. Kendim yaşamış gibi sinirleniyorum böyle konularda.

Ailesi kendilerini de konu sahibini de korumuyor, konu sahibi de ne kendini ne ailesini korumuş.
Eşi zaten allaha emanet hayata tutunuyor galiba, kendini korumaya bile mecali yok ki karısını korusun.
Eşinin ailesi gibi tipler için konu sahibi ve ailesi bulunmaz nimet gerçekten.

Ben de aynı şekilde sinirleniyorum.
Kızım yok ama kızım olsa böyle giyimime, tavrına dair kalkıp bana şikayet etseler sakin kalamam. Sakin kalan aileleri de asla anlamıyorum. Dediğiniz gibi evladına söylenen söz sana da söylenmiştir. Nasıl susulur. Yuva da yıkılacaksa yıkılsın evladımdan değerli mi?

karakter diye bir şey var bunca şeyi yazdığınıza göre kelime anlamını biliyor olmalısınız bazı insanlar çok sesli ve hakkını savunanlardan olamıyorlar maalesef bide aile saygısı var bağırıp çağıramayan kendi ailesine he o var ya o eşi eşinden dolayı oluşan bir sorun göremiyorum ortada kıyafete karışan insana sen gılgamış destanı da yazsan anlamayacaksa anlamaz zaten anlayışlı bir insan olsa kıyafete karışmaz buraya kadar kendimi anlattığımı düşünüyorum. sadece kıyafetime karışıyor beni gezmeye çağırıyor diye de bir yuvayı yıkmayı doğru bulmuyorum ortada bir de çocuk var kendi babanızla kızın babasını kıyaslamanızda çok garip zaten bir çıkmazın içinde birde oturup benim babam neden böyle değil diye mi düşünsün koca koca insanlarsınız ya en son yazdığımın da hala arkasındayım eşi nasıl giyim tarzı olduğunu bilip almış eşinin gazına geliyorsa eşin de sorun var he deyip geçiyorsa yine ortada bir sorun göremiyorum. sizleri görenler evlilikleriniz de hiç sorun yok kayınvalideleriniz melek sanacak. ben sus otur alttan alda demedim ilk önce okuyun anlayın ondan sonra ahkam kesin .
Okuyabilirsiniz evliliğimde oldukça sıkıntıli ve sorunlu başlayan bir insandim . Ben mükemmellim ya da ailem mükemmel demedim . Evet karakter önemli . Bir insanın kişisel haklarına sınırlarına müdahale ediyorsa işte orda karakterli bir davranış sergilemek gerekiyor. Benzer sıkıntıları yaşadığım için örnek veriyorum zaten . Aynı yollardan geçtiğimiz için . Aile danışmanı değilim değil mi ? Ya da sıkıntılarım olmasa bu forumda bir işim yok . Bu arada bir insana kukla gibi sürekli gel git deniliyorsa, saygı duymayıp kıyafetlerine karışıliyorsa o evlilik değildir . Kimse kimsenin sonradan annesi ,babası olmuyor herkes sınırını bilmeli burda bilmeyen bir eş ailesi var . Kızın ailesi de gitmiş siz haklısınız der gibi susup oturmuşlar birde kızları da ağlamış üzerine gül dikmiş kalkmışlar . Burda eş ailesi ne düşünür? Iyi demek ki biz bu kıza istediğimizi yaparız . Siz bu yorumunuzla yardımcı olmuyorsunuz kızın ailesi gibi sükunet ve sessizlikle halletmesini istiyorsunuz. Kusura bakmayın asıl bunfan anlayan insanlar olsalardı zaten yol yordam bilirlerdi

Ben de böyle bir şey hayal ettim ya okurken. Yani karşı çıkamayacak, sınır çizemeyecek ne var bu kadar? Herkes kayınpedere biat etmiş.
Ben konu sahibi arkadaşın kendini anlatamayacak..sessiz sedasız birisi olduğunu hiç sanmıyorum.Ailesi de eminim farklı durumda çok rahat "X bey ..kızımızı bizim yanımızda bu denli rencide ediyorsanız kimbilir biz yokken bu kız ne hale geliyordur sizin dilinizle ..size tek gitmeyi istemeyeceği kadar varsınız yani.. oğlumuz dediğimiz damadın da maşallah ağzı var dili yokmuş..kendisini yeni tanıyoruz adeta.. yemeğe siz devam edin biz ziyadesiyle doyduk ..tatlı olarak kızımızı yedirmeyiz yanımızda götürüyoruz ,en iyisi siz birbirinizi yiyin " diyebilecek insanlardır.Ama ezildikleri birşey var ve o aman huzursuzluk olmasın kesinlikle değil

Okuyabilirsiniz evliliğimde oldukça sıkıntıli ve sorunlu başlayan bir insandim . Ben mükemmellim ya da ailem mükemmel demedim . Evet karakter önemli . Bir insanın kişisel haklarına sınırlarına müdahale ediyorsa işte orda karakterli bir davranış sergilemek gerekiyor. Benzer sıkıntıları yaşadığım için örnek veriyorum zaten . Aynı yollardan geçtiğimiz için . Aile danışmanı değilim değil mi ? Ya da sıkıntılarım olmasa bu forumda bir işim yok . Bu arada bir insana kukla gibi sürekli gel git deniliyorsa, saygı duymayıp kıyafetlerine karışıliyorsa o evlilik değildir . Kimse kimsenin sonradan annesi ,babası olmuyor herkes sınırını bilmeli burda bilmeyen bir eş ailesi var . Kızın ailesi de gitmiş siz haklısınız der gibi susup oturmuşlar birde kızları da ağlamış üzerine gül dikmiş kalkmışlar . Burda eş ailesi ne düşünür? Iyi demek ki biz bu kıza istediğimizi yaparız . Siz bu yorumunuzla yardımcı olmuyorsunuz kızın ailesi gibi sükunet ve sessizlikle halletmesini istiyorsunuz. Kusura bakmayın asıl bunfan anlayan insanlar olsalardı zaten yol yordam bilirlerdi
ya bir de şöyle bir şey var "bu saatten sonra anlayacak insanlar değiller" mantığını da ben kabul edemiyorum açıkçası. Anlamaları falan umurumda değil, sınırlarını bilmeleri ve saygı göstermeleri önemli benim için. Saygı göstermenin ve sınır bilmenin neresi anlamakla ilgili. Bu had bilmekle alakalı bir durum. Aman konuşsun dursun ben kulak tıkar istediğimi yaparım mantığını da beceremiyor ve doğru bulmuyorum. Kişi bana saygı duymuyorsa iletişimimi koparmak zorunda kalırım. Sanki haklıymış gibi hadsiz sınırsızlıklarına ses çıkarmazsam kendime duyduğum saygı nerede kaldı?

evliliğinizde çok sıkıntılı ve sorun yaşayan bir insansanız fikir verin o zaman sizin düzeltiğiniz gibi hanımefendi de düzeltsin. Çünkü ailesinden önce sorunu düzeltecek kişi hanımefendi . Bağırıp çağırıp hakkını savunamadığı da ortada farklı yöntemler olmalı.

Back